center>

29 december

Datum: 2012-12-29 Klockslag: 13:11:34

Har varit himla tyst här på bloggen sedan jag åkte hem, sedan blogg.se ändrade sin sida så kan jag inte logga in från min iPad tråkigt nog? Därav dåligt bloggande. Men nu sitter jag vid pappas dator och tänkte uppdatera lite om vad som har hänt medan jag varit hemma.
 
Har umgåtts med mina fina vänner, haft födelsedagsmaskerad för Dea, jobbat fem dagar, firat en lite annorlunda jul med familjen och Jonas har varit hemma. Har inte hänt så mycket speciellt egentligen, men tycker ändå jag hunnit med en del sedan jag kom hem. Jag kommer lägga upp bilder senare, blir så besvärligt när man inte kommer åt alla härifrån pappas dator. Har svullat massor sedan jag kom hem i alla fall, men till min stora glädje så står vägen bara på 61,0 ändå. Yay! Vore hemskt glad om jag kunde låta bli att överstiga 62 medan jag är hemma, men man vet ju aldrig.
 
Ikväll blir det i alla fall middag på Violvägen med Erika, Erik, Fredde & Mattias. Ska bli mysigt! Och imorgon har vi bjudit hem storasyster med familj på middag, och sedan är det dags för nyårsfirande. Fullt upp med andra ord! :)
 
Himla nöjd med alla fina julklappar jag fick i år! :) Ser fram emot att shoppa för alla pengar jag fick.

2012

Datum: 2012-12-29 Klockslag: 13:02:48

2012 har varit ett väldigt.. annorlunda år. I slutet av augusti blev jag singel efter ett nästan tre år långt förhållande, bröt ihop totalt och kom sedan tillbaka och började må bra igen. Mitt 2012 kan delas upp i två delar, januari-augusti och september-december. 
 
Gjorde du något i år som du aldrig har gjort förut?
Lärde mig att stå på helt egna ben efter uppbrottet med mitt ex, drog en tand och klättrade i Skuleberget.
Fick någon du känner barn?
Ja, flera stycken faktiskt!
Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov!
Vilka länder besökte du?
Har tråkigt nog hållt mig inom Sveriges gränser hela året.
Är det något du saknade 2012 som du vill ha 2013?
Den senare delen av 2012 har jag saknat kärlek. En kropp som jag är nöjd med, också.
Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Det absolut bästa som hänt var att jag gjorde en förändring i mitt liv och gick ner 7 kg. Men även att jag blev singel (även ett av det jobbigaste jag varit med om) och att jag lärde känna min underbara Lisa på riktigt. ♥
Vilket var ditt största misstag?
Vet inte om jag har gjort något större misstag direkt? 
Vad spenderade du mest pengar på?
Tråkiga saker som mat & hyra.
Vad gjorde dig riktigt glad?
Att se hur mycket alla brydde sig och ställde upp när jag och Micke gjort slut, att se The Used för tredje gången, att bli faster och få träffa det lilla underverket för första gången! Och att jag lyckades så bra med min viktnedgång, så klart.
Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2012?
Framförallt Markus Krunegård. När allt var som jobbigast så hjälpte Askan är den bästa jorden mig så himla mycket, den gav hopp.
Mådde du bättre eller sämre under 2012 än vad du gjort tidigare år?
Både och. Hade en helt underbar sommar med mina underbara vänner, men när sommaren tog slut så hade jag en av de jobbigaste perioderna i hela mitt liv. Men har "kommit tillbaka" under höstens gång och mått väldigt bra.
Blev du kär?
Nej, men tänkte "lite" extra på en väldigt otippad person. Haha!
Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej, hata är lite för starkt ord.
Vilken var den bästa boken du läst under året?
Tror faktiskt inte att jag läst ut en hel bok under detta året?
Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Markus Krunegård.
Vilken var årets bästa film?
Johan Falk-filmerna (mycket pga ögongodiset!) & Bridesmaids måste jag nog säga.
Vad gjorde du på din födelsedag?
Skrev tenta, åt ute och så åkte jag in till Jönköping och festade med tjejerna.
Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Träffade egentligen inte så mycket nya människor i år.
Vad fick dig att må bra?
Min familj, mina vänner och musiken.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Joel Kinnaman, utan tvekan.
Vilken var din bästa månad?
Jag vet inte riktigt, någon av sommarmånaderna.
Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Hade kunnat anstränga mig mer i skolan, men med tanke på alla omständigheter så har jag skött det bra ändå.
Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Kommer att gå det sista året på min utbildning (blir klar jan -14), nå min målvikt & förhoppningsvis träffa någon kanske.
 


 
 

Söndag

Datum: 2012-12-16 Klockslag: 20:48:10

Har haft fullt upp och pluggat heeela veckan (även igår), så idag tog jag en lång sovmorgon och åt frukost framför Musikhjälpen. Har tvättat och packat lite, och först nu för en stund sedan tog jag fram datorn för att plugga lite innan jag lägger mig. Ska fila lite på min mål till IVP:n innan jag skickar in den "på riktigt". När jag var iväg och handlade förut idag köpte jag det här "uppesittarpaketet", så nu är jag och mamma redo inför uppesittarkvällen! :) Hade ju sagt att jag inte skulle äta något godis förrän 23e, men jag var tvungen att provsmaka en sån där choklad - och JÄVLAR vad god den var! Så nu längtar jag ännu mer efter uppesittarkvällen. Haha!

Före- och efterbilder

Datum: 2012-12-15 Klockslag: 23:34:19

Istället för att skämmas över att jag för inte så länge sedan såg ut som på den vänstra bilden tänker jag istället vara SÅ JÄVLA STOLT över att jag numera ser ut som på den högra bilden. Det är först när man sätter bilderna såhär bredvid varandra som man faktiskt ser skillnaden. Jag har fortfarande en lång bit kvar innan jag kommer att vara nöjd, men jag är så otroligt glad och stolt över vad jag uppnått under hösten. Tappat 7 kg på ca 3½ månad. Hoppas på att kunna nå min målvikt (56 kg) innan mars.
 
Men nu (eller ja, på onsdag) tar jag ett juluppehåll från min viktnedgång, och hoppas på att vågen inte visar allt för mycket plus när jul och nyår är över! Ser fram emot att ha nya mål att uppnå 2013!

Fredag

Datum: 2012-12-08 Klockslag: 15:47:56

 
 
 
Fina bästis. 
Igår strosade vi runt i galleriorna och handlade lite julklappar, vi fick även med oss lite åt oss själva hem (som alltid!). Åt lunch på stan och några timmar senare åkte vi hem för att laga mat. Det blev plankstek, så himla gott!  Resten av kvällen spenderades vid kökbordet med lite vin och en hel massa skratt. En himla bra fredag med andra ord!

Någon som behöver en till extern hårddisk?

Datum: 2012-12-06 Klockslag: 14:11:30

 

Morgonpromenad!

Datum: 2012-12-05 Klockslag: 20:14:33

Idag började jag dagen med att ta en promenad på 40 minuter runt Handskerydssjön med Markus. Klädde på mig ordentligt så det blev en riktigt härlig promenad trots -7 grader och blåst!
 
Och vet ni vad? Nu väger jag 59,7 kg. Hur underbart är inte det? Är så himla stolt över mig själv. Har nästan gått ner 7,5 kg sedan i slutet av sommaren. 

Onsdag

Datum: 2012-12-05 Klockslag: 20:12:00

Så, nu var IVP:n inskickad. Är inte helt nöjd med den, så att man har till på måndag på sig att ordna den innan man skickar in den "på riktigt" känns bra. 
 
Så imorgon på förmiddagen har jag IVP-seminarium, hoppas på att inte bli allt för sågad. Haha! Och på eftermiddagen är det psykologitentan. Tyvärr så har det inte funnits någon tid att plugga till den riktigt, så jag får göra den senare i vår.. Men jag ska gå dit imorgon och titta hur tentan ser ut i alla fall, alltid bra att ha något extra att gå på. Sedan ska jag hem och äta något och packa det sista innan jag åker till bästis över helgen. Börjar med att åka till Linköping och se på en hockeymatch, jag ser fram emot att äta popcorn. Haha! Nä, den här helgen ska bli SÅ rolig! Massor att se fram emot, och det bästa? Att jag stannar ända till måndagkväll. Fyra hela dagar tillsammans med bästis, bättre blir det ju inte!
 

KALLT!

Datum: 2012-12-03 Klockslag: 11:23:00

Värmepannan i huset gick tydligen sönder igårkväll, så det är fucking iskallt här hemma. När jag vaknade tidigare imorse så var det 13,6 grader inomhus. Sitter påbyltad med kläder, har tänt massa ljus och druckit te för att bli varm! USCH!
 
 

Framsteg!

Datum: 2012-12-02 Klockslag: 10:17:01

Den här slutspurten gör verkligen susen, sedan 27/11 har jag gått ner 0,6 kg vilket betyder att det är 0,6 kg kvar till mitt delmål. Sedan den 16/11 har jag dessutom minskat 6,5 cm i mått. Härligt!
 
När jag i höstas bestämde mig för att göra en förändring i mitt liv och gå ner i vikt så trodde jag nog aldrig riktigt att jag skulle lyckas, eftersom det aldrig riktigt lyckats innan. Men nu sitter jag här drygt tre månader senare och 6,4 kg lättare. Det enda jag väntar på nu är att den här jävla förkylningen ska försvinna så att jag kan börja gymma och forma kroppen lite! 
 
Att sätta upp mål som man sedan klarar av måste ju vara ett av det bästa som finns!
 
 

Första advent!

Datum: 2012-12-02 Klockslag: 10:09:10

 
Lagom till december och första advent kom vintern. Det är -9,5 grader och flera cm snö ute, så underbart! Började morgonen med att kliva upp och titta på andra avsnittet av julkalendern, så mysigt. Nu har jag diskat lite och ska äta lite frukost innan jag sätter igång och pluggar. Att göra färdigt IVP:n är vad som står på schemat idag och imorgon, helst skulle jag vilja vila efter fem veckors praktik - men det blir inget!

RSS 2.0