center>

-

Datum: 2012-04-29 Klockslag: 23:23:39

Känner verkligen för att göra radikala förändringar i mitt liv just nu. Jag orkar inte känna mig som en knubbsäl en enda dag till.

- Ta tag i träningen igen.
- Ta promenader innan frukosten de dagar jag är ledig från skolan.
- Försöka skippa godis, chips, dricka osv.
- Försöka räkna kalorier på ett ungefär. Att räkna exakt och vara supernoga ger mig matångest, och det är inget jag varken har tid eller ork för.

Det finns ett undantag. Helgen med tjejerna i Stockholm. MEN, jag ska försöka att inte äta onödigt godis osv.

Note to self; godissuget är egentligen bara ett sug efter socker och/eller något att äta, inte själva godiset - för det är nästan aldrig så gott som man tänkte sig att det skulle vara.

Härligt!

Datum: 2012-04-29 Klockslag: 21:59:30

Idag tog vi en härlig skogspromenad i solen, jag & Taimy. Förutom det har jag hängt med Dea ett tag, lärt mig göra kalops (hur gott som helst!) och ätit glass med mamma och pappa. Beställde just tågbiljetter till vår tjejhelg i Stockholm om typ 1½ vecka. Gud vad jag längtar, ska bli så HIMLA trevligt! 

Världens bästa ungar!

Datum: 2012-04-29 Klockslag: 21:24:35

Eftersom det är min sista dag i Ramsele idag, för denna gång, så åkte vi till syrran en sväng så jag fick gosa med mina favoritungar.

En dag i Sollefteå

Datum: 2012-04-29 Klockslag: 00:06:18

Idag så tog jag bilen och åkte till Sollefteå för att hälsa på Sulle! :) Vi gick på stan (jag köpte ett rött, fint linne från Rut m.fl), fikade och pratade en massa skit. Sedan gick vi hem till henne och tittade på Breaking Dawn part 1, och sedan så bjöd jag henne på middag på City. Vi åt grillspett, så himla gott! Riktigt trevligt & mysigt att umgås en heldag, det händer alldeles för sällan.

Har dock känt mig som en riktig, jäkla tjockis hela dagen. Min kropp är liksom som två av hennes, så det gav mig lite ångest.. och lite motivation. När man skäms över att visa sig i linne (pga tjocka armar) för sin äldsta vän, då har det gått för långt. Nu vill jag bara komma igång med träningen igen! Har även bestämt mig för att försöka ta en powerwalk på morgonen innan frukost de dagar jag är ledig, nu när vädret börjar bli bättre. Ska även försöka skippa godis, chips & dricka. Blir jag sugen på något gott så finns andra alternativ, t.ex ost & kex och grönsaker & dipp.

Upptäckte även när jag vägde mig imorse att jag gått upp 1-1½ kg igen. Buhu. Det gör mig faktiskt ännu lite mer motiverad till att börja kämpa igen, att se att om jag äter som jag gjort nu senaste två veckorna så innebär det verkligen att jag går upp. Men nu ska det bara gå nedåt hädanefter, inte uppåt.


Grillpremiär

Datum: 2012-04-27 Klockslag: 23:05:11

Idag åt vi årets första grillade också, helt sjukt gott var det! Grillad ytterfilé, majskolvar & halloumiost med potatis, morötter och lök i ugnen. Till det hade vi fetaostsallad, chilibea, vitlökssås & vitlöksbröd. Fyfan vad jag längtat efter att få äta grillade majskolvar, det är så himla, himla gott! Nu längtar jag nästan ännu mer tills nästa lördag då vi ska grilla hos oss hemma i Nässjö. {En suddig mobilbild får duga.}

Att aldrig kunna bestämma sig

Datum: 2012-04-27 Klockslag: 22:58:37

Ikväll kom syster med familj hit och hälsade på lite eftersom pappa fyllde år igår. Fikade, surrade & gosade med mina favoritungar lite. 

Annars har jag typ bara suttit och tittat på porslin från GreenGate. Kan verkligen inte bestämma mig för vad jag vill köpa.. Men tror jag bestämt mig för att jag ska mixa två serier. Står (troligtvis) mellan att mixa serierna nedan, eller två som går i blått. Tror jag får bestämma mig när jag går till Textilhuset i Nässjö och tittar på porslinet IRL.



Vitrinskåp & GreenGate

Datum: 2012-04-27 Klockslag: 14:30:03

Nu har jag ringt på Jysk och bokat ett vitrinskåp som troligtvis kommer hem den 7e maj! :) Och så har jag även bestämt mig för att börja "samla" på porslin från GreenGate. Har sutat efter det SÅ länge, men känt mig för snål. Nu är frågan bara vilken serie man ska köpa på sig, eller om man kanske ska köpa från flera olika serier? Svårt.

Här är två av mina favoritserier.

Härlig promenad!

Datum: 2012-04-26 Klockslag: 16:35:46

Kom hem från en riktig härlig promenad med Taimy för en stund sedan. Vi gick ner till älven så hon fick gå lös, förut vågade jag aldrig gå med hundarna lösa, men det är ju så himla härligt. Taimy är så duktig också och springer bara en bit framför och väntar sedan in en, och när man säger åt henne så stannar hon. Annat mot för hur Lady var, de var lite av varandras motsatser. Kanske därför jag inte vågade ha dem lösa förut, just för att det inte bara var Taimy utan också Lady då? Taimy är ju lugnet själv, drar aldrig & är väldigt försiktig. Det är liksom hennes personlighet. Medan Lady.. ja, var motsatsen. Men som jag saknar henne. 

Ja må han leva!

Datum: 2012-04-26 Klockslag: 14:23:42

Grattis på födelsedagen pappa!


Här är den fina orkidén som vi köpte och gav honom igår i förskott!

Vitrinskåp

Datum: 2012-04-25 Klockslag: 22:02:47

Har visat det här fina vitrinskåpet från Jysk förr. Pappa kom in med Jysk-bladet häromdagen (igår?) och visade att det var prissänkt och kostade 1500 kr just nu. Så han frågade om jag inte ville ha ett! Hur snälla föräldrar har jag? Bästa. Så Micke ska nog gå på Jysk imorgon och titta hur det ser ut IRL och kanske lägga undan ett isåfall. Vore riktigt roligt att ha ett fint vitrinskåp att ställa vinglas, dessertglas & sådant i. Så himla behändigt med de två lådorna också, så får man lite extra förvaring. Det är ju aldrig fel!

Mysig dag med mamma!

Datum: 2012-04-25 Klockslag: 20:17:44

 

Idag tog jag och mamma en liten tripp till Kramfors. :) Åkte på Dollarstore och handlade lite, sedan gick vi på Träffen och åt lunch. Jag fick äntligen min efterlängtade kebabrulle därifrån, men tråkigt nog blev jag mer sugen på mammas souvlaki när maten väl kom in. Så nästa gång blir det nog souvlaki istället. :) Hittade en riktigt, riktigt fin blå orkidé som vi köpte till pappa som fyller år imorgon, men han fick den lite i förskott idag. Vi var även in på Guldfynd och fyndade varsin klocka till bra pris. Jag är lite kär i min fina, ljusrosa!


Bort med det blonda!

Datum: 2012-04-25 Klockslag: 18:27:53

Jag har ju sååå många gånger under.. ja, i alla fall det senaste året funderat på om det är dags att prova lite mörkare hår igen. Igår bestämde jag mig, och nu har jag just bokat tid hos en frisör i Jönköping. Så den 7 maj blir jag brunhårig! Skitläskigt, men ska bli roligt med förändring. Hoppas jag blir nöjd bara! :) Tänkte även passa på att unna mig en Fusio dose-behandling, det kan mitt hår verkligen behöva!

Tisdag

Datum: 2012-04-24 Klockslag: 21:29:20

Hade en riktig trevlig tur till Sundsvall idag, och fick med mig lite grejer hem som jag känner mig himla nöjd med också! :) Hade gärna hunnit kolla på lite fler affärer, men det tog sån himla tid inne på Change att det inte hanns med. Att hitta en bh som sitter bra är inte lätt! Men hittade i alla fall en bh med tillhörande trosor och en fin bikini som jag fick på köpet. Hur bra som helst! Äntligen en bikini som sitter som den ska. Tänkte fota grejerna och lägga upp bilder imorgon, är så mörkt nu.

Sitter framför tvn och äter lite chips med mamma & pappa just nu. Tror jag lägger mig tidigt ikväll, har en hemsk huvudvärk, som sabbade min plan om att plugga ikväll. Men jag tar plugget imorgon efter middagen istället, vid morgondagens slut ska rapporten vara färdig.

Folk är så blåsta att det är helt jävla otroligt

Datum: 2012-04-23 Klockslag: 22:53:24

ALLTSÅ JAG BLIR SÅ TRÖTT. Trött på alla idioter som inte har en endaste jävla aning om hur vården ser ut på riktigt. Läser om idiotiska människor som diskuterar på flashback. Det är så skrattretande att jag dör. Och det här med att sjuksköterskor är misslyckanden som inte kunde komma in på läkarlinjen? Om man hade nog mycket i huvudet så skulle man veta att det är två helt olika yrken, och att sjuksköterskor inte är någon sämre version av läkare. OM man hade nog mycket i huvudet alltså. Nej, jag vill bara SPY på alla idioter.

"Vi vill inte betala ÄNNU mer i skatt för några som inte kom in på läkarlinjen. De gör ju ändå inte så mycket."

"Haha är du misslyckad pottkusk själv?

Givetvis drömmer de alla våta drömmar om att bli som doktor åsa men de kom inte in på den linjen. Precis som många ordningsvakter/väktare inte kom in på polishögskolan eller socionomer inte kom in på psykologilinjen. Lite dummare helt enkelt."





Filmkväll

Datum: 2012-04-23 Klockslag: 22:23:24

Har varit hos Deson ikväll och kollat på Bridemaids, vad jag älskar den filmen! Fick även en överraskning som visade sig vara lite presenter från Dea & Elina. Hahah underbara idioter! 

Ska hoppa in i duschen nu så att håret hinner torka innan jag ska lägga mig. Vid 09.30 åker vi mot Sundsvall imorgon, jag, Dea, Kajsa & Malin. Ska skjutsa Malin till flyget och passa på att gå och kolla på Birsta lite.. Ska bli riktigt kul, för jag har ett himla shoppingsug!

Måndag

Datum: 2012-04-23 Klockslag: 15:34:39

Började dagen med att cykla iväg på Udden och prata schema inför sommaren. Får snart veta om jag kommer få undersköterskelön eller inte också, tycker själv att det bara vore konstigt om jag inte fick det. Men vi får väl se.

Annars har jag och mamma bara suttit framför tvn större delen av dagen, och så somnade jag en stund också. Är så himla trött idag, känns som om jag skulle kunna sova bort hela dagen. Men det blir inget, för ikväll ska jag äntligen träffa Dea. :D Ska åka dit och titta på nån film eller så. Det blir trevligt!

Små fötter?

Datum: 2012-04-21 Klockslag: 20:31:56

Kevins fot vill vänster och min till höger. Min 7-årige systerson har alltså så gott som lika stora fötter som mig.


Älsklingen ringde just och berättade att Kent lite hemligt släppt fyra nya låtar på Spotify, så nu sitter jag och lyssnar igenom dem. Låter helt underbart hittills, vilket jag inte alls blir förvånad över. Bästa Kent! 

Felicia fyller 5 år

Datum: 2012-04-21 Klockslag: 18:36:45

Har varit hos syster och grattat fina Felicia som fyller 5 år idag. Hon fick den här rosa klänningen av mig (och mamma & pappa lite). Jag var rädd att den skulle vara alldeles för stor, men den satt väldigt bra, med lite utrymme för henne att växa fram till sommaren också. Himla gullig blev hon i den! Så jag har gosat med mina gulliga syskonbarn, surrat en massa & ätit gott fika idag. En bra dag med andra ord!

Uppdatera garderoben lite?

Datum: 2012-04-19 Klockslag: 19:05:45

Finns massa färgglatt på Gina Tricot just nu som jag inte skulle tacka nej till, här är en del av dem!

Myskväll

Datum: 2012-04-19 Klockslag: 15:07:16

Oj, tre dagar sedan jag pluggade senast. Har haft fullt upp med plugg dom senaste dagarna, och när jag väl kommit hem från skolan så har kvällarna gått alldeles för fort. Och som grädden på moset har jag dessutom haft migrän.

Ikväll blir det i alla fall myskväll med god middag [stekt laxfilé med fullkornsbulgur, hemmagjord yoghurtdressing/sås och sallad} och sedan lite lösgodis, chips & dipp framför nån bra film eller serie. Så har jag lite grejer jag ska hinna fixa med här hemma också innan jag åker uppöver med tåget imorgon strac efter 09.

Nyttig start på veckan

Datum: 2012-04-16 Klockslag: 11:26:27

Började dagen med att titta på massa thinspo & fitspo bilder på Instagram. Det borde jag göra varje dag innan jag kliver upp, för gissa om man blir peppad till att äta lite nyttigare & gå på gymmet. Var rädd att vågen skulle visa mer nu efter min svullarhelg, men jag verkar fortsätta hålla mig på ungefär samma nu. Så skönt!

Känner mig ganska snuvig, så jag tror bara att jag kör styrka på gymmet idag. Var länge sedan jag körde armar nu, så det får det nog bli. :) Sedan blir det hem och fortsätta plugga.. Suck.

Nu har jag just ätit frukost. Fiberhavregrynsgröt med hallonsylt (lågkalori) & mjölk och en delikatess med skinka. Mums!

Och så längtar jag såklart efter den här lilla killen

Datum: 2012-04-15 Klockslag: 19:52:39

Min bästa vän (Erika) har ju skaffat sig en förjävla söt liten kille vid namn Pim, som jag själv utsett mig som gudmor till. Enligt Erika så längtar han efter mig också. Jag tror vi kommer bli riktigt bra kompisar!

I'm awesome!

Datum: 2012-04-15 Klockslag: 19:36:55

Så, då har snart hela den här dagen gått också. Jag har faktiskt kommit en bra bit på rapporten. Patientfallet har jag nog gjort ungefär hälften på & hela kommunikationsuppgiften är faktiskt färdig. I'm awesome!


Kommunikationsuppgiften gick väldigt lätt att göra så fort jag kommit igång med den, och skönt var väl det! Tragglar på med själva patientfallet lite, men tror inte jag gör så himla mycket mer ikväll utan fortsätter imorgon. Tycker jag varit nog duktig ikväll! :)
Saknar den här fina tjejen också. Alldeles för länge sedan vi träffades sist. :( Men första helgen i maj kommer får vi förhoppsningsvis besök. 

Ångest

Datum: 2012-04-15 Klockslag: 14:38:24

Alltså. Fick sms av Lisa om att de satt ett datum för när vi skulle lämna in vår rapport till Omvårdnad II. Den ska vara inne den 1 maj. Jag hade trott att den skulle in i mitten av månaden, eftersom det var sagt "någon gång i maj". Så nu har jag helt jävla sjukt mycket att göra, är fast i en pluggbubbla HELA dagen idag och imorgon, sedan får jag se hur långt jag kommit. Har kommit en bit nu i alla fall. Hade tänkt ha det färdigt tills på torsdag, för jag orkar inte dra med mig alla böcker hem till Ramsele. Nej, tills på torsdag SKA rapporten vara färdig.

Det roliga är ju bara att lärarna har en sån jävla fantastisk framförhållning (eller inte). Och något som är ännu roligare - jag har inte fått någon som helst information om inlämningen. Bra där, liksom!

15 april

Datum: 2012-04-15 Klockslag: 11:04:46

Och så har halva april gått också.. Helt sjukt hur fort tiden går. Nyss var det ju januari?
Sov en timme längre än jag brukar idag, var nämligen vaken till efter 02 och spelade Rumble! Verkligen det roligaste spelet nånsin, och så är jag bra på det också. :D Haha!

Nu sitter jag och äter lite av godiset från igår, hade så ont i magen att jag inte kunde äta något. Har just önskat VFU-plats inför nästa termin också, så då var det gjort. Nästa sak att stryka från listan idag är att scanna in alla papper från VFU:n och skicka in till skolan. Och så ska jag tvätta & försöka plugga lite idag också. En typisk söndag med andra ord, fast jag tror faktiskt jag är ledig imorgon. Skönt med långhelg! Kanske skulle börja packa lite smått för jag har heldagar i skolan både tisdag, onsdag & torsdag.

Lördagens middag

Datum: 2012-04-14 Klockslag: 20:33:50

Idag lyxade vi till det lite extra och stekte halloumiost & åt vitlöksbröd till maten. Helt underbart god middag, höll dock på att spricka när vi ätit färdigt. Ska snart mysa ner oss i soffan framför Iron man med lite godis, perfekt lördagsmys! 

Lördag

Datum: 2012-04-14 Klockslag: 13:47:03

Bara sex dagar kvar tills jag sätter mig på tåget hem mot Natursköna. Det känns riktigt, riktigt bra! :) Det tråkiga är att jag dock kommer behöva ta med mig en del plugg hem, men det får gå det med!

Funderar på vad man ska äta idag? Känner mig lite småbakis, jag blir ju som bekant bakis oavsett hur mycket eller lite jag dricker. Någon slags förbannelse, typ. Haha! Så ikväll känner jag för en god middag och sen massa soffmys med tillhörande godsaker. Funderar på att köpa mig en liten påskmust, eftersom jag inte druckit en droppe under hela påsken.

Igår när vi var på stan kunde jag inte låta bli att dra mig mot barnavdelningen och titta på bebiskläder. Jag längtar efter att köpa presenter till lilla bebben! Så spännande, undra vem han eller hon kommer vara? Ett av det bästa med att vara sladdbarn är att jag får njuta av mina fina syskonbarn medan jag själv ännu inte känner mig redo för egna barn. Älskade, fina ungar (som jag dessutom får krama om 6 dagar!!)

Tjejkväll!

Datum: 2012-04-14 Klockslag: 12:58:31

Igår tog jag tåget in till Jönköping lagom till lunch och mötte tjejerna på Jensens för en riktigt god lunch. Deras "favoritsås" är verkligen underbart god! Efter lunchen så gick vi på stan en sväng och köpte alkohol & handlade lite fika & snacks på Ica innan vi gick hem till Mathilda. Där drack vi te/kaffe och fikade, sedan satt vi mest framför tvn och tog det lugnt tills klockan blev lite mer. Sedan trillade det in lite mer folk eftersom under kvällen. Var en riktigt trevlig tjejkväll i alla fall, får göras om snart! :)

Jag hade tur och fick skjuts ner på stationen och tog 22.22 tåget hem till Nässjö, där Micke kom och mötte mig. :) Väl hemma myste vi ner oss i soffan framför en skräckfilm. Mysigt avslut på en väldigt bra dag (bortsett från min hemska mensvärk)!

Mums!

Datum: 2012-04-11 Klockslag: 19:40:55

Längtar tills Erika & Erik kommer hit så vi kan grilla, som vi gjorde i maj förra året (då bilden togs). MUMS! Om det är fint väder någon dag medan jag är hemma i Ramsele så skulle jag vilja grilla, är så himla sugen på det! Hör du det pappa?

Ingen bra dag idag heller

Datum: 2012-04-11 Klockslag: 19:32:58

Har inte mått så bra idag. Vaknade med huvudvärk och kände mig helt slö, så förutom att tvätta har jag bara tagit det väldigt lugnt idag. Ska försöka ta mig iväg på skolan imorgon i alla fall, vill inte missa något & hamna efter.

Lider förutom förkylningen och huvudvärken av dåligt humör och ett godissug som inte är nådigt.

Faster Sara

Datum: 2012-04-10 Klockslag: 21:54:24

Ni vet det där samtalet jag fick en kväll när jag var påväg in på gymmet, som gjorde mig så himla glad? Det var min bror som ringde och berättade att jag ska bli faster.

Middag för en, serverad!

Datum: 2012-04-10 Klockslag: 18:19:03

Idag blev en skitdag med ett riktigt kasst humör. Unnade mig en sportlunch & ett nytt puder när jag var på Ica, jag tyckte jag var värd det. Så nu efter en god middag (som dock gav mig kramp i magen :() ligger jag nerbäddad i sängen och funderar på att slå på en film och slumra till lite. Idag är en sån dag bara,
när man måste få äta choklad och lata sig igenom hela dagen.

Det här är vad jag gör på fredag:

Datum: 2012-04-10 Klockslag: 14:56:30


Luuuuurve

Datum: 2012-04-10 Klockslag: 14:46:07

Längtar lite extra efter den här fina killen idag. 

Regnig tisdag

Datum: 2012-04-10 Klockslag: 14:24:21

Hade skola idag mellan 10-16, med eftermiddagen schemalagd för att göra en gruppbearbetning. Men efter lunchen får vi höra att frågorna inte "är färdiga än", och ska komma  upp på pingpong någon gång under morgondagen. MEN HALLÅ?!?! Hört talas om framförhållning? Tycker de senaste kurserna bara varit nå jävla strul, blir så irriterad.

Så, det var bara att ta sitt pick och pack och åka hem. Så nu ligger jag i sängen, trött & lite hungrig. Riktigt skitväder är det ute också, regnar & blåser en massa. Så idag tror jag att jag håller mig inne, förutom en snabb sväng på affären. Tänkte handla en creme fraiche och göra lax, pasta & den där pestosåsen idag nämligen.

Dagens bästa är att jag har en skön träningsvärk i magen från alla situps jag gjorde igår. Och att min fining kommer hem på torsdagmorgon. 

Röd dag

Datum: 2012-04-09 Klockslag: 23:12:37

Lite skönt med en extra helgdag även om jag inte gjort ett dugg, men. Eller, jag har ju faktiskt kört tre maskiner med sängkläder & handdukar så nu är det lite tommare(?) i tvättkorgen. Skulle kunna köra en maskin till med lite underkläder och sånt, men tycker inte om att vara i källaren själv på kvällen, så jag låter bli. Tar det sedan när Micke kommit hem.


Var för lat för att gå på gymmet idag plus att det var sånt skitväder, så jag tränade lite här hemma istället. Blev glatt överraskad när jag klarade 11 x 3 armhävningar (på knä), kändes skitbra för en svagis som mig! :D Längtar till den dagen jag kan göra några riktiga armhävningar från tårna, men den kommer väl om inte allt för länge hoppas jag! Förutom det har jag kämpat mot ett otroligt(!) dubbelnougat-sug hela kvällen, men tack vare att jag såg en bild på instagram på en väldigt fit tjej så.. ja, bestämde jag mig för att låta bli. Och nu känner jag mig skitduktig, även om det fortfarande skulle sitta jävligt fint med den där dubbelnougaten.. Men jag sparar den till en annan gång.


Nä, nu ska jag platta håret (så jag slipper imorgonbitti) och göra lite te till På bar gärning börjar vid 21.

Glömde visst att publicera detta tidigare, så jag gör det nu!

Söndag

Datum: 2012-04-08 Klockslag: 12:09:40

Vaknade av väckaren vid 09:30 men låg kvar i sängen och tittade på några avsnitt av Parlamentet och åt upp det sista godiset i påskägget innan jag klev upp. Så nu har jag tagit tag i disken & ätit lite äggröra med skinka & persilja till frukost/lunch. Tänkte bara smälta maten liten och sedan sticka iväg på gymmet. Tror att jag kör ben idag och sedan avslutar med intervaller på crosstrainern, dags att göra av med lite av allt jag stoppat i mig nu under helgen.

Det är obemannat på gymmet idag så bara de som har bricka kommer in. Endera så är det väldigt tomt pga att det är påsk, eller så är det massa folk där pga allt de tryckt i sig nu under påsken. Jag hoppas på det första!

Lördag

Datum: 2012-04-07 Klockslag: 19:41:11

Dagens middag fick bli kycklingfilé, råstekt potatis med sallad & beasås - typ samma som jag åt på Jensens igår. ;) Haha! Blev riktigt gott i alla fall. Titta vilka små, fina såsskålar jag köpt också. Nu är det ännu roligare att laga mat och lägga upp på tallriken..
Har faktiskt inte varit iväg på gymmet idag, istället somnade jag i fosterställning i sängen. Haha! Är så himla trött och slut, så jag tror bara jag lägger mig och glor på någon film sedan tills jag somnar. Gymmet får vänta till imorgon!

Glad påsk!

Datum: 2012-04-07 Klockslag: 10:39:33

Nu ska jag kliva upp och koka ris och värma på det som blev kvar av kinagrytan jag gjorde i torsdags, mums! Blir perfekt till frukost/lunch. Sedan tänkte jag göra ett ryck här hemma, har ett diskberg som behöver diskas och även lite annat att fixa med. Så tänkte jag sticka iväg och träna innan det är dags för middag också, får träna extra hårt idag med tanke på allt jag smällde i mig igår (och idag, om man tittar på bilden)!

Mysig dag i Jönköping

Datum: 2012-04-06 Klockslag: 21:26:11

Runt 13:30 var det dags att gå ut i snöovädret för att ta tåget, usch vilket jäkla skitväder alltså! När jag kom fram till Jönköping så mötte Lisa mig i Juneporten och så tog vi bussen till A6. Jag hittade lite grejer på IKEA (kunde inte låta bli, men nu är det köpstopp!) och så hittade jag lite presenter till världens finaste syskonbarn. Felicia kommer bli helt till sig när hon får sin födelsedagspresent, om jag inte är helt ute och cyklar? Jag hade blivit överlycklig om jag var hon. :)

Sedan stannade vi för hos Lisa en stund, och då passade jag såklart på att gosa med deras katt. Längtar efter mina lurvbollar där hemma!! Men i alla fall, sedan gick vi vidare till Jensens där vi åt middag. Tog vitlöksbröd till förrätt, kyckling på grill med råstekt potatis, grönsaker och deras "favoritsås" & bea till varmrätt. Sedan tog vi var sin chokladmousse med grädde till efterrätt, vilket jag nästan aldrig gör. Riktigt gott var det i alla fall, kommer helt klart äta där fler gånger. :) (Ska nog luncha där på fredag redan, haha!) Har haft en jättetrevlig dag i alla fall!

Mammas kinagryta

Datum: 2012-04-06 Klockslag: 13:11:05

Igår efter jag varit på gymmet bestämde jag mig för att göra kinagryta (mammas goda mat!) så jag stack in på Coop och handlade lite. Provade att göra den på quornstrimlor - och vilken succé! Snabbt, enkelt & himla gott. Det blev dessutom över så jag kunde äta det till frukost/lunch idag.


Nu ska jag strax kila iväg till tåget. Ska in till Jönköping och hänga med Lisa, ser verkligen fram emot att äta ute. Hoppas några restauranger är öppna trots att det är långfredag bara, man vet ju aldrig här i lilla jerusalem.

En bit på vägen

Datum: 2012-04-06 Klockslag: 10:48:10

I mitten av februari, närmare bestämt den 16e, så vägde jag mig och fick en chock. Hade gått upp mer än jag någonsin hade kunnat föreställa mig - och bestämde mig för att nu var det fan nog. Jag köpte mig ett gymkort (som jag tyvärr inte kunnat utnyttja riktigt förrän nu pga sjukdom osv) och har försökt ändra min kost så gott det går. Trots att jag knappt tränat under tiden och bara tänkt på kosten lite extra så har jag lyckats gå ner 3,1 kg sedan dess. Det känns så jävla bra! Har dock en hel massa kilon till som jag vill få bort, men jag tar det lite i taget. Målet jag satte den 16e februari var att gå ner 8,5 kg, och 3,1 av dem är redan borta. Hoppas på att kunna gå ner några kg till innan sommaren och även få lite mer muskler!
Här ser ni två kassa bilder på hur gymmet där jag tränar ser ut, om det var någon som var nyfiken! :)

Gymmet nästa!

Datum: 2012-04-05 Klockslag: 17:23:27

Idag tror jag att jag fokuserar på ben och sedan kör lite kondition på slutet, så får det bli!

Dagens middag

Datum: 2012-04-05 Klockslag: 16:15:22

Idag efter skolan svängde vi förbi IKEA så jag köpte lite nytt porslin. Rektangulära tallrikar (som den ovan) med tillhörande skålar och så några stora glas (också på bilden), hela 48 cl får det plats i dem! Nu ska jag smälta maten en stund och sedan gå på gymmet, har egentligen inte alls lust men att vila tre dagar i rad går inte för sig!

Lax, pasta & pestosås

Datum: 2012-04-04 Klockslag: 18:18:31

Efter att Erika sagt att denna maträtt var så god så bestämde jag mig för att prova den idag. Och precis som hon sa så var det väldigt enkelt & gott. Kommer helt klart att göra det fler gånger! :) Älskar att krydda lax med skitmycket citronpeppar, vill absolut inte ha den där typiska "fisksmaken" när jag äter lax.

Pink Sands

Datum: 2012-04-04 Klockslag: 18:06:59

Var vaken tills Micke gått iväg till tåget inatt, så jag var riktigt trött när jag vaknade imorse. När vi väl kom på skolan var det en otroligt tråkig föreläsning om lagstiftning, så i sista pausen bestämde vi oss för att gå. Så vi gick iväg på stan en sväng, och när vi gick förbi Anna-K så kunde jag inte låta bli att gå in och titta lite. (Kan aldrig gå förbi en inredningbutik, MÅSTE gå in!) Det fanns ett stort utbud på Yankee Candle och det var även 25% på Pink sands då det var månadens doft - så jag kunde inte stå emot. Fick betala ca 135 kr för ljuset istället för 175. Luktar himla gott, och passar perfekt in i vårt numera rosa vardagsrum. Det kan tyckas himla dyrt för ett ljus, men om man väl börjat köpa dem så vill man inte ha några andra!


Sedan jag kom hem har jag i stort sett bara slappat i soffan, och sovit en stund. Är så otroligt orkeslös, kanske behöver en ligga-i-soffan-dag? Tänkte i alla fall försöka knata iväg på Ica och handla lite frukost och grejer till imorgon, kan behövas.

Tisdag

Datum: 2012-04-03 Klockslag: 14:26:10

Tog en lite längre sovmorgon idag då jag var så himla seg. Så jag var klar ganska lagom tills det var dags att bege sig mot tandläkaren. Hade tid där 12:30 för att laga ett hål, SOM jag gruvat inför det alltså. Men, det gick ganska snabbt & smärtfritt faktiskt. :)

Så har jag surrat en hel massa med fina Fikan i telefon också, och proppat i mig honungsmelon. Helt sjukt vad gott det är! Ska strax knata iväg på Ica och handla lite också, det blir gomiddag och mys ikväll eftersom Micke tar tåget uppöver inatt. Så jag blir gräsänka ett x antal dagar framöver, men det ska nog gå bra det också. Ska försöka ägna all tid åt träning & plugg, så kanske jag kommer ikapp det jag råkat hamna lite efter.


Glad tjej, med en himla massa att se fram emot! 

Bra start på veckan

Datum: 2012-04-02 Klockslag: 22:34:48

Har haft en bra dag idag! Först åkte jag på skolan några timmar för introduktion till Hälsa & välfärd ur ett samhällsperspektiv följt av en lunch på Tortellini med tjejerna och sedan en föreläsning om social välfärdspolitik i Sverige. När vi slutat så åkte jag med Lina på Willys och handlade lite, gick sedan och hämtade några böcker på biblioteket och gick hem och diskade & lagade mat tills Micke kom hem från jobbet.


Nu ikväll bestämde jag mig för att ta min feta röv & gå på gymmet och köra minst 30 min på crosstrainern. Just när jag skulle gå in på gymmet så fick jag ett samtal som gjorde mig så himla, himla glad. Stod sedan på crosstrainern i typ 40 min med ett leende på läpparna. Brände drygt 300 kalorier, vilket kändes himla fint! Nästa gång tror jag att jag istället för att köra "passet" i mitten i övre raden (om ni tittar på bilden) ska köra intervaller. Nu ska jag mysa med min kille & fortsätta titta på Betnér direkt.

Söndag

Datum: 2012-04-01 Klockslag: 14:01:51


Kom hem från gymmet för en stund sedan och tog och gjorde mig en jordgubbssmoothie med proteinpulver i. :) Mums! Körde ett helkroppspass idag och värmde först upp med 10 min på crosstrainern. Tog det dock ganska lugnt eftersom jag vaknade med lite halsont efter att ha frusit fötterna av mig igår på torget. Men om jag inte känner av något i halsen imorgon tänkte jag köra ett konditionspass efter skolan, så jag håller tummarna för att halsen känns bra när jag vaknar.


Nu har jag just varit nere i tvättstugan och slängt i en ny maskin. Så att springa upp & ner till tvättstugan är väl ungefär vad jag tänkte ägna dagen åt.
Ska bli skönt att få det bortgjort! :)

RSS 2.0