center>

Gott nytt år!

Datum: 2010-12-31 Klockslag: 18:50:34

Har varit uppe hos Erika och sminkat mig och nu har jag & pappa ätit och jag väntar på att Martin ska höra av sig. Har bara håret kvar att fixa innan jag är färdig. Fick just ett sms om att jag kunde komma till honom nu, så ska gå och fixa i ordning håret så jag kan åka sedan.

Gott nytt år godingar! ♥

Nyårsafton

Datum: 2010-12-31 Klockslag: 12:18:04

Det där med att vakna med en bättre hals gick inget vidare, uppsvälld & full med slem var den istället. Jag hatar det. Började dagen med lite te i alla fall, så nu känns det lite bättre. :} Dagens planer är att äta nyårsmiddag med pappa, eftersom mamma jobbar. Vi kanske hinner äta lite ost & kex också. Sedan åker jag till Martin och är där & dricker lite innan vi åker till Näsåker. Tar med mig kameran också, så det blir nog en hel del bilder imorgon. :}

Funderar över vilken tid jag borde börja göra mig i ordning? Orkar inte än på ett tag i alla fall, känner mig lite hängig pga förkylningen.

Sista dagen på året

Datum: 2010-12-31 Klockslag: 00:38:31

Nyår imorgon. Jag kommer att tillbringa den i Näsåker med bl.a Erika, Erik, Martin & Fredde. Kommer säkert bli bra, det blir ju vad man gör det till. :} Kommer kännas lite tråkigt att inte få någon puss på tolvslaget, men som Micke sa så får det bli ett undantag i år bara. 

Ska strax gå och lägga mig så jag kommer upp i någon vettig tid imorgon, idag kom jag inte upp förrän 12:20 tror jag den var. Har inte tid att sova bort halva dagarna nu när jag väl är hemma, så imorgon ringer väckaren 10:00 & 10:30. Hoppas halsen och förkylningen känns lite bättre imorgon. 

Tror jag ska sätta mig och skriva upp några mål jag vill ha inför det kommande året, för nyårslöften är det ingen mening att ha, man följer dem aldrig ändå. Jag gjorde upp några mål jag ville uppnå år 2009, och det var ganska roligt när jag fick bocka för de saker jag faktiskt uppnått. Bl.a att bli mer positiv & ta körkortet.

Hypokondriker

Datum: 2010-12-30 Klockslag: 20:31:01

När jag stod i duschen och sköljde ur blekningen så gjorde det ont i nacken och när jag kände efter hade jag en hård, liten knöl som ömmade. Nu strålar smärtan ut lite i nacken också. De som känner mig förstår nog att jag blir väldigt paranoid och på en gång tänker "cancer!" och börjar se framför mig hur jag inte kommer hinna fullfölja min utbildning osv. Sån är jag. Men på måndag ska jag ringa och boka en tid på vårdcentralen i Nässjö så jag får kolla upp det när jag kommer dit. Är ju förkyld nu så det kan ju ha med det att göra, men jag vill vara på den säkra sidan. Finns inget jag är så rädd för som cancer. Sa till mamma "det får vara exakt vad som helst, bara det inte är cancer". Så vidrig sjukdom.

Nu ska jag fortsätta titta på Bingolotto, är väl snart dags att ta fram lotten kanske. :} Har dukat upp med både godis, ostkrokar, chips & dipp.

Trevlig kväll

Datum: 2010-12-30 Klockslag: 00:51:43

Har umgåtts med Erika och Lydia ikväll, väldigt trevligt. :} Har även planerat nyår lite, så nu ska vi bara kirra någon skjuts. Blir nog bra. Känns väldigt tråkigt att inte fira nyår med Micke & få någon nyårspuss, men det överlever vi nog. 

Imorgon är mamma ledig så då ska vi passa på att färga håret på varandra (vill bli av med utväxten till nyår) och sedan på kvällen ska vi spela Bingolotto. Har chips, dipp & ostkrokar här hemma också. Som gjort för att bli en bra kväll. :} Hoppas min halsonta (vad är det riktiga ordet för ont i halsen?) försvunnit tills dess, Micke den lilla grisen har smittat mig. Men det var det värt. ♥



-

Datum: 2010-12-29 Klockslag: 17:30:52

Läser igenom alla blogginlägg jag missat nu när jag är upptagen med annat. Såg någon som fotat vinterbilder, så imorgon ska jag ta med mig kameran ut på en promenad i skogen här bakom oss. Måste fota mer helt allmänt, vill ha hundratals bilder med mig tillbaka till Nässjö att titta tillbaka på. 

Blev ändrade planer ikväll, Mimmi har nyligt haft magsjuka så jag vågar inte riskera att bli sjuk till nyår. Så jag hänger med Erika & Lydia efter jag ätit, vilket blir.. nu. Klockan till riset ringer nu. Mums! :D

Gopojkarna ♥

Datum: 2010-12-29 Klockslag: 14:47:57





Onsdag

Datum: 2010-12-29 Klockslag: 14:03:49

Tror jag har världens bästa pojkvän. ♥ Gullhuve.

Blir inte mycket bloggande nu när jag är hemma, har fullt upp med att umgås med alla underbaringar. :} I måndags kom Micke hit och sedan på kvällen åkte vi till Erika och spelade bl.a Kinect, riktigt roligt när man var en hel hög som spelade. :D Sedan igår så åkte vi plus Erika, Erik & Fredde till Birsta och shoppade. Jag kom hem med tre tröjor, varav två som jag fyndade på rean för 75 kr/styck, inte dåligt. :} 

Idag åker Micke till Långsele igen och jag ska åka till Mimmi och ta en fika, det blir trevligt. Senare på kvällen vet jag inte vad som händer, kanske umgås lite med Erika & Lydia eller något. :}

<3

Datum: 2010-12-29 Klockslag: 01:19:26

Gör min första entre på bloggen! Passar på medans Sara sover :D Bara för att jag kan ;) Älskar dig Sara du är den mest underbara människan jag någonsin träffat! Kommer alltid älska dig <3<3<3 // Micke

Tidigt i säng

Datum: 2010-12-26 Klockslag: 22:01:22

Har varit skittrött hela dagen och snart ska jag äntligen gå och lägga mig och sova. Ska upp och jobba 7-12 på udden imorgon, får väl se hur det går när jag inte varit där på väldigt länge. De har dessutom magsjuka där hörde jag, så jag hoppas verkligen att jag inte blir smittad. Men med min vanliga tur & mitt dåliga immunförsvar skulle det ju inte förvåna mig.

Idag åkte jag till Strömsund med mamma & pappa, gick på Dollar och köpte lite grejer och åkte sedan och åt varsin pizza. Upptäckte att räkor på pizza är riktigt gott, det trodde jag inte. Sedan nu ikväll har jag hängt med Elina och Dea en stund och sagt hejdå, de beger sig ju nämligen härifrån ikväll för att åka till USA. Hoppas ni får det skitbra där borta, håller tummarna för att allt går som det ska! ♥

Juldagen #2

Datum: 2010-12-26 Klockslag: 18:27:45

Jag ångrade mig igår & bestämde mig för att hänga med ut ändå. Åkte till Kajsa och hängde där innan vi gick ner på Svar. Hade skitroligt hela kvällen, blev mycket skratt! :} Blev en hel del bilder tagna, men bara några få med min kamera. Jag och Erika tog massa bilder på oss underifrån med flera olika kameror, skrattade så jag grät. Hur kan man bli så ful? :'D När vi zoomade in våra näsor (som man såg in i) så blev det bara för mycket, trodde jag skulle dö av skratt!
I slutet av kvällen så gick jag hem tillsammans med Erika och Erik, då den sistnämnde även puttade ner mig i diket. Skulle ge igen och kasta snö på honom, men det hamnade en hel del i Erikas ansikte också så hon gav igen genom att putta ner mig en andra gång. Var dyngsur & kall när jag kom hem, men vi fick oss några goda skratt i alla fall. Planerar att ge igen på Erik inom en snar framtid, frågan är hur?







Juldagen

Datum: 2010-12-25 Klockslag: 16:24:26

Så var julafton över. Det var en mysig dag! Vi firade som vanligt hos syster m. familj, förutom pappa som kände sig dålig och stannade kvar hemma. Kommer bilder senare. :}

Idag har jag bara varit på isbanan och tittat på hemvändarmatchen med några brudar, trevligt! Roger Pontare gick dessutom ut på isen och sjöng nationalsången, mäktigt. Var ju tvungen att filma det, haha! :'D Så nu väntar jag på att maten ska bli färdig, mamma står och lagar janssons. Var planerat att jag skulle ut ikväll, men jag vet inte hur det blir.. Har blivit förkyld så jag känner mig ganska slö. Sedan så åker Jonas tillbaka till Sthlm tidigt imorgonbitti, så jag är nog hellre hemma och umgås med honom & familjen tror jag.

God jul!

Datum: 2010-12-24 Klockslag: 01:59:36

Har varken haft tid eller ork för att blogga, men vi kom i alla fall fram till Långsele vid 05:10 imorse ungefär (vilket var 5 h för sent), sedan ungefär 2 h sömn på det innan det var dags att kliva upp igen. Behöver jag säga att det ska bli skönt att lägga sig och sova nu? Svårt att somna utan Micke bara. Men ska sova med två urgulliga kattungar inatt, så det underlättar nog lite. Julafton imorgon (idag), känns ganska mysko. Men det ska bli roligt & jättemysigt. Konstigt allt det här, samtidigt som det känns så annorlunda så känns det ändå precis som förut, som om jag aldrig flyttat härifrån.

Ska lägga mig nu så jag orkar kliva upp i någon vettig tid imorgon. Blir kanske bättre bloggande då.

Vilken jävla resa det här varit hittills. ...

Datum: 2010-12-22 Klockslag: 21:03:04

100media_imag024 (MMS)

Vilken jävla resa det här varit hittills. I Nässjö fick vi inte ens gå på vårt tåg pga den mest bittra sj-idiot jag varit med om. Väntade till nästa tåg, fick sitta på golvet bland alla väskor till en början men hamnade tillslut i en vagn med några härliga människor. Kom fram till sthlm vid 19.45 ungefär, och sitter nu på vårt tåg till långsele. Vi står dock stilla i sthlm, det här inget lok. Tåget är 3 h sent, men tur att det är försenat, annars hade vi missat det. Vi här nu rest i 6-7 h och har nog minst lika många kvar. Ska försöka sova bort några av dem. Jag längtar efter att komma fram och krama om min mamma.


Natursköna nästa

Datum: 2010-12-22 Klockslag: 13:58:03

Vårt tåg är just nu ca en timme försenat och beräknas komma hit runt 15.06, så om en stund ska vi gå ner på stationen så vi är där i god tid. Hoppas verkligen på att det inte blir fler förseningar, och att om det blir det så väntar tåget i Sthlm in oss så vi slipper åka buss eller nån sån skit. Det orkar jag inte.

Ska se så allt är packat nu & förbereda mig för att gå. Natursköna here I come! :'D

17 h

Datum: 2010-12-21 Klockslag: 21:17:00

Nu är det bara 17 timmar kvar tills vårt tåg går, snacka om att räkna ner nu! :} Sitter just nu och irriterar mig på grannarnas jävla lampa som sitter på husväggen mot vår sida, den tänds & släcks hela tiden. IRRITERANDE! Sånt kan störa mig så himla mycket.

Ikväll har vi varit iväg och ätit på Pinocchio (stavning?) och sedan tittat på Filip & Fredrik. Har såklart köpt lite färdkost också, och har redan nallat en hel del från godispåsen. Men nu får jag inte ta en enda till. Så det så. Hoppas förresten att vi slipper tågstrulet som pågått idag när det är dags för oss att åka, är ju rena kaoset i sthlm ikväll. Har lagt över massa musik på ipoden och laddar den för fullt, så jag slipper slösa batteri på telefonen. Kom ju nämligen på att vi lär åka något sunkigt b-tåg från sthlm-långsele, så det lär ju knappast finnas eluttag vid sätena som man kan använda =ingen dator & snåla med batteriet på telefonen. Nu blinkar den där lampjäveln för fullt igen. Är dom inte hemma och märker något? Den har hållt på i säkert 10 minuter om inte mer. Lyser ju starkt som satan också, blir ju bländad genom fönstret. 


Myste framför tvn med lussebullar & pepparkakor för några kvällar sedan.

Tisdag

Datum: 2010-12-21 Klockslag: 14:36:49

Känns väldigt skumt att det är julafton om tre dagar, nu när man är här har man inte den där vanliga julkänslan man brukar ha.. Med att julpynta, klä granen & baka lussebullar. Men det känns så otroligt härligt att vi åker hem imorgon, och att fira jul kommer bli så mysigt & bra! Håller på att ladda ner lite musik så jag har något att lyssna på när vi åker tåg imorgon, sedan har jag några julfilmer på datorn också som jag kan titta på. Vi behöver något att roa oss med när vi ska åka tåg i minst 10 h, jag säger minst 10 h eftersom jag är fullt beredd på förseningar och sådan skit. 

Har så gott som packat färdigt nu också, är bara sådant kvar som jag inte packa förrän imorgon. Ska städa lite mer här hemma & sedan gå och handla. Frågan är bara vad man ska ha med sig på tåget? Kanske räcker med godis, mackor & någon clementin.


00:14

Datum: 2010-12-21 Klockslag: 00:17:41

Klockan är efter tolv gott folk, vilket betyder att imorgon åker vi hem. Det enda som är kvar är att städa klart lägenheten & inhandla färdkost. Godis från HEMMAKVÄLL är ett måste, jag ♥ blå bumlingar (som jag kallar dom, haha). Funderar även på att ta med en bok att läsa på tåget, eller kanske jag bara tar nyaste Cosmopolitan? Vi får se. Nu ska vi lägga oss och titta på någon Michael Moore dokumentär, Fahrenheit 9/11 tror jag den hette. Får passa på att njuta av varandras sällskap nu, för sedan kommer vi inte ses på ett tag. Jag älskar att vara sambo, skulle aldrig vilja bo själv igen. Vi trivs så himla bra ihop älsklingen & jag.

Godnatt!

Cyrus

Datum: 2010-12-20 Klockslag: 13:06:22


Såg den här filmen igårkväll. Mycket drama men också komedi, en väldigt udda film faktiskt. Helt klart sevärd! :}

Måndag

Datum: 2010-12-20 Klockslag: 12:19:09

- vilket betyder TVÅ dagar kvar till natursköna. ♥

Ägnar dagen åt att lyssna på julmusik, tvätta & städa. Ikväll eller imorgon är det dags att packa också. Är allmänt irriterad över att Handelsbanken suger och inte har reserverade belopp, för det jag julhandlade i fredags har inte dragits från mitt kort så under dagen eller imorgon kommer jag antagligen få massa minus på kontot. Skitbank. Men, julmusiken & tanken på ramsele om två ynka dagar gör mig på bra humör ändå. :'D Ska nog fixa lite lunch nu.

Söndag

Datum: 2010-12-19 Klockslag: 22:26:49

Har spelat en massa betapet med Erika ikväll, det brukade vi göra för flera år sedan. Riktigt roligt faktiskt, förutom att hon vunnit varje gång. Haha! :D Men nu ska jag och älsklingen lägga oss och se på film innan vi somnar, någon komedi. När jag vaknar är det bara två dagar kvar! :'D Lycklig tjej. Ska städa klart här imorgon också, och tvätta.. det hade jag glömt! Blir till att ställa väckaren då, med tanke på hur seg den där jäkla tvättmaskinen är.

Godnatt!

Längtar efter den här tjejen!

Datum: 2010-12-19 Klockslag: 15:07:13


Fjärde advent

Datum: 2010-12-19 Klockslag: 14:31:19

Idag är det julmarknad här i Nässjö. Vi gick dit och tittade lite tidigare idag, men tyckte inte att det var så mycket så vi gick hem efter en stund. Såg just ut genom fönstret att de åker med häst & släde runt sjön nu, såg riktigt mysigt ut. Men jag är så himla frusen just nu, så jag sitter bra här inne på sängen. :}

Igår kokade jag risgrynsgröt för första gången, riktigt god blev den. :} Måste nog göra lite mer imorgon, sedan fick jag uppdraget att fixa gröten hemma på jul. Längtar så himla mycket efter att äta mammas janssons, så himla gott! Och spisbröd med julskinka, snart börjar jag dreggla. :'D Bara tre ynka dagar tills vi beger oss av hemåt, längtar verkligen efter att få sätta mig på tåget och känna att vi är påväg.





Ännu ett filmtips

Datum: 2010-12-18 Klockslag: 22:09:19

Earth, en helt underbar film från Disney. Det känns som en naturfilm som visas på Discovery eller någon annan liknande sida, bara att den känns.. mer gullig med fin musik till. Den är helt otrolig när det gäller hur snyggt & bra de lyckats filma alla djuren.

För djurvänner & de som är insatta & engagerade i miljön är det här verkligen en bra film. 


Kan inte alla monster bara dö?

Datum: 2010-12-18 Klockslag: 16:29:20



Alltså.. sånt här får mig att må så sjukt dåligt. Vad finns det för jävla monster som kan göra så mot oskyldiga djur?! Då är man ond. Ond och totalt dum i huvudet. "Straffet för djurplågeri är böter eller fängelse i högst två år – men det slutar oftast med böter, säger Pernilla Stamm till Dagbladet." Varför ska man kunna komma undan så lätt med att plåga och/eller döda djur? De har också liv, de kan tänka och känna smärta. Jag kan inte annat än önska den där 70-åriga mannen döden. Han borde inte ens ha fått bli så gammal. Så vidrigt är det. Att spara den flådda hundens svans som sopborste, så otroligt jävla sjukt. Och att de sedan ska "pröva om 70-åringen ska få djurförbud" är ju helt sinnessjukt. Det är väl fan klart att han ska få det. Han borde inte ens få komma i närheten av ett djur igen, han borde sitta inspärrad i en liten cell fylld med sin egna avföring, utan mat. Och plågas precis så som djuren fick plågas. 

Jag är väldigt empatisk av mig och har lätt för att känna med andra, men när det gäller att människor behandlar barn och djur illa så är jag iskall. De som är kapabla till sådant är värdelösa och onda människor. 

Här kan ni läsa hela artikeln om ni är intresserade av att läsa om hur vidriga människor det finns.

Behöver jag ens säga att jag längtar?

Datum: 2010-12-18 Klockslag: 13:21:00


Despicable me

Datum: 2010-12-18 Klockslag: 11:28:11

Skitbra film, se den om ni inte redan gjort det! :'D

En klump i magen

Datum: 2010-12-18 Klockslag: 11:26:09

Igår spenderade jag dagen inne i Jönköping med Sofia, en av tjejerna jag träffade genom jobbet förut. Vi julhandlade och sådär, väldigt trevligt. :} Så nu är alla julklappar klara, och nästan alla är inslagna också. Känns riktigt bra. De hade byggt en hel del nya affärer inne i JKPG också, som Lagerhaus, MQ, Monki, Akademibokhandeln & New Yorker.

Kvällen blev inte riktigt lika lyckad.. Kollade igenom de två första kurserna på utbildningen & kurslitteraturen osv. Ska ha 4-5 böcker per kurs, vissa är på engelska & de är dyra som satan. Så mycket man ska lära sig under så kort tid också. Klump i magen. Men ska väl egentligen inte ta ut något i förskott, rätt vad det är kanske det går jättebra för mig också. Får försöka tänka långt framåt och tänka på att det här är något som verkligen ger ett arbete, till skillnad från t.ex gymnasiet. 

Ska ligga och sega lite till i sängen.. sedan gå ner och slänga i den första tvättmaskinen.

Torsdag

Datum: 2010-12-16 Klockslag: 13:01:57

Är lägenheten städad och fin idag? Nej. Istället satt vi och nördade Army of two igår, så jäkla roligt! :D Sitter och förbereder mig lite inför träffen med min jobbcoach senare idag, ska även in på AF och prata med min handläggare. Ska försöka hinna med att gå en sväng på stan också, inte världens roligaste väder dock. Det snöar vågrätt, men är som tur är bara runt -4 grader i alla fall.

Ikväll är det tvkväll som varje torsdag, både Byggfällan & Lyxfällan.

6 dagar kvar! :'DD

1 vecka

Datum: 2010-12-15 Klockslag: 12:39:01

Dagens planer är att storstäda lägenheten, jag ligger fortfarande kvar i sängen och väntar på älsklingen som kommer hem snart. 

Behöver jag säga hur skönt det känns att vi om en vecka snart är påväg hemåt? SÅJÄKLASKÖNT! Fast det känns ändå skumt, lite overkligt. Nej, men nu ska jag nog klä på mig & äta lite frukost så jag är färdig när Micke kommer hem. Ska hinna med att förbereda mig inför att träffa Margareta imorgon också, men det tar jag ikväll.


Soon ♥

Datum: 2010-12-14 Klockslag: 21:19:03

Jag har lite extra hemlängtan ikväll, lite sådär så att det är så jobbigt att jag blir deppig. (Tur att jag har min älskling att bädda ner mig bredvid varje kväll!) Men om bara några dagar kommer jag att vara med alla mina nära & kära och få massa ny energi. Jag är så otroligt glad över att jag har en sån fin familj & fina vänner, vad skulle jag göra utan er? ♥ Ni anar inte hur mycket jag längtar efter er. Känns nästan overkligt att snart träffa alla efter att ha varit "hemifrån" så länge. Tänk att jag inte träffat min mamma & pappa på snart fyra månader. 

Nu ska jag fortsätta titta lite på Sunes jul innan jag väcker Micke som däckat inne i vardagsrummet, den stackarn. Tror vi ska spela lite Army of two the 40th day innan vi lägger oss! :D


Jag och Mamma. ♥

Alltså.. Mats Melin ♥

Datum: 2010-12-14 Klockslag: 20:41:08


Eksjö julmarknad

Datum: 2010-12-14 Klockslag: 18:13:54

Hittade den här videon på Eksjös hemsida, tyckte att han lyckats visa den mysiga känslan som marknaden hade väldigt bra! :}

Christmas Market from Daniel Nilsson on Vimeo.


Tisdag

Datum: 2010-12-14 Klockslag: 13:48:42

Tanken var att jag skulle börja städa lite smått idag.. men hittills har jag bara legat i sängen och tittat på massa saker på TV4 play och skrivit med Erika. Men det finns tid för att städa imorgon också. :} Tro vad man ska äta idag då? Blev hemskt sugen på burritos, var länge sedan vi åt det nu. Dessutom har vi ju både quornfärs, köttfärs & ris här hemma. Inte mycket extra att handla till alltså.

Kom att tänka på att vi faktiskt har det väldigt tomt på väggarna här hemma.. det måste vi se till att ordna så småningom. :} Får framkalla lite bilder att sätta upp, och kanske köpa något också. När pengarna finns.

Vilken besvikelse

Datum: 2010-12-13 Klockslag: 23:46:24

Var på strålande humör och såg så mycket fram emot att gå och titta på Lucian. Men när vi kommer till kyrkan är det fullsatt och vi får därför inte komma in, så det var bara att vända om & gå hem. Så jävla tråkigt, hade verkligen sett fram emot det. :( Så vi gick hem och tände ljus, fikade & såg på film. Så det blev en bra kväll ändå, även om jag känner mig lite ledsen över att vi missade något så juligt & mysigt. De hade ju t.o.m. en stråkensemble. :(

Nu ska vi lägga oss och titta på julkalendern innan det är dags att sova. Ska nog försöka börja städa lite imorgon, så jag har något att sysselsätta mig med. Vill att dagarna ska gå fort så vi snart är påväg hem! :}


Filmen vi såg. Har längtat efter att se den i flera veckor, och ikväll blev det äntligen av. :} Skitbra, se den!

Myskväll

Datum: 2010-12-13 Klockslag: 18:55:51

Sitter och tittar på Lucian på tv, gud vilka mysiga julkänslor jag får. Om drygt en halvtimme ska vi börja gå mot kyrkan för att se Nässjös Lucia med kör & stråkensemblen. Ska bli roligt att se hur kyrkan ser ut här, den är väldigt stor & fin på utsidan i alla fall.

När vi kommer hem har vi julmust, lussebullar & pepparkakor att mumsa på också. Plus att vi avslutar kvällen med att se Legend of the guardians, som vi velat se i flera veckor. Bra kväll! ♥

9 dagar

Datum: 2010-12-13 Klockslag: 14:22:37

Dagarna som är kvar tills vi åker hem kommer nog gå ganska fort, då jag varje dag har något att göra. Förutom imorgon, då är almanackan tom. Men när jag ser hur mycket det är att göra de sista dagarna inser jag att det kanske vore smart att börja städa imorgon? Får se vad jag känner för. :}

Onsdag: Börja städa lägenheten.
Torsdag: Möte på AF på förmiddagen. Möte med min jobbcoach Margareta 15.30.
Fredag: JKPG med Sofia och julhandla.
Lördag: Tvättstugan hela dagen. Gå till kyrkan 19.00 och se när de sjunger in julen.
Söndag: Nässjö julmarknad.
Måndag: Tvättstugan hela dagen. Börja packa.
Tisdag: Packa färdigt & ordna allt inför att åka hem.
Onsdag: Åka hem med tåget 14:08. ♥


Lucia

Datum: 2010-12-13 Klockslag: 13:40:38

Vi hade planerat att kliva upp och se lucia på tv & fika pepparkakor och varm choklad. Men så blev det inte. Vaknade vid 07:53 och insåg att vi missat det, blev skitirriterad & låg och försökte somna om ett bra tag tills det äntligen gick. Annars har jag bara varit hos tandläkaren, så halva munnen är bedövad. Obehagligt att inte ha någon känsel i tungan, har aldrig tappat känseln där förut tror jag.

Ikväll ska vi gå och se lucian i kyrkan i alla fall, det blir mysigt. :} Så får vi väl fika lite när vi kommer hem och ha mysigt då istället. Ska försöka orka mig upp med honom imorgon och mysa med tända ljus och fika när julkalendern är.

Slapp söndag

Datum: 2010-12-12 Klockslag: 15:44:22

Sov till tolv, låg kvar i sängen till två och har från dess till nu suttit och spelat Army of two the 40th day. Så jäkla kul! :D Slappar verkligen till tusen idag. Det enda vettiga vi hittar på är nog att gå några hundra meter fram & tillbaka till ICA för att köpa grejer till köttgrytan. Mums! Och så ska jag måla tånaglarna & naglarna, om det nu räknas som vettigt. Sedan blir det nog bara mys framför Beck eller någon annan film ikväll. Vi har lite extra lång helg, för Micke är ledig imorgon. Men jag ska upp och gå till tandläkaren dock, fast inte förrens vid 12 som tur är. :}

Jag måste ju passa på att ha såna här slöa dagar nu, för snart är det slut med det. Känns både bra & dåligt. :}
Vet ni något underbart? Om 11 dagar har jag vid den här tiden bakat pepparkakshus med mina fina syskonbarn, träffat Erika och kramats en stund och är strax påväg till pizzerian för att hänga med Elina & Dea. Lovely! ♥


Hahahah! ♥ Gulligt värre, särskilt Deas dyngiga fot. :'D

Förflyttning av bilder

Datum: 2010-12-11 Klockslag: 22:36:41

Sitter och förbereder mig inför databytet genom att föra över massa bilder från datorn till externa hårddisken. Tänkte även bränna ut de allra viktigaste bilderna på skivor sedan också, för att vara på den säkra sidan. Önskar att jag varit mer noga med sådant förut, är så himla mycket bilder som är borta som jag gärna haft kvar. Men, man lär sifg av sina misstag.

Gud vad jag saknar att ha löshår när jag tittar på gamla bilder...
Om det inte vore så jobbigt & slet på håret bara.. Har varit utan ända sedan i maj tror jag.

Min skrivbordshörna

Datum: 2010-12-11 Klockslag: 20:17:53

Nu är min lilla skrivbordshörna i lägenheten snart verklighet, jag bestämde mig ju för att fixa en sådan om jag kom in på utbildningen - vilket jag gjorde! Har hittat ett nytt skrivbord jag tycker om, då det har en låda & är tillräckligt litet för att få plats. :} Man kan även bygga på det senare, med hurtsar & hyllor osv. Sedan går vårt sovrum i brun/svarta & vita möbler, så det passar in perfekt också. En del av mig verkligen längtar efter att handla skrivböcker, pennor & fixa en skrivbordshörna för att få komma igång med pluggandet. Känns härligt!

MICKE Skrivbord vit, svartbrun Bredd: 73 cm Djup: 50 cm Höjd: 75 cm

Dag 12 – Ett ögonblick

Datum: 2010-12-11 Klockslag: 13:33:51

Det finns så otroligt många fina & underbara ögonblick jag skulle kunna berätta om, men mitt minne är inte alltid det bästa vilket gör det svårt att berätta saker i detalj och minnas exakt hur det var. Men i alla fall.

Ett ögonblick i mitt liv som jag aldrig kommer att glömma är när Jerpha (Jeph) Howard kom fram och pratade med mig, Elina & Dea. Ska berätta allt från början. Vi hade åkt till London för att se The Used, vårt favoritband, för första gången. De spelade på Taste of chaos i Brixton. Efter konserten gick vi på McDonalds för att köpa något att äta & dricka innan vi skulle åka hem till vandrarhemmet. När vi sitter där så tittar jag ut genom fönstret och ser en kille vinka. Jag uppfattar inte alls vem det är, förrens jag tittar ut igen och vi alla tre "MEN DET ÄR JU JERPHA!!". Alltså, jag sitter bara och tittar ut genom fönstret och när han går förbi så vinkar han. Hur stor är chansen? Sedan efter en liten stund kommer han in på donken tillsammans med en tjej. De går fram och ska beställa, och när de ska gå ut stannar han till vid oss och tackar oss för att vi kom på konserten, och sa att vi skulle ses igen eller något i den stilen. Vi satt bara tysta och log våra allra största leenden, det var så stort att vi inte kunde få fram ett enda ord. Han kom till oss, utan att vi ens sagt något. Fattar ni hur stort det var? Han förgyllde verkligen våra liv genom det han gjorde, och jag kommer aldrig någonsin att glömma det. 


Can't wait!

Datum: 2010-12-11 Klockslag: 13:13:58

Dåligt med bloggande de senaste dagarna, har haft annat att göra. Igårkväll var vi först ute & åt på Akropolis, vår favoritrestaurang här i Nässjö, för att fira att jag kommit in på högskolan. Sedan blev det mys hela kvällen framför Idol. Där jag tycker att helt rätt person vann, men känns väldigt tråkigt att Idol är över nu..

Just nu känner jag mig så himla glad & nöjd över.. livet. Jag är snart påväg hemåt för att träffa min kära familj & mina vänner, för att ladda batterierna i 2,5 vecka och sedan komma tillbaka och börja plugga. Det känns både roligt och nervöst, jag hoppas att jag pallar trycket.


En glad Sara!

Fredag

Datum: 2010-12-10 Klockslag: 12:57:57

Gud så skönt. La mig och tittade på filmen och somnade tillslut och vaknade för en stund sedan. :'D Ska snart äta lite frukost/lunch och sedan ta en dusch. Känner mig lite orolig inför det bara, för inatt hade vi en skitstor äcklig spindel där inne. Den är förstås död nu, men.. tänk om det kommer fler? Varför varnade ingen om att spindlarna här i Småland är GROTESKA?! De är ju helt enorma. Spindlarna hemma känns ju nästan fåniga att vara rädda för nu, men bara nästan.

Ikväll är det ju fredagsmys och Idolfinal. Får se hur sent Micke kommer hem, annars ska vi kanske ut och äta för att fira att jag kom in på SSK-utbildningen. :} Fast jag kom på en annan idé, att kanske äta ute imorgon men beställa hem kebab idag. Åhh, det vattnas ju nästan i munnen på mig när jag tänker på kebab. Tjockis! :'D

Nu;

Datum: 2010-12-10 Klockslag: 11:17:25


Inte sett denna sedan jag var liten, så nu när jag känner mig seg & bara vill ligga kvar i sängen passar jag på att se den. :}

Dags att pensionera gamla pärlan

Datum: 2010-12-09 Klockslag: 18:57:11

Eftersom min pärla hängt med mig i över 3½ år så funderar jag på om jag ska pensionera henne och köpa mig en ny pärla. Är hemskt trött på att ha en seg dator, och nu när jag ska börja plugga känns det som om jag har ett vettigt skäl att lägga ut några tusenlappar på en ny dator. Så jag funderar på en Acer för ungefär 4000:- som känns passa mig bra. Tänk att äntligen kunna redigera bilder utan problem. :'D Att byta upp mig från ~ 100 GB hårddisk till 320 GB kommer bli härligt. Men jag tror jag avvaktar och kollar om priset sjunker något under mellandagsrean, sedan får den bli min. 

Har gjort köttgryta med morötter & lök ikväll, blev hur gott som helst! Bästa såsen hittills. Jag skärde (skar, jag vet) köttet alldeles själv dessutom, jag börjar bli en riktig husmor. Ikväll är det torsdag också vilket betyder tvkväll, både byggfällan & lyxfällan. Ska mumsa massa gott till, för att fira lite. :'D




JA!!

Datum: 2010-12-09 Klockslag: 10:41:39

Vaknade, gick in på studera.nu och scrollade ner med en stor klump i magen. Vad står det? ANTAGEN! :D Jag ska bli sjuksköterska. Jag behöver inte tänka på hur jag ska få pengar mer. Jag känner mig fortfarande i chock, har liksom inte fattat det än. Mamma sa det också, att det hördes på mig att jag inte fått in det liksom. Hade aldrig i mitt liv trott att jag skulle komma in på första antagningen, men tack vare högskoleprovet så! :'D

Halv åtta hos mig

Datum: 2010-12-08 Klockslag: 21:05:09

Precis när jag skulle sätta mig och titta på Halv åtta hos mig så la boxen till tvn av, så istället la jag mig och såg på två gamla avsnitt & såg alldeles nyss det nya som sändes på tv ikväll. Så det löste sig ändå. :} Nu senare tror jag vi ska se på någon film och äta lite kvällsfika, husman med makrill på för mig. Mums! Är så himla sugen på mat nu efter att ha tittat på Halv åtta hos mig. En god middag slår ju alla godsaker i hela världen tror jag, finns inget som är lika gott som riktig mat. Om man hade 4-5000 att lägga ut på mat varje månad skulle jag laga hur mycket ny och mer komplicerad mat som helst. :'D Gillar ju att laga mat, faktiskt. Sedan förstår jag inte riktigt folk som "inte kan" laga mat? Alla kan såklart inte göra jättekomplicerade middagar eller slänga ihop det man har hemma och få ihop något gott (vilket inte jag heller kan). Men alla kan väl laga vanliga, ganska lätta saker? Alla kan väl följa ett enkelt recept? Förstår inte riktigt hur det fungerar det där. 

Men nu ska jag sluta tjata om mat. Haha! Eller en sista sak om mat, vi hade ingen aning om vad vi skulle äta idag och ville äta något snabbt. Så vi körde på Laxbollar i tomatsås tillsammans med pasta, helt okej faktiskt.

Dag 11 – Det här får mig att gråta

Datum: 2010-12-08 Klockslag: 18:32:54

Jag skulle kunna skriva hur långt som helst, för att jag har så otroligt mycket att säga om saker som upprör mig & gör mig ledsen. Men jag tror att jag bara radar upp några typiska grejer som får mig att gråta istället.

- Kärleksfilmer eller andra sorgliga filmer, oftast gråter jag väldigt mycket också.
- När jag blir så förbannad att jag inte vet var jag ska ta vägen, så slutar det i tårar.
- Att säga hejdå. Jag klarar bara inte av det.
- I vissa fall när jag blir rädd börjar jag gråta. Som av att åka Balder t.ex. 

Baldergrejen är förresten lite rolig, så den kan jag berätta. Jag, Elina & Dea var på Liseberg. Jag är skitfeg när det gäller sådant. Så därför fick de provåka Balder först, för att se om den var hemsk eller om jag skulle våga åka. När de kommer tillbaka säger de att den inte var speciellt hemsk alls, och att jag borde kunna åka den. Så det gör jag. Efter bara en liten bit blundar jag & håller fast mig det hårdaste jag kan, hela vägen. Jag var så rädd att jag inte ens skrek, som jag vanligtvis annars gör. Elina & Dea skrattade åt mig för att jag såg så jäkla dum ut. När vi stannar, börjar jag gråta och slå Dea som sitter bredvid. Jag skriker att de är dumma i huvudet och att jag hatar dem, som utsatt mig för något dylikt. De säger efteråt "men vi lovar, det var inte såhär läskigt när vi åkte den förra gången".. När jag åker bil eller på något annat sätt får den där känslan i magen så kommer Balder genast upp i minnet och jag känner obehag. Det är nog faktiskt ett av det värsta jag varit med omN

Håll tummarna!

Datum: 2010-12-08 Klockslag: 14:37:58

Nu är det inte länge kvar tills man får svar angående högskolan, jag är så otroligt nervös. Jag vill så jäkla gärna komma in. När jag tänker på att jag om några veckor kanske kommer kunna tänka "jag ska bli sjuksköterska" känns det lite häftigt. Jag vet inte om det är rätt jobb för mig, det kan man aldrig veta innan man provat på det. Men jag tycker om att arbeta med människor och sedan finns det ju en hel del vidareutbildningar också. Dessutom får man hjälpa människor, vilket känns viktigt för mig. Att ha ett betydelsefullt jobb. Själva pluggandet känns ganska jobbigt, men en sak jag lärde mig av NkB-kursen är att jag tycker att det är riktigt intressant att läsa & lära mig om varför det som händer i kroppen händer. Sedan ser jag det som en stor utmaning att komma över min överkänslighet mot t.ex blod. 

Jag vågar absolut inte hoppas för mycket, jag blir hellre förvånad & glad än besviken. Men håll tummarna för att jag kommer in.

Dag 10 – Det här får mig att må bättre

Datum: 2010-12-07 Klockslag: 21:40:35

Tycker det låter lite konstigt? Som om man utgår från att jag mår dåligt. Så istället väljer jag att skriva om det som får mig att må bra.

Närhet, bekräftelse och mina nära & kära. Djur och musik är också något som får mig att må väldigt bra. En värdelös dag kan bli en bra dag bara genom att lyssna på rätt musik, vilket är ganska fantastiskt. Även om jag är en person som är social och älskar att vara bland folk, är det också viktigt att få vara ifred & ta det lugnt för att må bra. Jag vill också få känna mig betydelsefull, inom arbetet eller något annat. Känna att jag gör nytta.

Monster

Datum: 2010-12-07 Klockslag: 19:19:08

Såg ju som sagt The Cove igår. Sjukt bra film som alla borde se. Jag har länge vägrat se den för att jag trodde att man bara skulle få se när de plågade & dödade delfiner hela tiden, för sådant pallar jag inte. När jag och en kompis för ganska många år sedan såg på Kalla Fakta om pälsindustrin så slutade det med att jag satt bakom soffan, höll för öronen och grät. Jag klarade inte av att se det, och kunde inte tänka på något annat på jag vet inte hur många veckor. Men nu var det inte det vi skulle prata om.

Jag blir så himla imponerad av människor, som de i filmen, som riskerar sina liv för att rädda djur & försöka göra världen till en bättre plats. De är guld värda. Men när det kommer till alla dom som försöker stoppa dem, de som slaktar delfinerna och de som gör allt för att undanhålla det. Jag tror för det första att de saknar någon som helst IQ och att deras hjärtan är gjorda av sten, om de överhuvudtaget har några. Det är just de personerna, som de i filmen, som gör att jag tycker att människan är vidrig och inte förtjänar att leva vidare på jorden. Jag tycker att de är så otroligt vidriga att jag aldrig skulle röra ett finger för att försöka stoppa någon som skulle döda dem. De förtjänar det, de är inte värda ett skvatt. Det spelar inte ens någon roll om de har familj och barn, så vidriga är dom. Om ni tycker att jag pga det verkar vidrig, titta på filmen innan ni dömer mig. Om de ändå gjorde det bara för att få pengar för att överleva, men inte ens det. När de blir erbjudna att få samma summa pengar som de får för att slakta delfinerna, så att de ska låta bli det, så säger dom nej. De kallar det för "skadedjursbekämpning". De tycker att delfinerna och valar äter upp VÅR fisk. Ni hör ju, är människan helt bombad i huvudet?! Vi lever alla på samma jord, så vi får alla dela på det som finns här. Men nej, människan ska ju äta all fisk och delfinerna ska inte få äta något, så därför dödar vi dem. Jag blir så jävla förbannad att jag inte vet var jag ska ta vägen. Jag SKÄMS för att vara människa, tack vare såna där jävla as.

Dear John

Datum: 2010-12-07 Klockslag: 17:05:21


Nyss sett. Fan vad bra den var, känner på mig att det är en film jag kommer se många gånger till! :')

En större väska hade varit bra

Datum: 2010-12-07 Klockslag: 14:30:23

Eftersom det bara är 15 dagar kvar tills vi åker nu tyckte jag att det kunde vara en bra idé att provpacka väskan.. Känner mig lite besvärad, trots att jag packat otroligt lite så.. är den typ halvfull. Äsch, det löser sig på något sätt.

Håller på att ladda hem Dear John som jag tänkte lägga mig och titta på när den är färdig, har ju hört så mycket bra om den. Så, nu blev den klar. :}

Shallow water. Deep secret.

Datum: 2010-12-07 Klockslag: 00:47:17

Ikväll har vi tittat på The Cove. Jag är mållös. Därför återkommer jag om det senare. Skriver jag om det nu kommer jag bara upprepa gång efter gång hur gärna jag önskar att man kunde döda ostraffat De där människorna är vidriga och har inget som helst värde i mina ögon. De får mer än gärna dö. Det skulle glädja mig.


En liten Sara

Datum: 2010-12-06 Klockslag: 17:43:00



En liten Sara som bakar pepparkakor hos dagmamman Solveig. När jag kommer hem ska jag plocka fram alla fotoalbum och scanna in en hel massa bilder. :}

Idol 2010: Vägen till finalen

Datum: 2010-12-06 Klockslag: 15:59:41

Ni som gillar Idol har väl inte missat att det sänds ett extra Idolprogram ikväll 20:00? Idol 2010: Vägen till finalen handlar om de två finalisternas uppträdanden under hösten & så får man följa med bakom kulisserna. 

Vem tror ni vinner på fredag? Jag är helt övertygad om att Jay vinner, gör han inte det så är något väldigt, väldigt fel. Han är tusen gånger så originell som Minnah.


Minnah Karlsson och Jay Smith är finalisterna som tagit sig till Globen. Foto: Joel Stockman/TV4



Måndag

Datum: 2010-12-06 Klockslag: 14:44:36

Idag är en sån där seg & härlig dag. Har inga speciella planer alls. Sov ganska länge, låg och tittade på julkalendern & något avsnitt Grotesco innan jag klev upp. Sedan blev det frukost, baguetter i ugnen med tzatziki samtidigt som jag på Oprah. :}

Ikväll har jag lust att mysa framför någon julfilm. Tips på bra julfilmer?
Imorgonbitti har vi bestämt att vi ska kliva upp tidigt och se julkalendern tillsammans och sedan lägga oss och mysa igen, och sova någon timme till. :} Tycker faktiskt att årets julkalender är ganska bra, även om det mest handlat om mat hittills tycker jag.

16

Datum: 2010-12-06 Klockslag: 00:14:29

Om 16 dagar är det dags för oss att sätta oss på tåget som ska ta oss hem till Norrland, hem till nära & kära. Om ni bara visste hur jag längtar efter er, alla fina där hemma.

Har redan planerat en hel del inför vistelsen hemma. Kommer hem på natten till den 23e. Hem och sova, sedan är det att bygga pepparkakshus med mina syskonbarn som gäller, träffa Erika en stund & sedan äta på pizzerian och mysa med Elina & Dea. Kommer knappt hinna träffa dem alls, eftersom de drar till USA sedan. Men att i alla fall få träffa dem några timmar betyder mycket. ♥ Och sedan på kvällen är det uppesittarkväll med Bingolotto. Kommer bli en helt sjukt bra första dag i natursköna. 



Gott nytt jul

Datum: 2010-12-05 Klockslag: 14:35:07


Alltså.. jag har börjat tycka att Sean Banan är så jävla rolig. Därför har den här låten fått infinna sig på min jullista på Spotify.

Har just varit och solat, ska snart ta en dusch & sedan är det luciakröning 16.00 i hembygdsparken.

Eksjö julmarknad

Datum: 2010-12-05 Klockslag: 13:20:47

[Jag önskar verkligen att jag kunde redigera bilderna innan jag la upp dem, men min dator är så seg att den gör det omöjligt.]

Vi var som sagt på julmarknad i Eksjö igår. Det var hur mysigt som helst, särskilt i Gamla stan. :} Köpte även med mig en strut saltlakritskarameller, så gott! :}














Dag 09 – Mina drömmar

Datum: 2010-12-05 Klockslag: 12:14:46

Nu känner jag mig tråkigt, men jag har inga storslagna drömmar om att göra si & så i mitt liv.
Jag drömmer om att få några friska barn, ha en fin familj & trivas med mitt jobb. Ett fint hus också. Fast jag drömmer såklart också om ett liv fyllt av resor, bl.a så skulle jag vilja åka till Thailand igen. Och många fler resor till London vet jag att det blir. :}

Dag 08 – Mina syskon

Datum: 2010-12-04 Klockslag: 23:44:32

Jag är ett sladdbarn, och har tre äldre syskon. Två bröder & en halvsyster på min mammas sida. Lars, Jonas & Annette.

Eftersom mitt yngsta syskon, Lars, är 11 år äldre än mig så har jag nog inte haft samma relation med mina syskon som de som växt upp med ganska jämngamla syskon. Jag har alltid älskat dem som mina syskon, men pga åldersskillnaden har vi inte haft så mycket gemensamt. Det är mer nu när jag blivit äldre som man har grejer att prata om och så.

Lars är den här snälla brorsan som är rädd om mig & Jonas är den som älskar att jävlas med mig, och jag tycker också att det är roligt. Lars är den jag är lik när det kommer till utseendet (enligt mig, vissa säger att jag är lik Annette också), vi var sjukt lika när vi var små. Medan jag tycker att Annette är den jag kanske påminner mest om i sättet, även om jag tycker att jag påminner om alla tre på ett eller annat sätt. Jag längtar efter att få komma hem och träffa dem igen! ♥ Lars kommer dock att vara väldigt saknad, som högst troligt inte kommer hem den här julen. Kommer kännas konstigt.


Min mamma, mormor, jag & Annette. Väldigt mörk, dålig & gammal bild. Men den enda syskonrelaterade jag hittade just nu. Snygg Pocahontasklänning va? Hahah! :D

Julmarknad nästa!

Datum: 2010-12-04 Klockslag: 11:40:21

Jag är irriterad över att vakna med samma hemska huvudvärk jag hade igår när jag la mig, trots att jag tagit en tablett. Men det här blir en himla bra dag ändå. Vid 12:50 tar vi bussen in till Eksjö och går på julmarknaden där. :} Ska bli jättemysigt, vädret verkar dessutom bra. Inte soligt, men inte heller kallt & blåsigt. Dags att stiga upp och äta frukost & sminka sig kanske? :} Think so. Ikväll kommer det nog upp en hel massa mysiga bilder från marknaden också.

Angående Idol, hur fan kunde Olle åka ut före Minnah? Tycker att Minnah borde åkt ut sist, före Linnea.

-

Datum: 2010-12-03 Klockslag: 23:19:10





7 till!

Datum: 2010-12-03 Klockslag: 16:51:03

Jag tyckte det här var roligt, så jag kör en vecka till!

Dag 08 – Mina syskon
Dag 09 – Mina drömmar
Dag 10 – Det här får mig att må bättre
Dag 11 – Det här får mig att gråta
Dag 12 – Ett ögonblick
Dag 13 – Min favoritplats
Dag 14 – Det här saknar jag

Dag 07 – Det här upprör mig

Datum: 2010-12-03 Klockslag: 16:39:32

Det finns väldigt mycket här i världen som upprör mig & som jag skulle kunna diskutera i evigheter. Såklart finns det tusentals småsaker som stör mig, men jag väljer istället ut några av de saker som upprör mig allra mest.

Miljöproblemen, politik, djurplågeri, rättssystemet & orättvisor. Bara för att dessa saker upprör mig så betyder inte det att jag kan jättemycket inom ämnet, som t.ex politik & rättssystemet. Visst kan jag en del om politik, men inte så himla mycket. Men jag har ändå starka åsikter när det kommer till ämnet.

Rättssystemet i Sverige är alldeles för mesigt & dåligt tycker jag. Straffen är alldeles för låga och alla idioter som verkligen har gjort sig förtjänt av ett hårt straff slipper lätt undan. Hur kan man få något enstaka år i fängelse för att ha tagit en annan människas liv? Varför ska det vara så synd om brottslingar, varför ska de komma så lätt undan? Världen skulle bara vara en bättre plats utan dem, punkt slut.

Miljöproblemen. Alla de människor som vägrar inse att vi förstör vår jord & att det snart är för sent att göra något åt det vill jag bara banka huvudet i väggen på. INSE FAKTA! Jag tycker att människan (nu pratar jag om hela mänskligheten) är vidrig för att den förstört jorden så som den gjort, för att det sätter sig ovanför alla andra arter & tror att den är bäst. Om jag fick välja så skulle människorna en vacker dag dö ut, medan djuren får leva vidare. 

Jag är en sådan person som inte klarar av att behandlas orättvist, och jag vill inte heller se andra behandlas orättvist. Jag har många gånger i olika situationer ifrågasatt olika saker pga att de är orättvisa, vilket nog kan störa folk ibland. Jag är ingen som sitter tyst i ett hörn och bara lyssnar, jag säger vad jag tycker oavsett om det upprör & irriterar andra. Jag har många gånger fått höra att jag inte ska vara så "snabb" och "tydlig" med att säga vad jag tycker, för att det kanske gör att andra som inte tycker likadant inte vågar säga vad de tycker. Vill man få fram något så är det bara till att öppna käften & få fram det. Ingen kommer att sitta snällt och be alla andra vänta & vara tysta för att du ska få säga din åsikt, livet funkar inte så.

Fredag

Datum: 2010-12-03 Klockslag: 15:25:01

När Micke åkt på skolan la jag mig i soffan och tittade på tv, såg bl.a två avsnitt av Oprah. Det ena handlade om Nadya Suleman, "octomom" ni vet. Man fick följa med och se ett dygn i hennes hus, och herregud vilken cirkus. Hur kan en människa orka med något dylikt?! Fjorton barn, det är helt sinnessjukt. 

Nu är jag smått uttråkad och funderar över vad jag ska hitta på? Vet inte hur sent Micke kommer hem idag.. Men ikväll blir det i alla fall Idolmys i sin vanliga ordning. Jag föreslog ett datorförbud, annars är vi oftast så nördiga att vi då och då tar fram varsin dator. Det förstör det mysiga. Nu sitter jag och lyssnar igenom Mariah Careys nya julalbum, och ser att det börjat snöa igen! Känns konstigt att vi har mer snö här än vad de har hemma i Norrland. 

Nu vet jag vad jag ska göra. Jag ska sätta mig och rensa kameran så jag har plats för att fota massa imorgon på julmarknaden i Eksjö. Ser fram emot det så mycket! :'D

Hur har jag missat detta?!

Datum: 2010-12-02 Klockslag: 23:36:38


Den här boken bara måste bli min. Jag skulle inte ha något emot att ha uppföljaren "Det här var ju tråkigt" i min ägo heller. Jag fullkomligt älskar aggression blandat med humor. Och vem gillar inte att läsa arga lappar? Förutom när de är riktade mot en själv, då är de inte fullt lika roliga kan jag tro. Jag vet inte om någon skriv it en arg lapp åt mig någon gång faktiskt? Jag insåg just att jag inte har någon kategori som passar för böcker, så det måste jag fixa. Böckerna får dela med Tv & film.

"Till dig som ställt din bil på min parkeringsplats. Må lössen från 10 000 kameler hemsöka ditt könsorgan."

Den här lappen satt på vindrutan när Åke Andersson en morgon skulle hämta sin bil. Han hade parkerat på sin grannes parkeringsplats och fick bita i det sura äpplet.
I sin nya humorbok Den som inte tar bort luddet ska dö! kastar komikern David Batra än en gång en närsynt blick på svenska folkets inneboende aggressioner"


Ännu en önskelista

Datum: 2010-12-02 Klockslag: 19:08:18





- Kläderna på översta bilden kommer från Gina Tricot, och ska vara i storlek S.

- Böcker.
T.ex Svedd eller Maskrosungen.

- Hud- & kroppsvårdsprodukter från The Body Shop.
Gärna någon showergel el. liknande. Men inget med vanilj- eller kokosdoft. Gärna läppealing också.

- Pengar/presentkort.


- Ögonfransböjare.


- Mysiga & fina tjocksockar i storlek 36-38.

- Stacy Velour-dress från Cubus, i storlek S eller M.

- Helmi Beret, mockasiner från Indiska.

Cloudy with a chance of meatballs

Datum: 2010-12-02 Klockslag: 16:12:18


I förrgår när jag skulle sova la jag mig och tittade på den här filmen. Jag hade inga förväntningar direkt, utan såg den mest bara för att ha något att titta på. Men den var faktiskt väldigt bra! Jag hade inte alls fått rätt uppfattning om den eller över huvud taget förstått vad den handlade om innan jag såg den. Vadå regnar köttbullar?, tänkte jag ungefär. Men det är inte så konstigt som det verkar.
Den kändes lite som en animerad barnversion av Armageddon, svårt att förklara. Men helt klart sevärd, särskilt om man gillar animerade filmer. :} Den var gullig & spännande.

En helg att se fram emot

Datum: 2010-12-02 Klockslag: 13:39:12

Ligger fortfarande i sängen och grisar, trots att jag varit vaken sedan innan 12. Såg just att mitt Nkb-betyg kommit in på studera.nu, så nu slipper jag tänka mer på det. :} Skönt! 

Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på.. Kanske jag ska roa mig med att provpacka min resväska inför hemfärden? Så jag vet ungefär vad jag kommer kunna ta med, och vad jag ska tvätta upp. Är ju bara 20 dagar kvar tills vi åker nu! :'D Även den här helgen blir riktigt mysig, på lördag blir det julmarknad i Eksjö & på söndag ska vi på luciakröningen i hembygdsparken här i Nässjö. Kan man låta bli att älska julen? :'D Ska ta och rensa kameran också så jag kan ta med den och fota, vet att särskilt mamma vill se hur det ser ut i Eksjö. :}

Dag 06 – Mina föräldrar

Datum: 2010-12-02 Klockslag: 12:28:24

Jag har ännu mer nu sedan jag flyttat förstått vilka underbara föräldrar jag har. Fast jag visste jag ju såklart innan också. De finns alltid där och hjälper mig om det behövs, och det betyder så otroligt mycket. 

När jag var liten så var pappa den där "roliga pappan" som lekte kurragömma med mig & varje kväll berättade godnattsagor. Och inte vilka sagor som helst, han kom på dem själv & de handlade alltid om mig. Det var hur roligt som helst, och jag tror att jag uppskattar det ännu mer idag än vad jag gjorde då. Bara att veta att han gjorde det. Jag önskar att jag hade fantasin att göra likadant för mina barn, men nu var det ju inte det som det skulle handla om. Min mamma läste ni ju om igår, så det vet ni ju redan.

När jag var mindre så kunde jag tycka att de var så dumma, gamla & tråkiga och inte fattade någonting. Ni vet, sådär typiskt en tonåring. Men jag lever, trots att jag inte fick göra alla de där grejerna jag ville göra. Nu förstår man liksom varför de gjorde & tänkte som de gjorde. Jag hade aldrig velat byta bort mina föräldrar mot några andra. Jag längtar så himla mycket efter er! ♥

Mitt hjärta

Datum: 2010-12-01 Klockslag: 17:40:07

Vårt år tillsammans har varit väldigt händelserikt, och vi har fått uppleva många underbara stunder tillsammans. Det har också varit väldigt jobbigt periodvis, men tillsammans har vi klarat oss igenom allt. 365 dagar med dig mitt hjärta. Jag älskar dig.






Dag 05 – Min bästa vän

Datum: 2010-12-01 Klockslag: 17:24:49

Jag kan faktiskt inte välja en bästa vän. Så jag säger att det är både min mamma & Erika.

Jag kan prata om nästan allt med min mamma, hon finns & har alltid funnits där och stöttat och gett råd. När allt känns åt helvete så ringer jag henne, och då känns det bättre. Hon är den som peppar mig och tror på att jag klarar av det jag tar mig an. Hon är inte bara min mamma.

Sedan jag lärde känna Erika år 2000 så har vi alltid varit bra vänner, det har inte gått i samma perioder som med andra vänner. Vi har alltid haft varandra. Vi har gjort så himla mycket sjuka saker under tiden vi känt varandra, så himla mycket roligt & pinsamt. Men det viktigaste av allt är nog att hon alltid funnits där och lyssnat & tröstat när det behövts. Och att jag kan lita på henne. Jag längtar så himla mycket efter att få komma hem och krama om henne, min fina vän! ♥


Då & nu.

Vår årsdag!

Datum: 2010-12-01 Klockslag: 15:41:42

Har nästan nyss kommit hem från solariumet, så ska snart ta en dusch & plocka undan lite tills älsklingen kommer hem. Vi ska laga någon fin middag (smördagsinbakad fläskfilé, champinjonstuvning & klyftpotatis tror jag att det blir) och mysa ikväll. Vi firar ju nämligen 1 år tillsammans idag, jag och min finis! ♥


De spelade den här låten när jag var och solade, en låt jag verkligen älskar som jag hade glömt bort!

RSS 2.0