center>

Torsdag

Datum: 2012-05-31 Klockslag: 19:45:09

Om jag vaknade pigg och utvilad inte? inte direkt. Med huvudvärken från helvetet klivnas upp vid 10 och åt lite frukost och tog en tablett, sedan kröp jag ner under täcket igen och sov till 12 ungefär. Ju mer av dagen som gått desto bättre har jag mått, är fortfarande inte helt pigg men mår betydligt bättre än jag gjorde imorse. Så imorgon kanske jag kan ta tag i den där storstädningen och tentaplugget. Borde nog försöka fixa en tid för utredning sedan, så kanske jag kan få några riktiga migräntabletter som verkligen fungerar. Så trött på att både skola och vardagsliv ska stanna upp i 2-3 dagar med jämna mellanrum pga den här jävla migränen.

Tidig kväll

Datum: 2012-05-30 Klockslag: 20:49:32

Klockan är inte alls mycket men jag har redan klätt av mig (och tagit på en av Mickes tröjor <3) och lagt mig i sängen. Efter min lilla nap, som slutade på nästan tre timmar, kände jag hur migränen kom krypande. Så nu mår jag riktigt dåligt. Hoppas på att vakna pigg och utvilad imorgon så jag kan storstäda och börja tentaplugga lite inför nästa vecka.
Godnatt!

Onsdag

Datum: 2012-05-30 Klockslag: 14:41:16

Idag hade vi vårt sista seminarie för denna termin. Vi redovisade värt grupparbete om mobbning på arbetsplatsen och sedan gick vi på Jensens och åt lunch. :) Fick hem mitt camera connection kit från CDON idag, så nu har jag provat lägga in bilder direkt från kameran till iPaden. Funkade bra!



Är helt sjukt trött efter att ha klivit upp vid 06 imorse, så jag tänkte ta mig en liten nap nu innan middagen.

Söta små gässbebisar som var här utanför häromkvällen. Kunde ju inte låta bli att gå ut och fota lite.


Måndag

Datum: 2012-05-28 Klockslag: 14:58:40

Jani, nog solade jag igår alltid. Låg i parken i drygt tre timmar och när jag kom hem upptäckte jag att jag varit slarvig med att smörja baksidan av benen. Så jag var KNALLRÖD där igår, och jag har fortfarande ont. Ser ut som om jag har ett par vita shorts utanpå rosa/röda strumpbyxor.

Idag åker Micke uppöver också, så dom tio kommande dagarna får jag spendera i min ensamhet. Men får se till att hänga med tjejerna! :) Vi planerar kanske utgång på onsdag, men vi får väl se hur det blir med det.

Söndag

Datum: 2012-05-27 Klockslag: 10:50:02

Måste ju börja med att säga att GUD VAD ROLIGT ATT LOREEN OCH SVERIGE VANN ESC IGÅR!!! Jag tyckte att Loreen var överlägsen i alla kategorier, men man vet ju aldrig när det är folk som ringer och röstar ändå. Micke hade ju Nuder dagen gjort poängkort som vi använde och satte poäng på show, kläder & sång. Jag gissade att det skulle bli 1. Sverige 2. Ryssland och 3. Cypern.

Idag skiner solen och inte ett moln syns, så jag håller på att äta frukost just nu och tänkte efter det ta med mig iPaden, kursböcker & en filt och spendera dagen med att plugga i parken, blev aldrig av igår pga alla moln.

Lördag

Datum: 2012-05-26 Klockslag: 11:06:20

Har varit vaken i en timme ungefär, men ligger fortfarande och drar mig. Mest för att Micke fortfarande sover och jag vill äta frukost tillsammans. Börjar dock bli hungrig så om han inte vaknar snart så väcker jag honom.

Enligt vädret så skulle det regna idag, men just nu lyser solen och vår termometer visar på 20 grader, så jag hoppas att det fortsätter så för då tar jag/vi en filt och går till parken. Har så dåligt samvete över att jag knappt solade igår när det var så jäkla fint väder. Annars tänkte jag försöka hinna med att båda plugga, diska och träna idag. Inte varit på gymmet på två dagar nu.. DET ger mig dåligt samvete också. Jaja, vi får se vad jag hinner med idag. Kan ju faktiskt ta med mig några skolböcker till parken och ligga där och plugga & sola samtidigt. Två flugor i en smäll!

Fredag

Datum: 2012-05-26 Klockslag: 01:37:58

Idag klev jag upp tidigt och tog tåget in till Jönköping för att göra webtenta i Omvårdnad II. Tentan gick bra som tur var, så nu har jag snart mitt betyg i kursen vilket betyder att jag får undersköterskelön i sommar. Så det känns riktigt bra! Passade på att sitta och sola lite medan jag väntade på tåget, lyxigt att kunna ha linne runt 10:00 utan att frysa det minsta! När jag kom hem så var det dags att gå ochhandla och hämta ut iPaden på posten. Så tyvärr har jag inte fått speciellt mycket sol idag trots det underbara sommarvädret. Kunde ju inte hålla fingrarna borta från min nya älskling, sm jag nu undrar hur jag kunnat leva utan?! Fullkomligt älskar den. Känns inte som om jag kommer använda datorn så flitigt hädanefter, iPaden är så mycket smidigare och jag kan i princip göra allt på den som jag kan göra på datorn, i alla fall alla saker jag gör dagligen.

Annars har vi bara myst framför några avsnitt Pretty little liars ikväll, och nu börjar det bli dags att sova. Enligt vädret ska det regna imorgon, men jag kan inte låta bli att hoppas att det fina vädret ska fortsätta. Men det verkar i alla fall komma tillbaka på söndag. Det gillas! Micke känner sig inte så kry nu (därav inget parkhäng idag), så jag hoppas att han är bättre tills på söndag så vi kan lägga oss i parken och sola då istället. :)

En av årets, hittills, skönaste dagar (torsdag)

Datum: 2012-05-26 Klockslag: 01:34:20


Torsdag

Datum: 2012-05-24 Klockslag: 11:30:06

Nu ska vi gå iväg och köpa lite fika att ta med oss till parken, Småland levererar underbart sommarväder även idag! Vad passar väl då bättre än att ligga på en filt i parken och bara njuta?

Hello lover!

Datum: 2012-05-24 Klockslag: 10:48:07

Igår fick jag för mig att jag kanske skulle köpa en iPad, har varit sugen på en sedan Micke skaffade sin men aldrig funderat seriöst på att köpa en. Men så igårkväll klickade jag hem en vit, fin sak! Tog expresspost så jag får den nog imorgon, längtar! :D Kommer vara så smidigt att ha med på skolan & när man är ute och reser.

Tisdag

Datum: 2012-05-22 Klockslag: 23:25:30

Har varit ledig idag och inte gjort speciellt mycket, mest tagit det lugnt. Gick iväg på gymmet och körde ett benpass följt av 25 minuter intervaller på cykel. Skulle gissa att jag kommer se ut att ha bajsat på mig imorgon när jag går. Blev på ganska kasst humör tidigare ikväll, av okänd orsak, och tänkte därför avreagera mig lite med att gå och träna igen.. Men jag tog med mig Micke ut på en joggingtur runt sjön istället, vi ska försöka springa ett varv nu varv nu varje kväll. Känns bra, är ju så himla härligt väder här nu också. Verkligen sommarväder. Men nej, nu ska jag lägga mig och försöka sova.. Skola imorgon.

Måndag

Datum: 2012-05-21 Klockslag: 16:11:20

Gud vilken härlig dag! Först var det skola mellan 9-12 och när jag kom hem så stack jag och Micke på gymmet och svettades ihjäl. Körde axlar, rygg & bröst idag. Nu har jag suttit ute på balkongen och svettats ytterligare, är värsta sommarvädret här idag. Så sjukt härligt!


Fick även tillbaka min omvårdnadsrapport idag, betyget hade gärna fått vara bättre - men jag är glad att jag slipper komplettera!

Att tiden har gått så fort

Datum: 2012-05-18 Klockslag: 17:52:22

Förut idag så pratade jag med Lisa i telefonen, och vi började prata om åldersnoja & hur fort tiden egentligen går. När Kevin, min underbara systerson, föddes så var jag 13 år (så på bilden är jag förmodligen 13 eller 14). Har den där lilla, gulliga killen funnits i mitt liv i snart 8 år? Helt otroligt. Tror aldrig jag riktigt hade tänkt på småbarn och bebisar innan han föddes, eftersom jag inte haft några småsyskon & dessutom alltid varit den minsta i släkten. Men sedan jag fick lära känna världens finaste lilla pojke så har jag varit som frälst, bara toklängtat efter den dagen när jag själv får blir mamma. Även om jag dock kan tycka att barnen som springer runt med dom där förbannade gratisbananerna på affären kan vara riktigt vidriga ibland.


När jag gick i gymnasiet var att bli mamma min allra högsta önskan och det var något jag längtade så otroligt mycket efter, vilket jag fortfarande gör, men inte på samma sätt. Jag trodde nog att jag skulle skaffa barn tidigt eftersom jag längtade så mycket efter det, men nu när jag sitter här, 21 år gammal, så känner jag mig knappt vuxen samtidigt som jag har åldersnoja. Jag vet i alla fall att barn är det inte tal om än på flera år, jag ska hinna utbilda mig, jobba & resa innan jag är redo för något så stort. Och att känna sig vuxen först vore ju kanske en fördel, om man någonsin kommer till en punkt när man känner att man är vuxen? Eller kommer jag alltid känna mig såhär? Det är lite spännande ändå hur tankesättet och sådant förändras med åldern. Det blev lite luddigt det här, men jag har så himla mycket tankar kring just det här med åldern.

Tatueringstankar

Datum: 2012-05-18 Klockslag: 17:38:53

Förut hade jag så gott som bestämt mig för att tatuera fem svalor, en för varje person i min familj, på sidan av handleden.. Men nu för ett tag sedan, när jag en dag tittade på min almanacka så insåg jag något som jag verkligen skulle vilja tatuera. Inget jag känner för att skriva ut ännu dock (även om jag berättade för tjejerna i helgen, men alla behöver faktiskt inte veta) då jag inte är helt säker, och inte kommer att tatuera mig på ett bra tag än. Vill nämligen göra den hos Mika, och det ska inte krocka med någon solning eller badning.. Så enklast vore att försöka få en tid när jag åker hem över jul. Då är det bara att hoppas att det inte är i samband med praktik, för att komma med en nygjord tatuering på ett sjukhus känns inte.. så smart. Tatueringen som jag är inställd på nu innehåller både svalor och text, precis som jag vill ha det. Ja, jag får helt enkelt se om jag fortfarande är sugen på den till vintern. :)

Fredag

Datum: 2012-05-18 Klockslag: 17:33:18

Har just fått skäll av Erika för att jag bloggar så lite.. Så! Har inte hänt något roligt alls jag kan berätta om, igår hade jag ungefär den tråkigaste dagen i världshistorien. Micke såg på hockey hela dagen och jag varvade mellan att sova och vara i tvättstugan. Kul? Nä. Men nu har vi massa nytvättade kläder i alla fall, så skönt!

Har just varit och handlat inför fredagsmyset. Vi tänkte göra lite gomat ikväll och sedan äta chips & dipp framför en film, Gone tror jag den hette. Verkade i alla fall väldigt bra. :) Tittar nog på något avsnitt av Pretty little liars som vi börjat följa nu också, riktigt bra & spännande faktiskt. Och till Elina & Dea; Mr Fitz är ena stunden riktigt jävla snygg, och den andra kan han bara se typ.. töntig ut.

Ska vi åka direkt eller?

Datum: 2012-05-16 Klockslag: 18:30:52

Har suttit och tittat igenom bilderna från Arguineguin för att jag funderar på att beställa en fotobok med bilderna därifrån, har ju faktiskt inte framkallat några bilder alls därifrån! Gud vad jag längtar bort till värmen, havet & god mat.

Tänker lite extra på min fina vän som har det jobbigt just nu också. 


Onsdag

Datum: 2012-05-16 Klockslag: 13:00:10

Hade egentligen föreläsning mellan 9-12 men jag stannade hemma istället, och precis som jag kände på mig så hade den varit väldigt tråkig plus att man inte direkt förstått något. Passar på att tvätta både idag och imorgon, så nu jäklar ska allt bli upptvättat! Innan det är dags för nästa maskin (de tar typ 2 h -.-) så tänkte jag masa mig iväg på Ica och köpa mer tvättmedel & sköljmedel.

Var ju hos frisören igårkväll också. Den förra färgen åkte ur väldigt mycket med de första tvättarna, så nu har vi lagt i en mer kopparfärgad färg. Så, mitt hår är väldigt kopparfärgat just nu. Gillade den första färgen bättre, den här känns lite för mycket koppar. Men jag köpte med mig någon slags färg hem, typ inpackning med pigment, som jag ska använda under sommaren - så förhoppningsvis gör den det lite mörkare & mindre kopparfärgat. :) Huvudsaken är att det i alla fall inte blir sådär dassigt som när förra färgen tvättades ur. Himla skillnad på hur mina ögon kommer fram nu också, det gillas. :)

Före & efter

Datum: 2012-05-15 Klockslag: 15:09:27

Är så himla nöjd med vårt vitrinskåp, blev så fint! :) Byrån står numera inne i sovrummet istället.

Tjejhelg i Stockholm

Datum: 2012-05-15 Klockslag: 12:59:57

På torsdagen tog jag tåget till Stockholm (som var en riktig plåga pga apan mittemot som smaskade på sina jävla nötter i 20 min) där Dea kom och mötte upp mig på centralen. Vi tog tunnelbanan till Bromma och lämnade min packning hos Elina innan vi begav oss ut till Haninge & Ica maxi där Elina var på uppdrag från skolan. Lagom till vi kom hem till henne igen hade vi beställt onlinepizza, som vi tröck i oss framför Bridesmaids. Sedan åt vi massa godis & pratade om allt möjligt tills det blev dags att sova.
På fredagen handlade vi lite kalasartiklar och saker till tårtan innan jag och Dea åkte in till centralen för att hämta Erika & Lydia. Sedan åkte vi tillbaka till Elina där vi bara hängde ett tag innan det blev dags att göra sig iordning för kvällen. Vi åkte in till stan och hittade ett högljutt(!) ställe där vi åt middag, innan vi skiljdes åt. Elina och Dea åkte och tittade på hockey-VM medan vi andra gick vidare till Soft och drack & pratade en hel massa skit. När hockeyn var slut träffades vi allihopa och åt lite nattmat på donken innan vi skrattade ihjäl oss på nattbussen hem.
På lördagen mådde jag inget vidare när jag vaknade, men vi klev upp och gjorde oss iordning och åkte in till stan för att shoppa! Planen var egentligen att gå på skansen, men då det inte var speciellt bra väder så bestämde vi oss för att shoppa istället. Så det blev en heldag på stan, och en riktigt god lunch på Jensens innan vi åkte hem och fikade födelsedagsfika. Resten av kvällen myste vi och pratade om allt mellan himmel och jord. Som Elina sa "vad pratade man om när man var 15 egentligen?!". Haha! Nu pratade vi om livet, döden, jobb, framtid och en hel massa annat.
På söndagen tittade solen fram så vi passade på att sitta ute på balkongen och steka lite samtidigt som vi fikade tårta, cupcakes och kakor sedan lördagen. Medan Erika & Lydia åkte in till Solna centrum och handlade lite så var vi andra kvar och satt ute. När de sedan kom tillbaka så fixade vi korv i bröd som vi åt innan det blev dags för oss att säga hejdå till Elina och åka in till centralen. Jag åkte in med dom andra till centralen och sa hejdå, sedan kom Lars och hämtade mig så jag hann träffa honom, Anna & Daniel lite innan mitt tåg gick vid 17:15. Det var med en klump i magen jag satte mig på tåget och åkte hem igen efter en helt sjukt bra helg med mina bästa tjejer! Gud vad jag älskar er, TACK för en underbar helg! 

Tisdag

Datum: 2012-05-15 Klockslag: 09:12:14

Idag är jag ledig. Tänkte försöka städa lägenheten och tvätta om tvättstugan är ledig, hoppas!

Lite senare idag tänkte jag skriva ett blogginlägg om min fantastiska helg med mina fantastiska tjejer. När jag satt mig på tåget i söndags för att åka hem fick jag en klump i magen, önskar att vi kunde ha helger som denna oftare. 

Välkommen hem, Annika

Datum: 2012-05-09 Klockslag: 19:47:48

Äntligen har vi fått hem vårt fina vitrinskåp. Blev kassa, brusiga bilder pga att jag var lat & att det inte är så ljust ute nu. Men det får duga! Tack mamma & pappa! 

Nu ska jag strax rensa lite minneskort till kameran (planerar att fota MASSOR i helgen), plugga lite & sedan ta en dusch och kanske BUS;a mig lite. Är ju så himla blek! Imorgon tar jag 11:39 tåget mot Stockholm för att spendera helgen med mina fina tjejer. GUD vad jag längtar! 

Godnatt

Datum: 2012-05-08 Klockslag: 22:56:53

Klockan är inte ens 23 och jag är påväg att lägga mig. Ska bara tvätta bort sminket och borsta tänderna innan jag kryper ner under täcket. Första skoldagen på ett tag plus ett gympass under kvällen gjorde mig otroligt trött. Så nu ska jag sova, ha skola 9-12 imorgon och sedan är det ett gympass & packning inför helgen i Stockholm som gäller. Vad jag längtar! Ska bli så himla roligt att spendera en helg med mina favorittjejer. 

Hur ska jag tolka detta?!

Datum: 2012-05-08 Klockslag: 21:18:04

Efter att Micke suttit i tvrummet och skrattat ett bra tag, utan att säga varför, kommer han in och visar detta:

Bilder från helgen II

Datum: 2012-05-07 Klockslag: 21:30:08

I helgen har vi verkligen skämt bort oss själv i matväg. Ätit grillat både lördag och söndag, så himla gott! På lördagen (bilden) blev det helgrillad ytterfilé, grillspett med kyckling, rödlök, paprika och tomater, grillade majskolvar & halloumiost, hemmagjord klyftpotatis, sallad med fetaost, vitlöksbröd, chilibea & vitlökssås till. Till middagen drack vi vin & öl. Så himla gott!

Bilder från helgen I

Datum: 2012-05-07 Klockslag: 18:47:38


Bästa vän!

Datum: 2012-05-07 Klockslag: 16:57:32

Har för en gångs skull varit ganska flitig med kameran, så senare ikväll eller imorgon kommer ett inlägg fullt av bilder från helgen! Haft en riktigt härlig helg med Erika, Erik & Pim.

Bye bye blondie!

Datum: 2012-05-07 Klockslag: 15:27:12

Har efter ca fyra år som blondin nu blivit brunett igen. Det blev sjukt(!) kort, men då har jag i alla fall tjockare & fräschare hår nu. Himla nöjd med resultatet med tanke på hur slitet håret blev, men ska tillbaka nästa vecka och lägga i en extra färg så att den håller sig!

Fredag

Datum: 2012-05-04 Klockslag: 17:32:35

Idag hade vi redovisning på vårt arbete i psykisk ohälsa, och nu har jag bara 100(!) ord kvar att skriva på min examinationsuppgift. Sedan är den här kursen slut! Så otroligt jävla skönt, verkligen. Har dock en känsla av att det mycket väl kan bli komplettering på uppgiften jag skriver just nu, eftersom jag inte förstår den alls (vilket jag inte är ensam om). Men just nu vill jag bara få något inskickat, och så får jag hålla tummarna för att det blir godkänt.

Har städat lite & bäddat rent idag också. Och nu väntar vi på att Erika, Erik & Pim ska komma hit. Men det tar ett tag innan dom kommer, så vi tänkte gå iväg på Ica och slänga lite skräp och handla till middagen först.
Nya, fina sängkläderna vi fått av mamma & pappa. Lite skrynkliga efter att ha legat i torktumlaren dock. ;)

Skjut mig!

Datum: 2012-05-03 Klockslag: 21:09:12

Ett bra sätt att göra mig på SJUKT dåligt humör är att: ge ut en uppgift som man tamigfan inte fattar ett skit av. Och förresten, så ska den vara inlämnad 23-59 imorgon.

2a maj

Datum: 2012-05-02 Klockslag: 21:09:49

Det blev inte så mycket av det där med att plugga ikväll. Istället har jag dammsugit hela lägenheten & dammtorkat, och för typ en timme sedan fick jag för mig att ta ett till varv runt sjön. Så det har jag gjort! Helt sjukt hur skönt det var med bara tights och en t-shirt, efter 20 på kvällen. Helt underbart väder har det varit hela dagen (varit runt 20 grader i skuggan), och det verkar ska bli likadant imorgon. Därför ska jag kliva upp tidigt och försöka komma igång med den där reflektionen så jag kan sitta och steka i solen när den når balkongen vid 13 ungefär.

Ska även städa liiite mer imorgon och göra lägenheten barnsäker, för på fredag kommer Erika, Erik & Pim hit. FYFAN vad jag längtar! 

Underbar morgon!

Datum: 2012-05-02 Klockslag: 14:30:37

Vaknade 8:30 av att Lisa ringde, sedan låg vi och drog oss i sängen i 1,5-2 timmar innan vi klev upp. Mysigaste morgonen på länge. Micke gick på gymmet och jag tog mina två varv runt sjön, så skön start på dagen! :) Sedan har jag plockat ihop kläder, röjt runt lite i skrubben och fått nån slags ordning där inne och sedan suttit ute på balkongen och solat. :) Att kunna sitta ute i tubtopp & jeansshorts är ju bara för underbart, och trots att jag smörjde in mig med spf 20 innan jag gick ut så är jag ändå rosa nu. Så jag tror inte jag ska sitta ute så mycket mer, bränner mig ju så otroligt lätt!


Lite senare tänkte jag ta och sätta igång med min examinationsuppgift, men jag tror det får bli efter middagen så jag har lite mer energi. Tror vi är bekväma av oss och köper en grillkyckling och kokar ris & fixar cafe de pari-sås. Gott och lättsamt! :) Ska även passa på att ta med massa pant och gamla tidningar & påsar och kasta borta vid Ica. Skönt att bli fri massa skit!

Härlig dag, trots plugg!

Datum: 2012-05-01 Klockslag: 21:05:05

Tog som sagt tåget in till Jönköping för att plugga med Lisa. Hon kom och mötte mig i stan och så köpte vi varsin sallad och tog med och åt på deras balkong. Så himla varmt och skönt det var när solen stekte på! :) Efter att vi ätit upp och surrat en hel massa så satte vi igång och pluggade. Sedan tog jag 18-tåget hem och så mötte Micke upp mig så vi gick på Cactus och åt varsin pizza. Tjockisvarning! Evigheter sedan jag åt pizza faktiskt, och nu får det dröja länge tills nästa gång också.

Nu har jag just skickat in både min omvårdnadsrapport och mitt och Lisas arbete om psykisk ohälsa. Så jävla skönt att ha det bortgjort nu alltså. HALLELUJAH! Prisa Gud. Typ. Nu är det bara en examinationsuppgift kvar i denna kursen, men det sparar jag till imorgon & på torsdag. Har även planerat att sitta ute och steka på balkongen imorgon, det ska nämligen bli ännu varmare imorgon än vad det varit idag. Underbart! Måste nog dock smörja in mig imorgon, även om det inte syns så känner jag hur det hettar i ansiktet och på bröstet för att jag suttit ute idag.


Jag och älsklingen har varit tillsammans i 2 år och 5 månader idag också. Gud så fort tiden går! 

1:a maj

Datum: 2012-05-01 Klockslag: 10:14:48

Helt otroligt vad fort tiden går! Redan maj?! Solen lyser och det ser ut att bli härligt väder idag. Jag ska fixa lite frukost/lunch och fräscha till mig lite innan jag tar tåget in till Jönköping för att plugga med Lisa. Gissa om det ska bli skönt att ha converse & skinnjacka igen, hade bara med mig en yllejacka & kängor hem till Ramsele. Svettades ihjäl dom flesta dagarna!

Nej, steka lite pyttipanna var det ja!

RSS 2.0