center>

Love you!

Datum: 2013-03-30 Klockslag: 11:57:00

Känns riktigt tråkigt att jag inte kunde åka hem över påsk, särskilt eftersom alla mina fina tjejer åkt hem också..
Men i torsdags fick jag ett paket på posten som förgyllde min påsk i alla fall! ❤ 

Tentafirande!

Datum: 2013-03-28 Klockslag: 20:22:00

 
Efter tentan i måndags så blev det en lunchdejt med Lisa på Subway, följt av några timmars shopping. Var länge sedan vi hittade på något tillsammans, så det var riktigt roligt att gå på stan & snacka lite skit. Jag köpte en keps, ett par leggings, en tunika (på bilden), en tröja & en mugg från Green Gate. 
 
Igårkväll efter tentan så gick jag och Lina en snabbis på stan också, och då fick jag med mig tre par trosor och ett par jeans hem. Visade en bild på jeansen för pappa efter att jag sett dom i måndags, så sa han att jag kunde få dem av honom om jag ville - så såklart köpte jag dem igår! Svängde även in på Subway då med och köpte lite mat innan vi satte oss i bilen och åkte vidare hemåt.

Busy woman

Datum: 2013-03-28 Klockslag: 20:17:20

Nu har det varit tyst här ganska länge.. Har haft fullt upp med att plugga till två tentor den senaste tiden. Har nämligen haft två tentor denna vecka, smärttentan i måndags (som jag fick ett C på, yay!) och omtentan i vetenskaplig metodik & statistik. Tentan igår kändes gå riktigt jäkla bra, men det tar tre veckor innan jag får veta resultatet. I alla fall så har jag sedan dess varit på riktigt bra humör. Det är en sån lättnad att ha tentorna bortgjorda, särskilt när dom gick så bra!

Fit for fight!

Datum: 2013-03-12 Klockslag: 13:20:36

 
Nu när jag fått mina stödstrumpor och min sjuksköterskeklocka är jag redo för praktik v. 14-18. Jag har nog förresten inte berättat att jag ska vara på KK (kvinnokliniken), vilket ska bli jätteroligt! Lisa fick också sin praktik i Eksjö, så hon kommer att bo här under fem veckor. Ska bli roligt & mysigt att få sällskap, och nån att åka buss med dödligt tidigt på morgonen också förhoppningsvis. Hoppas att vi kommer ha rätt så lika scheman i alla fall, vore ju tråkigt om vi hela tiden gick om varandra.

Thank God it's friday!

Datum: 2013-03-08 Klockslag: 10:23:33

Har haft en riktigt jäkla skitvecka fylld med ångest, tårar och panik tack vare min PMS och c-uppsatsen. Men igår vaknade jag upp med en helt annan känsla och trots att det går trögt med c-uppsatsen och att vi just nu står och stampar lite så känner jag i alla fall att jag kan hantera det, vilket jag inte kunnat tidigare i veckan.
 
 
Har ätit frukost och sitter just nu och dricker te och ska försöka hitta lite referenser att använda i c-uppsatsen. Solen skiner och det är fredag, det känns som om det trots en massa plugg kommer bli en bra dag idag. Funderar på att beställa thaimat ikväll, får väl se vad jag känner när det börjar bli dags för middag..

Smärtlab i skolan

Datum: 2013-03-04 Klockslag: 18:01:00

Idag hade vi en smärtlab i skolan, läser ju som sagt Omvårdnad med fokus på smärta och smärtlindring som profilkurs. Det var väldigt roligt och lärorikt att få prova på olika sorters smärtor, det känns fint att i framtiden kunna ha större förståelse för patienternas smärta. Här kommer lite bilder och förklaringar på vad vi gjorde!

För att få prova att känna på hur ischemisk smärta kan kännas fick vi först hålla upp vår arm i ca 1 minut. Sedan tog vi på en blodtrycksmanschett och pumpade upp till ca 200 mm Hg, och låt handen vila så i fem minuter. Det var väldigt obehagligt och stack och gjorde ont i hela armen, samtidigt som man kände hur det domnade bort mer och mer. Efter en liten stund så blev armen alldeles gul/grön, såg ut som armen på en död människa ungefär. När vi efter fem minuter släppte på stasen så var det riktigt häftigt att känna hur det varma blodet strömmade ner i armen och hela armen rodnade (ni ser på bilderna att den högra, men på bilden vänstra, armen är rödare än den andra).

Sedan var det dags för ett "pin-prick-test", för att lokalisera nociceptorerna i huden. Vi mätte ut ett område 2x2 cm stort på handen och använde sedan en nål och stack inom det utritade området för att se var det gjorde ont och inte. I mitt fall var det mest över blodådran som det gjorde ont.

När det blev dags för att prova på akupunkturen, som jag gruvat för, blev jag väldigt nervös. Skyller på Lina som skrämt upp mig, haha. I alla fall så stack vår lärare oss på en punkt på handen, ni ser en liten röd prick där mellan tummen och pekfingret. Det kändes inte alls som jag hade förväntat mig, och själva sticket gjorde inte ont. Sedan började det kännas lite avdomnat i området omkring nålen, och efter en stund började det sticka ut i pekfingret. 
 
Förutom det på bilderna så provade vi även på TENS, vilket jag tyckte var väldigt skönt. Vi fick även sticka ner foten i 60 grader varmt vatten, och meningen var att vi skulle hålla kvar den i 5 sekunder.. jag pallade 1,5. Haha! Det gjorde så himla ont, jag som inte trodde att 60 grader var så farligt. Tänk så fel jag hade! Sist men inte minst så provade vi på projicerad smärta. En elektrisk nervstimulator användes, och "plattor" sattes på två punkter på underarmen. En vid kärringnerven och en på sidan av handleden. Först kändes det pirrande och brummande, men ju högre elektricitet desto obehagligare blev det. Tillslut fick man kramp och min hand krampade ihop totalt, fingrarna trycktes in i handflatan (som när man knyter näven) och jag kunde inte röra dem en millimeter. 
 
 
 

Nytt i garderoben

Datum: 2013-03-04 Klockslag: 17:43:00

Idag efter skolan gick jag en sväng på stan. Fick med mig en sportbh, ett svart ribbat linne, en leopardtopp och ett rosa, glittrigt/skimrande nagellack. Allt detta fick jag för ca 330 kr, inte dåligt om ni frågar mig. Nöjd tjej! :)

Veckan som gått

Datum: 2013-03-04 Klockslag: 17:38:00

Oj, nu var det visst över en vecka sedan jag skrev senast. Tiden går så himla fort!
 
Veckan har i alla fall bestått av plugg & träning. Mådde inget vidare under veckodagarna, fick migrän på onsdagkväll som höll i sig till torsdagen.. Men kom iväg på gymmet fredag, lördag & söndag i alla fall. Så skönt! På fredagen blev det mage och 40 min crosstrainer, och på lördagen körde jag biceps & rygg. Avslutade även med att springa 4 km (mitt rekord!) på löpbandet. Det var så underbart härligt, ser fram emot när våren kommit på riktigt och jag kan börja springa ute. Men tills dess nöjer jag mig med att springa på löpbandet! Måste ju träna till vårruset & tjejmilen! Pepp!!
Söndag innebar som vanligt, numera, ett benpass.
 

RSS 2.0