center>

Ni glömmer väl inte att släcka?

Datum: 2012-03-31 Klockslag: 20:08:07

Banner med Earth hours logga
Vi ska strax klä på oss & gå ner på stortorget. "...och upplev en magisk föreställning med akrobaten Emerson Jonsson. Gycklargruppen Pyro bjuder på en sprakande eldshow."

Började dagen med ett besök på gymmet

Datum: 2012-03-31 Klockslag: 15:14:17

Igårkväll var jag och älsklingen på bio, vi såg The Hunger games, som faktiskt var riktigt bra! Jag hade ingen koll innan vi gick vad den handlade om ens, men jag blev glatt överraskad. Helt klart sevärd! :)

Imorse vaknade jag runt 9 och låg kvar i sängen tills Micke vaknade 1½ timme senare. Så då gick vi upp och åt lite frukost och gick sedan på gymmet. Jag vet inte varför, men under passet så mådde jag väldigt illa men jag körde på så gott jag kunde ändå. Så nu ligger jag hemma i sängen helt slut, men ser redan fram emot morgondagens gympass. :) Nu vill jag verkligen komma igång på riktigt!

Helg!

Datum: 2012-03-30 Klockslag: 10:59:45

Igår gjorde jag min sista dag på praktiken. Var faktiskt lite ledsamt att säga hejdå & gå därifrån för sista gången igår, alla har ju varit så himla trevliga & goa. Slutbedömningen med min handledare gick i alla fall väldigt bra, jag fick högsta "betyget" på alla punkterna och fick höra lite fina ord. Det känns bra att höra från någon som varit i yrket så länge att man kommer att bli en bra sköterska, det värmer fint. Försöker suga in allt jag lärt mig & bara hoppas på att allt vill stanna kvar i huvudet och inte bli bortglömt. Det har varit fem riktigt bra veckor!


Idag njuter jag av helg & sovmorgon medan Micke är och jobbar. Imorse såg vädret grått och trist ut, men nu har solen kikat fram. Jag tänkte ta och ringa chefen på mitt sommarjobb och prata lite inför sommaren & sedan tänkte jag ta en promenad bort till Jysk, Rusta och dom affärerna. Ska bl.a köpa sängkappan ovan, sedan tänkte jag kanske unna mig en ny kudde. Är så otroligt less på de vi har, som är riktigt utnötta och blivit knöliga inuti.

Härlig morgon

Datum: 2012-03-28 Klockslag: 10:48:25

Just ätit en kiwi till frukost, tittat igenom twitter & fb i lugn och ro och gjort min i ordning lite. Har hela morgonen suttit och lyssnat på Kents nya singel "999" på repeat, de levererar som alltid! Nu längtar jag ihjäl mig lite efter albumet som kommer den 25e april.


Sitter bara och tar det lite lugnt i väntan på att klockan ska bli så mycket att jag kan laga lite lunch innan det är dags att sticka till bussen.

Längtar efter skitungarna! ♥

Datum: 2012-03-27 Klockslag: 19:52:35


Underbara, underbara musik!

Datum: 2012-03-27 Klockslag: 19:38:33

Tror inte det finns någon röst i världen som får mig att reagera så som hans gör, världens bästa Bert.

Tisdag

Datum: 2012-03-27 Klockslag: 19:30:37

Nu är det bara lite drygt tre veckor kvar tills det är dags att åka hem och hälsa på. Som alltid så börjar jag få en riktig hemlängtan nu när det börjar närma sig.. Tyvärr är det "bara" Dea som kommer vara hemma (som det ser ut nu), men jag ska umgås så mycket med henne & min familj som det bara går. Ska bli så härligt! :) Det bästa är att under de 10 dagarna jag är hemma så hinner både Felicia & pappa fylla år, så det blir jätteroligt! Vad tror mamman & pappan om att ha lite smörgåstårta tills herrn i huset fyller år? Låter helt förträffligt tycker jag.
Jag och Micke har sett klart på Prison Break nu idag, har bara det sista "The final break" kvar. Men det utspelar sig innan slutet av serien. Blev SÅ ledsen och besviken över hur det slutade, hade verkligen inte föreställt mig det så. :(

Måndag

Datum: 2012-03-26 Klockslag: 12:38:34

Idag skulle jag egentligen vara på praktiken mellan 14-21:30, men för säkerhetsskull så stannar jag som sagt hemma idag också. Har just kollat på böckerna inför nästa kurs, blev förskräckt över hur många(!) det var.. Men nu har jag lyckats fått tag på tre stycken som jag reserverat på biblioteket, där sparade jag in många hundralappar. :) Har dessutom laddat ner flera som PDF-filer och nu är det två stycken kvar som jag försöker få tag på begagnade. Kursen heter Hälsa och välfärd ur ett samhällsperspektiv, och det känns ändå inte som några böcker jag kommer vilja behålla efter kursens slut.

Jag är f.ö sjukt klantig. Igår blev jag sjukt sur när jag insåg att jag glömt att anmäla mig till tentan på fredag. Första tentatillfället var jag sjuk, och nu det andra glömmer jag att anmäla mig, och på det tredje så befinner jag mig i natursköna. Får helt enkelt vänta med den till i maj. Suck.

Magsjuka

Datum: 2012-03-25 Klockslag: 12:17:33

Har varit tyst här nu i några dagar pga att jag i fredags efter middagen började må dåligt och fick otroligt ont i magen, vilket visade sig vara magsjuka. Spydde tacos som en gris där på fredagskvällen.. Så det lär jag inte vilja äta på ett bra tag. Bara tanken på det gör mig illamående. Och inte nog med att jag hade magsjuka så fick jag en hemsk feber OCH mensvärk. Har jag tur eller?

Börjar må bättre nu och har fått i mig nyponsoppa både nu och igårkväll. Tänkte försöka mig på att äta något som inte är flytande senare ikväll.. Rostade mackor tipsade mamma om så jag kanske ber Micke gå och handla det. Trpr nog, tyvärr, att jag får skippa praktiken imorgon. Även om jag mår ganska bra nu så vill jag än då inte riskera att smitta någon. Ligger man nyopererad så är magsjuka det sista man behöver.


Fick sms av mamma igårkväll som undrade om jag ville ha sängkläder från Jotex.. Dessa hade hon tittat ut, och jag tyckte dom var jättefina- så dom blir det! :) Tack gullmamma!

Hemmagjord panerad torsk & citronsås

Datum: 2012-03-21 Klockslag: 11:26:07

Maten blev väldigt lyckad igår, förutom att jag kanske hade kunnat salta & peppra såsen lite till. Men då vet jag det till nästa gång! :)
Ganska enkelt egentligen att bara skiva torskfiléer och sedan doppa i ägg & ströbröd, koka potatis & koka ihop såsen.

Onsdag

Datum: 2012-03-21 Klockslag: 11:15:47

Det märks att jag varit på kirurgen i några veckor nu. Varför? Jo, inatt drömde jag att jag låg inne för att operera bort blindtarmen. Minns det ganska tydligt både före & efter operationen. Var väldigt nervös innan, men efter så hade jag bara ett litet förband och hade inte särskilt ont. Drömde även att jag var på apoteket på sjukhuset och skulle hämta ut Oxycontin till en patient. Haha!

Nu har jag just tagit en dusch & sminkat mig. Det är runt 10 plusgrader & skinande sol ute idag, så härligt! VÅR! :D På med solglasögonen när man går till bussen!

Snart halvvägs

Datum: 2012-03-20 Klockslag: 15:44:39

När man bestämt sig för att plugga så blir man så avundsjuk på alla som är ute och reser och förverkligar sina drömmar. Men nu när jag snart kommit halvvägs(!) i min utbildning är jag så himla glad att jag bestämde mig för att först skaffa mig en riktig utbildning som kommer att ge mig jobb i framtiden. Jag kommer vara ganska nyfyllda 23 när jag är färdigutbildad sjuksköterska. Hur awesome är inte det?! Då har jag resten av livet på mig att tjäna pengar & åka ut och resa, och samtidigt veta att jag har ett yrke att komma hem till.

Och ännu mera awesome känns det nu när jag är ute på praktik och känner att det här yrket verkligen är något för mig. Jag har valt rätt. Helt fantastisk känsla!

Något man aldrig får för många av

Datum: 2012-03-20 Klockslag: 14:25:47

sneakers Converse ALL STAR SEASONAL OX Orange
sneakers Converse ALL STAR SEASONAL OX Mahogny
Såhär när våren & sommaren börjar närma sig kan man ju inte låta bli att bli sugen på ett par nya Converse. Blev lite smått kär i dessa i orange & mahogny. Tycker dock att de orange är lite.. mer persikofärgade än orangea. Fina i alla fall!

Tisdag

Datum: 2012-03-20 Klockslag: 14:18:26

Somnade i soffan igårkväll, blev väckt av Micke inatt som frågade om han skulle bära in mig till sängen.. Jag kravlade mig dock upp och gick dit själv och somnade om och sov till omkring 11 idag. En redig sovmorgon med andra ord! Lite jobbigt att det blev så himla mycket sömn, för det blir jag trött av.. Haha!

Har just bäddat sängen och plockat ihop lite, ska strax dammsuga innan jag ger mig iväg på Ica. Ska försöka mig på att göra panerad torsk med mammas übergoda citronsås idag, hoppas det blir lika gott som när mamma gör det bara! :) Jag återkommer med resultatet!

Datum: 2012-03-19 Klockslag: 22:03:11

Blir fortfarande lika ledsen varje gång jag inser att nästa gång jag kommer hem så finns du inte där. Världens finaste hund!

Helg!

Datum: 2012-03-19 Klockslag: 21:51:41

Så, vid 16 idag gick jag av och fick "helg". Sov lite för lite inatt så jag slocknade på soffan när jag kom hem, och inte lär jag bli uppe vidare länge ikväll heller. Knaprar halstabletter pga den här dumma halsen också, blir så trött på den här förkylningen. Har spenderat större delen av kvällen i telefonen. Först ringde Mathilda och vi surrade en bra stund, och sedan ringde jag fina Fikan och pratade ännu längre med henne. Så nu ska jag och Micke snart se något avsnitt Once upon a time, har hamnat efter och missat de tre senaste avsnitten så vi har lite att kolla ikapp! Dock tror jag att jag somnar innan vi hunnit sett alla tre, är väldigt trött redan.

Drömmer mig bort till värmen. Sommaren och utlandet. Är himla sugen på att åka iväg en vecka i slutet av sommaren i år också, finns pengarna så ska jag verkligen försöka komma iväg! Men skulle gärna droppa minst 5 kg innan jag ger mig iväg på något som innebär att man har bikini. Efter praktiken ska jag verkligen komma igång med träningen, vad jag längtar!

Vardagsbilder

Datum: 2012-03-18 Klockslag: 11:20:59


Lite bilder från senaste veckan ungefär. Nu ska jag diska och göra mig iordning innan det är dags att ge sig iväg till bussen i regnet. Usch!
(Bestämde mig för att strunta i rapporten för tillfället också, och examinerar den i maj istället. Jag har varken tid eller ork att försöka få den färdig tills imorgon. Så, det blir bäst så!)

Sånt som får mig att koka

Datum: 2012-03-18 Klockslag: 10:56:34

Läste just detta och sitter nu och läser igenom kommentarerna.. Man blir ju fan mörkrädd. Vad har folk i huvudet egentligen?

Någon undertecknad Edi skriver

"24'000 ? Har dessa människor inget vett i huvudet? Jag skulle kunna sova mig igenom en sådan (skattefinansierad) treårig utbildning - det är inte reaktorfysik direkt. Hur mycket får landets hårt arbetande undersköterskor? Nej, SÄNK sjuksköterskornas löner, och säger dessa bortskämda individer upp sig kan vi importera betydligt billigare och mindre gnällande arbetskraft från Polen!"

Så, Edi, jag hoppas att du någon gång kommer bli sjuk så att du måste ligga på sjukhus och är BEROENDE av alla oss sjuksköterskor. Jag undrar hur roligt det skulle vara med importerade sjuksköterskor från Polen som inte kan språket eller nånting? Skulle det kännas säkert och bra? Det är såna som Edi som gör mig så jävla förbannad. Undrar vad Edi har för fancy utbildning och välbetalt jobb? För det måste han/hon ju ha eftersom den kan "sova sig igenom" en sjuksköterskeutbildning.

En av patienterna vi hade för någon vecka sedan sa "jag är så tacksam för att det finns såna som du som vill vara här och ta hand om mig när jag är sjuk". Kanske det är något att tänka på för Edi? Du ska vara glad att det finns folk som VILL hjälpa dig/er när ni är sjuka. Trots en dålig lön och all stress.

Sliter håret

Datum: 2012-03-17 Klockslag: 20:53:25

Jag är måttligt road just nu. Sitter och ska skriva den FÖRBANNADE rapporten som ska göras under VFU:n, och som har deadline på måndag. Och jag jobbar hela helgen. Jag jobbar alltså heltid men ska ändå lägga x antal timmar till skolarbete, skulle kunna skriva x antal svordomar här men jag låter bli. Den här rapporten är en riktig glädjedödare till skillnad från den annars så roliga praktiken.

Det är skrattretande att man gång på gång får uppgifter som ska göras, men man får aldrig lära sig HUR dom ska göras? Upplägget på de två senaste kurserna har verkligen varit värdelöst, jag kommer att spy ur mig kritik senare.

Jag skiter snart i det för ikväll och äter godis framför en film med älsklingen istället. Annars kommer jag bara att börja grina för att jag blir så sur, för då blir jag som en 5-åring.

Change begins with a whisper

Datum: 2012-03-15 Klockslag: 22:19:55

Gud vilken underbar film. Jag både skrattade och grät. Den är verkligen, verkligen sevärd. Men fyfan vad läskigt det är att tänka hur det en gång var, och att det faktiskt inte alls var så länge sedan.

Helgmys på en torsdag!

Datum: 2012-03-15 Klockslag: 18:18:23

Veckans lediga dag idag. Hade ställt klockan på 09:30 men vaknade av mig själv vid 09 och låg sedan och drog mig i sängen fram till 10. Tittade lite på tv, plockade undan lite osv. Sedan runt 12 så gick vi på gymmet, jag kände att det var dags att se om det går att träna med den här ihängande förkylningen. Körde ett styrkepass med fokus på armar och ben, riktigt skönt faktiskt. Kände mig sjukt löjlig när jag körde bänkpress dock, men som tur var så var det bara vi & två till på gymmet. Blev helt slut när vi kommit hem och somnade i soffan framför Animal Planet. Känns som om jag känner av det lite i halsen, så får väl vila några dagar nu. Kommer ändå inte ha tid för att träna när jag ska jobba helgen och fixa klart skoluppgifterna tills på måndag = fullt upp.
Nu har vi ganska nyligt ätit middag, det goda ni ser på bilden. Vår favoritmat! :) Ska även äta lite godis ikväll, en snickers blir det för mig. Vi har nämligen helgmyset nu när jag är ledig och har sovmorgon imorgon, eftersom jag jobbar helgen och går av först på måndag.

Ser ni vilken reklam jag gör för vårdförbundet när jag gymmar btw? Haha! Har ingen väska som passar för att ha med på gymmet ännu, det får jag skaffa när kontot är lite.. mer påfyllt.

Min första PVK!

Datum: 2012-03-13 Klockslag: 20:53:44

Idag har det varit en ganska händelserik dag på praktiken. Varit med (stått bredvid/assisterat) och satt sond, kateter m.m. Och så har jag satt min första PVK också, och det gick hur bra som helst! Det var riktigt roligt, och nu längtar jag efter att få sticka lite mer. Haha! Man blir så otroligt peppad när man känner att man lyckas och gör framsteg! :D Känns skönt att kunna säga att det känns som om jag hamnat rätt!
Har även ordnat så att jag kommer vara med på operation den 23e, det ska bli riktigt intressant! Kommer antagligen få vara med på någon coloncancer eller dylikt, verkar vara mycket av dem.


(För er som inte vet vad en PVK, perifer venkateter, är för något.)


Roooooddan! ♥

Datum: 2012-03-11 Klockslag: 22:44:24

Åh vilken lycka när Rodney dyker upp i Big Brother och han tydligen har en chans att få stanna kvar också. Sverige kommer göra mig SÅ besviken om det inte röstas så pass mycket att han får stanna. Älskade, älskade Roddan!

Nu har jag just betalat massa räkningar (fy tusan så tråkigt det är att se pengarna försvinna!) och funderar på att lägga mig. Tänkte kliva upp i tid och förbereda mig lite mer inför mittutvärderingen jag har imorgon med handledaren & huvudhandledaren. Hoppas att jag får massa bra kritik, lite nervös känner man sig allt.

Loreen

Datum: 2012-03-11 Klockslag: 10:40:35


Tyckte att helt rätt person vann igår. Loreen och hennes låt är grymma. Hon och Danny kändes en aning överlägsna, men de var verkligen de två bästa!

Myskväll framför Melodifestivalen nästa

Datum: 2012-03-10 Klockslag: 14:28:21

Jag stökar runt här hemma lite idag. Lite tidigare så rev jag ut hela min garderob och sorterade, organiserade & vek allt. Nu funderar jag över vad jag ska ta mig för härnäst.. Dammsugaren åker fram under dagen i alla fall, det är ett som är säkert. Jag älskar att ha det rent och fint när man ska mysa till det under helgen, jag kan inte riktigt slappna av om det är stökigt.

Ikväll blir det en god middag och sedan mys framför finalen i Melodifestivalen. Ikväll har jag nämligen planerat att vara vaken även efter 21, haha! Skyller på att jag klev upp 05 igår, inte konstigt man är trött på kvällen då! Ikväll tänkte jag slå på stort och köpa chips och dipp, ska bli så himla gott! Men sedan tror jag det får vara bra med onyttigheter tills jag åker hem i slutet av april. Om jag klarar mig så länge.

Vem tror ni vinner ikväll? Jag HOPPAS verkligen att Loreen vinner, hon borde ha vunnit redan förra året! Så grym tjej!


Ikväll blir det min favoritmiddag. Stekt kycklingfilé med potatis, morötter & lök i ugnen och till det chilibea & en god sallad.

Lördag

Datum: 2012-03-10 Klockslag: 11:17:23

Igår somnade jag i soffan innan klockan ens hunnit bli 20, och sedan när jag vaknade runt 21 så gick jag och la mig i sängen och somnade om. Vaknade vid 08 imorse men kände att det var lite väl tidigt att kliva upp, så sov till 09 då jag klev upp och la mig i soffan och tittade på Jims värld. Även om det är väldigt roligt att vara på kirurgen så är det otroligt skönt att vara lite ledig nu under helgen! :)

Har inte hunnit göra så mycket ännu, tänkte göra mig lite frukost och fylla i bedömningsformuläret inför mittutvärderingen som jag har med Karin (min handledare) och huvudhandledaren på kirurgen på måndag. Känns lite nervöst, men ska samtidigt bli skönt att höra hur Karin tycker att det går för mig & hur vi ska gå vidare för att jag ska uppfylla alla mina mål. :)

Nytt i vardagsrummet

Datum: 2012-03-10 Klockslag: 11:03:03



En helg i Norrköping

Datum: 2012-03-10 Klockslag: 10:28:18

Lite bilder från förra gången vi var i Norrköping (sista helgen i januari) och jag fick försenade födelsedagspresenter och vi blev bjudna på en supergod trerätters.


En fin väggklocka, rosa sminkpenslar & ljus. Bl.a två "Beach walk"från Yankee Candle. Godaste lukten! 

Förrätt: toast med skagenröra & avocado. Mums!

Och till varmrätt: dom alltid lika goda plankstekarna!

Efterrätt: nektarincheesecake med hallonsås. Hur god som helst!

Och så mitt fina sällskap. 

Så skönt!

Datum: 2012-03-09 Klockslag: 17:42:47

Fredag och helg. Vi börjar fredagsmyset med pasta & quornfärssås och sedan blir det godis framför en film. Jag köpte nämligen en fet godispåse på HEMMAKVÄLL när jag gick hem från bussen. Mums!

Huvudvärken från helvetet

Datum: 2012-03-08 Klockslag: 11:24:43

Vid 12:55 går min buss mot Eksjö. Har en fruktansvärd huvudvärk som jag hoppas släpper innan dess, vet inte om jag klarar av ett kvällspass på sjukhuset annars. Åker dit i alla fall och ser om det går över, annars får jag väl åka hem när jag inte pallar mer. Förstår inte varför jag ska ha så jävla ont i huvudet hela tiden för?!

Men snart är det helg i alla fall, då kan jag ta det lite lugnt och vila upp mig. Men helt ledig blir jag inte, har ju dom där jäkla uppgifterna att fixa till skolan också. Som ska vara klara den 19e, jag blir så himla arg och irriterad över upplägget på denna kurs. Usch! Tur att jag hamnade på en bra avdelning och fick en så bra handledare i alla fall!

Helgen i Norrköping

Datum: 2012-03-08 Klockslag: 10:40:28

Eftersom jag hade långhelg (fre-mån) så passade vi på att åka och hälsa på Erika & Erik i Norrköping. :) När vi kom fram strax efter 19 på fredagen så åt vi tacos och surrade en hel massa, sedan somnade jag tidigt i soffan eftersom jag klivit upp vid 05. På lördagen så vaknade jag och Erika tidigt och satt och surrade massa innan dom andra vaknade och det blev dags för att äta frukost. Sedan gick jag och Erika på stan och shoppade lite medan Micke och Erik gick och tittade på fotboll. Efter en heldag på stan så gick vi hem och bytte om för att gå ut på en promenad, för att få unna oss en godispåse från HEMMAKVÄLL! 

Söndagen såg ungefär likadan ut, vi åkte ut och tittade i affärer och sedan åt vi en god middag följt av tv-spel! Jag och Erika VANN dessutom när vi spelade tennis, då blev vi lagomt nöjda! :D Sedan på måndagen så gick vi också på stan (igen.. haha) och tog en fika innan det var dags att gå hem och hämta sina grejer och ta tåget hem till Nässjö igen. Hade en riktigt trevlig helg, som alltid, men det är alltid lika tråkigt när man ska åka hem. :( Saknar redan min fina Fikan! Men om inte allt för länge så kommer dom hit och hälsar på, vilket jag ser vääldigt mycket fram emot. Då ska vi grilla!


Söndagens lunch, jag åt bakad potatis med smögenröra, mums!

Måndagens lunch på ett mysigt café i stan, hur gott som helst!

The woman in black

Datum: 2012-03-01 Klockslag: 19:41:43

Nu ska jag ta en snabbdusch innan vi sätter oss och tittar på The woman in black. Länge sedan vi såg en skräckis, så det ska bli roligt! :) Sedan är det bums i säng, väckaren ringer vid 05.

Ska snabbpacka lite också, för imorgon tar vi 17:30 tåget till Norrköping och hälsar på Erika & Erik. Stannar där tills på måndag, ska bli himla roligt! Hoppas det fina vårvädret håller i sig. :)



Torsdag

Datum: 2012-03-01 Klockslag: 19:37:36

Har jobbat kväll (14:00-21:30) två kvällar i rad nu, så jag har inte haft tid att göra något alls förutom att äta, fixa matlåda, jobba & sova typ. Men nu idag har jag haft en 06:45-16:00 och likaså imorgon. Dagen började dock inte bra alls, vaknade 10 min innan bussen skulle gå och insåg att jag försovit mig. Skyndade mig upp och tog nästa buss, så det slutade med att jag bara kom ca 10 minuter sent, vilket inte var så farligt. Så ikväll är det jag som ligger till sängs senast klockan 22, för imorgon tänker jag INTE försova mig.

Det går i alla fall väldigt bra på VFU:n tycker jag. Min handledare är väldigt gullig & så, vilket underlättar. Tycker hela avdelningen känns väldigt bra och trevlig, det är lätt att trivas. Observerar mest min handledare, eller så dokumenterar jag lite på datorn, delar medicin, blandar antibiotika och så. Idag drog jag ur en PVK helt själv också, det gick bra! Har även varit med och observerat när min handledare dragit en sond och assisterat när en USKA satt kateter, och nu förstår jag inte varför jag hade byggt upp det till värsta mardrömsmomentet? Det var inte alls farligt, dock känns det nog kanske lite obehagligt den dagen jag ska sätta en kateter själv, men det kommer absolut inte vara sådär hemskt som jag föreställt mig.

Jag har faktiskt bara blivit svimfärdig EN enda gång hittills, annars har det gått hur bra som helst.  Det känns jättebra och jag blir så glad för varje grej jag klarar utan att känna av något. Ser verkligen fram emot allt jag kommer att lära mig under dessa fem veckor!

RSS 2.0