center>

Vår nya soffa

Datum: 2011-08-31 Klockslag: 16:09:57

Äntligen, nu står soffan på plats! Den är så himla fin, och det blev hur bra som helst. Vårt lilla soffbord passar bättre in nu också, även om vi tänker byta ut det - kanske mot ett likadant men nytt bara.

Här är en bild när gamla soffan fortfarande stod kvar (inte så bra bild, men man ser ju åtminstonde):


Och här är en bild med den nya soffan):


Ni ser vår vita nya hylla där bakom också, som vi är otroligt nöjda med. Har inte fått till allt på den riktigt bara, behöver köpa lite smågrejer och så. Samma sak med soffan, de där solblekta (därav gula?) kuddarna ska bytas ut osv. Men vi är riktigt, riktigt nöjda. :) En himla skillnad på hela rummet om man tänker på hur det såg ut innan vi köpte hyllan & soffan. Jag är f.ö helt förälskad i mitt fårskinn & den underbara filten jag fick av mamma. ♥ Den är så mjuk och skön att jag skulle kunna ligga invirad i den resten av mitt liv. Aldrig känt något liknande, måste verkligen vara världens skönaste & mysigaste filt.

Äntligen!

Datum: 2011-08-31 Klockslag: 12:33:17


Just varit och hämtat ut mina psykologiböcker, så nu har jag det jag sysslar med idag. En 1036 sidor lång psykologibok på engelska, perfekt för någon som suger på engelska. Men det är bara att göra sitt bästa, tur att man har en pojkvän som är duktig på engelska i alla fall. Beställde även Kris och utveckling, så en svensk bok blir det i alla fall, som jag dessutom tror kan vara väldigt intressant (vilket den engelska också säkert är bara jag förstår någorlunda). Det här känns som en väldigt kämpig kurs, med många olika saker som ska göras - men som ändå känns väldigt intressant. Jag fascineras av hur saker och ting fungerar, varför man reagerar som man gör osv & som i anatomin och fysiologin, varför saker i kroppen fungerar som de gör. Det är otroligt intressant, och en riktigt härlig känsla när man lärt sig & förstått varför något fungerar som det gör.

Annars sitter jag bara och väntar på samtal om att soffan är påväg, men det verkar inte vara dags riktigt än. Älsklingen kommer hem om kanske 40 min, så jag slipper nog hjälpa att bära soffan. Skönt, jag har gruvat för det eftersom jag är så svag.

Ny almanacka

Datum: 2011-08-30 Klockslag: 12:39:43



Min nya almanacka från personligalmanacka.se. Väldigt nöjd! :) Velade mycket när det gällde vad jag skulle ha på fram- och baksidan, men valde tillslut att sätta ihop lite olika bilder & sådant som.. säger något bra. Vet inte hur jag ska uttrycka det riktigt, men att t.ex läsa "Hapiness depends upon ourselves" varje gång jag tittar på min almanacka känns bra. Sådant behöver man påminnas om ibland.

35 dagar utan dig

Datum: 2011-08-30 Klockslag: 11:27:56


Idag är det fem veckor sedan vår fina Lady lämnade oss. ♥ Världens bästa.

Är som sagt ledig idag, så jag passar på att tvätta & städa. Är alldeles grått & regnigt ute, så det passar ju perfekt. Var på A6 igår med tjejerna efter skolan, blev en del nya grejer från IKEA. Så när vi fått hit nya soffan (imorgon) och städat iordning ska jag ta lite bilder och lägga upp. Är så nöjd med dom nya grejerna! Köpte en filt igår för 149:- som var riktigt fin, och som även går att använda som överkast. Så nu har jag äntligen ett vitt överkast! :)

Första utekvällen för terminen

Datum: 2011-08-28 Klockslag: 17:07:39

Var till Jönköping och gick ut med Julia & Marie igår. Blev ganska nyktert, men fyra timmars dansande. :) Något riktigt konstigt och ganska roligt hände på krogen igår också. Medan vi står och dansar kommer en tjej och klämmer på mitt bröst och går sedan iväg och gör tummarna upp, blev lagomt chockad. Sedan bröt jag ut i tokskratt. Haha!
Sovde hos Julia inatt också, så idag när vi vaknade så åkte vi och åt pizza några stycken, och runt 15:00 kom jag & Micke hem hit. Så nu håller vi på att tvätta och laga mat, det blir kycklingfilé & ris till middag - mums!

Skolan börjar imorgon också, kursintroduktion från 10-12, vilket känns som en perfekt mjukstart!
Är dessutom ledig på tisdag och onsdag (då de levererar vår nya soffa också, äntligen!) så det blir verkligen en lugn vecka. Kan behövas, var allt annat än utvilad efter veckan i Spanien faktiskt. På tal om Spanien, imorse drömde jag om kackerlackor. Äckliga jävla varelser!!


Arguineguin del II

Datum: 2011-08-26 Klockslag: 21:17:04

Här är två av våra kvällar i Spanien i bilder (bilderna & bildtexterna är tagna från Elinas facebook).


Bildtext: "Ligger utslagna i sängen efter en tusen mil lång kvällsprommis. Lyssnar på mammas nya kille och skrattar åt dubbelhakor ♥"
En helt vanlig kväll för oss, efter att ha varit ute och solat & badat hela dagen så la vi oss och lyssnade på Mammas nya kille innan vi skulle sova.


Bildtext: "VITA KVINNOR I FARA!!!!! Kackerlacka. Tack GUD för min spindelradar som upptäckte den i mörkret. Har grinat. Jag tänker sova i receptionen."

Bildtext: "Har förflyttat mig från bäddsoffan till sängen. Ligger o svettas. Odjuret är ute i korridorjäveln. Är hungrig och törstig efter incidenten. Längtar efter dig nu Sverige............... (och snygga papporna)"

En lite mer ovanlig kväll, tack & lov. Kanske ska dra hela historien från början, så ni förstår. 

Det var sista natten på hotellet, och vi hade just lagt oss för att sova. Jag & Dea i dubbelsängen och Elina på bäddsoffan. Vi hade nyss släckt lyset när Elina (som har världens spindelfobi, känner ingen som är så rädd som hon) säger att hon tror hon såg något på golvet, något stort & att hon är rädd att det är en spindel. Helt plötsligt har vi tänt lyset och ställt oss upp för att se vad det är. Elina står uppe på soffan och gråter, med ett knallrött ansikte, medan jag och Dea försöker få syn på odjuret. Sedan ser vi det - en kackerlacka. Nu får även jag och Dea panik. Jag hoppar upp i soffan och står där och gallskriker med min ljusaste och mest skräckslagna röst, Elina gråter fortfarande & Dea har av ren reflex tagit på sig skorna som hon står och hoppar med i sängen. 

Vi bestämmer att Dea ska gå ner till receptionen (i morgonrock 00:30 på natten) och be dem komma upp och hjälpa oss med odjuret, medan jag & Elina stannar och håller koll på den så den inte försvinner. Jag håller i en soffkudde som jag motar kackerlackan med när den försöker springa iväg, eller komma emot oss i soffan. När Dea kommer upp igen så säger hon att en engelsktalande kille i receptionen sagt att de var vanliga i området, och så var det inget mer med det. Vi står där i ren panik och vet inte vad vi ska göra, hur ska vi få ut den ur rummet eller döda den?! Dea tog en stor flaska och försöka fånga den (se bild), vilket inte gick något vidare. Efter många om och men så lyckas vi öppna dörren till korridoren och stänga ut den där. Sedan la vi oss alla tre i dubbelsängen, svettiga, hungriga & törstiga - och framförallt rädda. Dea gjorde en "blöja" av lakanet, för att hon var rädd att kackerlackan på något sätt skulle komma in igen och krypa in i hennes arsle? HAHA. Sjukt var det, hela situationen. Efter 02:30 någon gång tror jag att vi lyckades somna. En riktig skräckupplevelse ska jag tala om för er.

När vi låg där i sängen efteråt så diskuterade vi hur kackerlackor kunde dö, och så vidare.. när jag sa "kan dom föröka sig, eller föds dom ur aska?!". Kanske internt, men oj så roligt det var!

Arguineguin del I

Datum: 2011-08-26 Klockslag: 19:29:08


Resan började från Ramsele 06:45 på tisdagmorgon, då vi åkte till Sundsvall med Ewagumman och hängde hos Mimmi hela dagen fram tills tåget gick vid 17:50. Sedan spenderade vi natten på Arlanda, sov så gott vi kunde och köpte lite frukost innan flyget gick mot Las Palmas 07:30.

Det gick förvånansvärt bra att flyga, var inte ett dugg rädd (men höll för säkerhetsskull Elina i handen när vi lyfte). Blev dock halvdöv och fick otroligt ont i öronen, men det går att leva med.

När vi kom in i vår Royal Family-lägenhet blev vi glatt överraskade, fräschare & finare än vad vi trott. 


Blombukett på bordet (och en ros på toaletten) och en svensk, gratis filmkanal hade vi. Gillades!

Och så vår underbara, underbara balkong med utsikt över poolområdet & havet. Där satt vi varje morgon och åt frukost i våra morgonrockar medan solen kom fram bakom hörnet.

Reserverat en soffa

Datum: 2011-08-26 Klockslag: 16:49:07



Just ringt på Jysk och reserverat soffan ovan. :) Vill helst ha en i tyg, men det får bli en i läderlook pga det otroligt bra priset. Huvudsaken är att den är mörk & har en schäslong. Äntligen får vi bort vår fallfärdiga soffa, ska bli så himla skönt! 1500 kr för oss var blir det, för både soffan & hemkörning - hur bra som helst om man frågar mig!

Hemma igen

Datum: 2011-08-26 Klockslag: 13:11:43

Tillbaka i Sverige, i Nässjö. Ska försöka göra ett inlägg om resan ikväll, med lite bilder & så.

Haft en skitbra vecka och saknar redan Arguineguin. Men det är ändå skönt att vara hemma, och att få sova i sin egen säng.

Tidsinställt inlägg

Datum: 2011-08-17 Klockslag: 08:00:00


Just nu sitter jag förmodligen på flyget till Gran Canaria, som ska gå från Arlanda 07:30. Har en härlig vecka framför mig, vi hörs igen när jag kommit hem!

Tjejkväll

Datum: 2011-08-13 Klockslag: 23:06:30

Haft en mysig kväll med tjejerna efter jobbet, och ätit mig proppmätt på allt gott ovan! Håller just nu på att packa osv, och när jag stänger av datorn ikväll kommer jag inte sitta vid den igen förrän den 25 augusti. Micke åker härifrån imorgon, och då skickar jag med all packning med honom (förutom det jag ska ha med utomlands).

Är helt sjukt trött och önskar mer än allt att jag fick sova ut imorgon, men jobbar mitt sista pass på udden, 7-16. Sedan får jag min välförtjänta ledighet innan skolan börjar. En vecka utomlands för att ha roligt & vila upp mig skulle inte kunna passa bättre just nu. Kommer sakna min älskling dock, 11 dagar utan varandra.

Stress

Datum: 2011-08-12 Klockslag: 22:05:29

Känner mig allmänt stressad just nu. Jobbar hela helgen, måste packa & vill hinna umgås med nära och kära så mycket som det bara går nu dom sista dagarna. Imorgon har jag delad dag, så på timmarna får jag sova en stund & sedan packa så mycket som möjligt. Sedan på kvällen ska jag och tjejerna ha ost- och vinkväll. Mys! Och nu ikväll ska jag förmodligen se Bad teacher med mami & Micke (och pappa?).

På tisdag lämnar jag Ramsele (för den här gången) och 07:30 på onsdagmorgon lyfter planet mot Gran Canaria. Härligt värre! Oroande att det enligt Klart.se ska vara lite molnigt & regnigt medan vi är där, hoppas dom har fel!

11/8

Datum: 2011-08-11 Klockslag: 15:09:37

Har jobbat 7-13 idag och sedan dess suttit och pillat med en almanacka som jag nu beställt, från personligalmanacka.se. Nu ska jag strax gå och tvätta håret och fräscha till mig lite inför grillkvällen på hockeyskolan!

När jag kommer hem från Spanien blir det att åka och handla (eller klicka hem) lite nytt till höstgarderoben, lite sugen på det nedan. :) Ser fram emot att använda tjocka halsdukar, kängor & mysiga, stickade tröjor! 


Två veckor

Datum: 2011-08-09 Klockslag: 21:25:13


Lycka

Datum: 2011-08-08 Klockslag: 22:49:37

Idag blev jag 200 kg lättare. Tankarna om hur det ska bli till hösten har varit så fruktansvärt jobbiga.. och nu är dom som bortblåsta. Micke kommer också plugga i höst, vilket innebär att vi har dubbelt så mycket att leva på varje månad. Allt känns så himla bra nu, nu kan man verkligen slappna av. Tänk att livet kan kännas så himla skönt & lättsamt på bara några sekunder.

Lördag

Datum: 2011-08-06 Klockslag: 15:23:45

I torsdags avslutades den första hockeyskolan, så nu har jag lite ledigt från båda mina jobb. Men imorgon drar nästa hockeyskola igång, ska bli roligt. :} Idag har jag bara tagit en rejäl sovmorgon, tvättat & börjat packa väskorna. Tio dagar tills jag lämnar Natursköna och elva dagar tills jag är i Spanien. Känns både bra & dåligt, härligt med en vecka i Spanien men jobbigt att inte veta när jag kommer hem hit nästa gång. Hoppas på att kunna åka hem i någon/några dagar innan hösten, är så långt att vänta till jul!


Rejält förberedd för att sitta inne i ishallen & se barnen spela internmatcher.

RSS 2.0