Dag 07 – Det här upprör mig

Datum: 2010-12-03 Klockslag: 16:39:32

Det finns väldigt mycket här i världen som upprör mig & som jag skulle kunna diskutera i evigheter. Såklart finns det tusentals småsaker som stör mig, men jag väljer istället ut några av de saker som upprör mig allra mest.

Miljöproblemen, politik, djurplågeri, rättssystemet & orättvisor. Bara för att dessa saker upprör mig så betyder inte det att jag kan jättemycket inom ämnet, som t.ex politik & rättssystemet. Visst kan jag en del om politik, men inte så himla mycket. Men jag har ändå starka åsikter när det kommer till ämnet.

Rättssystemet i Sverige är alldeles för mesigt & dåligt tycker jag. Straffen är alldeles för låga och alla idioter som verkligen har gjort sig förtjänt av ett hårt straff slipper lätt undan. Hur kan man få något enstaka år i fängelse för att ha tagit en annan människas liv? Varför ska det vara så synd om brottslingar, varför ska de komma så lätt undan? Världen skulle bara vara en bättre plats utan dem, punkt slut.

Miljöproblemen. Alla de människor som vägrar inse att vi förstör vår jord & att det snart är för sent att göra något åt det vill jag bara banka huvudet i väggen på. INSE FAKTA! Jag tycker att människan (nu pratar jag om hela mänskligheten) är vidrig för att den förstört jorden så som den gjort, för att det sätter sig ovanför alla andra arter & tror att den är bäst. Om jag fick välja så skulle människorna en vacker dag dö ut, medan djuren får leva vidare. 

Jag är en sådan person som inte klarar av att behandlas orättvist, och jag vill inte heller se andra behandlas orättvist. Jag har många gånger i olika situationer ifrågasatt olika saker pga att de är orättvisa, vilket nog kan störa folk ibland. Jag är ingen som sitter tyst i ett hörn och bara lyssnar, jag säger vad jag tycker oavsett om det upprör & irriterar andra. Jag har många gånger fått höra att jag inte ska vara så "snabb" och "tydlig" med att säga vad jag tycker, för att det kanske gör att andra som inte tycker likadant inte vågar säga vad de tycker. Vill man få fram något så är det bara till att öppna käften & få fram det. Ingen kommer att sitta snällt och be alla andra vänta & vara tysta för att du ska få säga din åsikt, livet funkar inte så.

kommentarer



» Om du inte har någon blogg, titta tillbaka senare för svar. :]
» Elaka kommentarer publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig? :)

E-postadress: (visas endast för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback