center>

Planering

Datum: 2011-05-28 Klockslag: 16:58:04

Känner att jag behöver strukturera upp den kommande veckan lite.. Om allt som behöver göras ska bli gjort osv.

Söndag: Börja städa. Läsa Boken om E.
Måndag: Skola 9 - ?, ringa adressändring och fixa tillfällig eftersändning.
Tisdag: Föreläsning och förberedelser inför onsdagens seminarie. Ha en myskväll med Micke innan han åker.
Onsdag: Seminarie, gå på stan lite efter skolan innan jag åker hem. Börja skriva på min examinationsuppgift.
Torsdag: Städa det sista. Lämna tillbaka böckerna på biblioteket.
Fredag: Packa färdigt, rensa kylskåp och frys. Bära in allt som står på balkongen. Ta tåget 14:08 hem!


Lite avreagering också. Är så trött på dig din idiot, nästa gång jag ser dig skulle jag mer än gärna vilja spotta dig i ansiktet. Stör mig så jävla mycket på att du bara ska hålla på varenda jävla gång du öppnar din käft. Så, då var det sagt.

Lördag

Datum: 2011-05-28 Klockslag: 12:10:20


Vaknade strax efter 10 och en timme senare smög jag mig upp och la mig i soffan och läste Boken om E, som jag läser till examinationsuppgiften. Tycker den kan vara lite seg, men samtidigt så berör den mig så mycket. Den är så ledsam. Ska försöka läsa ut den nu under helgen, eller senast på måndag eller tisdag i alla fall, så kan jag börja med att skriva sedan.

Nu tror jag att jag ska smyga mig ner i sängen igen och väcka Micke, och gosa lite innan jag fortsätter läsa.

Natursköna 3 juni

Datum: 2011-05-27 Klockslag: 13:56:26

Dagen är gjord. Fick svar från min kursansvariga som sa att det var självklart att jag skulle åka hem tidigare, vilket gjorde mig överlycklig. Så nu är tågbiljetten beställd, nästa fredag åker jag hem över sommaren! Hon är en helt underbar lärare, skulle vilja ge henne en stor kram. Betyder så mycket att få komma hem tidigare, så att det inte blir för sent.

Annars var jag ju till läkaren imorse, han sa att jag skulle släppa tanken på cancer. Det är troligtvis bara en lymfkörtel som är uppsvälld, och som blir värre när jag är där och petar hela tiden. Så det känns skönt. 
Tror nästan jag ska börja packa litegrann, sånt som jag vet att jag inte kommer använda inom den närmsta veckan.

Trött

Datum: 2011-05-27 Klockslag: 08:13:46

Är uppe och gör mig i ordning innan jag ska på vårdcentralen och titta upp den här knölen i nacken.. är lite nervös. Är irriterad över att jag tog en tid klockan 9 när jag är ledig idag, haha. :( Är trött som fan, hade så svårt att somna inatt så har inte blivit allt för många timmars sömn. Men jag får lägga mig och sova igen när jag kommer hem.

Torsdag

Datum: 2011-05-26 Klockslag: 16:07:46

Har fortfarande inte smält det än.. att du bara kommer finnas hos oss ett tag till. Det värsta är att inte veta hur länge.

Något som livade upp mitt humör lite idag i alla fall var att jag fick veta att jag klarade mikrobiologitentan. Jag fick ett D t.o.m, vilket jag känner mig riktigt nöjd över med tanke på hur pass lite tid jag la ner på kursen. Jag är så stolt över mig själv för att jag klarat ALLA tentor hittills, och dessutom fått ett B & ett D. Så nu vet jag i alla fall att jag senast behöver åka hem den 10:e juni, men jag ska maila min kursansvariga och fråga om jag inte skulle kunna åka hem tidigare och göra en individuell uppgift istället för att vara med på seminariet. Bara för att vara säker på att komma hem i tid.

23:12

Datum: 2011-05-25 Klockslag: 23:15:43

Har gråtit mer än jag gjort på väldigt, väldigt länge idag. Det började på skolan, kunde verkligen inte hålla mig. Sedan låg hemma i soffan och grät tills Micke kom hem, då la jag mig i hans famn och grät ut istället. Det har med andra ord inte varit någon bra dag idag, alls.

Förkyld och jävlig är jag också, men måste kliva upp & åka in på skolan någon timme imorgon. Ska även hämta tentan och se hur det gick.. den känns oviktig just nu, så jag är inte nervös. Endera så gick det vägen, eller inte. Det går att fixa framöver hur som, men det är inget jag prioriterar just nu.

Datum: 2011-05-25 Klockslag: 14:45:08


Idag är mitt hjärta lite trasigt.

Erika & Erik på besök I

Datum: 2011-05-24 Klockslag: 17:12:59

Här kommer en del av bilderna från min lilla kompaktkamera, bilder från systemkameran ska redigeras & det orkar jag inte göra nu.









Finbesöket har åkt!

Datum: 2011-05-24 Klockslag: 16:47:06

Har inte blivit något bloggande i helgen då vi haft besök av Erika & Erik. De kom i torsdags & åkte hem imorse, har haft några riktigt trevliga dagar! Blev så tomt och tråkigt när de åkte.. men om bara några veckor åker jag hem till Ramsele över sommaren, så det känns ändå okej. :)

Har tyvärr gått och blivit sjuk nu, började med att jag blev förkyld i söndagskväll och igårkväll hade jag feber och var alldeles spyfärdig. Som tur är har jag inte kräkts än så länge i alla fall. Tänkte redigera lite bilder och lägga in här sedan. Något annat tråkigt.. mamma var till veterinären med hundarna igår för att vaccinera den yngsta, och då upptäckte de att Lady (den äldre) har dåliga levervärden, och får nu äta specialmat & medicin varje dag. Imorgon skulle de åka till Sundsvall för att göra ultraljud och titta närmare på vad det kunde vara.. Cancer lät som ett alternativ. Hoppas inte. Fina, älskade Lady. ♥ Om det skulle vara något sådant hoppas jag i alla fall att hon lever tills jag kommer hem.


Rio

Datum: 2011-05-18 Klockslag: 20:23:53


Vi såg på efterlängtade Rio igår - och jag älskade den! Animerade filmer är verkligen min grej. Kände på mig att jag skulle gilla filmen så fort jag sett början, när de sjunger & dansar. Nu har jag lagt till albumet på min Spotify. Haha! ♥

Imorgon är det skola 9-15 sedan när jag kommer hem måste jag iväg på Jysk och köpa en luftmadrass, för runt 16-17 kommer Erika & Erik hit. Som jag längtat! ♥

4 dagar kvar

Datum: 2011-05-15 Klockslag: 15:50:47

Kan låta som världens tråkigaste helg det här, för idag håller jag på och tvättar igen. Har plockat ihop ytterligare lite mer också, och just ställt alla böcker i färgordning. :} Alltid roligt med någon liten förändring!

Nu är det bara fyra dagar kvar tills Erika & Erik kommer hit. Gud vad jag längtar alltså! Kameran ska användas MYCKET. Punkt slut. Har än så länge planerat att vi ska ut och äta, kanske gå på bio & eventuellt ta en tur till Jönköping. Just det, grilla här hemma någon kväll ska vi också göra. Hoppas på fint väder så man kan vara ute mycket, då blir det fika i parken har jag bestämt. Sedan så har jag lovat Erika att göra potatisgratäng också, och det ska jag hålla. :) 

Efter maten ska jag försöka lägga mig och läsa Sommarboken, som jag ska läsa för att sedan använda till min examinationsuppgift. Ska försöka läsa så mycket som möjligt innan vi får besök, så jag slipper läsa då!

Lördag

Datum: 2011-05-14 Klockslag: 17:23:00

Dagen har än så länge bara gått åt till att städa & laga mat. Ikväll blir det mys framför Eurovision. Jag tycker fortfarande att fel låt skickades vidare från Sverige, men tror ändå att det kommer få väldigt bra för oss ikväll. Saade verkar ju vara en favorit! Jag bryr mig egentligen inte om varken Melodidestivalen eller ESC, ser det mest bara för att man "ska" göra det. Lite småroligt kan det ju bara ibland också såklart.

Ska snart kila iväg på ICA och köpa något att äta till ESC, sedan blir det en långdusch!


Älskade Elina fyller år idag också. Grattis goding! ♥


No strings attached

Datum: 2011-05-14 Klockslag: 00:43:58


Åh, vilken underbar film! Jag älskade den verkligen, hur bra som helst! Innehöll så gott som allt jag vill att en bra film ska innehålla. Låg och log för mig själv ena studen, och nästa så var jag gråtfärdig. Älskar Ashton Kutcher också, har man nånsin sett en dålig film som han varit med i? Tror inte det.

Idag har jag mest ägnat dagen åt att tvätta, och varit ute och joggat lite. Imorgon ska vi storstäda, hann inte med allt igår & sedan ska jag försöka plugga lite också. Är förvånad över hur intressant jag tycker att gerontologin är, ska bli roligt att se om jag tänker annorlunda i sommar när jag jobbar pga allt jag kommer lära mig under dessa fem veckor. Men, det återstår att se. :) Nu ska jag mysa ner mig i sängen.

Spanien

Datum: 2011-05-12 Klockslag: 15:50:54

Här kommer vi troligtvis spendera en vecka i slutet av augusti. Underbart? Ja! Bokar nog resa ikväll. Yay!

Städdag

Datum: 2011-05-12 Klockslag: 14:52:53

Fick bli en städdag idag. Har diskat all disk (och det var inte lite!), torkat rent i köket, dammsugit kök & vardagsrum och plockat ihop lite.. Men är inte klar på långa vägar. Ska göra färdigt vardagsrummet och sedan ta tag i sovrummet & hallen. Ska bli så rent & fint. Då kan jag slappna av i helgen och bara må gott. Låter bra!


Är det inte sinnessjukt mycket pollen i år? Det här blev när jag torkade av vårt bord på balkongen.

Torsdag

Datum: 2011-05-12 Klockslag: 07:37:09

Föreläsning om Äldreomsorg 9-12 och sedan tar vi helg. Skönt! :} Tråkigt att vädret inte alls ser ut att bli bra i helgen.. jag som är ledig ända till på tisdag! Men men.. får passa på att plugga, tvätta & städa då. Det behövs!

Igår åskade det lite överallt verkar det som, men inte just här i Nässjö. Lite av en besvikelse då jag tycker att det är så mysigt, om det inte är för mycket - då blir det läskigt. Men medan vi tittade på film [Se7en] så såg vi hur himlen lyste upp av alla blixtar, men de var långt borta & vi hörde inte ett enda muller. Nu ska jag borsta tänderna och fixa det sista innan Julia kommer och hämtar mig.


Ska nog hinna med en långpromenad eller en cykeltur idag också. Jag SKA bli smalare, punkt slut.
Har dessutom fyllt min dator med "thinspo" bilder, som jag kan titta på för att bli peppad eller
för att skippa den där extra godisen. Kan alla andra så kan fan jag också!

5 dagar

Datum: 2011-05-11 Klockslag: 21:20:45

Har äntligen kommit igång igen och börjat vara ute och röra mig dagligen, vilket jag planerar att fortsätta med. Nu jävlar!

Som en liten pepp för mig själv tänkte jag att jag var femte dag (bara för att jag hållt på i fem dagar nu) kunde skriva upp det jag gjort. För att se att jag gör något & se om jag blir duktigare. Finns fortfarande tid att få lite ordning på kroppen inför sommaren. Har startat lite lugnt, vet inte om det är någon förkylning på g..

Lördag 7 maj: 4.48 km promenad
Söndag 8 maj: 3,45 km promenad
Måndag 9 maj: 6,11 km cykling
Tisdag 10 maj: 1,85 km promenad (pga ont i fötterna/benen)
Onsdag 11 maj: 6,00 km cykling + sit ups 20x6, plankan 30 sekx2, rump- & lårövning 20x3 vardera ben, armhävningar 5x4.


Plankan är det värsta jag vet, och jag är så svag så jag knappt orkar 30 sek i rak. Dör lite vid 25 ungefär. Och armhävningar, ja.. Inte min starka sida helt enkelt. Men allt är bättre än inget! Nu är jag svettig som fan och ska ta en dusch och sedan äta lite kvällsfika & se på en föreläsning om psykologiskt åldrande.

De senaste dagarna i bilder

Datum: 2011-05-11 Klockslag: 20:49:09






Behöver jag säga att livet är jäkligt härligt just nu? Att äta frukost ute på balkongen i ca 20 grader är inte helt fel.

Nya utemöbler!

Datum: 2011-05-10 Klockslag: 20:18:44

Första dagen på nya kursen idag. På rasterna gick vi ut och satt på takterassen och stekte lite i solen, så underbart väder alltså! ♥ Sedan fick vi sluta vid 13:30 (skulle egentligen sluta 16:00) som vi var glada över, särskilt pga det fina vädret. Så Lina skjutsade oss på Jysk när vi kommit hem så vi åkte och köpte nya utemöbler till balkongen som mamma & pappa bjöd på. Puss på er!

Nu ska vi iväg på ICA lite. Ska köpa popcorn (istället för godis) och mumsa på till någon film. Sovmorgon imorgon, så skönt!


Två stolar i metall & rotting, och ett nytt bord. Och vår grill som vi inte hunnit inviga ännu, men snart så! :)


Måndag och fortfarande helg

Datum: 2011-05-09 Klockslag: 18:48:41


Gud vilken härlig dag jag haft! Började med en 6 km lång cykeltur i solskenet (cykelturen), med en gammal gubbcykel utan växlar. Gissa om jag var svettig när jag kom hem. Sedan gick jag på ICA och köpte en massa fika så nu finns det lite att välja på när man vill äta frukost/kvällsfika. Annars har jag mest suttit ute på balkongen och njutit av solen, hur underbart är inte vädret för att vara i maj? Helt otroligt. Ska bli ännu varmare imorgon, typiskt då jag har skola från 09.00-16.00. :( Börjar en ny kurs imorgon, Gerontologi. Hoppas det blir intressant!

Har just tagit en halvkall dusch, så nu känns det inte exakt lika äckligt varmt här inne. Men fortfarande för varmt. Det får gärna vara hur varmt som helst ute, men inomhus är det inte alls lika roligt.

Min nya favoritlåt!

Datum: 2011-05-08 Klockslag: 19:04:53



Jag bara älskar annorlunda/konstiga ljud i musik. Den här är fantastisk! Går inte riktigt att beskriva känslan jag får av att lyssna på den.

Söndag

Datum: 2011-05-08 Klockslag: 12:23:37

Nyss klivit upp efter att ha legat och dragit oss i sängen i drygt en timme. Så skönt! Funderar på vad man ska äta nu till frukost/lunch, och sitter i bikini och väntar på att solen ska nå vår balkong. Idag ska vi bara slappa och ha det härligt! Kanske det blir en promenad om mina fötter kan sluta göra ont.

Igårkväll. Var ju som sagt hos Lina & Acke och grillade åså, riktigt trevligt var det! Vi satt ute och grillade och åt och sedan blev det lite kyligt så vi förflyttade oss till tvrummet där det blev efterrätt, film & massa surr. Kom hem runt tolv någongång.

Lördag 7/5

Datum: 2011-05-07 Klockslag: 16:48:34

Gjorde tentan igår, det gick sådär. Så nu är det bara att vänta och se, känns som om jag lika gärna kan ha kuggat som att ha klarat. 

Började dagen med ett glas vatten och två varv runt sjön, som sedan blev två svängar ner på stan också. Skulle på systemet och handla lite till ikväll, och när jag stod i kassan så upptäckte jag att jag tagit med mig ICAkortet istället för mitt körkort, rosa som rosa liksom. Så jag fick lämna påsarna där och gå hem igen och hämta körkortet. Sedan har jag suttit ute på balkongen och stekt i bikini, superhärligt väder idag! Och nu ska jag strax gå och duscha och göra mig i ordning för ikväll. Vi är bjudna till Lina & Acke, så vi ska grilla & sådär. Trevligt! :}

Köpte förresten en klotgrill igår också, så nu blir det grillning här hemma framöver. Mysigt!



Dålig dag

Datum: 2011-05-05 Klockslag: 23:17:08


Jäklar, vem vill man ska åka ut nu? Svårt. Finns inget mer att säga idag, har varit sämsta dagen på väääldigt länge. Dåligt humör & tentaångest. Tog en härlig promenad i regnet i alla fall, det var dagens bästa. Nu sova. Ska skriva mikrobiologitenta imorgon 13-15. Har en dålig känsla, men ska bli så skönt att få det bortgjort i alla fall.

Filmtips

Datum: 2011-05-05 Klockslag: 14:37:33


Igårkväll tittade vi på I am number four. Den var riktigt bra! Men jag blev lite förvånad över hur "snabbt" den slutade, men det ska ju tydligen komma fler. Det ser jag fram emot! :}



-

Datum: 2011-05-04 Klockslag: 20:44:01

Fan vad irriterad jag är just nu. Över en liten sak bara, men det spelar ingen roll. 

"Gilla om tycker jag ser bra ut, sätt ut på din logg och kolla hur många som tycker du ser bra ut :)"

Snälla människor som HELA TIDEN lägger ut sånt där - skaffa er ett liv.
Sluta vara så jävla osäkra på er själva och skrika efter uppmärksamhet och komplimanger. Ibland är jag verkligen skitlöjlig när jag blir irriterad, men jag vill just nu skrika personen i ansiktet. SLUTA VARA SÅ JÄVLA DRYG.

Tack för mig / En Sara som förutom detta är på bra humör.

Tentavecka

Datum: 2011-05-04 Klockslag: 18:36:48


Typiskt för en tentavecka, papper ÖVERALLT. Jag är lite strukturerad också, skriver små lappar till det jag ska kunna. (Väljer ut det som känns viktigast, kommer aldrig hinna lära mig allt.) Vitt = antibiotika, orange = virologi & grönt = mykologi m.m.

Ska bli riktigt skönt med en ledig helg utan att behöva tänka en sekund på skolan. Gerontologin drar igång först på tisdag också, så lite långhelg blir det. Skönt! Fick hem boken jag ska ha till kursen, kändes inte alls lika trälig som omvårdnadsböckerna. Mycket mer lättläst & nerkortad. Inte allt det där onödiga skitsnacket & upprepningarna hela tiden. En kurs till, sedan är min första termin gjord & jag går på sommarlov. Gud vad fort tiden går! Snart är jag färdig SSK, haha. :} Nu ska jag ta en liten paus och äta en genemacka med mese, så gott!

16 dagar!

Datum: 2011-05-04 Klockslag: 00:10:03


Som sagt, finbesök 19-24 maj. Som jag längtar! ♥ Hoppas på varma och soliga dagar så att vi kan grilla och sitta ute mycket. Älskar att ha något att se fram emot & räkna ner dagarna till. Egentligen är det bara 15 dagar kvar eftersom klockan är efter 00:00, men så funkar det inte för mig. Har mitt egna lilla tidssystem, haha. :D

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på ett avsnitt Total Blackout tills jag somnar, ska bli så skönt. Upp och plugga imorgon!

Äntligen säger jag bara!

Datum: 2011-05-03 Klockslag: 20:58:33

Går riktigt bra med pluggandet ikväll. Så härligt! Har suttit instängd i sovrummet några timmar och sitter fortfarande där. Lyssnar på riktigt bra musik & pluggar samtidigt som jag surrar med Erika lite. Man är ju kvinna (likamed kan göra många saker samtidigt)! Motivationen är högre än den varit på flera veckor, känns som om jag hamnat i ett flow. Hoppas det fortsätter så! 

Om 16 dagar kommer förmodligen (nästan helt säkert) Erika & Erik hit i några dagar också. Hur underbart? Hur underbart som helst.

Lyssnar bl.a på detta för att bli på riktigt bra humör & hålla motivationen igång:

Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer – Give Me Everything - min nya favoritlåt!
Blue Affair & Sasha Dith feat. Carlpit – Ya Odna
Alexandra Stan – Mr. Saxobeat - Radio Edit

13:48

Datum: 2011-05-03 Klockslag: 13:48:45


Roligare än såhär blir det tyvärr inte idag. Vet inte hur jag ska plugga för att få in allt, så jag skriver & skriver (och kladdar dit lite färg för att det ska bli tydligare och roligare!). Har bästa myskläderna på mig i alla fall, är helt kär i dom underbara byxorna från H&M för ynka 149 kr. Mina vader såg otroligt stora ut på bilden ser jag, haha. Vilket de faktiskt inte alls är, handlederna & vaderna är det smala på min kropp.

Har gjort upp en liten matlista för veckan också, så vi var och "veckohandlade" igår, för fem dagar i alla fall. Ganska billigt & lättsamt att laga, vilket passar bra under en tentavecka.

Mån: Grillad korv & pommes
Tis: Stekt skinka, ägg & potatis
Ons: Stekt korv & stuvade makaroner
Tors: Fiskbullar & potatis / mos
Fre: Kycklingfilé & bulgur



Vad trött man blir..

Datum: 2011-05-03 Klockslag: 12:56:28

Vaknar förkyld & med en mindre trevlig huvudvärk. Varför? För att det är tentavecka, det slår liksom aldrig fel. Har blivit sjuk VARJE gång nu. Tog i alla fall en härlig sovmorgon och låg och myste i sängen tills för en stund sedan, och nu är Micke på gymmet så jag ska passa på att plugga.

Nu; plugga en stund & sedan ta en paus för att göra te innan jag sätter mig och fortsätter. Jag vill verkligen klara tentan, orkar inte bli sådär besviken på mig själv som jag vet att jag kommer bli om jag kör på den. KOM IGEN NU!

Vincent – The Moment I Met You

Datum: 2011-05-02 Klockslag: 17:39:17


It's not the house that's haunted

Datum: 2011-05-01 Klockslag: 15:53:00


Igårkväll myste vi med chips & dipp framför denna film. Det var verkligen den bästa skräckfilmen jag sett på väldigt länge. Den kändes ny, inte samma gamla story som i många andra skräckfilmer & den var otroligt läskig. Jag satt med täcket för ögonen i vissa scener, vilket aldrig brukar hända. Det säger en hel del.

Tog en lång och skön sovmorgon idag, och efter en väldigt sen frukost kom jag äntligen igång med pluggandet lite. Har tagit en paus för att fixa maten nu. Blev en hel massa potatis och ost kvar från igår, så vi kör på samma mat idag igen. :) Hur gott som helst ju! Efter maten blir det att fortsätta med pluggandet. Får försöka tänka på hur roligt det är sedan när jag känner att jag kan en hel massa saker, för den känslan är riktigt härlig. Även om vägen dit kan vara väldigt tråkig ibland.

RSS 2.0