center>

22/4

Datum: 2013-04-22 Klockslag: 21:16:00

 
Hur går det med kosten och träningen då? Inget vidare vill jag säga. Inte varit på gymmet en enda gång under praktiken, och bara tagit en handfull promenader ungefär. Men långa dagar och värkande ben gör inte att man blir sådär jättepepp på att ge sig ut, tyvärr. Kosten har ändå varit helt okej, även om jag nu på slutet slarvat väldigt mycket med att räkna kalorier, vilket gör att jag har svårt att uppskatta hur mycket jag ätit.. Men jag har hållt mig undan skräpmat och bara ätit feta såser och sådant på helgen. MEN jag har i alla fall inte rört varken godis, chips, glass eller något liknande sedan den 30e mars, så det är ju himla bra i alla fall! Har konstigt nog inte varit speciellt svårt, även om jag nu ser fram emot att gå på hemmakväll och köpa en godispåse inför tågresan upp till älskade Norrland på torsdag.
 
Nu sedan när praktiken är slut så måste jag verkligen skärpa mig med både kosten och träningen. OCH INGA MER ROSTADE MACKOR. Det har blivit mitt nya beroende, så dumt. Vill verkligen minska lite till i cm innan sommaren är här, så då gäller det att köra på de sista veckorna!

Där satt den!

Datum: 2013-04-22 Klockslag: 19:59:27

Fick ett stort, fett A på den senaste tentan jag gjorde. Jag var 2,5 poäng ifrån maxpoäng, inte dåligt om man frågar mig!
 

Veckorna på Kvinnokliniken

Datum: 2013-04-17 Klockslag: 18:36:19

 
Har fått klagomål (ännu en gång) om att jag bloggar alldeles för sällan, så jag ska försöka bättra mig. Har så fullt upp bara, och nu har internet legat nere sedan i fredags. Men idag kom det äntligen tillbaka, tack och lov!
 
En liten uppdatering då. Inne på min tredje vecka på praktiken, och jag trivs jättebra. Personalen är hur gullig och trevlig som helst, och det är en intressant avdelning. Redan första veckan fick jag vara med om det, förmodligen, häftigaste jag någonsin har varit med om. Fick nämligen vara med på ett kejsarsnitt. Var med och förberedde patienten, och satt min första kateter (bättre sent än aldrig), och sedan följde jag med till operation. Var där tillsammans med en barnmorska från förlossningen, så när de plockat ut barnet (OJ så häftigt det var att se, och att höra det där allra första skriket) så följde jag med henne ut med barnet för att titta så det mådde bra osv. Jag blev så himla rörd av hela händelsen och stod där alldeles tårögd och nära till gråt. FANTASTISKT är nog det rätta ordet. Att se ett nytt litet liv komma till världen och få se när föräldrarna för första gången fick se sitt barn, det mina vänner var riktigt mäktigt och känslosamt. Är så himla tacksam över att jag fick chansen att vara med.
 
Annars så har jag mest bara "följt med" nu de första två veckorna, observerat och gjort vissa punkinsatser. Igår hade jag min mittutvärdering tillsammans med min ena handledare och huvudhandledare, och då kom vi överrens om att jag ska börja ha mina egna patienter som jag ansvarar för. Så idag fick jag på egen hand ta hand om en OP-patient, vilket var riktigt roligt. Att få vara den som tar emot patienten, ha välkomstsamtal, ta anamnes, svara på frågor och ordna förberedelserna. Ser fram emot att "ta hand om" henne imorgon igen. Hoppas att jag kommer få ut väldigt mycket av de här sista tre veckorna nu, men det tror jag. Kan också säga att hittills har ALLA jag tagit venprover på sagt att jag varit så försiktig och att det knappt känts, att det känns som om jag vore en av de "vana" sjuksköterskorna (eller barnmorskorna som det är på KK) osv. Det är otroligt roligt att få höra att man är duktig och att patienterna upplever mig som försiktig, för är det något jag hatar så är det när vårdpersonal och liknande är "hårdhänta" och burdusa. Nej, jag vill vara den där snälla & försiktiga sjuksköterskan, det är vad jag strävar efter.
 
 

Mina nya favoritbyxor!

Datum: 2013-04-17 Klockslag: 18:19:53

Dom här toksnygga jeansen fick jag av pappa för att jag klarade smärttentan för drygt två veckor sedan. Love them! 

1a april - slutspurt!

Datum: 2013-04-01 Klockslag: 10:19:04

Nu är det två månader kvar till sommaren - två månader att lyckas gå ner dom där sista fyra kilona. Så nu ska jag köra en slutspurt!
 
- Försöka köra tre sockerfria veckor (till den 25e då jag åker hem till Ramsele).
- Planera kosten bra under praktiken, så det inte blir något fusk pga hunger eller stress.
- Hålla mig till mina 1650 kalorier och försöka äta 5-6 mål om dagen. 
- Försöka köra två styrkepass (halvkroppspass) och två konditionspass i veckan.
 
När det gäller träningen säger jag försöka eftersom jag kommer ha praktik på heltid + att jag pendlar, så det kommer bli väldigt långa dagar. Har dessutom plugg att sköta under praktiken! Men ska försöka få in så mycket träning & promenader som det bara går. 
 

RSS 2.0