center>

Jag längtar redan

Datum: 2010-11-30 Klockslag: 19:16:48

"Eksjö Julmarknad

Landets mest stämningsfulla julmarknad utspelar sig traditionsenligt mitt i den unika trästaden Eksjö.

Kan man tänka sig en bättre plats?

I år är julmarknaden dessutom utökad och omfattar hela innerstaden.

Marknaden finns både inomhus - på Eksjö museum och Krusagården, och utomhus – på Museigården, vid Åbron, Lilla torget och Stora torget.

Känn doften av glögg och pepparkakor, lyssna till klappret av hästhovar mot den hårda snön och se hur gediget hantverk utövas.

Här får du möta hantverkare som visar och säljer gedigna arbeten – keramik, trähantverk, smide, vävnader, broderier, ull- och skinnarbeten, julkärvar samt mycket mer! I bokbinderiet på Fornminnesgården visas ett anrikt hantverk.

Dessutom finns ett stort utbud av julens godsaker – bröd, ost, korv, marsipanfigurer, karameller, goda inläggningar, fisk, enbärsdricka, senap och annat gott.

På Stora torget samlas man för mat, dryck och musik, i julmarknadens eget festtält. På torget bjuds även på (k)allsång och Kyrkans julspel, ett mycket uppskattat arrangemang.

Julmarknaden kan också ses via häst och vagn.

Missa inte när Smålands husarer med sina vackra uniformer rider genom staden! 
Föreningen Smålands husarer serverar även äkta ärtsoppa från kokvagnen på museigården och Husarkvartetten underhåller med musik."

Smide beskådas på julmarknaden
"

Filmtips

Datum: 2010-11-30 Klockslag: 17:01:14

De flesta av er har säkert sett filmerna nedan, men om det är någon som har missat någon av dem så kan jag ju säga att de är väldigt sevärda allihopa. How to train your dragon & Grown ups är filmerna utan titel på, ni ser nog vilken som är vilken. Haha! ;) How to train your dragon var riktigt bra gjort och jag gillade hela filmen väldigt mycket, så den bara måste ni se! Och Scott Pilgrim vs the world, så udda - men så bra!


Älskade KG har kommit hem!

Datum: 2010-11-30 Klockslag: 14:15:15


Mamma ringde mig för en stund sedan & det började med att vi halvskrek åt varandra när hon sa något som gjorde att jag förstod att KG kommit hem. Han hade suttit på fönsterbrädan, sådär som han brukade när han ville komma in. Åh, jag trodde aldrig att han skulle komma hem igen. Älskade KG! ♥ (För er som inte vet så har han varit borta sedan i mars ungefär.)

Dag 04 – Min tro

Datum: 2010-11-30 Klockslag: 10:58:43

Eftersom jag både är döpt och konfirmerad så är jag kristen, men jag konfirmerade mig faktiskt mest för min mammas skull. Jag har nog egentligen ingen riktig tro, även om jag i vissa tillfällen faktiskt ber till gud. Så det kanske betyder att jag någonstans, i alla fall, lite grann tror på hela den där grejen? Jag vet inte. Men jag hoppas i alla fall på att jag kommer börja tro på riktigt när jag blir gammal, av någon anledning. Kanske för att det känns tryggt?

Det är nog lite så att jag vill tro på att det finns något högre, men jag tror på vetenskapen när det gäller livet på jorden osv.

Dag 03 – Mina rädslor

Datum: 2010-11-29 Klockslag: 20:12:39

Eftersom jag så gott som aldrig använder min handväska nu för tiden (och därför inte har något direkt vettigt i den) så skippar jag den så länge. Vi går direkt till mina rädslor istället.

Jag är den där typiska personen som är rädd för allt & oroar mig ständigt. Jag vet inte vad det beror på, pappa brukar skylla på att mamma skrämt upp mig för allt. Syrran brukar också säga det, och då tar dom att jag är rädd för flugor som exempel på hur löjligt rädd jag är. Men, mina största rädslor är nog;

1. Att något ska hända mina nära & kära, som säkert är de allra flestas största rädsla.

2. Cancer. Jag säger alltid att den dagen de hittar en tumör i mitt huvud kommer jag inte att bli förvånad, för det är något jag tänker så otroligt mycket på. Jag är livrädd för cancer, kan inte tänka mig något värre. Har redan varit med om en koll för att se vad en knöl jag hade i armen var, fick göra ultraljud, magnetröntgen osv. Var väldigt rädd.

Så är jag också rädd för insekter, clowner och tomtar. Måste kanske förklara tomtegrejen. Jag är inte rädd för vanliga tomtar, sådana som är på marknader och delar ut julklappar till barnen. Det är de där jäkla "prydnadstomtarna" som skrämmer mig, de större av dem (40 cm och uppåt). Mamma & pappa har en sån stor tomtejävel hemma som skrämmer livet ur mig, jag känner på mig att den är ond. Jag vill inte vara hemma ensam med den. Löjligt? Kanske.

Datum: 2010-11-29 Klockslag: 16:00:21


Så var det måndag idag

Datum: 2010-11-29 Klockslag: 10:46:21

Vilket egentligen inte betyder något speciellt, förutom att jag är hemma ensam. Tänkte ägna dagen åt en promenad till Nässjö Lärcenter och hämta mitt betyg och skicka in det, sedan gå på stan en stund. Ska titta efter något roligt sällskapsspel att kanske köpa och ta med hem över jul så vi kan spela. :} Är soligt och fint ute idag också, härligt. :'D

Har drömt så konstigt inatt. Jag hälsade på Kissie (som jag inte kände, och som tydligen fyllde år), som hade mamma & pappas kattungar hemma hos sig, samtidigt som Sulle hade dom hemma hos sig. Hur det nu gick till? Sedan bokade jag & Micke en utlandsresa i två veckor där vi skulle ha med oss två barn också. Vilka det var kan jag inte minnas. 



23:30

Datum: 2010-11-28 Klockslag: 23:30:20

Hade fått nya bilder på kattungarna av pappa ikväll. Så söta dom är! Kan inte riktigt bestämma mig för vem som är sötast, men den på den övre bilden ser så otroligt korkad ut med de stora öronen & den mörka nosen. ♥

Nu ska vi lägga oss och titta på ett DH-avsnitt, var väldigt länge sen sist. Tror jag tar mig en bit kladdkaka också, bakade ju nämligen igår. Förresten, den där "Dag 02 - I min handväska" får komma imorgon istället, har som inte haft tid idag. Godnatt & nyp i stjärten!






Julskyltningen

Datum: 2010-11-28 Klockslag: 22:04:26

Lägger in en hel drös bilder nu, så mamma & pappa får se hur det ser ut här på stan osv. :} Ni ser våra nya julgardiner & mina mysiga tjocksockar också. ♥

Lions hade sin julmarknad i parkeringshuset som hörde till Åhléns. Så vi gick runt på stan och tittade i affärerna och stod och lyssnade på Frälsningsarmén som spelade på stan. Sedan gick vi in på Harmony och åt middag. Nu har vi nästan alldeles nyss kommit hem från bion, HP och dödsrelikerna del 1. Riktigt bra var den, längtar tills den sista delen kommer. Fast ändå inte, vill inte att det ska ta slut. I alla fall, på vägen hem så hade några kört av vägen och frågade om vi kunde hjälpa att putta på bilen, vilket vi såklart gjorde. Men den satt verkligen fast, så försöket misslyckades. Nu letar vi efter någon fler film att titta på innan vi ska lägga oss, jag är sugen på någon bra äventyrsfilm eller en riktigt rolig komedi.












Så mycket bättre

Datum: 2010-11-27 Klockslag: 22:50:33

Himla bra program faktiskt, härligt gäng! Gillade Pluras version av Lalala, den var mysig.

Dag 01 – Presentera mig själv

Datum: 2010-11-27 Klockslag: 16:18:27

Ja, som ni redan vet så heter jag Sara Höglund. Jag bor numera i Nässjö (utanför Jönköping) med min pojkvän, där vi bott i ca 3½ månad. Jag kommer dock ifrån ett litet samhälle i Norrland, natursköna Ramsele. Där jag växt upp och bott i nästan hela mitt liv. Även om jag inte längre bor i Ramsele så kommer alltid en del av mitt hjärta finnas kvar där.

Som person är jag väldigt pratig (kan också beskrivas som skrikig, hah) och glad. Jag försöker att alltid se det positiva i saker och är också väldigt "mammig" av mig. Jag är alltså den som ofta tänker igenom allt och säger "men tänk om?", vilket ibland kan göra att jag upplevs som tråkig tror jag. Sedan är jag otroligt barnkär, att bli mamma är meningen med livet, i stort sett.

När jag umgås med folk jag inte riktigt känner kan jag vara ganska lågmäld men när istället umgås med de jag känner och trivs med så är jag en av de som hörs mest & är nästan aldrig tyst. Men jag är också den som har lätt för att döma personer i förväg, och jag använder ofta ordet "hata". Jag älskar att skratta åt mina egna skämt, även om ingen annan tycker att jag är rolig. Jag är nämligen van vid att få konstiga blickar när jag drar mina skämt, eftersom jag enligt andra brukar vara väldigt tråkig. Tur för mig att jag hittat en pojkvän som tycker jag är roligt. :'D Jag föredrar mysiga hemmakvällar med älskar också att då och då gå ut och dansa med mina vänner. Att dansa är f.ö ett av det roligaste jag vet, oavsett om det är hemma eller på krogen. Sedan tycker jag om att fotografera & att blogga, jag älskar att skriva. Musik är också något jag älskar, och jag skulle aldrig vilja leva utan det. Musik är inte bara något man lyssnar på, utan något man känner & upplever. Att gå på sitt favoritbands konsert är något av det bästa som finns, och jag har dessutom sett mitt favoritband The Used två gånger. Jag lyssnar på så gott som all sorts musik nu för tiden, men för några år sedan var det bara "emo"-musik som gällde. 


Studenten, en av de bästa dagarna någonsin. Jag ser väldigt naken ut, vilket inte var fallet. Så nu vet ni det.

I vår vackra vita vintervärld

Datum: 2010-11-27 Klockslag: 15:44:20

Har varit på stan idag, ville passa på att vara ute när solen sken & himlen var blå. :} Var väldigt länge sedan sist. Fick med mig två par julgardiner, två små ljuskoppar, en liten röd duk & ett par mysiga tjocksockor hem. :} Mycket nöjd! Så nu ser det lite mer juligt ut här hemma. Det gillar vi. Kvällens plan var att se HP på bio, men den gick inte ikväll så vi tar den imorgon efter julskyltningen. Sitter och lyssnar på julmusik, as usual. ;'D

Som väldigt många andra tänkte jag ta och göra den här utmaningen, eller vad man kallar det? Börjar ikväll och tar en sak per dag i en vecka framöver. :}

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – I min handväska
Dag 03 – Mina rädslor
Dag 04 – Min tro 
Dag 05 – Min bästa vän 
Dag 06 –
Mina föräldrar
Dag 07 – Det här upprör mig

Home sweet home

Datum: 2010-11-26 Klockslag: 22:40:17


Bränt lite fläsk

Datum: 2010-11-26 Klockslag: 19:15:30

Idag har jag hunnit med en hel del faktiskt. Vaknade av mig själv runt 09:45, låg kvar och drog mig lite innan jag klev upp och tvättade håret & sminkade mig. Sedan ringde Erika (mycket trevligt, saknar henne så mycket) och vi pratade tills jag skulle på AF 13.00. Lyssnade på information och fyllde i några papper, så nu är jag med i UGA, äntligen. Sedan ringde jag runt för att få reda på var & när jag kan hämta mitt nkb-betyg så att jag hinner skicka in det tills på onsdag.

Sedan så gick vi på gymmet och tränade i drygt en timme, gud så skönt det var! Hade så mycket energi som behövde få komma ut.
Så fort jag har en någorlunda inkomst är det jag som köper gymkort.
Så nu är vi mätta & belåtna och väntar på att Idol ska börja. Ser väldigt mycket fram emot att höra Jay & Olle ikväll.

Mitt duntäcke lockar

Datum: 2010-11-26 Klockslag: 00:44:02

Listan i det förra inlägget har tagit några dagar att knåpa ihop, det är inte jättelätt att komma på 100 olika saker man blir glad av faktiskt. Eller, klart det är egentligen, men det blir svårt när man väl ska sitta ner och göra det.

Torsdagar är våra tv-kvällar, först byggfällan & sedan lyxfällan. Hur bra program som helst! :} Men jag kommer aldrig sluta undra hur vuxna människor tänker? Konstigt det där. Har bestämt att jag & Micke ska ta med kameran ut någon dag och fota massa också, så jag kan fixa en ny header nångång. Tycker det ser lite konstigt ut med gräs & tubklänning till julen. Men nu ska jag nog krypa ner under mitt mysiga duntäcke med min mysiga pojkvän (som säkert inte vill lägga sig redan men..), imorgon är det AF 13.00 som står på schemat. Sedan det obligatoriska fredagsmyset framför Idol såklart. Den här helgen kommer bli så bra! ♥

26 dagar kvar!



#606 100 saker som gör mig glad

Datum: 2010-11-25 Klockslag: 23:33:24

1. Le utan någon speciell anledning
2. Äta god mat
3. Ha en mysig hemmakväll
4. Komplimanger
5. Att känna mig duktig
6. Pussar
7. Mina syskonbarn
8. Gå barfota i gräset
9. Sovmorgon
10. Att få folk att skratta
11. Hjälpa andra
12. Lösa mattetal
13. Se första snön falla
14. Känna lukten av sommar
15. Min familj
16. Att skriva
17. Vakna bredvid en katt
18. MP07
19. Att längta efter något
20. Musik
21. Shoppa
22. Åka på semester
23. Starta upp intressanta diskussioner
24. Läsa en bra bok
25. Pirr i magen
26. Fotografera
27. Räkna ut saker för hand
28. Upptäcka nya saker med mig själv
29. Göra sådant jag inte trodde att jag vågade
30. Att känna bekräftelse
31. Köra bil
32. Vinna i spel
33. Resa
34. Att fastna för något
35. Dansa
36. Ligga ute i en solstol och lyssna på musik
37. Tända ljus
38. Överraskningar
39. Okända, trevliga människor
40. Kurrande katter
41. Julpynt
42. Sena sommarkvällar
43. Göra något viktigt
44. Barndomsminnen
45. Julmarknader
46. Barnprogram från min tid
47. Disney
48. Dela säng med någon jag älskar
49. Att vara sambo
50. Känna mig fri
51. Spännande äventyrsfilmer
52. Engagerade människor
53. Göra någon annan glad
54. Sitta och snacka skit med en vän
55. Se ett stjärnfall
56. Mahjong
57. När våra hundar kommer springandes mot mig
58. Kalle Anka på julafton
59. Micke
60. Bebisar
61. Känna i luften att det är regn påväg
62. Sitta längst fram i en tvåvåningsbuss med några vänner
63. Att vara påväg någonstans
64. Årets första dopp
65. Varm choklad
66. Grillkvällar
67. Fynda något på rea
68. Planera resor
69. Åka bil på kvällen
70. Hitta ny musik
71. Julmusik
72. Sällskapsspel
73. Lussebullar & julmust
74. Nystädad lägenhet
75. Lucia
76. Kreativitet
77. Komma till insikt
78. Smörgåstårta från ICA i Ramsele
79. Överraska andra
80. Köpa julklappar
81. Sitta runt en eld med några vänner
82. Åka båt
83. Sitta på ett café i timtal
84. Vakna utvilad
85. Inredning
86. Fika & läsa en tidning
87. Idol-kvällar
88. Nybakad kladdkaka med grädde
89. Bli bjuden på middag hos min storasyster
90. Oväntade, men trevliga samtal
91. Långa samtal med mamma
92. Värmeljus med doft
93. Packa resväskor
94. Åka längdskidor
95. Planera/köpa fika inför utflykter och dylikt
96. Stockholm
97. Mina duntofflor
98. Tecknade & animerade filmer
99. Gamla VHS-filmer som pappa spelat in åt mig
100. Lukten av kattungar

Årets julvärd

Datum: 2010-11-25 Klockslag: 19:07:32



Läste idag att André Pops blir årets julvärd. Ingen som jag tidigare känt till riktigt, men efter att ha sett klippet angående det hela så känner jag att jag fått positivt intryck av honom. Han kändes helt okej, även om jag aldrig kommer tycka att någon passar så bra som allas vår älskade Arne Weise. Han var liksom the julvärd. I alla fall så längtar jag så himla mycket till julafton, synd att julen blir så "kort" eftersom jag kommer hem dagen innan bara. Då missar jag allt julpyntande, lussebullsbaket osv. Granen får de i alla fall vänta med tills jag kommer hem, för jag vill vara med och klä den!

Ikväll har vi ätit pizza och nu ligger Micke och vilar en stund innan han ska på gymmet, och jag har skittråkigt. Vad ska man hitta på? Om 55 minuter börjar Byggfällan, det ska jag se. Har ni sett det? Väldigt bra faktiskt.

Torsdag

Datum: 2010-11-25 Klockslag: 13:41:08

Imorse vaknade jag strax efter 10, alldeles av mig själv. Riktigt skönt, så jag låg kvar och spelade mahjong & drog mig en stund. :} Så har jag hunnit med att duscha, plocka undan lite, bädda sängen & så har vi suttit ner och fixat med alla räkningar. Skönt att ha det ur världen! :}

Det snöar fortfarande ute = ingen lust att gå ut. Visst om det var såna där stora, fina snöflingor som faller ner sakta. Men det är tusentals snöflingor som blåser i x m/s. Så fort det lägger av ska jag/vi ta en tur till bl.a Rusta och titta efter något mer julpynt, t.ex gardiner. Tycker inte det är tillräckligt "juligt" här. Men ljusstaken i köket lyser så himla mysigt på kvällen. ♥

Disney, ikväll igen

Datum: 2010-11-24 Klockslag: 20:36:00


Senare ikväll blir det Prinsessan och grodan & hemmagjord varm choklad. Och tända ljus såklart. Perfekt onsdagskväll! 

Vi slår till med chips & dipp t.o.m. Det var ett tag sedan!

Ännu mer snö!

Datum: 2010-11-24 Klockslag: 20:15:25

Idag när Micke åkt på skolan klev jag upp och började städa lägenheten, och höll på i några timmar. Så nu är det hur fint & mysigt som helst här. :} Har tagit fram ljusstakarna och tänt dem också, så nu har jag ännu mer julkänslor. Längtar så mycket tills på söndag, måste ta med med mig kameran ut då & fota lite. :} 

Det har fortfarande inte slutat snöa, så.. nu jäklar har vi snö i Småland. Är MINST 25 cm i alla fall, men skulle gissa på över 30. Ni ser ju själv på bilderna! :'D Mysigt värre, förutom att det blåser så mycket att -4 grader känns som -20 typ. :c




Min dator är alldeles för seg för att jag öht ska orka överväga att redigera bilderna. Har i alla fall bestämt mig nu för att nästa gång jag har pengar, så ska jag köpa mig ett Nikkor 50mm f/1.8.

The Sorcerer's apprentice & makaroner

Datum: 2010-11-23 Klockslag: 23:23:06



Ska alldeles strax fortsätta se filmen & äta lite makaroner med någon god sås. Det är alltid godare att äta mat på kvällarna, säger tjockisen Sara.

Åh! ♥

Datum: 2010-11-23 Klockslag: 18:47:19


Det här är en av mina absoluta favorit julfilmer. ♥ Älskade den när jag var liten. Måste hitta den med svenskt tal någonstans och ladda hem. 

Tisdag

Datum: 2010-11-23 Klockslag: 11:45:11

Har just lagt mig tillgänglig under veckorna jag är hemma över jul, så får hoppas det blir lite jobb. En jäkla tur att jag gjorde det just idag, för när jag tittade i almanackan såg jag att jag skulle träffa Margareta, min jobbcoach, vid 14:00. Hade helt glömt bort det, känns verkligen inte som om det gått 1½-2 veckor sedan vi sågs sist. Kan nog bero på att jag haft så fullt upp med pluggandet. Så skönt att det är över nu. :}

29 dagar kvar nu! Tiden går sakta men säkert. Längtar så mycket tills jag får börja ta fram resväskan och titta vad jag ska packa ner, och städa i ordning här tills vi kommer tillbaka. Kommer kännas helt obeskrivligt skönt när vi är påväg mot tågstationen. Att vi kommer åka tåg i nästan tio timmar gör absolut ingenting, det känns ganska mysigt faktiskt.


VG!

Datum: 2010-11-22 Klockslag: 19:19:58

För några timmar sedan ringde min Nkb-lärare som rättat mitt prov, och jag fick VG i betyg, i hela kursen alltså. Jag är så jäkla glad och lättad! Det var värt varje minut jag suttit och pluggat! :'D Han berömde mig särskilt för min "fenomenala" bild av lungorna m.m, som han var väldigt imponerad av.

Finally!

Datum: 2010-11-22 Klockslag: 15:46:54

Sådär, då var provet gjort. Jag vet faktiskt inte hur det gick, men jag hoppas verkligen på ett g. Jag har ju läst in ca 180 frågor & svar, och så var det bara 12 frågor på provet. Och så klart några man inte lagt särskilt mycket energi på. Så typiskt. Men himla skönt att kursen är över nu i alla fall. :} Hade förresten fixat rapporten också, så jag har fått godkänt på allt jag skickat in. :} Känns bra! Bara att vänta på slutbetyget och se nudå.

Det är tydligen klass 2-varning här i Småland, kan komma upp till 2 dm snö de kommande 24 timmarna. Ja, vi får väl se hur det blir med det. MEN FAN VAD SKÖNT ATT JAG ÄR FÄRDIG, woho! Ska fira med filmkväll ikväll & att storstäda lägenheten imorgon, nu när jag äntligen har tid. Hahah! ;D

Bilder som gör mig lite extra glad just nu

Datum: 2010-11-21 Klockslag: 23:18:58


Klump i magen

Datum: 2010-11-21 Klockslag: 11:39:00

Uppe och har börjat plugga lite smått, borde äta frukost men den där nervösa klumpen som infunnit sig i magen gör att jag inte känner mig sugen på något alls. Men jag måste tvinga i mig något om en stund, lite kräm & mjölk, det är ju lättsamt. Jag börjar verkligen bli skitnervös inför imorgon, tänk om jag inte klarar det?

Önska mig lycka till.

Lördagkväll

Datum: 2010-11-21 Klockslag: 00:43:30

När jag pratade med mamma ikväll sa hon att minstingen sagt att hon längtar efter mig. Värmer i hjärtat! Vad jag längtar efter dem & deras små söta ansikten. ♥ När jag åkte hemifrån kunde hon inte prata så mycket, och nu pratar hon för fullt. Ska bli så roligt att få höra!

Nu har vi just sett klart Armageddon, och jag har gråtit en massa som vanligt. En av mina favoritfilmer, men så otroligt sorglig. Vi ska avsluta kvällen med Kommissarie Späck, så blir det nog lite glada miner istället. Imorgon ska jag plugga så gott som hela dagen, och på måndag gäller det.

Grymt album!

Datum: 2010-11-20 Klockslag: 20:28:08


Skulle sätta mig och plugga, men jag bara måste lyssna igenom hela albumet med högt volym en gång innan. Fan vad jag älskar att hitta ny musik! Senare ikväll blir det att se Armageddon på 5an.

Lördag

Datum: 2010-11-20 Klockslag: 13:31:09

Lördag och lång sovmorgon. Kom upp ur sängen vid 12:30 ungefär. Nu har jag ätit äggröra & läst bloggar, så det är hög tid att börja plugga. Kanske tar en paus i pluggandet för en promenad runt sjön sedan, så jag får lite frisk luft. :} Frågan är om jag kan använda mina vanliga springskor, eller om jag kommer halka omkring och bli blöt då? Får testa.

Mamma ringde imorse och det första hon sa när jag svarade var "4½ vecka kvar!" haha! :'D Tills vi kommer hem alltså. Ni fattar inte hur mycket jag längtar.

Mycket som händer där hemma

Datum: 2010-11-20 Klockslag: 10:03:00


Jag må komma från ett litet ställe, men det händer väldigt mycket där. I lilla Ramsele. Har hänt väldigt mycket de senaste åren över huvud taget. Läs och begrunda!

Här finns artiklarna: 
http://allehanda.se/blaljus/brott/1.2505811-mc-gang-misstanks-bakom-manniskorov
http://allehanda.se/blaljus/brott/1.2498199-rattegang-over-pa-14-minuter

Så jävla grym!

Datum: 2010-11-19 Klockslag: 23:50:55


Helt sjukt hur bra Jay var ikväll, man kunde ju inte annat än älska hans version av Like a prayer.

I alla fall så har jag just skickat in min rapport, hoppas verkligen att jag får godkänt. Är lite nervös. Har varit dålig på att plugga idag också, så imorgon & på söndag måste jag verkligen skärpa mig. Ska försöka börja dagen med en promenad för att bli pigg & få ork. F.ö så har jag kommit på att jag ska börja rita. Jag ska önska mig bra pennor i julklapp och köpa papper och börja rita, eller försöka rita. Jag måste väl ha det i blodet lite? Min pappa målar tavlor och både min mamma & syster är duktiga på att rita. När jag var mindre ritade jag faktiskt mycket hundar, de blev väldigt bra ändå tycker jag. Jag ritade alltså verkliga hundar, ritade av bilder i böcker osv. Dags att bli lite kreativ! :} Blev inspirerad när jag tittade igenom en helt underbar blogg, jag älskar att hitta nya inspirationskällor!

Nu ska vi strax se klart på HP och den flammande bägaren, jag ska nog koka mig lite nudlar också. Kände mig lite sugen på det. :} Är ju trots allt helg, så då får man kvällsäta.

Datum: 2010-11-19 Klockslag: 14:46:28




Fredag

Datum: 2010-11-19 Klockslag: 13:58:04

Har ganska nyss kommit hem från tandläkaren, valde att ta bedövning idag. Gud vad värt det var, aldrig mer utan nu! Fast nu är min käft alldeles sne, och när jag skulle skölja munnen bara rann det utanför.. Haha!

Sitter och tittar lite på Oprah och ska snart börja plugga, om jag gör det duktigt nu kan jag se Idol och kanske en film ikväll utan att känna dåligt samvete. Blir plugg hela helgen nu, och nästa helg får bli en ledig & mysig helg. Längtar! ♥

Om att skriva

Datum: 2010-11-18 Klockslag: 23:12:27

Gick just in på den här sidan och läste detta "Vissa människor tänker genom att tänka. Jag tänker genom att skriva. Det här är mitt sätt att ta reda på vad jag gör och hur jag ska göra det. Och du får vara med på resan." Det är lite så jag gör, fast ändå på ett annorlunda sätt. När jag tänker, så tänker jag oftast på samma sätt som när jag skriver. Jag liksom "bloggar" i huvudet för mig själv, det är säkert svårt att förstå om man inte gör det själv. Eller är det kanske så man tänker, hur tänker ni? Man kan väl kanske beskriva det som om jag tänker i "berättande form", eller något.

Att skriva, oavsett om jag bara skriver vad jag gjort under dagen eller om jag skriver om ett ämne som verkligen berör eller upprör mig, är så otroligt viktigt för mig. Just nu bloggar jag mycket för att min familj ska kunna läsa/se bilder, men anledningen till varför jag alltid bloggat är för att jag älskar att sätta mig ner och skriva en stund. Spelar ingen roll vad jag skriver, bara det är något. Jag skulle utan problem kunna skriva tiotals inlägg om dagen, men vem skulle orka läsa dem? Inte så många. Men ibland skriver jag i min privata blogg också, bara för att skriva om hur saker känns t.ex. Man kanske kan säga att själva grejen att skriva är som en hobby för mig? En viktig hobby, som jag inte skulle vilja vara utan. 
Om jag hade fantasi hade det varit underbart att sätta sig och försöka skriva en bok, bara för skojs skull liksom. Men jag har inte sån bra fantasi, tror jag åtminstonde? Jag har väl aldrig försökt med något liknande egentligen heller. Jag skulle älska att ha en anledning att skriva, t.ex. skriva åt en tidning eller något annat roligt. Men inte så att jag skulle vilja utbilda mig & ha det som arbete resten av livet, då känns det sådär allvarligt och påtvingat. Bara något för skojs skull, för att jag tycker om det så mycket.

Julklappstips

Datum: 2010-11-18 Klockslag: 18:21:22



Tips till bl.a mina föräldrar om vad jag skulle vilja ha i julklapp. :} Gjorde en snygg bild i paint, haha. Tar med numren på kläderna från H&M om mamsen vill beställa något, men på Gina Tricot måste man beställa, men det har jag väl en syster som kan hjälpa min mamma med.

1: Set H&M, 149:- (Gråmelerad, 98-6397)
2: Topp H&M 129:- (Svart, 99-0571)
3: Ring H&M 49:50:- stl S (Ljus turkos, 76-6691)
4: Nina knitted sweater 249:- Gina Tricot
5: Loella knitted sweater 199:- Gina Tricot
6: Elina top 199:- Gina Tricot
7: Mella tank 129:- Gina Tricot

Snaaart!

Datum: 2010-11-18 Klockslag: 15:16:15

Jag vill bara spy på den här jävla laborationsrapporten nu, men den är snart färdig som tur är. Har inledningen och lite av diskussionen kvar, sedan är det bara att råplugga alla instuderingsfrågor och lära mig hur lungorna & hjärtat ser ut.

Så fort jag är klar med den här kursen (på måndag) är det en storstädning av lägenheten som gäller, för sedan är det ju dags att julpynta. :} Nästa helg är det ju första advent, ska bli så mysigt med julmarknad & julskyltning!

Lite hemlängtan!

Datum: 2010-11-17 Klockslag: 19:54:07

Har just pratat med Erika i telefon, vilket händer alldeles för sällan tycker jag. Skärpning! Lika trevligt som vanligt i alla fall, saknar dig bruden! ♥ Men när jag är hemma över jul så planerar vi att åka och shoppa på mellandagarna, vore roligt om det blev av. :} Har så himla mycket jag vill göra medan jag är hemma. Gå på Sockerbagarn och fika med barnen, umgås med familjen & vänner, träffa klassen, ta härliga norrlandspromenader, njuta av sköna hemmakvällar med mamma och pappa osv. Längtar löjligt mycket. Kommer bli så skönt att få krama om mamma & pappa när jag kommer fram, sedan sitta och åka 940 hem. Till och med den saknar jag, konstigt nog. Det ska bli roligt att få köra bil igen, på tal om det. :D

Medan jag pratade med Erika så ringde min kurslärare också och gav svar på frågorna jag hade, och jag har tydligen skrivit så som man ska skriva. :} Skönt att veta!

Självdisciplin

Datum: 2010-11-17 Klockslag: 15:17:17

Det ramlade nyss in en Åhlénskatalog, H&Mkatalog och en Cosmopolitan i brevlådan. Vad tror ni jag har mest lust med, läsa dem eller fortsätta med rapporten? Haha. Jaja, bara att fortsätta med det tråkigare. Såhär långt har jag kommit hittills.



Onsdag

Datum: 2010-11-17 Klockslag: 14:57:32

Även idag har jag fullt upp med pluggandet, och även mycket annat som tar upp alla mina tankar. Sitter och skriver på den där jäkla rapporten, det är verkligen inte lätt. Jag brukar vanligtvis inte ha något som helst problem med att skriva rapporter, snarare tvärtom, men den här sortens rapport är.. annorlunda.

Nu ska jag fortsätta så gott det går medan jag väntar på svar från min kurslärare, hoppas han svarar på mina frågor idag! Måste ju vara färdig & skicka in rapporten på fredag. Det kommer bli en sån otrolig lättnad på måndag när kursen är över, om jag klarar den dvs.

Saknar! ♥

Harry Potter

Datum: 2010-11-16 Klockslag: 22:12:09



Nu ska vi sätta oss och titta på Harry Potter och hemligheternas kammare och fika lite kvällsfika. :} Var iväg på Ica och handlade mackor och kräm nyss, mums! Vet ni vad? Imorgon är det fem veckor kvar tills jag är tillbaka i Natursköna. ♥

Just nu;

Datum: 2010-11-16 Klockslag: 19:41:26


Håller på med rapporten för fullt nu, därav dåligt bloggande. Passar på nu när Micke är och tränar och senare ikväll när han kommit hem ska vi se på någon film. Om jag kliver upp i tid och skriver på rapporten hela dagen imorgon så borde den kanske bli klar då, senast på torsdag i alla fall. :} Sedan har jag helgen på mig att fortsätta plugga på instuderingsfrågorna och läsa i boken.

Nu kör vi!

Datum: 2010-11-16 Klockslag: 11:03:32

Vaknade för inte allt så länge sedan och sitter nu och ska läsa igenom instruktionerna för labben så är det bara att äta frukost & gå iväg och handla det som behövs sedan. Ska försöka göra färdigt den så fort som möjligt, så jag har resten av dagarna på mig att läsa in alla instuderingsfrågorna till provet på måndag.
Woho, Lars & Anna kanske kommer hem till jul ändå. :'D Hoppas! ♥

Läste nu att;

Slutprovet innehåller några av nedanstående frågeställningar:

Essäfrågor, fritt beskrivande svar. Till dessa frågor krävs längre utredande svar. Riktmärket är maximalt 1 sida.
Flervalsfrågor (ringa in bokstaven framför det rätta svaret).
Kortsvarsfrågor (exempel: vad är anemi?).
Diskussionsfrågor (eleven väljer utifrån sina tankar och synpunkter).
Redovisningsfrågor (skriv utifrån kurslitteraturen).
Bildfrågor av typen, kombinera rätt eller skriv korrekt namn på linjen som pekar på ett område.

Godnatt!

Datum: 2010-11-15 Klockslag: 23:51:11

Har ganska nyss sett klart filmen, fick se slutet själv.. Micke blev så trött så han somnade för ca 20 min sedan. Jag är inte riktigt trött ännu, så jag ska kolla om han har någon film på datorn jag kan se tills jag blir riktigt trött. :} Har så himla ont i huvudet ikväll, men har tagit en tablett så jag hoppas på att vakna & må bra. Har en dag full av plugg framför mig, ska nämligen börja med labben & rapporten. Så jag har det jag gör kan man lugnt säga.

Roligt att jag haft så många besökare de senaste dagarna, det gillas! :}

Julen är här och lyser fred på jorden...

Datum: 2010-11-15 Klockslag: 19:54:00

glädjen är stor, i ett barns klara ögon bor den..

Medan Micke varit och tränat har jag haft det mysigt och lyssnat på julmusik när jag pluggat. Om det bara kunde bli december & vitt utomhus nu. Längtar löjligt mycket tills alla julgrejer drar igång, nästa helg så är det ju faktiskt första advent. Då är det Lions julmarknad och julskyltning här i Nässjö, sedan sjunger de i kyrkan på kvällen, tror det var då i alla fall. Ska bli supermysigt! 

Nu ska vi strax iväg på affären och sedan ska vi se Harry Potter och de vises sten. Funderar på att köpa 1 kg clementiner eller något annat gott att mumsa på. :}

Fri frakt hos ELF

Datum: 2010-11-15 Klockslag: 15:10:00


Gav mig själv en liten belöning (det ovan) för att jag tydligen pluggat duktigt, eftersom jag kunde så pass många av frågorna. :} Passade på nu när jag såg att det var fri frakt. Ange koden: ELFPARTYEU för att få fri frakt du också. ;} Roligt med lite nytt smink, särskilt eftersom mitt solpuder är så gott som slut nästan. Lite roligt med det där guldglittriga nagellacket, jag hade ett likadant när jag var liten. Allt kommer igen.

Peppar mig själv!

Datum: 2010-11-15 Klockslag: 14:01:56

FAN VAD BRA JAG ÄR!!!!

Micke har just förhört mig på både Genetik- och Materiafrågorna och jag kunde i alla fall hälften av dem. Det trots att jag inte läst på om dem så mycket, utan mest koncentrerat mig på Organismdelen. Så det känns asbra! :D Nu fick jag lite mer motivation att plugga, när jag märker att jag faktiskt får in en hel del av det jag läser (fast jag inte tror det).

Datum: 2010-11-15 Klockslag: 12:38:35

Kände mig ganska deppig imorse, men efter att ha pratat med mamma känns det mycket bättre. ♥ Skulle aldrig vilja byta ut mina föräldrar.

Nu ska jag sätta mig och börja plugga en stund, sedan promenera iväg på Ica och posta ett brev. Sedan är det bara att fortsätta plugga fram till middagen & troligtvis ikväll också. Ska köpa grejer för att börja med laborationen imorgon också tror jag. Såg förresten aldrig filmen igår, det fanns inte swesub så vi tittade på Beck istället.




Filmkväll

Datum: 2010-11-14 Klockslag: 19:32:20



Nu är jag mätt och belåten. Micke stekte fläskytterfilé som vi åt tillsammans med klyftpotatis & besås. :} Kvällens plan var att äta lite choklad och titta på Beck, men efter att ha läst på en blogg om hur bra Scott Pilgrim vs. the World var så tror jag att jag hellre ser den. Jag älskar ju dessutom Michael Cera, tror aldrig jag sett en film med honom som jag inte gillat! Micke hade nämligen laddat ner den för några dagar sedan, så ska höra om han också har lust att se den. :} Annars fortsätter jag springa mellan lägenheten & tvättstugan, har sista maskinen i nu och torktumlaren full med handdukar.



Söndag

Datum: 2010-11-14 Klockslag: 15:34:00

Det går ganska bra med pluggandet, det är ganska intressant när man väl förstår vad det handlar om. Nu förstår jag t.ex hur hela grejer med vaccinationer fungerar, rätt så fascinerande. Hoppas verkligen att jag får allt att fastna tills den 22a bara. Ska försöka plugga på så gott som hela dagen, så kan jag ta det lugnt & titta på Beck ikväll. :}

Fan, jag kom just på något sjukt bra. Kände mig lite tveksam igår till att ha råd med en resa till sommaren, eftersom hyran & allt annat ska betalas även då. Men vi får ju båda två tillbaka på skatten runt midsommar, så det borde inte vara någon fara. :} Yay! 


Några dagar i London hade inte varit helt fel nu heller. Vill så gärna gå på musikal igen, Lejonkungen var helt magisk! Märks det att jag kommit in i en period där jag vill ut och resa? Haha! ;}

38 dagar kvar

Datum: 2010-11-14 Klockslag: 12:55:18

Idag är en typisk tråkig söndag. Jag är på halvkasst humör, längtar hem & ska ägna dagen åt att tvätta och plugga. Ni hör ju själva hur roligt det låter. Lite musik kanske kan få mig på bättre humör i alla fall.

Såg igår att bästa The Used släppt en ny låt också, The Used – In A Needle - Non-Album Track. Undrar när albumet kommer? Är säker på att det kommer vara exakt lika bra som de tidigare albumen, de lyckas alltid!

Grattis på farsdag pappa! ♥

Ett skitbra band jag helt glömt bort!

Datum: 2010-11-13 Klockslag: 23:37:52


Italien

Datum: 2010-11-13 Klockslag: 21:04:53

Vi sitter och tittar på resor ikväll, framförallt resor till Italien. Vi funderar på att åka dit en vecka i sommar, det vore helt underbart! Har hittat riktigt billiga resor också. :} Men man får väl se längre fram, måste ju se till att ha sommarjobb först och främst.

Om jag fick skulle jag dra iväg utomlands vilken sekund som helst, ge mig en biljett bara! Vore så jäkla härligt med sol & bad. Men nu ska jag återgå till verkligheten och strax sätta mig och plugga lite mer.






Lördag

Datum: 2010-11-13 Klockslag: 13:14:48

Jag tog en lång sovmorgon idag igen, så nu har jag piggnat till & hunnit äta frukost. Så nu är det väl bara att sätta sig med naturkunskapsboken, inte det roligaste på en lördag men. Ska köra stenhårt nu i lite drygt en vecka, så hoppas jag att det lönar sig sedan.



Önskelista

Datum: 2010-11-12 Klockslag: 23:24:49


Här är alltså några av de grejer jag önskar mig i julklapp, har inte hunnit komma på så mycket än. :}

1. Tri Brow color, Make Up Store.
2. Ögonfransböjare.
3. Pengar/presentkort till skrivbord m. tillbehör (om jag börjar studera till våren).
4. Hörlurar, t.ex dessa Koss KE29.

Sedan välkomnas alla hud- och hårvårdprodukter också. :}
.. Och så klart pengar & presentkort.

Vem åker ut?

Datum: 2010-11-12 Klockslag: 22:15:54

Sitter och väntar på att Idol ska börja igen.. Tro vem som kommer åka ut ikväll? Jag hoppas att det blir någon av Elin och Minnah, just för att jag känner att man inte fått sånt grepp om dem som personer jämfört med de andra. Olle & Weise var ju lagomt stiliga i sina kavajer också. :'D

Efter middagen somnade jag en stund i soffan, var riktigt skönt att sova. Ska försöka att kliva upp i tid och plugga imorgon, men.. vi får väl se, är ju faktiskt lördag. Nu ska jag sätta mig och knåpa ihop en önskelista! :}

Kan känna mig lite lugnare i alla fall

Datum: 2010-11-12 Klockslag: 16:06:18

Nu har jag svarat på mer än hälften av frågorna till Evolutionen, skrivit inlämningsuppgiften & skickat in den. Har också läst igenom laborationshandledningen för inlämningsuppgift 4, då jag ska tillverka en giftfri rödkålsindikator och titta pH-värdet på olika saker & sedan skriva en rapport. Nu när jag läst mer noga kändes uppgiften inte lika svår, och att skriva rapporter har jag ju aldrig haft något problem med. Så det borde gå bra. :} 

Vi ska strax iväg och köpa Big One och svulla i oss ikväll, plus något gott till Idol. Jag suktar efter mer lussebullar! :'D

Så jäkla stressad

Datum: 2010-11-12 Klockslag: 14:09:00

Ringde min kontaktperson angående NkB-kursen, och jag ska göra slutprovet den 22a för att hinna skicka in betydet till VHS. Det betyder att jag har lite drygt en vecka på mig att få in all fakta i huvudet, gissa om jag känner mig stressad. Är så jävla rädd för att inte klara provet. Ska dessutom hinna med att göra en laboration också.. Ja, vi får väl se hur det går. Kommer i alla fall få sitta och plugga flera timmar om dagen fram till den 22a. Så det blir nog ingen pluggfri dag imorgon som jag hade planerat, det har jag inte tid med. Jag ska fan klara det!

Nu ska jag fortsätta göra instuderingsfrågorna till Evolutionen, sedan göra veckans inlämningsuppgift och skicka in. Efter middagen är det bara att fortsätta läsa på Organismen tills det att Idol börjar. Jag är sugen på att äta lussebullar ikväll också, så som jag ska plugga är jag nog värd det. Ja, det är jag.

Ska du ta kyrkbussen?

Datum: 2010-11-12 Klockslag: 11:07:54

Det är riktigt skitväder ute, snöblandat regn som säker kommer ta bort all den fina snön vi fått. :( Ska snart fixa mig lite och sedan gå och träffa min jobbcoach, sedan ska jag göra lite ärenden & ringa några samtal. 

Haha imorse när Micke skulle åka på skolan frågade jag honom om han skulle ta "kyrkbussen". Han frågade vad jag menade, och då berättade jag att han sagt att det fanns en gratis kyrkbuss man åkte med till kyrkan, och antagligen så gick den förbi hans skola. Han frågade bara om jag fortfarande sov, men.. jag hade nog drömt det där om kyrkbussen innan. Hahah!

Idol

Datum: 2010-11-11 Klockslag: 18:45:00



Den här veckans tema är rock. Känner inte igen alla låtarna, men ser fram emot att se Olle & Linnea (deras låtar känner jag igen). Sedan vore det ju konstigt om inte Jay var grym nu när det är detta tema. Det börjar bli få kvar nu, och jag vill inte att någon av dem ska åka hem. Undra vem som kommer åka?

Olle Hedberg: In The Shadows - The Rasmus

Elin Blom: I Surrender – Rainbow

Jay Smith: Rocks: Primal Scream

Linnea Henriksson: Dance With Somebody - Mando Diao

Minnah Karlsson: Jump - Van Halen

Andreas Weise: Start Me Up - The Rolling Stones

Gissa vem som vann på Ica?

Datum: 2010-11-11 Klockslag: 18:07:06

Var på Ica och handlade en paprika till maten, och så passade jag på att köpa lussebullar & julmust. ♥ I alla fall, när jag betalade så visade det sig att jag vunnit. Och den där grejen ni vet, började blinka & låta. Tänkte direkt "snälla kan det vara en resa!", men istället fick jag en valfri 2 dl creme fraiche. Haha!

Nu har vi just ätit bakad potatis, men jag tyckte av någon konstig anledning att det inte var gott idag. :c Så jag åt kräm & mjölk istället. Nu ska jag lägga mig i sovrummet och plugga en stund, sedan ska vi titta på Byggfällan och fika. :}

Söker jobb istället för att plugga en stund

Datum: 2010-11-11 Klockslag: 15:35:12

Har fortfarande inte börjat plugga, men istället har jag sökt (var påväg att skriva köpt) ett jobb och skrivit lite på mitt CV för spontanansökningar, så jag hoppas att Margareta hunnit läsa igenom det tills imorgon då vi ska träffas igen. Margareta är alltså min suveräna jobbcoach. 

Har inte varit iväg på stan heller, tror jag skippar det idag. Istället ska jag ta mig en promenad bort på biblioteket och skriva ut alla instuderingsfrågor & svar så jag slipper sitta vid datorn för att plugga. Det blir så lätt att jag läser bloggar & tittar på fb istället då. Ska nog stoppa in bakpotatisarna i ugnen och sticka iväg sedan, såg just att det börjat snöa för fullt igen. :}

Torsdag

Datum: 2010-11-11 Klockslag: 13:09:13

Tror jag ska passa på och plugga lite nu medan Micke är på gymmet, men ska först ringa ett samtal. Senare när han kommer hem tänkte vi gå en sväng på stan, var ett tag sedan nu. :} Så ikväll ska vi äta bakad potatis med ishavsröra & räkor, det var länge sedan. Åt det sist medan jag fortfarande bodde i Kramfors. 

Jag har f.ö blivit helt kär i Daniel Adams-Ray's album. Så bra!

Gud vad jag längtar efter att få komma hem, ska bli så otroligt härligt! ♥ 


Är ni nöjda nu?

Datum: 2010-11-10 Klockslag: 17:30:00

Blondinbella kallade oss rödgröna för parasiter som lever på andra, men vad är alla moderater då? Riktiga egoister. Hoppas att ni är nöjda nu, Sverige har säkert blivit bättre tack vare Moderaterna. Eller inte. Men de är nog nöjda över att de fått ännu mer, medan alla andra har fått ännu mindre.



Jag hade aldrig bytt min barndom i Ramsele mot något

Datum: 2010-11-10 Klockslag: 15:02:41


Jag är så otroligt hemmakär. Ramsele är hemma. Det är så himla mycket mer än en tråkig liten håla, även om man ibland känt att det är den tråkigaste platsen på jorden. Jag tror att man måste ge sig ut i världen för att inse hur mycket man älskar platsen man kommer från. Jag hade inte kunnat växa upp på ett bättre ställe. Naturen är helt underbar, och att veta vilka så gott som alla är har faktiskt sin charm. Efter att ha sett videon längtar jag hem. ♥ Så kan man ju inte låta bli att vara stolt över Vincent & Roger Pontare.

Tandläkaren nästa!

Datum: 2010-11-10 Klockslag: 12:31:28


När jag kommer hem åker naturkunskapsboken fram på en gång! Har planerat att göra färdigt frågorna till kapitlet idag.

Onsdag

Datum: 2010-11-10 Klockslag: 11:14:23

Så jäkla mysigt det är att titta ut genom fönstret när allt där ute är helt vitt. ♥ Hoppas att snön får ligga kvar den här gången. Micke har just åkt iväg på skolan och jag ska göra frukost och fixa mig lite, har tid hos tandläkaren 13:00. Fan vad jag ska klaga, har fortfarande ont där han lagade sist & kan inte ens tugga på den sidan. 

Tror inte jag orkar plugga något före tandläkaren, gör det efteråt istället. Idag är det precis sex veckor tills vi åker hem också, gud vad jag längtar! ♥

Halloween 2010

Datum: 2010-11-09 Klockslag: 22:58:15

Kom på att jag glömt lägga in några bilder sedan halloween, då vi åkte in till JKPG och gick på krogen.
Lånar bilderna av Elina, då jag inte hade med någon kamera själv. För er som undrar skulle jag föreställa en fisk, men jag blev nog lite mer en.. Avatarfisk, typ.















En ny favorit, tror jag bestämt

Datum: 2010-11-09 Klockslag: 22:31:20

Daniel Adams-Ray – Förlåt att jag aldrig sagt förlåt

Eller två, Daniel Adams-Ray – Gryningspyromanen

Snöstorm i Småland!

Datum: 2010-11-09 Klockslag: 12:11:22

Innan Micke åkte på skolan imorse så väckte han mig och sa att nu borde jag ha fått den där snön som jag tjatat om. Och det vill jag nog påstå, ja. :} Det måste ha snöat hela natten, och det gör det fortfarande. Synd att det är så blåsigt och så pass varmt att det blir blaskigt bara.

Låg vaken en stund vid 8 imorse, men tyckte att jag kunde sova lite längre. Kom upp runt 11, var skittrött. Att sova för länge är inte bra på något sätt, man blir bara tröttare. Nu ska jag göra i ordning lite frukost, en rostad macka & äggröra tror jag det får bli. :} Hemskt gott det var med varm choklad (hemmagjord) och mackor i ugnen igårkväll. :'D





Watch out!

Datum: 2010-11-08 Klockslag: 20:59:15

Ikväll har vi bara tagit det lugnt och tittat på DH, och så råkade jag visst somna en liten stund före maten. Är inte alls van att vara uppe den här tiden längre, så klart jag blir trött. Men ska försöka kliva upp tidigt imorgon också, i alla fall runt nio. :} Om det är lika frostigt och fint som imorse ska jag nog ta med mig kameran ut på en promenad också, det var länge sedan.

Senare ikväll tänkte jag göra varm choklad och titta på Pensionärsjävlar 22:00. Mamma & pappa, det borde ni se!


Klockan jag köpte i JKPG för några veckor sedan. Jag tyckte att jag var skitrolig som valde "Watch out!" som rubrik, som wow-jocke ni vet!

I'm awesome

Datum: 2010-11-08 Klockslag: 15:45:51

Började skriva på ett riktigt deppigt och negativt inlägg förut, men nu ska jag vara positiv istället.
Jag har ända sedan jag klev upp, eller från omkring klockan nio imorse suttit och pluggat till och från. Jag känner mig rent ut sagt skitduktig! :} Har svarat på drygt 20 av instuderingsfrågorna till det nya kapitlet, Organismen. Det här är det största kapitlet med dubbelt så många instuderingsfrågor som de andra kapitlet, tack och lov för att det här är det som jag tycker är roligast och lättast.

Planerar att vara lika duktig imorgon. Men eftersom jag varit så duktig hela dagen, så tänker jag bara ta det lugnt resten av kvällen. :}

Vakna! med the voice

Datum: 2010-11-08 Klockslag: 08:36:46

När Micke hade åkt på skolan kände jag mig för pigg för att somna om, så nu sitter jag och tittar på Vakna! och äter frukost. En skål med mjölk & havrefras. ♥ Så gott.

Tänkte titta på tv ett tag innan jag sätter igång och pluggar, vakna till lite. :} Funderar på att göra lite äggröra också.. kändes gott.

Europe Music Awards

Datum: 2010-11-07 Klockslag: 22:04:23

Eva Longoria

Vi har det vi gör hela kvällen. :} Men kan inte låta bli att undra vad fan Pauly D & Snooki har där att göra? Gillar dem inte.
Så kan man ju inte låta bli att tycka om Eva Longoria, i alla fall inte nu sedan jag blivit sådan DH-nörd. :'D

En egen plats

Datum: 2010-11-07 Klockslag: 15:55:03

Om det nu blir så att jag kommer in på någon av utbildningarna jag sökt till våren så skulle jag vilja skaffa ett skrivbord att ha inne i sovrummet, så att man har en speciell plats där man kan sitta och plugga. Där man kan sitta på ett sätt som är bra för ryggen, och där man sitter lite "ensam" och inte i soffan framför tvn. Det här bordet & stolen blir tillsammans ungefär 300:- och båda kommer från IKEA. Kanske vore något. :} Finns ett annat, dyrare skrivbord från IKEA som är jättefint som jag skulle vilja ha. Men det kostar över 1200:- och är dessutom för stort för att rymmas hos oss.


Skönt med frisk luft!

Datum: 2010-11-07 Klockslag: 14:21:16

Trots min huvudvärk så var det riktigt skönt med ett varv runt sjön, härligt med lite frisk luft. :} När jag kom hem så gick jag bara in och hämtade kortet & gick på affären och köpte apelsiner, äpplen, ägg & mjölk. Så nu har jag nyss ätit en apelsin, så himla gott! Längtar tills de där perfekta orangea klementinerna kommer, kan äta hur många som helst av dem, oftast så många att det slutar med att jag får ont i magen. Ska försöka skära ner på onyttigheterna och byta ut dem mot frukt nu. Vi får se hur det går.

Nu ska jag ta fram grejer för att plugga, om jag gör det fram tills middagen så kan jag få ta det lite lugnt ikväll.


Söndag

Datum: 2010-11-07 Klockslag: 13:14:00

Jag hade bestämt mig för att kliva upp lite tidigare idag, men när jag vaknade var jag så trött och ville ligga kvar och mysa så jag sov en timme till. Åt frukost för en stund sedan, en riktigt redig frukost. Äggröra & en skål med havrefras, hur gott som helst! Så nu tänker jag ta ett varv runt sjön, är soligt och fint ute idag. 

Sedan ska jag plugga, jag har bestämt att om jag pluggar alla dagar (förutom en) fram tills på söndag så får jag köpa mig något jag vill ha. För att få lite motivation. Men promenad nu som sagt. :}

Number 23

Datum: 2010-11-06 Klockslag: 20:58:30

Har haft en skön dag då vi mest legat och tittat på Desperate Housewives och sedan diskat & plockat ihop lite. Ikväll ska vi äta lite gott och titta på Number 23 som går på tv. Riktigt bra film med Jim Carrey i huvudrollen. 

Kan det inte bli första advent nu? Längtar så mycket efter att få ställa upp ljusstakarna i fönstren, byta till röda sängkläder osv. Idag kom jag på mig själv med att ligga och småsjunga olika julsånger, kan det bero på att grannarna spelat någon julskiva då och då nu på slutet? Kanske. Jonas ringde idag också, var skitlänge sedan vi pratade.. Så det var roligt. :} Men till jul träffas vi ju i alla fall, har inte träffats sedan i mars och då bara fram och tillbaka. Lars kommer däremot inte hem i jul, första julen någonsin jag firar utan honom. Kommer kännas konstigt, men men..

Så skönt!

Datum: 2010-11-05 Klockslag: 18:19:41

Hade helt missat att det är röddag imorgon, men vi kom på det när vi var på Ica som var smockfullt. Kändes faktiskt mysigt när det var så mycket folk, kändes ännu mer juligt. Märker ni att jag blivit besatt av julen? Haha! :'D Men jag längtar så himla mycket. Helst skulle jag vilja ställa ljusstakarna i fönstren redan nu. 

Nu är lägenheten städad och fin, så himla skönt det känns. Tror aldrig köket varit så fint som det är nu. :} Stekt läskytterfilé, klyftpotatis, sallad & beasås står på tur. Sedan blir det massa gott framför Idol och säkerligen något DH-avsnitt också. Ytterligare en sak jag är besatt av, haha. ;} Åh vad bra humör jag är på nu, fast det där jävla plugget och min mensvärk. Det här blir en skitbra & mysig kväll. ♥ Och jag hoppas att Geir åker ikväll, det borde ha varit han som åkte sist, inte Daniel.

Fredag

Datum: 2010-11-05 Klockslag: 13:49:50

Gud vilken härlig morgon. Vaknade av att vi låg och höll om varandra, och sedan har vi legat och dragit oss fram till klockan blev 13. Lite ångest för att kliva upp så sent, men det var det värt. :} Nu ska jag fixa min inlämningsuppgift och sedan blir det storstädning. Tänkte även ta ett varv runt sjön idag, kanske hjälper lite mot den här jävla mensvärken jag har. 

Ikväll blir det Idolmys med tända ljus, chips & dipp eller kladdkaka. I en nystädad lägenhet, så skönt det ska bli!

Hm, läste just om sista uppgiften i min NKB-kurs, en lab. Nu blev jag på dåligt humör, kommer för det första att måsta köpa en hel massa grejer för att kunna göra laben, och så ska man skriva en rapport också. Bläeh.

Får bli ett besök på Rusta i helgen

Datum: 2010-11-04 Klockslag: 19:16:48

Eftersom vi lever fattigt nu, och jag egentligen inte heller är en sådan som bryr mig om vart jag köpt sakerna, så har jag kollat ut lite grejer från Rusta som vi skulle kunna köpa. :} Tycker att Rusta har väldigt bra grejer, och mycket fint till hemmet. Vill ju få lite julkänsla här så småningom, men än är det såklart lite för tidigt. Det är bl.a dessa grejer som jag skulle vilja ha 

Vi tar en liten DH-paus just nu för att Micke blev så trött, tror jag ska röja undan lite så länge. Är på städhumör? Haha. Pizzan var underbart god i alla fall, och det är så himla skönt att ha en myskväll bara vi två. 


Vet inte hur länge jag velat ha en kandelaber, och äntligen har jag hittat en billig. Så fin!

Ensamma igen

Datum: 2010-11-04 Klockslag: 15:11:48

Nu har Mickes syskon åkt, och jag har städat ihop lite i lägenheten. Det har aldrig någonsin varit så stökigt och äckligt här som det varit nu, men nu sedan jag plockade ihop ser det lite bättre ut i alla fall. Eftersom vi inte varit ensamma på nio dagar så ska vi ha en myskväll med pizza & DH ikväll, och tar tag i städningen imorgon. Känns skönt att få vara ensamma igen, återgå till vardagen liksom.

Nu ska jag titta igenom alla reklamblad & tidningar vi fått idag.

Onsdag

Datum: 2010-11-03 Klockslag: 16:46:32

Har just rensat & sorterat våra enorma högar med papper och reklam. Har delat upp dem i två tidskriftssamlare märkta med "VIKTIGT" och "REKLAM M.M". Märkte att jag missat ett jättebra erbjudande för att jag inte tittat igenom reklamen, 20% på valfri vara från TEXTILHUSET. Typiskt, det som är min favoritaffär. :( Men hittade en kupong med bl.a 100 kr rabatt på valfri möbel på IKEA, inte helt fel. :}

Min tand ilar och gör ont. :( Och lägenheten ser ut som en soptipp, när vi blir ensamma igen är det storstädning som gäller. På tal om städning, medan jag rensade all reklam hade jag råkat slänga våra tågbiljetter(!), men jag hann märka det som tur var.

Min mun känns som en köttslamsa

Datum: 2010-11-03 Klockslag: 15:24:43

Hemma från tandläkaren nu. Om det gjorde ont? Om det var hemskt? Om han var hårdhänt? Ja! När de frågade om jag ville ha bedövning frågade jag om det var små hål, och relativt små var de tydligen. Men när han börjat borra så frågade han flera gånger till, eftersom det tydligen var djupare än han trott, men jag härdade ut utan bedövning. Var inte trevligt alls, men nu är det i alla fall gjort. Ska dit nästa onsdag igen, gruvar mig. Men det går nog bra. 

Måste försöka plugga lite mer idag också. Om jag kommer in på högskolan, hur fasen ska jag orka plugga? Det fixar sig nog, det gör det alltid. Lite musik & mahjong på det här så.

Mahjongnörd!

Datum: 2010-11-03 Klockslag: 00:03:43

Har nyss tittat på Kick-Ass med Micke och hans syskon, den var mycket bättre nu än när jag såg typ.. halva sist? Ska snart lägga mig och invänta Micke för att se något avsnitt Desperate Housewives, så himla bra serie. Susan är så jävla gullig hela tiden, särskilt när hon gråter för allt pga hormonerna. ;'D Vi är alltså bara inne på säsong 4 än så länge.

Mitt nya favorit-göra är att ligga och lyssna på musik med hörlurar & spela mahjong 3D på mobilen. Min fina vita HTC ♥ Nu till något mindre roligt - jag ska till tandläkaren imorgon. Har aldrig varit särskilt rädd för tandläkaren förut, bara tyckt att det känts lite obehagligt. Men den senaste undersökningen jag var på, här i Nässjö, har gett mig tandläkarskräck. Den där jävla gubben var så hårdhänt, kändes som om han skulle slita sönder käften på mig. Tacka vet jag tandläkarna i Ramsele!

Nu ska jag borsta tänderna och sedan lägga mig och spela ännu mer mahjong tills Micke kommer och lägger sig. 8'D

Just nu; plugg &

Datum: 2010-11-02 Klockslag: 14:01:06

Plan Three – Screaming Our Sins


Tisdag

Datum: 2010-11-02 Klockslag: 13:30:58

Har fått svar från min lärare angående inlämningsuppgiften jag skickade in i fredags, och den blev godkänd. Man kunde bara gå IG och G. Så nu ska jag passa på och plugga medan jag har tvätt i maskinen, ska försöka göra klart instuderingsfrågorna till genetiken idag. 

Imorgon är det 7 veckor kvar tills vi åker hem också, snart sitter vi på tåget. :'D Längtar så himla mycket, ska bli så skönt att få träffa alla igen. Men nu ringer klockan, tvätten är färdig. Ska ner och slänga i en ny maskin.

11 månader ♥

Datum: 2010-11-01 Klockslag: 21:07:34


We are the kids from the 90's

Datum: 2010-11-01 Klockslag: 18:00:00

Tumblr_laugurzz4k1qaggybo1_500_large

ALV - Utställare

Datum: 2010-11-01 Klockslag: 14:53:25





Astrid Lindgrens värld

Datum: 2010-11-01 Klockslag: 14:28:48

Såg på reklam igår att det till helgen är Astrid Lindgrens höstmarknad i Vimmerby. Känner mig väldigt sugen på att åka dit, även fast det är riktigt dåligt med pengar just nu. Men hur mysigt lär det inte vara? Det ligger ju dessutom bara ca 8 mil härifrån, så det vore väl dumt att missa det? Det kommer vara en hel massa försäljare där med stånd, bl.a polkagrisar från Gränna. Mamma nästan dog av avund när jag berättade, hon älskar ju allt som Astrid Lindgren har gjort.

"Här blir sagor verklighet

Astrid Lindgrens Värld är egentligen inte en utan många världar samlade på ett ställe. Under en vandring runtom i parken passerar man välkända platser som Körsbärs- och Törnrosdalen. Inte långt därifrån, men i en helt annan värld, liggerMattisborgen. Fortsätt en bit till och vips, där är Villa Villekulla.Dessförinnan har ni säkert stannat till vid Karlssons tak och iKatthult. Alla är miljöer som går att känna igen från Astrid Lindgrens berättelser. Men de hade inte varit fullt lika spännande utan sina invånare. För vad är Villa Villekulla utan Pippi och Mattisborgen utan rövarliv?
"



Det sötaste som finns

Datum: 2010-11-01 Klockslag: 10:00:00




Kan man låta bli att älska kattungar?! Finns inget sötare. Kan inte bestämma mig för vem av dem jag tycker är finast faktiskt. Så gulligt när de har lite sådär runda öron. ♥

RSS 2.0