center>

Tisdag

Datum: 2010-08-31 Klockslag: 22:53:01

Har haft en jättehärlig dag. Råkade sova lite väl länge, runt 11:30 vaknade jag. Åt frukost, sminkade mig och gick på stan. Först in på AF och boka möte med en handläggare, vilket blir om ca 2 veckor. Sedan tittade jag i lite affärer tills jag mötte upp Micke på stationen, och innan vi gick hem bokade han en klipptid & vi åt varsin pizza. Kände oss lite för lata för att laga mat idag.

Nu ikväll har vi tittat på Fångarna på fortet, spelat NHL, Viva Piñata och så har jag legat i sängen och läst nyaste Cosmopolitan. :} Micke är klar med sin uppgift på skolan så han är ledig både imorgon och på torsdag, mysigt. När han går och klipper sig imorgon tänkte jag passa på att titta efter något mer att köpa. Just det, köpte ett par leggings & ett halsband idag. :} Nöjd! Och så en liten överraskning till älsklingen, vi har ju 9 månader imorgon. ♥ 

Där har du hyllan mamma. :}

Forserum, Fosserum eller Tosserud? Haha

Datum: 2010-08-30 Klockslag: 21:53:41

Medans jag lagade mat idag så skyndade Micke iväg på stan och köpte sig ett par jeans & två t-shirtar, så nu är jag ännu mer shoppingsugen! Imorgon tänkte jag gå på AF och få det undanstökat, så på onsdag kanske jag skulle ta mig en tripp till Jönköping? Funderar på om jag ska beställa några saker från H&M också, eftersom de inte verkar finnas i butikerna här. Nu när jag skrev Jönköping kom jag på en sak, hur förvånad jag är över hur de talar här nere. Ibland låter det lite som skånska, med sånna r, men ibland verkar de inte kunna säga r överhuvudtaget. Haha! T.ex när man åker Vätter- eller Krösatåg så säger de "Fosserum" (eller Tosserud som Micke säger, HAHA) till Forserum. R:et liksom.. försvinner, skitfult är det! Ett annat exempel är ju torsdag som de uttalar "tossdag". Iallafall, så gillar jag hur de talar här. Låter mysigt!

Nog om det. Det jag ska köpa är iallafall några leggings/strumpbyxor, ett par höstskor, något/några linnen, en rutig skjorta och kanske ett eller annat smycke. :} En lite mindre skinnjacka vore guld värd också, får se om jag lyckas hitta någon. Men nu tror jag att jag ska utklassa min sambo på NHL. Även om det tar emot, så måste jag ju säga att hans xbox 360 var ett.. ganska bra inköp. (a)

Here it is

Datum: 2010-08-30 Klockslag: 19:19:29

Tidskapsel på plats i resecentrum


KRAMFORS

Lägg datumet 28 augusti 2060 på minnet. Då avslöjas nämligen vad som finns i den tidskapsel som placerats i Kramfors resecentrum.

Amanda Backlund, Sofia Sundvall, Sara Höglund och Michael Kanon, alla ungdomar från Kramfors kommun, har samlat ihop ett antal föremål som är typiska för vad ungdomar använde i början av 2000-talet. Föremålen har placerats i en förseglad låda som byggts in i det nya resecentrumet.

Vad som finns i lådan är en väl förborgad hemlighet. Bara ett föremål, en Ipod, är synligt. Resten är ordentligt inlåst och lådan ska inte öppnas förrän om 50 år. Förhoppningen är att de fyra som nu fyllt lådan också ska vara med när den öppnas.

[Bild & text från Allehanda.se]


Måndag & ny vecka

Datum: 2010-08-30 Klockslag: 12:01:38

Sov ovanligt länge idag, ända tills posten kom. Men det var skönt. Låg och tittade på I am David med älsklingen igårkväll, och sedan låg vi och pratade framåt 1. Åt frukost/lunch för en liten stund sedan, och ska snart byta om och ta en powerwalk runt sjön. Synd att Micke har Koss-lurarna bara, jag får använda mitt obekväma headset till mobilen istället. Men det är bättre än ingenting. :} 

I veckan hade jag tänkt gå på AF och anmäla mig som arbetssökande här i Nässjö, och sedan åka in till Jönköping och shoppa lite nya kläder. Och ett par skor, hoppas jag på! Hittade inga som jag riktigt fastnade för sist.. tråkigt nog. Hade siktat in mig på ett par snygga från H&M, men såklart fanns dom inte i butiken. 


Använde min kavaj för första gången i helgen, som jag köpte i vintras.

Lägenheten, igen!

Datum: 2010-08-29 Klockslag: 22:11:36

Ytterligare en drös med bilder på lägenheten, nu med gardiner. :} Är skitnöjd över sovrummet, fönsterlampan och spetsgardinerna gjorde så himla mycket. Gardinerna i vardagsrummet och köket är tillsvidare gardiner, för de var de enda vi hade att ha där. Men det duger så länge. :} Vi har även tittat ut både sängbord och byrå till sovrummet, och en hylla till vardagsrummet. 






Lite nytt

Datum: 2010-08-29 Klockslag: 13:37:38

Känns verkligen som en typisk söndag idag, jag är hur trött och seg som helst. Slöar nog bara hela dagen. Får se om vi orkar oss iväg för att köpa gardinstänger eller om vi gör det imorgon.

Den otroligt fina lampan som mamma & pappa sponsrade med pengar till.

 

Ett ljus jag fick av Erika & Nina innan jag åkte hemifrån. ♥

Just det, PUSS PÅ IKEA för att de hade en ram med passpartou i 20x30 cm. Äntligen slut på mitt eviga letande.


Min & svansens dag på A6

Datum: 2010-08-28 Klockslag: 22:36:13

Kom hem från bion för ca 30 minuter sedan. Inception var ganska invecklad men också väldigt bra. Helt klart värd att se! :} Vi vaknade pigga vid 09:30 imorse och vid 11:20 tog vi tåget in till Jönköping & A6. Jag köpte inte en enda sak till mig själv, utan bara saker till lägenheten. Har nog aldrig någonsin hänt att jag kommit hem från en hel dags shopping utan några kläder eller dylikt. Men är väldigt nöjd över sakerna vi köpte, bl.a en helt underbar fönsterlampa till sovrummet som mamma & pappa gav mig pengar för att köpa. Tack för det! ♥

Micke sa förut ikväll att något som känns skönt med att flytta hit, är att vi numera kan göra annat än att sitta hemma på helgerna. Fanns ju inte sådär jättemycket att göra varken i Ramsele eller Kramfors. Nej, nu ska jag göra mig något att äta. Vi åt ingen frukost imorse, utan åt bara taco- och panpizzabuffé inne på A6 runt 15:00. Så jag är lite hungrig nu!



Möttes av det här när jag loggade in på fb. Haha ;'D Han har nog aldrig haft det så lindrigt som idag, har inte testat ett enda plagg på hela dagen. Eller okej, två par träningsbyxor. Men annars ingenting.

Heja Sara!

Datum: 2010-08-27 Klockslag: 22:20:40

Nu ska jag äga Micke på Viva Piñata! :D (Precis som igår.)

Det blev en mysig hemmakväll istället

Datum: 2010-08-27 Klockslag: 20:38:52

När vi rännt runt på Jysk, Rusta och ÖoB var klockan så pass mycket att vi bestämde oss för att gå på bio imorgon istället, för att slippa stressa. Vi köpte två nya fönsterlampor, 69:- styck. Skitnöjd, ungefär såna jag hela tiden velat ha och till ett sånt billigt pris. Så köpte vi en brandvarnare, sopkorg i metall m. lock till toaletten, verktyg och dylikt och till sist ett spel till x boxen. :} Så nu har vi satt upp hyllan i sovrummet också. Visst blev det bra? :) Har mätat fönstren så vi ska kunna köpa gardinstänger nu sedan, så då kommer det bli mycket finare här.

Jag gillar kläder & skor, Micke gillar tekniska grejer. Han köpte en HDMI-kabel idag, så nu är han skitnöjd över det också. Haha! Nu ska vi spela det där nya spelet vi köpte idag, något sorts frågespel. :}



Fredagsmys!

Datum: 2010-08-27 Klockslag: 15:50:25


Här tillbringar jag större delen av dagarna, ganska gött faktiskt. :} (Även om jag hoppas på att inom en snar framtid få något vettigare att göra på dagarna.) Har blekt utväxten lite till idag, så nu ser det bättre ut. Tänkte även diska, men mensvärken tog övertaget. Jag blev istället liggande framför Up, och nu har jag sminkat mig & ska betala räkningar. Ska möta Micke på stationen sedan, så går vi på Jysk, Rusta och ÖoB och kollar. Gardinstänger måste vi skaffa, och jag råkade se att Jysk hade KANONpriser (ha-ha) och 30% på gardingrejer. Bäst att passa på! Kvällen avslutas med bio & massa myyyys. Underbart med helg!

27 augusti

Datum: 2010-08-27 Klockslag: 11:04:45

Jag var helt utmattad igårkväll, klockan hann inte ens bli 22:30 innan jag gick och la mig. Sov till strax efter tio, och nu ligger jag med täcket i soffan och mår. :} Vad ska jag hitta på idag då? Posta brev och diska i alla fall. Just det, ska försöka orka bleka håret också, blev ju inte riktigt den färgen jag ville ha sist.
Ikväll ska ju jag och älsklingen som sagt gå på bio här i Nässjö. :} Undra om vi kommer fatta något av filmen eller om vi kommer ut därifrån som frågetecken? Haha! ;D


Bara för att jag skrattade så jävla mycket åt den här bilden! Är ni stolt över mig, mamma & pappa? HAHA ;D

Tiamo

Datum: 2010-08-26 Klockslag: 19:19:27

Jag verkligen älskar den här anonyma och stressiga känslan som finns i städer. Har gått omkring och tittat på Jönköpings shoppingutbud hela dagen, hittade en hel del. :} Köpte dock inget, det får vänta till i helgen, då jag fått lön. Om jag säger att jag nästan fick lika stor lön som min mamma, fattar ni att jag är nöjd då? :D SKITNÖJD!

Blev lite förälskad inne på Scorett också, men tyvärr kändes 37:orna lite väl stora. Men kanske man kan hitta 36:or på A6 eller höra om dem inne i stan tar in fler.. 
Nu ligger jag i soffan och har paltkoma, råkade äta lite för mycket tacos. Men gott var det!
De var ännu finare i verkligheten! ♥

Jönköping nästa!

Datum: 2010-08-26 Klockslag: 10:53:49

Sitter och äter tidig lunch av pastasalladen som blev kvar från igår. :} Tänkte åka in till Jönköping idag och gå på AF och passa på att titta i lite affärer. Ett nytt vitt linne står på inköpslistan, vet inte hur många hål det är i det jag har nu. Haha! Men ska mest titta, för vi åker nog in i helgen också och tittar och köper lite grejer. :} Vi ska även på gå bio i helgen, Inception blir det. :D Myysigt. ♥

Nej, nu ska jag klä på mig & sminka mig så jag kommer iväg nångång.


Kramfors nya Resecentrum

Datum: 2010-08-25 Klockslag: 11:24:17

Just ja, glömde nämna att invigningen av Kramfors nya Resecentrum är idag. Jag och Micke skulle egentligen varit där på invigningen, eftersom det är vi, Amanda & Sofia som ordnat med tidskapseln. Amanda sms:ade just och sa att det var så fint där, och att våra namn är ingraverade. Ska försöka ordna så jag får en bild, så lägger jag ut den här senare då. :)

FEL AV MIG, invigningen var visst i helgen.

25 augusti

Datum: 2010-08-25 Klockslag: 11:18:51

Väcktes strax efter nio imorse av Swedbank som ringde och ville tala hemförsäkring, såklart kunde jag inte somna om efter det. Så jag tog med mig kudden & täcket till soffan och la mig framför tvn.

Ska snart ta mig lite frukost och kolla på någon serie eller film, och senare idag ska jag dammsuga här! Lägger ut några fler bilder på lägenheten, som fortfarande är långt ifrån klar. Men jag vet att mamma & pappa vill se fler bilder, så här kommer dem. :)




Garderoben är dock.. lite mer full nu. :)




Jobbcoach

Datum: 2010-08-24 Klockslag: 15:19:51

Fick ett samtal för en stund sedan. Någon gång under veckan ska jag åka in till Jönköping och anmäla mig på arbetsförmedlingen där, så ska jag få min egen jobbcoach då. :} Så då får jag hjälp att skriva ett så bra CV som möjligt osv, vilket inte känns helt fel. Har just tagit en dusch & plockat ihop lite här hemma, och vilken minut som helst kommer älsklingen hem. Han är trött & har varit ute och gått hela dagen så ikväll blir det en myskväll med tända ljus framför tvn. Fångarna på fortet, såklart! :}

Den perfekta morgonpromenaden

Datum: 2010-08-24 Klockslag: 13:02:51

Klev upp strax efter tio imorse och satt mig framför tvn och åt lite havre fras. Passade på att ringa hyresvärden om några saker och tog sedan på mig springskorna och gick ett varv runt sjön. Ungefär 20 minuter tar det att gå runt i snabb takt, och jag har svårt att tänka mig finare miljö att promenera i. :} Nu har jag plockat undan lite, bäddat sängen, diskat & håller just nu på att värma lite rester till lunch. När vaktmästaren(?) varit här så ska jag ta mig en dusch och invänta Micke som är på teambuilding med sin klass just nu. Sist vi pratade så skulle de göra en militär-hinderbana ute i skogen, haha. :D

Nej, nu kokar pastavattnet!

Eksjö & IAA

Datum: 2010-08-23 Klockslag: 21:53:17

Imorse klev vi upp tidigt, åt frukost & tog bussen in till Eksjö. Gick ganska bra att hitta till Mickes skola, men på slutet tog vi hjälp av en jättesnäll gubbe. :} Han frågade om vi kom från Norrland, det hördes tydligen väldigt väl. Jag hade egentligen tänkt åka hem under uppropet, men lärarna sa att det var okej att jag stannade kvar. Skolan verkade iallafall super, och fick mig att tänka på älskade media i Kramfors. Saknar Micke, Perra & Maria.

När vi kom hem till Nässjö gick vi på Pinocchio och åt pizza, skitbilligt & bra. :} 60 kr för en riktigt stor pizza, dricka & sås. Så ikväll har vi myst framför tvn, Fångarna på fortet började ju ikväll och går tydligen imorgon & på onsdag också. Får absolut inte missas. Nej, nu ska jag göra min pojkvän sällskap i soffan en stund innan vi ska gå och lägga oss! Ska bli så skönt att få sova ut imorgon, även om jag blir ensam.

Nässjö

Datum: 2010-08-22 Klockslag: 16:48:04

Här är lite bilder på hur Nässjö ser ut. :} Mer bilder på lägenheten kommer så småningom.



Stadsparken :)


Sortimentsträdgården, som en liten labyrint med olika blommor.





Nässjö Resecentrum





Söndag

Datum: 2010-08-22 Klockslag: 13:27:50

Vaknade runt 09:30 och kände mig pigg, men låg kvar och drog mig i sängen tills Micke vaknade.. Har just fixat oss så nu ska vi gå och handla lite spikar och grejer så vi får upp hyllorna. :) Måste köpa lite ramar och framkalla några bilder att sätta på hyllan som ska sitta ovanför sängen också. 

Vi har nu fått in 1,2,4 & 6:an på tvn, UTAN att antennkabeln är ikopplad(?). Kopplar vi in det så blir bilen alldeles konstigt, men lägger vi den på vissa platser på golvet fungerar det utmärkt. Konstigt, haha. Och så hittade jag en skiftnyckel (om det heter så?) i en påse, så nu har vi ben på sängen också. :) Men nu väntar Micke på mig, lägger ut fler bilder senare idag kanske.

Här har ni mamma & pappa

Datum: 2010-08-21 Klockslag: 19:59:41


Vi fick ställa möblerna i vardagsrummet lite udda pga antennuttaget & den stora soffan.

Välkomstblomman vi fick av hyresvärden. :)


Vårt kaosartade sovrum. Och "klädkammaren" som ser ut som ett fult förråd. Vägrar ha mina kläder där!



Allt är långt ifrån klart som ni kanske ser. :}

Framme i Nässjö

Datum: 2010-08-21 Klockslag: 19:29:56

Vid 6 imorse kom vi hit, efter en evighet av bilåkande. Tog in alla saker från släpet och sedan åkte mamma, pappa  Göran. Tråkigt att de åkte på en gång, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Blev en hel del gråtande, stackars lilla mamma! ♥ Var inte alls roligt när de åkte.. 

Men nu när vi fått lite mer ordning här och tittat på stan lite känns det bättre. Träffade på en av grannarna och stog och talade med honom en stund också, trevligt att få någon att heja på i alla fall. 
Måste ju säga att Småland är hur fint som helst, skogarna ser helt annorlunda ut på något vis. Lite mer sagoaktiga än vad skogarna i Norrland gör. Och sjön & parken här brevid är hur fint som helst, fullt av ankor & svanar. :} Ska ta med mig kameran dit någon dag. Ska lägga upp några bilder på hur vi fått till det hittills i lägenheten senare ikväll eller imorgon också, så mamma & pappa får se. 

Härnäst blir det mys framför några filmer med älsklingen. ♥ Karate Kid står först på tur.

Nässjö nästa!

Datum: 2010-08-20 Klockslag: 00:20:17

Jag kanske inte hinner blogga imorgon, har nog alldeles för mycket att göra. 
Vi åker härifrån imorgonkväll, och kommer fram på lördagmorgon.

Så på lördagkväll kanske jag skriver igen. Tack och lov att jag har mitt mobila bredband, annars hade vi varit utan till den 7e september. Då får vi både bredband, tv & hemtelefon. Nu ska jag lägga mig och sova i min säng, i vårt hus, en sista gång. Nästa gång blir nog i december. Åh, vad jag kommer sakna det.

Jag kommer alltid att höra hemma här

Datum: 2010-08-19 Klockslag: 15:46:29

Nu tror jag att jag är så gott som klar. Ska bara tejpa ihop någon fler flyttlåda, lägga i lite grejer & börja skruva isär möblerna som ska med. Har hunnit åka på Bazaar'n och hängt med Elina & Dea lite, hämtat ut pplåster, åkt på jobbet och fixat med något papper & sagt hejdå. Jag kommer faktiskt sakna Udden. En av de boende hade frågat efter mig, så jag var tvungen att gå och prata lite med henne och berätta att jag skulle flytta. Hon såg ledsen ut, fya. Gun, en ur personalen kom och gav mig en stor kram & sa att jag skulle ha det så bra. Chefen sa tack, önskade mig lycka till och sa att hon trodde att jag skulle passa som personlig assistent om jag får det jobbet. Såna där små saker som man blir glad över. 

Senare kommer Erika hit ett tag och säger hejdå, och så ska jag åka en sväng och gosa sönder barnen lite. Hatar att jag ska vara så jävla blödig. Imorse fick hundarna mig att börja gråta, bara för att de verkar känna på sig att jag snart åker & därför har följt efter mig hela dagen. Jag är inte sådär nervös & ledsen som jag trott att jag skulle vara, utan tårarna kommer liksom.. bara för att. Det är jag i ett nötskal. 
Det är nu livet börjar, jag är fri att göra vad jag vill. Det känns väldigt spännande att veta att man kan ta sig för vad som helst, när som helst. Fick jag välja skulle jag få ett jobb ganska snart & sedan kunna åka ut och resa ett tag. Får se när jag känner mig redo att gå tillbaka till skolan, kanske redan till våren.

Så jävla bra

Datum: 2010-08-19 Klockslag: 13:30:44


Tack för ännu en fantastisk kväll

Datum: 2010-08-19 Klockslag: 12:05:42

Hade verkligen en skittrevlig kväll igår, kan det bli annat med det sällskapet? Även om det blivit alldeles för sällan som jag umgåtts med er på slutet, så spelar det ingen roll när man väl umgås. Då är allt som det alltid varit. Det är ett av det bästa med oss, att oavsett om man inte talat eller träffats på månader så är allt som det brukar. Ni är så otroligt fina allihop, kommer verkligen sakna er. Känns så overkligt, att nu sticker vi iväg åt olika håll allihopa. Kändes inte roligt alls att krama er & säga hejdå igår, men det är ju bara för ett tag.

Iallafall så drog vi iväg till Nässjön några stycken, grillade en hel massa & snackade skit. :} Blev många hysteriska skratt, haha! ;'D Tror att vi alla åt lite smårått kött också, eller inte helt färdiggrillat iallafall. Det där med att göra upp eld var inte riktigt våran grej, haha. Ett riktigt trevligt avslut iallafall.












Fler bilder finns på min Facebook. Nu måste jag packa ihop det sista och sedan göra några sista ärenden!

"Två burkloka, vaska en!"
Snurre Sprätt-vågen.


Grillkväll

Datum: 2010-08-18 Klockslag: 17:55:56

Jag och älsk åkte till Sollefteå och besiktade bilen idag som sagt, så glad att jag slapp åka själv, för inte fattar jag hur sånt där går till. När han på bilprovningen åkte ut med bilen (för att provköra) & provade tutan så klev jag upp och skulle gå och hämta bilen, haha. Sedan gick vi på några affärer och sedan skjutsade jag hem honom, och sa hejdå och sådär. Hittade en redigt gammal skiva i bilen som jag poppade riktigt högt, så högt att jag inte hörde när Micke ringde för att säga att hans mobil låg kvar i min väska. Så nu är han påväg hit för att hämta den. Finns en liten överraskning på den från mig. ♥

Jag har nyss handlat och ska iväg till Nässjö med mina fina vänner och grilla, lite som ett avslut. ♥ Eller, till jul iallafall. :} Kameran följer med, och ska användas flitigt.

Nu ser jag ut som en morot

Datum: 2010-08-17 Klockslag: 23:14:40

Blekningen skulle ha fått sitta i lite längre, men det fixar jag en annan dag. Hade en extra hemma nämligen. :} (Micke läste rubriken, tittade på mig och sa "men Sara, du ser inte ut som nån morot!")

Mamma gjorde en marängtårta med jordgubbar på ikväll, hur gott som helst. Annars har jag suttit och läst olika bloggar & blivit inspirerad till tusen. Fastnar helt ibland och kan titta igenom nästan allt som finns på en blogg, och några veckor/månader senare så tittar jag igenom allt igen - och blir lika inspirerad. Jag vill bara vara i lägenheten nu, få ett jobb & kunna fixa till där. Köpa en byrå och sängbord & beställa förstoringar att sätta upp på väggarna. Det där nervösa har nu omvandlats till.. jag vet inte, nu vill jag bara få ett jobb & starta vårt nya liv. Ta morgonpromenader runt sjön, åka in till Jönköping och gå på A6, prova nya restauranger osv. 

Nu blir det snart sängen, ska åka och besikta mamma & pappas bil imorgon. Sedan lämnar jag av Micke i långsele, sedan syns vi inte förren det är dags för flytten. Snart händer det - på riktigt. Just det ja, idag fixade vi tv. bredband & hemtelefon. Vi fick (valde) ett riktigt bra nummer tycker jag. :}


3 days

Datum: 2010-08-17 Klockslag: 13:38:39

Nu börjar det verkligen dra ihop sig, och jag hinner inte med. Tänkte försöka packa alla jackor, halsdukar, hårprodukter m.m idag. Sedan vet jag inte om det är så himla mycket kvar? Det som är det svåraste, att jag inte vet vad jag ska ta med mig riktigt. 

Har hunnit söka några fler jobb nu på morgonen iallafall, känns hur bra som helst. :} Fan vad lycklig jag blir om jag får nått av dem. Nu ska jag klä på mig & packa vidare. Ikväll SKA jag bleka min hemska utväxt.

Det börjar ta sig sa mordbrännarn

Datum: 2010-08-16 Klockslag: 22:56:17

Haha, dryg jag är.

Har suttit och skrivit CV och sökt några jobb nu ikväll, hoppas jag får något nudå. :} Imorgon ska jag göra några ärenden, hämta ut pplåster, åka på jobbet & snacka med chefen osv. Sedan ska jag TOK(!)packa, eftersom det inte blev vidare mycket gjort idag. Är så mycket att jag inte vet vart jag ska börja. Nu ska vi göra chips & dipp och tjocka oss framför någon film.

Godnatt!

Datum: 2010-08-14 Klockslag: 22:59:25

Haft en trevlig dag/kväll med Erika m.fl. Tack för sällskapet! :}
Nu ska jag lägga mig och sova, jobb 7-12 & 16-20:30 imorgon.

14 augusti

Datum: 2010-08-14 Klockslag: 13:14:47

Har nyss klätt på mig & sminkat mig lite, så nu känner jag mig som en människa igen. Haha!
Micke är och spelar fotboll och är borta hela dagen, så då passar jag på att ägna min dag åt världens finaste Erika! Måste passa på nu innan flytten. Insåg imorse att jag bara hinner träffa barnen en gång till, på torsdag, innan det är dags att flytta. Fan, vad ledsen jag blev. Var där och fikade igår, och Felicia somnade i mitt knä. Gulle! ♥ Kommer sakna dem så mycket.. Hela jag kommer vara trasig innan nästa helg är över, jag klarar verkligen inte av att säga hejdå. Och nu kommer jag få göra det mer än någonsin förut. Det längsta jag varit hemifrån förut är ungefär tre veckor, nu kommer det dröja ungefär fyra månader innan jag kommer hem igen. Men nu ska vi inte vara så, för det kommer bli jätteroligt & spännande att komma till ett helt nytt ställe. Men jag kommer sakna er här hemma, varje dag.

Nu kommer Erika och hämtar mig, vi ska snacka lite skit & sedan äta middag på pizzerian. :}

I-lands problem

Datum: 2010-08-13 Klockslag: 18:25:43


Varje gång jag tittar på dem så blir de ännu finare. De är perfekta.
Jag har verkligen inte råd just nu (med tanke på flytten), men jag känner att jag kanske dör om inte jag får ha dessa på min skohylla.

En vecka kvar i Natursköna

Datum: 2010-08-13 Klockslag: 14:42:10

Känns som om jag är upptagen hela tiden, mycket saker angående flytten tar upp tiden dessa dagar. Är det inte adressändring är det hyrbil, packning eller planerande.

Idag gjorde jag min sista schemalagda dag, men jobbar en extra delad tur på söndag. Sedan är det slut med Udden för mig, för.. ett tag framåt iallafall.

Har beställt grå mössa & halsduk idag, nu suktar jag efter en ny skinnjacka, ett par snygga höstskor & gummistövlar. Det känns faktiskt mysigt att snart få använda stickade koftor, mössa och tjocka, gosiga vantar.

Wtf?

Datum: 2010-08-11 Klockslag: 13:54:19

"Så ja, tillbaka till Kramfors och skolan. Inatt låg jag och g r ä t för att jag måste tillbaka, för att jag inte orkar vara där, för att jag inte orkar gå i skolan, ********************, för att jag vill att det ska vara som det var förut, FÖR ATT JAG BARA VILL VARA HÄR HEMMA MED DE SOM BETYDER NÅGOT!!!1 ;___; Jävla skit."

Från min bilddagbok den 7 januari. Vafan, jag trodde att jag alltid tyckt att det varit okej och bra att bo i Kramfors? Tydligen inte. Haha, nu blev jag förvånad.

19,5 h

Datum: 2010-08-11 Klockslag: 13:02:26

Precis så många timmar har jag kvar på Nipudden. Hade egentligen bara 10 h, men tog på mig att jobba delad tur på söndag också. Pengarna kommer komma till nytta, så lika bra att passa på nu när jag har chansen att tjäna pengar. Känns skönt att det är färdigt sen, men känns på något sätt lite sorgligt att inte jobba där något mer. Men förhoppningsvis får jag något nyss jobb i Nässjö. :} Inom vården, eller något annat.

Micke fick sitt beslut ifrån CSN idag, och den första utbetalningen låg på någon tusenlapp mer, vilket är väl behövligt. Kom förresten på att det är ju bara fyra månader kvar till jul. Alltså inte allt för länge tills vi kommer att åka hem och hälsa på, det känns bra eftersom jag känner på mig att jag kommer sakna alla så otroligt mycket. Önskar att vi kunde ta med oss en katt, det hade nog underlättat en hel del. Men man får väl se hur det blir i framtiden, någon gång framöver ska iallafall hushållet utökas med en liten mops eller liknande. :}

Nu ska jag ta en dusch & fräscha till mig lite (mitt hår ser ut som ett skatbo), sedan är det jobb 16-21 som gäller.

10 augusti

Datum: 2010-08-10 Klockslag: 13:52:56

Vi är väldigt effektiva idag.

Vi har ringt CSN, fixat adressändring, fixat nytt recept på p-plåster m.m. Ikväll ska jag packa mina köksgrejer också, måste börja ta tag i packningen nu. 10 dagar kvar tills vi åker, inte mycket alls! Fick min ring jag vunnit på Tradera idag också, like it alot! :}

Jag & flugsmällan

Datum: 2010-08-08 Klockslag: 17:45:57

Jäklar vad seg jag varit idag. Så seg att jag legat i sängen och tittat på flera avsnitt av "Vem vet mest?" på SVT2 Östgötland(?) eller något. Men om några timmar kommer älsklingen hit och gör mig sällskap, kanske skulle överraska honom med att ladda hem en film? (Vilket han alltid sköter annars) Och plocka ihop lite här så han slipper klaga på hur fort mitt soffbord blir fullt med grejer. :D Haha!

Mamma hade glömt bort att ge Penny ppiller också, så inatt hade jag henne instängd på mitt rum eftersom Chester vägrar låta henne vara ifred. Idag har jag försökt sära på dem, t.o.m tagit till en flugsmälla för att få bort Chester. Och sedan gick jag in till mamma & pappa och sa "Men hallå.. jag kom på att Chester är ju kastrerad!" och de tittade frågande på mig och undrade om jag kommit på det först nu. Allt detta helt i onödan, haha. Vill bara påpeka att jag absolut inte slog honom med flugsmällan, utan mest tryckte den mot honom och "klappade" typ.

FILMRECENSIONER

Datum: 2010-08-08 Klockslag: 12:52:09

THE PRESTIGE

"The Prestige handlar om rivaliteten mellan trollkarlarna Robert Angier och Alfred Borden som runt 1900-talets början ständigt utmanar varandra i hopp om att vinna varandras hemliga kunskaper. Rivaliteten urartar dock när den gör de båda till mördare." - Filmtipset

Filmen var spännande helt igenom, försökte man inte lista ut hur de gjorde sina trolleritrick så undrade man över vad som skulle hända härnäst. Kunde emellanåt vara lite svår att hänga med i, men helt klart sevärd! En av de bästa filmerna jag sett nu på slutet.
4/5



LAW ABIDING CITIZEN

"En mans fru och dotter mördas brutalt framför hans ögon. På grund av misstag i brottsundersökningen lyckas den faktiske mördaren undvika allvarligare straff genom att erkänna, men skylla på sin medhjälpare. Den drabbade mannen bestämmer sig för att hämnas på alla: brottslingarna, åklagarna och systemet." - Filmtipset

Jag är nog beredd att säga att det här är en av de bästa filmerna jag sett, någonsin. Hur spännande som helst, verkligen. Jag älskar filmer/serier med helt otroligt smarta personer, det här var verkligen en sådan. Tänk er en människa som sitter i fängelse, och ändå kan utföra mord på utsidan. Även om jag inte var sådär jättenöjd med slutet, så var den otrolig. 5/5



MANNEN UNDER TRAPPAN

"Allt har gått Fredrik väl i händerna. Han har en framstående tjänstemannaposition inom kommunen. Han är till sin häpnad gift med Paula som han beundrar gränslöst - hon är en framgångsrik konstnär. De har två fina barn och nu har de flyttat in i ett hus som överträffar alla deras drömmar. Ett rymligt och nyrenoverat gammalt hus med glasveranda och utsikt över åkrar och skog. De är en ovanligt lyckad familj. Men när Fredrik en sömnlös natt kommer ner i hallen står någon där. En vuxen man, hårig, mörk och smutsig. Han säger sig heta Kwådd och bo i utrymmet under trappan som går upp till övervåningen. Fredrik försöker bli av med mannen under trappan, men gång på gång framhärdar han: jag bor här." - Filmtipset

För några år sedan fick jag i uppgift att läsa den här boken på skolan, men tror aldrig jag läste ut hela. Minns i alla fall att jag tyckte att den var bra & spännande. Så när jag såg att den fanns som mini-serie (4 delar) så laddade jag hem den. Kändes lite som en julkalender på något vis, men var samtidigt läskig. Micke fick hålla om mig några gånger för att jag blev så rädd. Men den levde inte riktigt upp till mina förväntningar, och slutet var inte vad jag hoppats. 3/5

-

Datum: 2010-08-07 Klockslag: 21:00:53


Packas, eller inte packas?

Datum: 2010-08-07 Klockslag: 17:11:45

Har påbörjat packningen lite.. Har vikta kläder i olika högar, som sedan ska läggas ner i kartonger. Har även skrivit en lista med saker jag inte får glömma att packa ner. Vinterjacka t.ex, nu måste kläder för alla säsonger packas ned. Inte det allra lättaste faktiskt. Har inte så himla lång tid på mig heller, om 13 dagar, på fredagkväll så åker vi.

Har redan planer för hur det ska se ut i lägenheten, men är ganska svårt att planera när man inte varit i lägenheten och tittat. Att se på bilder & att vara där på riktigt är ganska stor skillnad. 


En del av de saker som ska köpas framöver. :}



7 augusti

Datum: 2010-08-07 Klockslag: 12:35:51

Igårkväll åkte jag på Urkult med Erika, Erik, Fredde & Per. :} Tittade i stånden, åt thaimat och köpte massvis med munkar. Vi gick in i ett stånd där det fanns massor av hattar/mössor, och fyfan vad jag skrattade åt Fredde. Hemskt festlig människa! :D Vi kom hem strax efter ett, jag till en tom och tråkig säng. :( Usch vad jag saknade älsklingen då. 

Har redan pratat med Erika om att hon ska boka tågbiljetter i september någon gång och komma ner, åhh så kul! ♥ Åka in till Jönköping och gå i affärer, och gå omkring i mysiga Nässjö. :}

Nu ska jag ta en dusch, sedan åka och köpa en foundation. Och ikväll blir det Urkult ikväll! :}

Away we go

Datum: 2010-08-06 Klockslag: 13:32:32

Nu tror jag att lägenheten är så gott som vår, så jävla bra det känns.
Om allt går som det ska så skickas kontraktet hit idag.
Satt och tittade hur området ser ut igårkväll också, och det ser hur bra ut som helst. Vi kommer bo grannar med ett vräkigt hus som är till salu, så vi har därför sett bilder på hur det ser ut inuti. Så jävla fint, rikemanshus.
Ja, området känns lugnt & tryggt, och vi kommer att bo intill en sjö och en park. Inte långt till varken järnvägsstation eller centrum.

Micke har åkt hem till Långsele över helgen, jag saknar honom redan. Vi planerar för fullt, och jag hade tänkt ägna helgen åt att börja packa (bl.a). Hoppas även på att få något trevligt sällskap till Urkult, att åka dit & äta thaimat är ett av sommarens största måsten.

Dagen med stort D

Datum: 2010-08-05 Klockslag: 19:12:52

Idag förändrades mitt liv, kan man säga.
Idag ringde världens finaste pojkvän och sa "Vi ska flytta till Jönköping.. du och jag!".
Och det ska vi. Om ungefär två veckor kommer vi att bo där, han och jag. 
Imorgon ska jag ringa och titta om lägenheten vi tittat ut kan bli vår (vilket jag tror) och sedan är det bara att börja packa. Jag är så stolt över honom, att han kom in på utbildningen han helst av allt ville gå. Jag då? Jag ska vara hemmafru och sedan leta jobb.

Och igår hände också något, jag gick med på något som han lääänge tjatat om. Jag satt mig med gitarren och lät honom lära mig.. Och vet ni? Jag var fan duktig på det. Han tyckte det, och jag tyckte det. Så tyckte jag att det var riktigt roligt också, så jag kommer absolut låta honom lära mig mer.

Men nu ska jag gå in på Ikea's hemsida och titta om det finns något inte allt för dyrt som vi kommer behöva skaffa. Klädhängare ska jag ha, eftersom att hänga kläder är ett måste för mig nu för tiden. Att vika ihop kläder är bara jobbigt, och så måste man slita ut alla kläder för att se vad som finns. Bara onödigt.

Sitter ute och löser korsord i solen. Ikvä...

Datum: 2010-08-03 Klockslag: 16:22:06

dsc00687 (MMS)

Sitter ute och löser korsord i solen. Ikväll blir det Mannen under trappan eller Sex and the city 2. :) Väntar spänt på besked angående högskolan, som tydligen inte kommer försen på fredag. Vad är det som tar en sån jäkla tid?


3 augusti

Datum: 2010-08-03 Klockslag: 13:18:07

Skulle egentligen ha jobbat 7-12 idag, men igårkväll innan jag somnade mådde jag skitilla och likaså imorse när jag vaknade. Var livrädd att jag skulle behöva spy, men jag klarade mig. Mår bättre nu, så imorgon ska jag jobba iallafall. Och imorgon innan jobbet BORDE jag verkligen bleka min utväxt, jag ser ju inte klok ut!

Fick ett sms idag om att Egoboost! är påväg hem till mig nu. :} Ska verkligen bli skitroligt att läsa den. Hur kan man hata Blondinbella? Måste vara avundsjuka, för hon är ju helt fantastisk! Nej, nu ska jag klä på mig & sådär, så det inte ser ut som om jag steg upp ur sängen för fem minuter sedan.

I söndags hade jag och älsklingen 8 månader också. ♥

Allas jävla rätt!

Datum: 2010-08-01 Klockslag: 23:11:11


Hade inte tänkt blogga mer ikväll, men jag såg på en helt fantastisk dokumentär ikväll som jag tycker att alla borde se. Jag tycker att det är allas jävla rätt att se på den, om jag ska säga precis vad jag tycker.

Home heter den, och här kan ni se den. Den handlar om jordens miljö, och hur vi förstört den. Jag riktigt skäms över att vara en idiotisk människa när jag ser på sådana saker. Så mycket att jag hoppas att mänskligheten en dag ska dö ut, medan djuren får leva vidare. Det är vi som förstört jorden, ingen annan. Bara vi.

På 40 år har glaciärerna minskat med 40%.
På 50 år har vi förstört jorden mer än man tidigare gjort på 200 000 år.
1 av 4 däggdjur, och 1 av 8 fågelarter, har redan eller riskerar att utrotas.

Det är bara några av konsekvenserna som blivit av vårt sätt att behandla vår jord.

Och så går mitt hjärta sönder

Datum: 2010-08-01 Klockslag: 19:04:57


Om jag bara hade fått vara där.. Jag vet precis vilken härlig & underbar känsla som hade fyllt hela min kropp om jag varit en av dem som stått där i publiken..

Ain't love the sweetest thing

Datum: 2010-08-01 Klockslag: 18:22:24

Var länge sedan jag kände mig såhär seg faktiskt. Sitter bara och gäspar hela tiden. Nu längtar jag tills min pojkvän, som är & spelar fotboll i Helgum, kommer hem och myser med mig. Jag känner mig som ett barn som vill höra en godnattsaga, men att ligga tätt intill honom och höra när han berättar om hur och när han blev kär i mig är det bästa jag vet. ♥ 

Imorgon börjar jag jobba igen, och så kommer världens bästa farbror hit. Om ni bara visste hur skönt & uppskattat det varit att vara ledig hela helgen. Har haft bra sällskap hela helgen också. :} Tackar för det.

Myskillen & hans nya favorit. Hoppas han inte dödar mig för att jag lägger ut den här bilden. ;'}

Seg, seg, seg

Datum: 2010-08-01 Klockslag: 13:50:59

Var hos Erik med honom, Erika & Micke och gjorde middag igår. Tortillatårta med sallad och kladdkaka med frukt & grädde till efterrätt blev det, tyckte vi lyckades bra. :} Sedan for vi ner på campingen där massa annat folk var, drack lite & umgicks. Några stycken bastade och badade, men jag gjorde inget av dem. Var ute till runt 12 och gick hem och la mig sedan. Vaknade ca 11-12 timmar senare, och nu är jag skitseg & mår dåligt (trots att jag inte drack mycket alls) och tänker tillbringa den närmaste tiden med sängen & tvn. 

Syster m. familj kommer och äter middag ikväll, och sedan kanske jag och Erika skulle hitta på något också. :}


Min nya, fina ring som jag vann på tradera idag!

RSS 2.0