center>

Ny vecka & nya tag

Datum: 2011-01-31 Klockslag: 15:54:00



Underbart album att sitta och lyssna på i tåget, ett nytt favoritalbum tror jag till och med. Var i skolan mellan 09.00-11.00 och hade seminarie och diskuterade veckans träffar med gruppen. Skönt att ha det gjort. Sedan jag kom hem har jag sovit en stund, tittat på Mästerdetektiven Kalle Blomkvist & surrat med Erika i telefon. Härnäst står middag & läsning på schemat. Ska läsa inför onsdagens föreläsningar.

Härliga väder!

Datum: 2011-01-30 Klockslag: 13:20:39

Hur underbart är det inte att se hur solen skiner och höra hur fåglarna kvittrar när man kliver upp? Våren kunde inte vara mer välkommen!

Började dagen med två makrillmackor & en promenad i solen runt sjön. Så nu sitter jag och har just börjat ta tag i pluggandet, har en hel del att göra idag. När Micke kommer hem från gymmet har han lovat att städa hela(!) lägenheten om jag diskar & fixar middagen. Deal! Planerar att baka en kladdkaka och mumsa på till Solsidan ikväll också, bästa programmet. :'D Men nu ska jag dyka ner i böckerna igen.

Lite nytt från Nelly.com

Datum: 2011-01-29 Klockslag: 23:01:43

Jag fick ju ett presentkort på Nelly.com av Micke i födelsedagspresent {♥} så jag klickade just hem en rosa velourdress & ett armband. Blev dock lite irriterad att efter jag beställt kom det upp en ruta om att studentrabatt aktiverats (=10% rabatt på hela sortimentet, hur bra är inte det?), men det hann inte dras på min beställning. :c Nu handlade det i och för sig bara om ca 30 spänn, men det är ändå nästan hela frakten. 

Ska strax ge upp pluggandet för ikväll och göra popcorn & se på film istället.

-

Datum: 2011-01-29 Klockslag: 15:32:36


Har läst lite, varit på Lidl och handlat lite & nu har jag just märkt upp alla kapitel i boken som ska läsas under kursens gång. Riktigt bra att göra så & skriva vilka sidor som ska läsas på lapparna istället för att varje gång man ska läsa titta i studieguiden efter vilka sidor det var. Jag har t.o.m valt ut olika färger för olika ämnen inom ämnet Omvårdnad I. Känner mig riktigt strukturerad faktiskt.
Jag blir helt stirrig av allt läsande så jag ska istället bara titta över det som läraren skrev att vi skulle diskutera på seminariet och lite sådant. Förlåt för att det bara är tråkiga cambilder och tjat om skolan hela tiden, men så ser dagarna ut nu för tiden.

Är väldigt avundsjuk på Elina som ska se idolerna ikväll, buhu jag vill också. :c Får mysa till det här hemma med god middag istället, köpte en skinkstek förut så det blir någon gomat. :} Vet dock inte riktigt vad än. Är lite småsugen på att steka strimlor och göra en asgod limesås till & sedan jasminris till det.. Eller bara köra stekta köttskivor & strips, det går alltid hem. :}

Lördag = pluggdag

Datum: 2011-01-29 Klockslag: 13:03:13

Inmundigar (ordet kom bara upp i huvudet, haha!) mexicanasoppa & ipren nu innan jag ska läsa igenom dryga 100(!) sidor i omvårdnadsböckerna. Kom just på att jag drömt väldigt konstigt inatt, exakt vad kan jag dock inte komma på.

Känner äntligen att jag börjar repa mig lite från förkylningen i alla fall, inte precis lika mycket hosta och snor i näsan. Underbart! Tänker ta en paus i pluggandet sedan för att gå över på Lidl och köpa lite målargrejer, en låda som kan användas som bordsstaffli och som dessutom innehåller 50 olika delar. ↓

bild

Min framtid

Datum: 2011-01-29 Klockslag: 00:56:28

Har kommit lite längre när det gäller läsningen, men har fortfarande mycket kvar. Tur att helgen just börjat.

När jag läser vissa saker i böckerna, t.ex olika berättelser eller exempel från tänkbara scenarion så slår det mig att jag en dag kommer vara den där personen som avgör hur en patient eller en anhörigs första möte blir, den som avgör hur en dag eller hur en sjukhusvistelse kan bli (beroende på vilken sorts arbetsplats jag kommer ha). Jag har det redan ganska klart för mig hur jag själv vill vara som sjuksköterska, för jag vet hur jag själv vill bli bemött. Jag är en av de som är rädd för att ta sprutor, rädd för att ta blodprov och som blir nervös bara av att vistas på en vårdcentral eller ett sjukhus (nu gäller det bara att bli av med allt det!). Jag är också en väldigt empatisk person. Jag vet att jag vill vara den där sköterskan som ger en känsla av trygghet, även om man egentligen är rädd. Den som är väldigt försiktig och ser till att patienten känner sig säker. 

När jag funderar över om det här är rätt utbildning för mig så är svaret inte helt självklart, utan snarare lite osäkert. Men när jag sedan tänker på att en vidareutbildning kan ge mig chansen att få arbeta med att ta hand om & hjälpa barn i olika åldrar & olika situationer så förändras allt. Det vill jag göra. Det är något som är värt att ha i tankarna när jag önskar att jag slapp läsa det där halvtråkiga kapitlet i omvårdnadsboken.

Fredag & tacos

Datum: 2011-01-28 Klockslag: 17:57:06

Har nu legat och läst en stund, så gott jag kunnat. Sedan medan Micke gick och handlade tog jag hand om disken, och nu blir det snart tacos & fredagsmys (och lite mer läsande). ♥


Idag saknar jag de där hemma lite extra mycket. Det är jobbigt att inte veta när man kommer att ses nästa gång, samtidigt som det är skönt hur man verkligen uppskattar varandra när det är sånt här avstånd.



Kunde inte kommit mer olägligt

Datum: 2011-01-28 Klockslag: 13:23:03

Fan vad less jag är på att vara sjuk. Mer död än levande känner jag mig. Feber, ont i huvudet, öm i hela kroppen och med en näsa som ena stunden är igentäppt och nästa så bara forsar det snor ur den. Trevlig information, va? ;} Haha! Ska i alla fall ta en ipren och lägga mig och titta på Eva & Adam - fyra födelsedagar och ett fiasko, senare ikväll ska jag försöka plöja igenom några sidor i omvårdnadsböckerna.

Fan, jag har verkligen inte tid med att vara sjuk!

Ett stort..

Datum: 2011-01-27 Klockslag: 22:12:35

Tumblr_ldt23hswd41qzvsqto1_500_large
.. grattis till min fina, fina mamma som fyller år idag! ♥

Kapitel 7

Datum: 2011-01-26 Klockslag: 15:24:18


Har äntligen kommit förbi det där riktigt jobbiga i kapitlet och läser nu om olika sorters färdigheter & klinisk omvårdnadskompetens. Skönt när man faktiskt förstår något av det man läser, haha. Vid 17:17 går mitt tåg in till JKPG, så ska läsa mer & sminka mig innan dess. Tar nog med boken på tåget och läser där också, så jag hinner läsa så mycket som möjligt inför gruppsamtalet imorgon. :}

Onsdag

Datum: 2011-01-26 Klockslag: 12:07:36

Dagens föreläsning blev inställd så det blev ingen skola idag. Skönt, eftersom jag fortfarande är sjuk. Men har ju redan betalat min biljett till sittningen ikväll, så den åker jag in på. :}

Ska koka potatis nu och äta fiskbullar till lunch, sedan drar pluggandet igång igen!

Hjärnan svämmar över

Datum: 2011-01-25 Klockslag: 17:35:39

Kunskap, kompetens, intuition, autonomi, EBM, implicit kunskap, coping, nursing osv osv. Inte nog med att det varit mycket information om bara själva skolan & skolgången så är det så otroligt mycket nya begrepp man ska lära sig. Är i alla fall inne på andra kapitlet nu & har ordnat min första frågeställning. 

Ska lägga mig i soffan och läsa klart det andra kapitlet nu, sedan ska vi titta på I rymden finns inga känslor. Har velat se den väldigt länge, men först nu har den kommit ut i dvdrip.

Presenterna

Datum: 2011-01-24 Klockslag: 15:19:51




Mina presenter. Blev som sagt inte mycket fysiska presenter då alla är så långt borta. Sötaste servetthållaren i alla fall. :'D Det på den nedersta bilden fick jag från Elina & Dea, som de köpte i USA. :} Så fick jag en söt disktrasa med posten från Nina (Erikas mamma) som det stod "Diska bör man annars dör man" på. :'D

Sick

Datum: 2011-01-24 Klockslag: 14:05:10

Blev ingen skola idag. Igårkväll fick jag hög feber och låg och frös & svettades om vartannat. Klev ändå upp imorse och kände efter, men jag kände mig för dålig för att orka åka in. Så jag tog en tablett och gick och la mig. Känns inte alls roligt att missa första dagen med föreläsningar och så, men Tove är snäll och antecknar åt mig och så ska jag ringa henne ikväll och gå igenom lite vad som sas. Får krya på mig tills på onsdag då nästa föreläsning är & även vår första riktiga sittning är. Temat är "Ursäkta, jag har kommit fel" typ. Funderar på att köpa mig en pyjamas och ta med mig duntofflor eller något sådant. Om jag inte kommer på något annat roligare, vi får väl se. :}

Söndag

Datum: 2011-01-23 Klockslag: 17:09:55

Fan vad sliten jag är. Mår inte bra alls idag, har besvärlig hosta & ond hals, känner mig varm & har ont i huvudet. Önskar vi hade en ledig dag till innan skolan satt igång på riktigt, men nu är det som det är. Skola från 09.00-17.00 imorgon & så på tisdag är jag ledig. Hoppas det bara är något tillfälligt att jag känner mig så dålig nu, känns inte alls ha tid att bli sjuk nu!

Blir spaghetti och quornfärssås till middag senare och efter det tänker jag bara ta det lugnt i soffan eller sängen hela kvällen och försöka lägga mig tidigt.

Sista dagen på insparken

Datum: 2011-01-22 Klockslag: 11:16:06

Ska börja med att säga att jag hade en jättefin födelsedag igår. Tänkte fota presenterna och lägga upp bilder här sedan. :} Vi avslutade som sagt kvällen med vin, ost & kex och sedan somnade jag tydligen i soffan. Däckar verkligen på kvällarna nu sedan skolan började, får se hur det går på måndag att ta sig upp 06.30 igen. 

Idag tänker jag ta tåget in till Jönköping strax före 14 och sedan tillbringa hela kvällen där och avsluta med att gå på Akademien. 


Snodde en bild från Tove, från overallpimpningen i tisdags. :} Björn, Bea, Lena, Julia(?) & jag.

Happy birthday to me!

Datum: 2011-01-21 Klockslag: 13:48:56


Började morgonen med att öppna paketen från mamma och pappa, fick bl.a en jättefin servetthållare! Ni får se sen. Jag och bebi ska ut och på stan och fika nu, sedan ikväll blir det middag på Akropolis. Erika & Nina hade satt in pengar på mitt konto för att köpa vin, ost & kex till ikväll också. Goknoppar! ♥ Så det är vad som står på schemat idag, skippar insparken & spenderar min födelsedag tillsammans med min älskling.

-

Datum: 2011-01-20 Klockslag: 14:51:07


Har varit och hämtat ut nytt recept på p-plåster, 130 kr för plåster för ett helt år! Awesome! Nu kommer snart Louise och hämtar upp mig så åker vi till JKPG & nollningen. "Utmaningen" och prova-på-sittning står på kvällens schema, sedan drar vi på Akademien, studenternas krog (därav bandet, för att få komma in).

Torsdag

Datum: 2011-01-20 Klockslag: 11:14:37

Vaknade runt 9 imorse och kände mig ganska pigg, men la mig och somnade om ändå när jag ändå hade sovmorgon. Så nu sitter jag med en filt i soffan och ska snart orka ta mig till duschen. När jag låg i sängen och drog mig en stund så hördes fågelkvitter utanför, kändes lite vårigt & helt underbart.

Har det lite stressigt idag, ska vara på ungdomsmottagningen 13.15 & sedan ska jag ta tåget in till JKPG vid 15.13. Och däremellan hinna göra någon mat & äta. Men det går nog bra, men duschen nu som sagt om jag ska ha nån chans att hinna med allt!

Tidig kväll

Datum: 2011-01-19 Klockslag: 23:11:14

Trots att klockan inte är så mycket & jag har sovmorgon imorgon så ska jag gå och lägga mig, är så jäkla trött alltså! Behöver verkligen sova ut. Lägger jag mig nu kan jag dessutom försöka kliva upp i någon vettig tid. :}

Ska bara komma ihåg att tvätta mina målarpenslar först, sedan sängen på direkten. GUD SÅ SKÖNT DET SKA BLI. Ni fattar inte. Godnatt!

20 nästa!

Datum: 2011-01-19 Klockslag: 17:56:50

När jag somnat i soffan tidigare idag plingade det på dörren, brevbäraren hade med sig ett paket till mig! Det vankas födelsedag. :} Mamma som skickat några små presenter. Är nyfiken på vad det är, meeen måste vänta tills på fredag.



Onsdag

Datum: 2011-01-19 Klockslag: 14:04:01

Kom hem tidigt från skolan idag, hade bara information om utlandsstudier & en introduktionsföreläsning så vi slutade 11:30. Efter det gick vi iväg några stycken och fixade passerkort. Sedan medan jag väntade på att tåget skulle gå följde jag Karin, en tjej ur klassen, på stan en sväng. Hon visade mig en hobbybutik som jag gillade, kommer nog kanske köpa något till målningen där. :} Och jag som gnällt över att JKPG inte har någon hobbybutik.. haha!

Igårkväll så var vi ju på skolan och köpte overaller & pimpade dom, blev dock inte så mycket pimpning på min. Det får bli senare i veckan. :} Sedan drog vi vidare till Talavidskolan och var i gympasalen där och hade femkamp. Alltså, haha! Vi är ju tre lag som tävlar mot varandra, jag är en "glamrockare". Så skulle vi välja ut 15 från varje lag till en av grejerna, och då klev jag upp och var med på den. Vi skulle lägga oss på golvet på rygg i en lång rad, och sedan skulle en efter en rulla över allihopa. Jag har alltså rullat över 14 stycken ur min klass, hahah! (y) Gjorde ganska ont när alla kom och rullade över en, men mycket skratt blev det. Sedan var det korv-ätar-tävling också, två personer ur varje lag gick upp. Fem korvar var skulle de äta. 

Efter femkampen drog alla vidare på förfest hos Felix, men jag stack hem. Så lyckades jag hitta tre tjejer härifrån Nässjö som jag kunde åka hem med. Pretty awesome! :} Men nu ska jag äta nudlar till lunch och titta på lite tv.

Pimp my overall

Datum: 2011-01-17 Klockslag: 20:37:38

Har suttit och tittat på vårt schema för första kursen och skrivit ner i almanackan, skönt att vi inte kommer ha skola varje dag. Även om man måste plugga varje dag kan det vara skönt att få ta lite sovmorgon och spendera dagen med böckerna i soffan tillsammans med en kopp te & en filt. 

Imorgon är det skoldag mellan 09.00-11.45 och sedan består kvällen av "overallförsäljning", "pimp my overall", "femkamp" och sedan är det AKADEMIEN (studenternas uteställe). Veckan är fullspäckad. Kommer nog ligga helt död i helgen, kan nog behöva vila upp mig för den första pluggveckan!  

Nu längtar tills Micke kommer hem så vi kan lägga oss och se på film och jag sedan kan sova, är trött & har huvudvärk. Väldigt luddigt inlägg, men vad gör väl det?

Första skoldagen

Datum: 2011-01-17 Klockslag: 19:50:50

Morgonen började bra då jag fick ligga och mysa med älsklingen en stund innan jag klev upp & sedan kunde titta på Vakna! med the voice till frukosten. Det har jag saknat!

Skoldagen har i alla fall varit bra. Träffat en hel del trevliga människor, och Annica, vår programansvariga verkar jättehärlig. Fick en hel massa information, gick och lunchade på Subway med några i klassen & lekte "lära känna varandra"-lekar. Det var husfest ikväll, men jag skippade den eftersom det blev konstigt med tiderna och för att jag var så trött och hungrig. Har ju hela veckan på mig! :} Har massor att berätta, men känner mig för slö & sitter dessutom och tittar på Halv åtta hos mig. FUSK-infon (fusk är inte något som har med fusk att göra, utan är ett utskott) vi fick idag var sjukt rolig i alla fall, våra faddrar verkar skirthärliga.

Men, vad är oddsen för att en tjej i klassen jag tittat på och undrat "men vart fan har jag sett henne förut?!" kommer fram och frågar om inte jag gått på Ådalsskolan. Haha! Så sjukt. Nu börjar programmet igen.

-

Datum: 2011-01-16 Klockslag: 20:39:39

Ska duscha nu och sedan titta på film med älsklingen & måla naglarna innan det är läggdags. Väckaren ringer 06.15 imorgonbitti, kommer vara som en zombie. Börjar bli lite nervös, men tror det här kommer bli bra! Ska bli roligt att se vad det är för folk i klassen, och hur skolan ser ut!

movies
requium for a dream
edward scissorhands
just my luck
little man
juno
across the universe
the girl next door
ps i love you
role models
twilight
if only
secondhand lions
ace ventura
get smart
super troopers
thirteen
crazy beautiful
a beautiful mind
saving private ryan
happy gilmore
the prince & me
braveheart
she's the man
walk the line
spaceballs
miss congeniality
wedding planner
the parent trap
pulp fiction
what lies beneath
rent
casablanca
ever after
pretty in pink
serendipity
candyman
seventeen again
high school musical 1 
pretty in pink
hocus pocus
grease
the texas chainsaw massacre
seven pounds
hancock
meet the fockers
stuart little
something about mary
dazed & confused
forest gump
clueless
when harry met sally
a walk to remember
where the heart is
10 things i hate about you
jawbreaker
peter pan
american beauty
big fish
girl interrupted
fight club
v for vendetta
home alone
grind
the wicker man
scream
urban legend
identity
pulse
garden state
cloverfield
coyote ugly
click
the goonies
don't till mom the babysitter's dead
the babysitter's club
the big lebowski
donnie darko
how to deal
smart people
just married


tv shows
house
full house
scrubs
law & order
law & order: ci
law & order: cvu
gossip girl
one tree hill
beverly hills 90210
the oc
america's next top model
ncis
the closer
are you afraid of the dark
hannah montana
friends
charmed
er
whose line is it anyway
fresh prince of bel-air
csi
csi: miami
csi: ny
csi: las vegas

dawson's creek
felicity
cheers
lost
heroes
monk
my name is earl
family guy
south park
road rules
mythbusters
celebrity paranormal project
dirty jobs
food network
smallville
icarly
prison brake
american idol
robot chicken
courage the cowardly dog
desperate housewives
make it of break it
buffy
forensic files
spongebob
the office
the king of queens
supernatural
secret life of the american teenager
nip/tuck
ugly betty


music
thousand foot krutch
four letter lie
rihanna
forever the sickest kid
nirvana
the stone temple pilots
pink floyd
augustana
lostprophets
fat joe
mike jones
archie star
armor for sleep
kanye west
bullet for my valentine
framing hanley
buckcherry
hinder
three days grace

green day
the offspring
local h
miranda lambert
missy higgins
plain white t's
dreamstreet
westlife
backstreet boys
nsync
miley cyrus
jonas brothers
rebelution
creed
bush
alice in chains
incubus
godsmack
aerosmith 
the all-american rejects
nikki flores
aaliyah
ashanti
staind
a day to remember
silverstein
a static lullaby

alesana
sone sour
skillet
12 stones
+44
matt nathanson
owl city
anberlin
hoobastank
circa survive
saosin
ratatat
vanessa carlton
kottonmouth kings


random
compliments
rainy days
thunderstorms
when things go right
satisfaction
good grades
flavored water
red bull
music
shapies
the stars
hot tubs
pools
warm weather
cold weather
cool weather
starbucks
hershey's chocolate
smiling
laughing til i cry
running
chilling with friends
texting
driving
new clothes
movies
dancing
new friends
parties
smoking
getting high
dreaming
being a dork
impressing someone
spinning in circles
water rides
the beach
fries with vinegar
carnivals
fireworks
photography
meaningful conversations
staying up all night
lazy days
the 80's
much needed naps
ice tea
old disney movies
money
people who actually listen
memories
accomplishing goals
being home alone
having time to myself
adrenaline rush
feeling invincible
quotes
sleepovers
shopping
long walks
chad michael murray
snapple
reese's
the weekend
vacations
snowboarding
playing guitar
soccer
softball
cheering
basketball
hot showers
cookie dough
the old nickelodeon
victoria's secret pink line
massages

Shelter

Datum: 2011-01-16 Klockslag: 16:24:26



Riktigt bra film. Var ett tag sedan jag såg en läskig & spännande film som jag tyckte var så bra. Ganska originell också, inte samma handling & upplägg som i vanliga skräckisar. Tycker att det ofta är så, samma men ändå olika. Men i alla fall, se den! 

Så har vi städat idag också, så nu är det rent & fint här. :} Så himla härligt. Möblerade om litegrann också, flyttade byrån i hallen in till sovrummet och gjorde plats för det kommande skrivbordet i hallen. Ska ta och beställa det ikväll.

Söndag

Datum: 2011-01-16 Klockslag: 12:20:15

Sitter och äter havregrynsgröt med hallonsylt, mumma. :} Ska ta mig en knäckebrödmacka med makrill också så jag blir riktigt mätt. Idag är min sista lediga dag innan skolan. Hade tänkt ägna den åt att tvätta & städa, inte så roligt men väldigt behövligt.


Satt och målade igårkväll också, där ser ni resultatet. Är dock inte heeelt klar, ska fixa några grejer när färgen torkat.

Jäkla snö!

Datum: 2011-01-15 Klockslag: 13:03:28

Vaknade imorse och låg och myste i sängen en stund innan vi klev upp och Micke gick på gymmet & jag ställde mig och kokade havregrynsgröt. Så det & en knäckebrödmacka med makrill har jag ätit till frukost. 

Det snöar här idag, det gillas inte. Jag vill bara att snön ska smälta bort & att träden ska börja blomma. VÅR! Men än är det väl ett tag kvar, även om man bor i södra Sverige.. Ikväll ska vi i alla fall gå en sväng på HEMMAKVÄLL och köpa något gott eftersom vi inte åt något igår, jag satt i köket i min nya stol och målade hela kvällen. Ska försöka ta mig tid att måla en svart/vit tavla idag eller ikväll.


“Being happy doesn't mean that everything is perfect. It means that you've decided to look beyond the imperfections.”

Datum: 2011-01-14 Klockslag: 19:33:49

Har fått en hel del gjort idag. Gått på AF och fått min UGA-blankett påskriven ($$) och varit på banken och satt in pengar på kontot. Sedan gick vi på Rusta och Jysk och köpte lite allt möjligt. Bl.a en liten lampa till hallen, målargrejer & en kontorsstol till skrivbordet jag ska köpa. En skitskön stol i läderimitation för 300 kr på rea, inte dåligt. 

Sedan tog jag och slog på stort på Ica och handlade allt möjligt, är så trött på att känna att det inte finns något att äta. Så nu kan vi koka havregrynsgröt, koka ägg, äta makrillmackor osv. :} Har inte ens köpt något gott till ikväll, nu under den här perioden då jag inte haft någon direkt matlust har sötsuget försvunnit lite. Jätteskönt!

Fredag

Datum: 2011-01-14 Klockslag: 12:20:39


Just skype'at lite med mamma & barnen. De tyckte det var jätteroligt & konstigt att vi kunde se varandra, haha. :'D Ska snart fixa mig för att gå på Arbetsförmedlingen och skriva ut mig och sedan gå på Rusta & Jysk och titta. :} Ska gå på Ica och fylla på vårt sorgligt tomma kök också, är hungrig hela tiden.

Jag har världens bästa pojkvän!

Datum: 2011-01-13 Klockslag: 20:56:09


Han har laddat hem The legend of treasure island-serien till mig! Såg den svenska filmen som liten och fullkomligt älska den och har velat se den igen i flera, flera år. Nu är det dock serien, och på engelska som han laddat ner. Men det spelar ingen roll. Ska bli så himla roligt att se. Såååå bra! ♥

Dags för skärpning!

Datum: 2011-01-13 Klockslag: 20:47:48

Tror nästan jag kommit in i nån sorts koma, jäklar vad lat jag är. Gör så gott som ingenting om dagarna, förutom att dra mig i sängen & sitta och gäspa när jag väl kommit upp. Men till veckan blir det ändring på det. Eller, egentligen redan i helgen då jag planerat att tvätta (om inte tvättstugan är upptagen dvs) och städa ihop här. 

Har ganska nyligt suttit och skype'at med mamma, som skrattade en hel massa när vi kunde prata och se varandra. Haha! Annars har vi bara tittat på Oceans Thirteen ikväll, och jag ska strax börja packa ur väskorna & in i garderoberna. Börjar bli trött på att bo i ett enda stort kaos, nu vill jag ha lite ordning och reda. :} I helgen ska vi stöka undan julen också, det är som tur är inte mycket alls att plocka undan. Ta bort ljusstakar & byta gardiner mest, och sängkläderna. Men som sagt, väskorna nu.

Twelve is the new eleven

Datum: 2011-01-12 Klockslag: 22:03:40

Nu blir det film & Småländsk saltlakritsglass som jag upptäckte på kvantum idag, mumma! :'D



Min första oljemålning

Datum: 2011-01-12 Klockslag: 16:00:48

Kom på att jag aldrig la in några bilder på min allra första oljemålning. Så här kommer några (tagna med mobilen i dåligt ljus). Hann aldrig göra klart den riktigt, eftersom det tar sån himla tid för oljefärg att torka. Därför är det inte så mycket detaljer och liknande, på bladen & de vita blommorna t.ex. Men hann ju prova på det i alla fall, och jag fastnade mycket mer för att måla med olja än med akryl. 


12.30 är det nya 11.00

Datum: 2011-01-12 Klockslag: 13:47:36

Det slutade med att jag satt och målade till & från i 3 timmar igår, när jag blivit färdig med rosen bestämde jag mig för att måla något "tecknat". Det fick bli den här dansande apan som jag målade i olja, svårt när man inte har någon riktig målarduk bara. Nästa gång jag är i Jkpg och har tid över ska jag sticka in på någon affär och köpa med mig lite målargrejer hem. 

Såg på en skitbra film inatt innan vi la oss, Get him to the greek med Jonah Hill & Russel Brand bl.a. :} Sevärd! Så därför vaknade vi inte förrän 12.30, och har fortfarande inte tagit oss ur sängen. Men snart så.

Tisdag

Datum: 2011-01-11 Klockslag: 22:02:37



Micke fick sova så lite inatt, till skillnad mot mig som sov hur länge som helst, så han har legat och sovit någon timme nu ikväll. Så efter jag sett Halv åtta hos mig tog jag med mig datorn in till köket, plockade fram målargrejerna och satte på min lista med lugn musik på Spotify. Så där har jag suttit en stund. :} Väldigt avslappnande att sitta och lyssna på lugn musik och måla. Nu har jag ju dessutom något att göra när jag blir uttråkad.

Utmattad deluxe

Datum: 2011-01-11 Klockslag: 13:08:01

Känner mig helt utmattad sedan igår. Lite sömn, stress & nervositet. Och så gott som ingen mat på hela dagen heller. Ligger fortfarande kvar i sängen, undrar om jag någonsin kommer orka kliva upp? Har dessutom blåmärken över hela benen & träningsvärk i armarna efter allt bärande. Nästa gång jag ska resa vill jag ha en sån där påse/väska som Hermione i HP har, som inte har någon botten typ & rymmer hur mycket som helst. För den verkar lätt att bära.

Borde kanske kliva upp och klä på mig och börja packa upp ur väskorna? Mm, snart.

Äntligen framme!

Datum: 2011-01-10 Klockslag: 20:22:53


Två av de saker som vi möttes av när vi kom hem. En urdöd blomma (som jag försöker återuppliva) & ett vykort från New York. Nu väntar vi på hemkörningspizza, ska fläska i oss det och mysa framför en film ikväll.

Jag saknar Ramsele och alla där hemma redan, men det känns ändå bra att vara tillbaka i lägenheten. Trivs så bra i den.

Tack för den här gången Natursköna!

Datum: 2011-01-10 Klockslag: 08:15:44


Åker från Ramsele om en liten stund. Vi BORDE vara hemma i Nässjö strax före 19, så hoppas att de håller tiden. Sedan blir det myskväll för hela slanten. Kommer nog vara skittrött, har varit helt omöjligt att sova inatt, både pga att jag visste att jag skulle upp tidigt & åka härifrån men också för att jag haft en sån jävla hosta. Ni ser ju hur sliten jag ser ut, haha!

Jag kommer sakna Ramsele. Och mamma & pappa, så mycket.

Sammanfattning

Datum: 2011-01-09 Klockslag: 16:15:10

La ihop en massa bilder som tagits nu medan jag varit hemma, som en liten sammanfattning. Bilderna är helt oredigerade, orkade inte redigera en & en.



Sista dagen

Datum: 2011-01-09 Klockslag: 11:57:40

Klev upp för ca 30 minuter sedan, och sitter nu och försöker vakna till riktigt. Har vänt på dygnet en aning.

Sista dagen i Ramsele idag, imorgonbitti åker vi hem. Känns tråkigt och sorgligt att inte veta när man får träffa alla igen, samtidigt som det ska bli skönt att få vara med Micke igen. Och för att inte tala om att slippa sova själv, så kanske jag äntligen kan somna med någon ordning. Ska hinna träffa både Erika och barnen idag, sedan baka rocky road med mamma & spela Bingolotto ikväll. Och hinna packa. Men först måste jag som sagt vakna till och bli någorlunda pigg.

Just nu @ Erikas place

Datum: 2011-01-08 Klockslag: 22:01:06



Skype

Datum: 2011-01-08 Klockslag: 17:52:01

Har fortfarande fullt upp med att föra över bilder & sortera dem, vilket jag varit värdelös på förut. Så nu sorterar jag dem i år, månader & dagar med små noteringar i mappnamnen. Har även hunnit installera Photoshop CS3 och fixat Skype till mamma & pappa. Så nu beställde de alldeles nyss en webbkamera med inbyggd mikrofon, så att vi ska kunna prata & se varandra lite oftare.

Det luktar skitgott i vårt kök, mamma bakar kanel- och vaniljbullar. Vaniljbullar är mina favoriter, så otroligt goda. :'D Hon har dessutom gjort färdigt första plåten nu, så nu blir det nybakta bullar! Sedan ska vi äta stek innan jag sticker iväg till Erika och ser Silver Fang & äter ost och kex.



Året 2010

Datum: 2011-01-08 Klockslag: 13:44:45



Hur har året 2010 varit för dig?
– Det har varit ett underbart år med alla olika, stora händelser som t.ex studenten. Sedan har det funnits mycket jobbigt också, men varför älta sådant?
Bättre än förra året? – Mitt minne sviker mig.. Men jag tror att 2009 också var ett bra år. Men 2010 var nog bättre kanske.
Någonting du aldrig kommer glömma från år 2010? – Studentkryssningen & MP07's ring med Peter Siepen, balen, studenten och några fina stunder med Micke. Och mycket, mycket mer säkert.
Har du flyttat under år 2010? – Flyttade från Kramfors & hem efter studenten, sedan den 20 augusti flyttade jag & Micke till Nässjö i Småland.
Har du hittat en ny låt som du älskar? – Ja, väldigt många!
I så fall vilken? –Två låtar jag kommer på såhär direkt är Edward Maya - This is my life & Edward Maya feat Vika Jigulina - Stereo love. Sedan.. Lady Gaga - Monster, Sean Banan - Skaka rumpa, David Guetta - Sexy bitch och fler låtar som påminner om MP07 & studenten.
Har du kysst en främling? – Insåg just att jag varit med Micke HELA 2010 och därför inte ens varit nära att kyssa en främling.

KÄRLEK

Hur har din kärlek varit 2010?
– Det har varit lite upp & ner, men jag har spenderat hela året med en person jag älskat så otroligt mycket.
Har du varit kär? - Varit & är.
Har du sagt jag älskar dig till någon? – Ja, och jag minns exakt när jag sa det för första gången till Micke. Natten efter hans födelsedag den 4 feb, och jag har nog aldrig sett honom så glad som då.
Har någon sagt jag älskar dig till dig? – Ja.
Har du haft ett hemligt förhållande? - Nej, verkligen inte.

SORG & HÄMD

Har någon av dina vänner försökt/tagit självmord?
– Nej!
Har någon i din släkt avlidit? – Jag antar att man kan räkna det till släkten, så ja. Sorgligt nog.
Har du slagit någon riktigt med knytnäven? – Nej.
Varit i slagsmål? – Nej.

PERSONLIGT

Har du gjort någonting du ångrar?
- Har jag garanterat, men man lär sig av sina misstag.
I så fall vad? – Att jag var så otroligt lat & ignorant i skolan på slutet, men nu har jag ju kommit in på högskolan ändå tack vare högskoleprovet så.. vad spelar det för roll? Tycker inte man ska älta saker, som sagt.
Har du skämt ut dig? – Klart jag har.
Har du varit ute en hel natt? – Vad räknas till en hel natt? Haha
Har du blivit tagen av polisen? – Nej.
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? - Ja.
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? - Det tror jag?


SKOLAN & FRITIDEN

Vilken skola går du på?
– Gick på Ådalsskolan men tog studenten i juni.
Har någon varit elak mot dig i skolan? – Nej.
Hatar du någon på din skola? - Ogillat människor har jag gjort, men jag använder mig ofta av ordet hata fast det inte riktigt är så allvarligt.
Har du gjort något framsteg? – Ja, jag har utvecklats som person.
Haft alla rätt på ett prov? – Tror inte det.

VÄNSKAP

Har du träffat nya vänner?
– Träffade Sofia genom ett jobb jag haft, men annars har jag nog inte lärt känna några "vänner", bara såna som blivit "bekanta".
Har du förlorat en vän? – På sätt och vis, men sedan fått tillbaka den.
Har du fått tillbaka kontaktet med en gammal vän? – På sätt och vis.
Har du ljugit för en bästavän? – Det tror jag inte.

Lördag

Datum: 2011-01-08 Klockslag: 13:28:53

Igårkväll så upptäckte jag att mina genier till föräldrar skaffat Viasat on demand, så runt 01:00 satt vi oss och tittade på det första Så mycket bättre avsnitten. :} Ska passa på att se de jag missat när jag är hemma, eftersom man inte kan se dem på tv4 play. Sedan satt jag uppe i ett x antal timmar och pratade i telefon, skrev på msn, skype'ade med Micke & tittade på Boston tea party. Så därför har jag ganska nyligt klivit upp, runt 12:40 eller något. Inte okej. Ska verkligen försöka lägga mig i tid ikväll så jag kommer upp i alla fall före 11:00 imorgon.

Nu är mamma och handlar och när hon kommer hem ska vi baka bullar. :} Nybakta bullar är ju ett av det godaste som finns, fan vad jag ska svulla. :'D

Fredagkväll

Datum: 2011-01-08 Klockslag: 00:21:58

Ikväll har jag tittat på Let's Dance och fört över en hel massa bilder till nya datorn. Underbart med en tyst dator. :'D Längtar tills Micke hjälpt mig med Photoshop så jag kan börja redigera bilder, egentligen kan jag fixa det själv men det är lättsammare om han gör det. Passade även på att fynda två par trosor på Lindex rea idag, och de satt jättebra båda två. Ett par av dem var dessutom dödligt sköna. :}

Nåja, nu till det jag skulle komma till. Har gjort en mail till mamma ikväll och lärt henne maila och skriva lite på MSN. Pappa får fortsätta lära henne efter jag åkt, så kan vi skriva på MSN framöver. Hon ska ju som sagt få min gamla dator, så hon också har en egen. Fast hon & pappa går inte med på att ta emot den gratis, tjurskallar.
Pappa bad mig förrrsten igår om att hjälpa honom "installera sms" på datorn uppe, han menade såklart MSN. Haha!



Äntligen!

Datum: 2011-01-07 Klockslag: 19:20:47


Sitter i köket med mina nya "mockasiner" (som mamma & pappa köpte åt mig idag) och för över grejer till min nya dator. Woho!


Middag

Datum: 2011-01-06 Klockslag: 20:47:29

Idag sov jag alldeles för länge igen, bara för att jag inte kan somna på nätterna. Så irriterande.

Dagen har i alla fall varit händelserik, har målat med olja för första gången. Kan lägga in bild senare. Det är faktiskt riktigt roligt att måla, och jag har nu en ny mapp på datorn som heter "Inspiration målning". Har en del idéer på vad jag vill måla, men det får bli när vi kommit till Nässjö. Är inte färdig med tavlan jag började på idag, tar ju sån himla lång tid för oljefärg att torka. Så får fortsätta någon annan dag. :} Sedan nu ikväll har syrran m. familj varit här på middag. Mammas potatisgratäng åt vi, så himla gott! ♥ Så fick jag måla flickornas naglar, måla deras läppar & hä på lite rouge. Sedan ville de klampa omkring i mina 10 cm klackar också, så himla tjejiga & fåfänga dom är trots att dom är så små. Gullungar! Kevin sprang runt med något litet block och en penna som han skrev/ritade i hela kvällen, förde anteckningar kanske? Haha. :} Men nu ska jag gå ner och göra mamma sällskap framför tvn.

Min nya bff

Datum: 2011-01-05 Klockslag: 11:41:07

Efter väldigt många samtal så ligger nu en dator undanlagd på Expert tills på fredag. Jag ska äntligen få sitta vid en snabb dator där jag kan redigera bilder utan problem. :'D Fast jag måste erkänna att jag nog kommer sakna gamla pärlan lite också. Är ju så van vid den här datorn, men vänjer mig nog snabbt vid den nya också. Kommer bli ovanligt att sitta vid en TYST dator, min lever ju om som bara den. Haha! :'D 
4 GB internminne & 500 GB hårddisk, woho. ♥ Eftersom den även har en webcam kan jag fr.o.m nu börja skype'a med mina kära vänner. :'D

Har duschat och ätit frukost och nu ska jag bara sminka mig innan jag är redo för lunchen 13.00, blir väldigt lite smink då jag tror att jag lyckats få ögoninflammation. :c Kliar konstant i det där jäkla ögat.


Datum: 2011-01-05 Klockslag: 01:05:51

Har verkligen dagarna fulla nu fram tills vi åker tillbaka hem till Nässjö.

Luncha & fika på Sockerbagarn, äta hemgjord pizza & se massa Silver Fang, syster m. familj kommer hit på middag, åka till Sollefteå med mamma, pappa & Erika, köpa en ny dator, fotografera, spela Bingolotto osv. Fem hela dagar kvar, sedan åker vi på måndag morgon. Har haft otroligt bra veckor här hemma, och kommer sakna alla så himla mycket. ♥

Nu ska jag strax lägga mig så jag orkar mig upp i någon vettig tid imorgon, de senaste dagarna har jag inte klivit upp innan 12:30. Skandal!

Ost, kex & skogspromenad

Datum: 2011-01-05 Klockslag: 01:01:23

Mådde halvdåligt när jag vaknade imorse men efter min fotopromenad i skogen så kände jag mig bättre. Nu ikväll har Erika varit här och vi har surrat en massa och ätit ost & kex med mamma och pappa. Mycket skratt som vanligt. Så himla trevligt! Imorgon ska vi gå på Sockerbagarn och äta lunch, sedan är Erika hitbjuden på middag. Pappas hemgjorda pizza som hon så länge tjatat om, sedan ska vi se Silver Fang hela kvällen. Låter som en väldigt bra dag!



På bilderna är jag på ett av mina absoluta favoritställen. I skogen bakom oss finns det vid ett stup en liten bänk som någon byggt, där man kan sitta och titta ut över en sån otroligt fin skog. Även om jag är en sådan person som älskar storstadsliv och allt som hör där till, så kan jag inte neka till att jag fullkomligt älskar att gå omkring i en tyst skog och bara njuta. Innan vi åker tillbaka till Nässjö ska jag ha tagit med mig ipoden och suttit där på bänken och lyssna på massa bra musik och bara njuta. Gud vad jag älskar Ramsele. ♥

4 januari

Datum: 2011-01-04 Klockslag: 13:21:41

Känner mig fortfarande inte bra, fast jag tog en tablett innan jag la mig och sov ut ända till 12:30. Men jag tänker ändå klä på mig riktigt med kläder & ta en promenad i skogen med kameran. Frisk luft är aldrig fel.

Här är några bilder sedan igår då jag & mamma var barnvakt. Som vanligt inga redigerade bilder, men snart har jag en ny dator och då jäklar ska det blir redigerade bilder. :'D







Var det bra start på året jag sa? Hm..

Datum: 2011-01-03 Klockslag: 22:04:25

Har gått och blivit sjuk. Är förkyld, mår illa & har sinnessjukt ont i huvudet. Varje gång jag hostar så känns det som om jag ska spy, och det är inte direkt sällan jag hostar. Riktigt jobbigt. Ska ta med mig en vattenflaska, lägga mig i sängen & slå på en film och hoppas på att sova bort den här skiten.

Bra start på året

Datum: 2011-01-03 Klockslag: 02:52:53

Gud vilka fantastiska människor det finns. Jag har letat runt efter någon som har kurslitteratur att sälja till mig, och nu ska jag få låna böcker av Ronja helt gratis. Till min första kurs kommer jag alltså bara behöva köpa en bok för ca 200 kr istället för fem böcker för omkring 1800 kr. Så otroligt skönt att slippa lägga ut de pengarna.

Jag känner mig f.ö verkligen peppad på att komma igång med utbildningen nu, det känns skithärligt. Ska bli roligt att träffa massa nya människor och få nya erfarenheter. Det ska helt enkelt bli roligt att göra något. Jag kommer nog under ett flertal gånger känna att jag är så less på att plugga och önskar att jag fick slippa, men så känner man väl med allt ibland? Nej, det ska bli väldigt spännande. Har en vecka kvar här i Ramsele, och den tänker jag njuta fullt ut av. Ska försöka hinna med så mycket som möjligt, och spendera så mycket tid jag bara kan med alla. Imorgon ska jag t.ex först vara barnvakt mellan 12-15 och sedan hinna måla lite med pappa & till sist så blir det filmkväll med Erika. Just nu känns livet väldigt härligt.

I år ska jag försöka att inte bekymra mig så mycket om allt möjligt utan ta det lugnt och tänka att allt kommer att ordna sig. Jag hoppas att det här året inte kommer innehålla lika mycket klumpar i magen som 2010 gjorde, men förhoppningsvis så slipper jag det. Det känns som om det här kommer kunna bli ett bra år.

Går i pappas fotspår

Datum: 2011-01-03 Klockslag: 02:17:46

Vakade alldeles för sent idag också, runt 12:30. Men inte så konstigt efter att ha legat vaken och sett Eclipse till ca 05:00 eller något (men fan vad bra den var!). Klev upp, duschade, åt frukost/lunch och åkte till Erika en stund. Sedan när mamma slutade jobba så åkte jag hem och hämtade henne så vi kunde åka och handla det jag skulle ha till middagen, jag lagade nämligen middag åt mamma & pappa idag. Lax, bulgur & dressing med en massa grejer i. Mamma gillade det, inte pappa.

I julklapp fick jag grejer av mamma & pappa för att börja måla med akryl. Så ikväll ganska exakt 22:55 satte jag igång och målade för allra första gången. Det var riktigt roligt faktiskt, och imorgon ska jag och pappa måla mer. För er som inte visste det så har min pappa målat en hel massa under sina år, och är väldigt duktig. Det ni ser nedan är det allra första jag någonsin målat, och jag höll på och målade i ca 1 h. Jag blev väldigt nöjd ändå över hur det blev för att vara första gången.



Som ni ser övade jag bara på att göra blommor & blad. Imorgon ska jag försöka mig på några andra sorters blommor. :}

För att du är du ♥

Datum: 2011-01-02 Klockslag: 03:31:40


Bakisdag

Datum: 2011-01-02 Klockslag: 01:19:50

Hade väntat mig att vakna med en riktigt igensvälld och ond hals imorse, men jag var bara hes. Skönt! Mådde till en början bra men ju mer av dagen som gått ju sämre har jag mått. Har varit en hög hos Erika hela kvällen och ätit pizza, sovit, pratat & tittat på Eurotrip. Det är inte lätt att vara såhär hes när man är en sådan person som hela tiden pratar, men inatt får halsen vila i alla fall. Kom hem för kanske 30 min sedan, ska nog snart lägga mig och titta på någon film eller serie tills jag somnar. Tycker verkligen inte alls om att sova själv, känner mig så himla ensam nu när jag sitter här uppe och inte har någon att prata med. Jobbigt.

Kvällens roligaste var förresten när jag skulle skriva upp alla pizzorna vi skulle beställa, och skulle försöka skriva capricciosa och stavade det "caprizzo". Fast det var mest jag som tyckte det var roligt, men så är det ju för det mesta. :'D

Hade i alla fall väldigt trevligt igår. En av mina bättre nyårsaftonar. Tryckte in salta pinnar i varandras munnar tills de var fulla & alldeles snustorra, träffade en Sara som bodde i Jkpg, blev antastad på dansgolvet så jag höll på att skratta ihjäl mig, tog massa fula bilder & skålade och tittade på raketer. Det var den där nyårspussen som saknades. Just då saknade jag Micke så otroligt mycket. Idag också. Längtar efter att ligga nerbäddade i sängen och bara titta på film och äta något gott, att få göra det med någon man verkligen tycker om är vardagslyx.

Nyårsafton i bilder

Datum: 2011-01-01 Klockslag: 14:52:18

















RSS 2.0