center>

Slutspurt innan jul!

Datum: 2012-11-27 Klockslag: 11:32:00

När jag tittade på min vikthistorik i Shape up-appen idag insåg jag att jag under den senaste månaden endast gått ner 0,9 kg. I september och oktober gick jag ner minst 2 kg/månad, så 0,9 kg var en riktig besvikelse nu. Är ju dock väldigt medveten om att jag inte alls varit lika duktig vad gäller kaloriräkning osv den senaste månaden, både pga praktiken och att jag varit sjuk - och lite brist på motivation kanske?
 
Men nu ska jag köra stenhårt i 3 veckor, om jag håller mig till 1400-1500 kcal/dag så ska jag kunna lyckas med mitt delmål när det gäller vikten (xx kg före jul). På tre veckor kan jag gå ner 1,5 kg om jag håller mig till mina kalorier och fokuserar på bra mat. Så det satsar jag på! Blir fyra godislösa veckor nu också, fr.o.m i söndags till söndagen före julafton. Enda undantaget är eventuellt godiset ur chokladkalendern (det är ju liksom tradition!).
 
Har ju tänkt mycket på det här med hur det kommer bli när jag kommer hem till Ramsele i nästan tre veckor. Får försöka begränsa mig något när det gäller maten (tyvärr!), men så kom jag även på att vi har en träningscykel hemma! Hur bra är inte det? Skulle kännas så skönt om jag kunde cykla 30-40 minuter nästan varje dag, så kan jag känna mig lite mer "lugn" över allt gott man äter vid jul och nyår. Vore ju tråkigt om jag gick upp flera av dom kilon som jag kämpat för att tappa nu under hösten, så jag får äta med andakt. Haha!
 
Psst! Nu är jag endast 3,2 kg från det jag satte som min målvikt när jag började räkna kalorier och tänka över min livsstil. HUR bra känns det? Förjävla bra. Har dock en känsla av att jag förmodligen kommer vilja gå ner ytterligare något kg efter det, men det får vi se när jag kommer dit!

Redo för första advent!

Datum: 2012-11-27 Klockslag: 11:24:10

Igår när jag kom hem från praktiken så satte jag igång med att julpynta i lägenheten! Slog på lite julmusik och tog fram lådan med julsaker ur skrubben. Nu är det så juligt och mysigt här hemma, love it! Så nu är jag redo för första advent på söndag, måste bara skaffa några röda blockljus till min adventsljusstake!
 

Plugg, plugg och plugg

Datum: 2012-11-25 Klockslag: 16:20:25

Varit sjuk i princip hela veckan, så nu kämpar jag på med både tentaplugg & IVP-skrivande. Puh! Kommer vara på praktiken 6/7 dagar nästa vecka för att ta igen att jag varit sjuk nu i veckan. Ska alltså hinna med att tentaplugga och skriva färdigt IVP:n under nästa vecka också.. Behöver jag säga att jag längtar tills den här kursen är slut? Så man får andas ut lite.
 
Förutom att plugga har jag tvättat en massa idag, har även bytt till röda sängkläder nu inför advent och allt. Riktig julnörd är jag, haha! Ska strax iväg på ica och handla lite grejer för att göra lasagne, blev så himla sugen på det igår. Riktigt gott och passar dessutom bra att ha med i matlådan på praktiken imorgon. Perfekt med andra ord!
 
Hur klockren?

Önskelista 2012

Datum: 2012-11-25 Klockslag: 14:51:11


-

Datum: 2012-11-22 Klockslag: 11:42:58

Idag mår jag ännu sämre än igår. Min gomspene är 3 gånger så stor jämfört med normalt, vilket gör att den viker sig när jag sväljer och det får mig att bli spyfärdig. Har så jävla jävla ont i halsen också, så himla trött på det här. Alla förkylningar jag haft nu i höst räcker fan för ett år framåt, så jag hoppas att jag slipper massa sån här skit till våren.
 
Ska försöka jobba med min IVP idag så mycket jag bara kan, svårt bara när man helst bara vill ligga nerbäddad och vila/sova. Är på himla dåligt humör idag också, inte mycket som känns bra.

Helgen <3

Datum: 2012-11-21 Klockslag: 13:04:33


Sjuk

Datum: 2012-11-21 Klockslag: 10:54:35

Igår på eftermiddagen så bröt världens jävla förkylning ut, så idag ligger jag däckad hemma i sängen. Sovit i över 12 h inatt men känner mig inte ett dugg pigg. Har tid på VC vid 15 för att kolla upp den här förbannade halsen som jag är så trött på. Hoppas på att få höra något vettigt, men skulle gissa på att det som vanligt känns som 150 bortkastade kronor.

Stockholm 16-19 november

Datum: 2012-11-20 Klockslag: 18:28:00

Fredagkväll spenderades på hotellrummet. Åt godis, skrattade och tog igen förlorad tid. Underbart!
Hotellfrukost, muuuums!
Pappersspindeln som Dea gjort. När jag kom till hotellrummet hittade jag den i min säng, hoppade upp mot väggen och skrek. Såklart lyckades dom filma det, haha! Här ser ni hur vi lämnade den på lampan som ett litet bus till städerskan. Hahah!
På lördagen åkte jag och hälsade på storebror med familj och myste med underbara, lilla Alicia!
På lördagkväll roade vi oss med att äta dessa. Och FYFAN säger jag bara. Earthworm och satsade var så grymt jävla äckliga. Så kul, visste inte ens att dom fanns på riktigt! 
Åkte till Kista och åt middag och såg Ted på bio senare på lördagskvällen. Blev lite besviken på filmen faktiskt!
På söndagen gick vi runt i Solna Centrum och åt på kolgrillsbaren. Här förrätt!
Sedan var det dags för konsert. Världens bästa The Used. Finns inga ord. <3
Dea var helt cp på söndagkväll/natt. Lekta katt bl.a. Haha! <3
 
TACK för en underbar helg. Love you!

Kan man stanna tiden?

Datum: 2012-11-19 Klockslag: 00:12:09

Just nu vill jag aldrig mer lämna hotellrummet. Vill stanna i Stockholm. Vill fortsätta spendera dagarna med Elina och Dea. Vill inte säga hejdå.
 
Konserten var i alla fall fantastisk. Världens bästa The Used! <3 

Söndag

Datum: 2012-11-18 Klockslag: 12:20:40

Har det bra här i huvudstaden. Klev upp och åt hotellfrukost och gick sedan och la oss igen, nu har vi just fixat oss och ska iväg på stan och hämta ut våra biljetter till The Used ikväll! Vill inte att helgen ska ta slut, har så jävla roligt med mina favoritbrudar!

Som om inte dagen redan var bra nog...

Datum: 2012-11-16 Klockslag: 12:06:02

JAG KLARADE OMTENTAN OCH FICK ETT C PÅ HELA KURSEN! Fått resultatet på etikuppgiften som jag lämnade in för några veckor sedan också, den blev godkänd. Så jävla skönt alltså! :D

Viktnedgång!

Datum: 2012-11-16 Klockslag: 10:55:42

Tänker skryta lite. Mätte mig förut imorse och såg att jag totalt minskat 22 cm och gått ner ca 3,5 kg sedan 11/9. Känns helt jävla fantastiskt, är så stolt över mig själv! Jag har en lång väg kvar, men jag har tagit mig en bra bit vägen ändå!
 
Trots att vågen visat minus har jag varit lite bitter över att inte se någon skillnad på kroppen, men när jag håller ut måttbandet så ser jag verkligen skillnaden. Vilken fantastisk känsla! Nu ska jag plugga, diska och packa innan det är dags att ta tåget till huvudstaden!
 
Har min mage verkligen varit sådär stor? Så kul att verkligen se skillnaden från ca 9 veckor sedan och idag.

En glad Sara!

Datum: 2012-11-08 Klockslag: 19:26:00

 
Igår var en riktigt bra dag på praktiken. På förmiddagen hann jag med att, förutom fixa massa pappersarbete och springa fram och tillbaka mellan avdelningarna, ta blodprov (HUR kul är det inte?!) och göra tre omläggningar, som dessutom var mina första någonsin. En fot, en arm och ett ben la jag om. Men dagens  höjdpunkt var helt klart att ta venprov. Fattar egentligen inte vad som är så himla roligt med det, men jag fullkomligt älskar det. Extra roligt är det när det går bra och man sedan får massa beröm av patienten. Senare på dagen var det en USKA som kom och frågade om det var jag som tagit proverna, för att patienten sagt att flickan som gjort det hade varit så himla duktigt och det hade ju knappt känts! Då blir man glad! 
 
Åkte hem med en migrän som skönt nog gick över någorlunda efter att jag fått sova ut. La mig i sängen tidigt och drack en kopp varm choklad, så mysigt. Blev glad när jag vaknade utan huvudvärk imorse, och idag har jag varit på så himla bra humör. Började lite med min IVP-uppgift och intervjuade patienten jag valt ut. Tror vi satt och pratade i nästan en timme, och jag blev så himla rörd. Ibland känner jag verkligen att jag valt världens bästa jobb. Gick med ett leende på läpparna hela vägen till tåget, och är fortfarande på himla bra humör. Ska strax ta en dusch och sedan packa lite, för imorgon åker jag till Norrköping och spenderar helgen hos min bästis. 

Sjuk!

Datum: 2012-11-05 Klockslag: 10:21:00

Redan igårkväll fick jag någon konstig smärta i magen, men som jag tänkte säkert skulle gå över. Inatt vaknade jag av att jag hade så otroligt ont och att det kändes som om jag skulle spy, så jag fick hämta in en spyhink i sovrummet. Bestämde mig då för att vara hemma från praktiken, tråkigt, men jag kan ju inte gå omkring och vara rädd att jag ska behöva spy. Hoppas det släpper under dagen i alla fall, förlorar så många timmar från praktiken annars. Så går det inte över kanske jag måste jobba helgen istället för att åka till Erika i Norrköping. Men vi får väl se!
 
Det enda positiva med dagen hittills är att jag har riktigt skön träningsvärk i både ben & rumpa efter gårdagens styrke- och konditionspass. Värmde upp med 500 m rodd och körde sedan på lite maskiner, gjorde sedan utfall, calf rises (kommer inte på vad det heter på svenska?) och 100 rumplyft. Sedan avslutade jag med 20min på crosstrainern.

Söndag

Datum: 2012-11-04 Klockslag: 08:34:10

Vaknade av mig själv strax före 08, känns skumt att vakna så tidigt på en ledig dag. Gick ju i och för sig och la mig strax efter 22 igår för att jag var så himla trött. Åt god middag, tittade på de två senaste Johan Falk-filmerna och åt lite godis. Lugn och härlig kväll! I alla fall så tänkte jag att om jag la mig tidigt igårkväll så kunde jag kliva upp tidigare idag och masa mig iväg på gymmet. Funderar på att köra lite dubbelt styrkepass idag, köra både armar och ben! Kan ju passa på när det förmodligen lär vara ganska folktomt där borta en halvtidig söndagmorgon. 
 
Ska bara gå upp och klä på mig och få i mig någon frukost, sedan bär det av ut i dimman! 

Motivation!

Datum: 2012-11-03 Klockslag: 18:12:00


Lördag

Datum: 2012-11-03 Klockslag: 15:15:00

Vaknade runt 7 imorse och var ganska pigg, men lyckades somna om till strax innan 9 då jag klev upp, åt frukost & började tvätta. Sedan bestämde jag mig för att gå på gymmet, varit där alldeles för sällan på sistone. Blev i alla fall 3,5 km på löpbandet, på 0.5 km/h snabbare än när jag lyckades springa 3 km. Nöjd! Ska försöka gå dit imorgon också och köra både lite styrka och kondition, får passa på nu på helgen när jag har tid. Ska hinna med att plugga lite nu i helgen hade jag tänkt också, får se om det blir idag eller imorgon.

Gomat!

Datum: 2012-11-03 Klockslag: 15:03:00

 
Igår unnade jag mig middag från min favoritrestaurang, så himla gott! Mamma tyckte jag var värd det efter en dag med tentaskrivande & ett hemskt tandläkarbesök. Resten av kvällen åt jag lite godis och tittade på X Factor. Vaknade dock runt 00 nångång och insåg att jag somnat ifrån själva utröstningen, blivit van att lägga mig så tidigt nu ju. 

Alicia

Datum: 2012-11-02 Klockslag: 16:42:22

Alltså, hur fin är inte den här lilla tjejen? ❤ Helt underbar verkligen. Så stolt faster!

Äntligen fredag!

Datum: 2012-11-02 Klockslag: 08:45:17

Sitter just du och väntar på att hemtentan ska börja. Gör ju omtenta mellan 9-11, ska bli så skönt att få det bortgjort.. Hoppas att det går bättre den här gången bara! Skiter i om jag får ett E, bara jag klarar mig. Hatar den här nervositeten som alltid kommer innan en tenta.. Usch, känns som en enda stor klump i magen! 
 
När tentan är klar är det dags att gå till tandläkaren vid 12, och när jag kommer hem är det storstädning som gäller. Ni vill inte ens veta hur mitt kök ser ut just nu.. Usch! Haha. Och sedan blir det såklart fredagsmys framför X factor med något gott, vad vet jag dock inte ännu. Kanske skulle baka något?

RSS 2.0