center>

Saknar dig redan

Datum: 2012-01-31 Klockslag: 21:02:31

Här skulle man kunna tänka sig ett inlägg om helgen i Norrköping och lite trevliga bilder tagna med systemkameran.

Men nej, jag råkade (dum som jag är!) glömma hela kameraväskan & allt som hör till i Norrköping. Så, det blir bara mobilbilder här några veckor framöver. Saknar redan min kompis Nikon.

P.s Jag saknar dig också, Erika. D.s.

Vårddag & VFU

Datum: 2012-01-31 Klockslag: 21:00:10

Idag har vi haft vårddag nutrition på skolan. Började med ett patientfall på morgonen följt av seminarium, sedan var vi på plan 7 och övade på att mata/matas, sätta sond & att ge injektioner. Och vet ni? När jag stod där med olika sprutor och kanyler framför mig kände jag att jag önskade att jag hade haft en mänsklig arm att prova på. Blev glatt överraskad med tanke på hur känslig jag är, för blod, sprutor och allt sådant. Vi övade i alla fall på att ge insulin s.c och i.m injektioner, på en "skumgummigrej".

Sedan fick vi reda på våra preliminära VFU-platser också, och gissa vart jag ska vara? Kirurgkliniken i Eksjö, ska bli riktigt spännande! Kirurgiboken (som vi hade i patofysiologikursen) får bli min kvällsläsning, känner mig så himla pepp. Redo att fylla huvudet med massa ny kunskap & praktisk erfarenhet. Efter ett antal svimningar ska jag nog vänja mig vid allt.. ;-)



Grattis på födelsedagen mamma ♥

Datum: 2012-01-27 Klockslag: 11:47:08


Hittade ingen annan bild, men denna får duga. Nu ska jag iväg på skolan och sedan tar vi 17:30 tåget mot Norrköping!


Vårddag I

Datum: 2012-01-26 Klockslag: 19:14:44

Idag hade vi som sagt vårddag på skolan mellan 08.00-16.00. Har haft en riktigt rolig dag med massor av skratt. Vi har bl.a bäddat sängen medan någon av oss låg i den. Det var mycket mer bekvämt än jag hade trott. Sedan tog vi tempen, borstade tänderna på varandra och övade på att lägga varandra på ett bäcken. Ja, ni kan ju tänka er vilka fula bilder vi tagit under dagen (de nedan t.ex), gud så vi har skrattat!

Onsdag

Datum: 2012-01-25 Klockslag: 12:37:37


Har fått skäll om mitt dåliga bloggande nu igen, så än en gång - jag ska bättra mig! ;) I alla fall, imorse klev vi upp och gick till Get some tattoo för att Micke skulle tatuera sig, men när vi kom dit så hade några andra hunnit före (drop in på onsdagar) så han ska gå tillbaka dit lite senare idag. Men när vi ändå var ute så passade vi på att gå in på Life och så bestämde jag mig för vilka skor jag skulle ha, det blev de på bilden ovan. Så nu är jag 900 kr fattigare, men hoppas på att få slippa ha ont i fötterna när jag jobbar. Det är värt 900 kr!

Är ledig idag, så tänkte passa på att plocka ihop lite här hemma & läsa på lite från föreläsningarna jag missade igår. Annars tänkte jag bara ta det lugnt och njuta av min lediga dag (och kanske passa på att bleka håret så jag får det gjort någon gång), för imorgon är det 08:00-16:00 i skolan som gäller. Har vår första vårddag och temat är hud, det ska bli roligt. På vårddagarna får vi ett patientfall som vi ska fundera över och sedan har vi seminarium & kommer att vara på plan 7 där vi "utövar" dessa saker, som att träna på att ta blodprover osv.

Utekvällen

Datum: 2012-01-22 Klockslag: 12:28:41

På min födelsedag blev det såklart ett besök på Akropolis, vår favoritrestaurang här i Nässjö. Vi tog in vitlöksbröd till efterrätt & sedan åt vi som vanligt Fileto Kotas. Mums! När vi hade ätit så gick jag till tåget som skulle gå vid 17:45, och så var jag framme hos Julia vid 18:30 och började förfesta lite! Spelade ölspelet & jag har aldrig och vid 21:15 så åkte vi ner på Akademien. Tyvärr var det väldigt lite folk & de spelade heller ingen direkt bra musik - väldigt tråkigt! Dansa är ju det roligaste med att gå ut, och då vill man ju gärna ha riktigt bra musik att dansa till. I alla fall så blev det en ganska tidig kväll (kanske 00:30) och på hemvägen körde vi McDriven.






Halsbandet!

Datum: 2012-01-21 Klockslag: 15:47:23

pic.twitter.com/mjM6Nh06
pic.twitter.com/VLqYXRkJ
Så himla fint, jag är SÅ nöjd!

Vilken fin födelsedag!

Datum: 2012-01-21 Klockslag: 14:06:39







När älsklingen kom hem från stan så hade han köpt en fyrabitars smörgåstårta & ett jättefint halsband från Rock By Sweden Åsitas av Laila Bagge. Tack så mycket älskling! 

Datum: 2012-01-21 Klockslag: 12:54:15

Så går jag in och ser detta också. PUSS! Jag har världens finaste vänner. <3


Tack för det, fina du!

Datum: 2012-01-21 Klockslag: 12:45:20

Fick just ett mail som gjorde mig tårögd. Verkligen inget jag hade väntat mig, tack!

"
Ha det äran!
Jag tyckte de kändes lite opersonligt att skriva grattis på facebook, så.. de här var det bästa jag kom på ! Haha!
Men ett sjukt stort himla grattis till dig, jag hoppas verkligen du kommer ha en bra dag och kommer få ett bra år som 21-åring. ehe!
Det jag tycker är trist vid en sådan glad dag, är att vi inte har lika mycket och bra kontakt som vi haft förut.
För är det någonting jag saknar, så är det äkta vänner, och såklart ser jag dig som en äkta vän och kan alltid söka upp dig om det behövs vid alla tillfällen.
Men just det här att hitta på saker, och prata om allt, och hälsa på varann osv som är lite trist att sånt aldrig sker. Meen kanske de är för vi har gått och blivit gamla, vad vet jag. Du ska veta att jag alltid kommer att älska dig. Du är en sjukt bra människa, och fruktansvärt klok sådan, du kommer verkligen ta dig dit du vill.
Kom just att tänka på då vi alltid var i Nordsjö,  fatta du vad mysigt de va?! Haha.. Speciellt den här kvällen då vi gjorde kyckling i ugn, sån här Stinas kyckling, och klockan var rätt sent.. så sprang vi spontant ner och badade efter, vilka tider ! Kanske borde ta en kväll i Nordsjö i sommar .. 
Haha och bilderna är dom enda jag har på min dator som jag skickade med, eftersom den kraschat och hittade dom kvar på min bdb förut. Du kommer alltid var min pattlisa, som hade tusen olika disney bh:ar som barn, som inte ens hade bröst?!! Sen BOOM
goes the dynamite så kom två meloner upp, wtf?
Och den där kvällen då vi dansade med blomman var magisk, kommer aldrig glömma den blomman!!!
Men hur som helst, tack Sara för att du ha varit en bra kompis genom hela mitt liv, för du har varit med och gjort min barndom, och funnits för mig jämt.
Även då vi hatade varandra så gick de rätt snabbt att jag ringde upp dig och sprang över till dig igen. Jag är stolt att ha just dig som kompis.

Grattis!
<3

/Sulle."


En av bilderna hon skickade med, när vi en utekväll dansade runt den här blomman. Haha, sjukt var det!

Happy birthday to me!

Datum: 2012-01-21 Klockslag: 12:06:48


Började dagen vid 06 då jag öppnade paketet som mamma skickat, det var ett fint förkläde med matchande grytlappar till! :) Välbehövligt och bra, tror dessutom att färgen matchar våra gardiner. 

Vid 08 var det tentadags, vi får väl se hur det gick. Efter tentan mötte jag upp Julia, Lina & Emelie och så åkte vi på IKEA och åt lite frukost innan vi åkte på systemet och handlade till ikväll. Emelie råkade lura mig att ta öl i min temugg. Vi funderade över vart tevattnet fanns, och så pekade hon på en kran (som det i och för sig stod pripps blå på) och sa att hon trodde tevattnet fanns där i. Nej, det var verkligen pripps blå. Haha!

Kom hem för drygt en halvtimme sedan, så nu ska jag bara ta det lugnt ett tag. Micke är iväg och köper min present, och jag blev beordrad att låta disken vara. Så, jag tar det bara lugnt som sagt. Vi ska ringa och boka bord på Akropolis sedan, det ska bli mysigt & gott. :) Sedan tar jag tåget in till Jönköping vid 18:45 och festar lite med tjejerna! Och det bästa av allt nästan, är att Linas kille kommer och hämtar oss inatt så jag får åka hem och sova med älsklingen. Så himla mycket skönare att vakna hemma dagen efter om man är bakis, haha.

För min familj

Datum: 2012-01-20 Klockslag: 16:14:42

Micke är på gymmet så jag passar på att lyssna på Gotye på hög volym & sjunga med. Sitter och tittar runt på tatueringar och funderar lite.. Är riktigt sugen på att göra en tatuering nu, som så många gånger förr. Finns så mycket jag vill göra, men är inte heeelt säker. Men något jag funderat på länge är att göra fem svalor, som står för mina föräldrar & tre syskon. Just biten med att tatueringen ska betyda något är viktigt för mig, jag vill inte göra något bara för att det är snyggt. Tänker mig något liknande som på bilden nedan, så himla fint! Fast jag tror dock att jag skulle vilja att mina svalor var lite mindre än på bilden, och inte i samma "mönster".



Trött & tröttare

Datum: 2012-01-19 Klockslag: 20:48:25

Ikväll är vi hemskt trötta här hemma. Micke har somnat i soffan och jag sitter här och gäspar & har en hemsk huvudvärk. Blir nog en tidig kväll ikväll, hade tänkt kliva upp runt 09 imorgon och börja tentaplugga så jag har några timmar på mig! Sedan har jag och mina "twitter-kompisar" Molkan och Markus planerat in en fika på eftermiddagen/kvällen. Har länge pratat om att vi borde träffas & ta en fika, vi bor ju trots allt i samma stad. Så nu blir det tillslut av, det ska bli roligt!

Sedan blir det såklart fredagsmys med älsklingen, och jag tänkte unna mig en B&J Half Baked eftersom jag varit så duktig när det gäller sötsaker hela veckan. 


Skulle verkligen inte ha något emot att ha den här sötingen här och ligga och snusa på. Hon är så himla fin!

Riktigt bra musik att plugga till!

Datum: 2012-01-19 Klockslag: 13:26:25

All this way - Amanda Fondell
Somebody I used to know - Gotye feat. Kimbra
The lion's roar - First Aid Kit
True colors - Amanda Fondell
Save me - Gotye
Lookie Lookie - Stella Mwangi
Made of - Amanda Fondell



Making mirrors

Datum: 2012-01-19 Klockslag: 12:47:14


Det bästa jag hört på länge. Helt underbart! Jag älskar den där speciella känslan som man bara kan få av riktigt, jävla bra musik! Snacka om att det går bättre att sitta och plugga nu när jag hittade det här underbara albumet att förgylla tiden med.

Tentaplugg

Datum: 2012-01-19 Klockslag: 11:25:53


Klev upp för en stund sedan och har just ätit rostade mackor & apelsinjuice. Tänkte ägna dagen åt att tentaplugga, vilket inte känns sådär jätteroligt men väldigt nödvändigt. Igår när vi pluggade tillsammans så klickade det till lite & jag fattade en del saker, så nu går det nog bättre att sätta sig ner och plugga.

-

Datum: 2012-01-18 Klockslag: 20:19:48

Tumblr_luwaj3xrvl1qa7ajjo1_500_large

Statistikplugg med tjejerna

Datum: 2012-01-18 Klockslag: 20:13:33

Imorse kom Lina och hämtade upp mig vid 9, sedan när vi var framme i Jönköping mötte vi upp Julia & Emelie och satt oss på biblioteket och pluggade statistik. Gick igenom en massa instuderingsfrågor och surrade en hel del annat också. Strax före 12 gick vi på stan för att äta lunch på Tortellini (eller Venedig som Emelie fått för sig att det hette, vilket gjorde det svårt att hitta stället. Haha!), och det fick bli en pasta carbonara för mig. Till min förskräckelse fick man en äggula mitt ovanpå maten, men jag lyckades ganska bra med att peta den till kanten som man kan se på bilden. 

När jag kom hem gick jag och hämtade ut mitt paket med jeansen i, och de satt sådär snortajt & bra som jag ville. Nej, nu ska jag och Micke ta och rosta lita mackor att äta till kvällsfika till något avsnitt How I met your mother. :)



Hade på mig mina riktiga gubb-brillor idag! (Tror faktiskt de hängde på herravdelningen på SpecSavers.)



Måndag

Datum: 2012-01-16 Klockslag: 19:35:28

Åkte på skolan efter att ha fått ca 3 h sömn inatt och med hemsk tandvärk, men nu är vårt grupparbete färdigt i alla fall och det känns jätteskönt. När jag kom hem somnade jag nästan direkt och vaknade lagom för att hinna ringa tandläkaren innan de skulle stänga. Imorgon 14.00 fick jag en tid, om de bara tittar på tanden då eller om de faktiskt drar den vet jag inte. Men jag har pöanerat en hel del. Hörlurar ska med så jag kan lyssna på HÖG musik fmr att inte höra hur det lever om i munnen, Micke får följa som mentalt stöd & jag ska endera ha lugnande tabletter eller lustgas. Har tänkt ut det hela ganska noga, lustgas eller lugnande är ett KRAV för att jag ska gå med på att dra en tand utan att bli sövd.

Nu har vi en äppelpaj i ugnen som snart är klar, då ska vi äta den framför ett avsnitt Once upon a time. :-) Sjukt bra serie, kolla på den om ni inte redan gjort det.

Olivia black highwaist

Datum: 2012-01-15 Klockslag: 21:10:22

Olivia Black Highwaist
Fick klicka hem dessa som en lite tidig födelsedagspresent från mamma & pappa. :) Tack! 

14e januari

Datum: 2012-01-14 Klockslag: 14:57:53

Igårkväll spelade vi Geni, och jag vann två av två gånger! Woho :D Sedan tittade vi på några avsnitt av The big bang theory & Once upon a time, så himla bra serier.

Nu har jag just varit ute på en promenad runt sjön, det såg så härligt ut när solen lyste - trodde jag ja! Blåste som bara den och var riktigt kallt, men var skönt att få frisk luft & lite sol i alla fall. Nu ska jag plugga en stund innan vi går och handlar till tacosen ikväll. Mums! Tänkte ge Micke en chans att försöka slå mig på Geni också, vi får väl se hur det går med det, men jag ska väl inte vara allt för kaxig kanske!

Tandvärk

Datum: 2012-01-14 Klockslag: 12:34:09

Usch vad jag hatar min jäkla visdomstand, vet inte hur många gånger jag fått en inflammation pga den nu. Har så förbannat ont och känner hur smärtan sprider sig mer och mer i munnen, bara jag slipper få ont i hela käken ännu en gång så är jag nöjd. Det dumma är att jag vägrar dra den också, för att jag är livrädd för det. Mina krav är att få bli sövd, och helst att någon av tandläkarna jag hade i Ramsele ska göra det. Litar inte alls på tandläkaren jag har här i Nässjö.

I alla fall, lördag idag och jag måste plugga. Det är så svårt att komma igång nu när man varit ifrån plugget i flera veckor, men jag ska försöka göra en mjukstart i alla fall. Till veckan blir det hårdplugg!

Mysiga fredag!

Datum: 2012-01-13 Klockslag: 19:57:21



Tog det fina fatet från IB LAURSEN jag fick i julklapp och ställde på lite olika ljus, så fick vi lite nytt i vardagsrummet. :)

På eftermiddagen gick vi och handlade, precis den där tiden när man verkligen INTE vill gå och handla. Det är fredag och alla är på ICA (känns det i alla fall som) och alla har dessutom sina barn med sig, som i sådana situationer kan vara ganska vidriga. T.ex någon unge som gick runt och åt på en banan skulle tränga sig in mellan mig och potatisen som jag stog och plockade. Nej, jag kan ha väldigt svårt för okända barn. Ja, i alla fall så gick vi sedan hem och gjorde en supergod middag som vi åt medan vi tittade på The big bang theory. Sedan slocknade jag visst i soffan och vaknade av att Micke skrek till, för att han blev rädd för något på Skyrim som han satt och spelade. Haha! Nu tänkte jag göra lite fruktsallad, säga åt honom att sluta spela & slå mig ner framför tvn. :)

Min mugg (på bilden) är f.ö perfekt vid middagen då den rymmer omkring 8 dl, så jag slipper fylla på det hela tiden medan jag äter. :D Får annars fylla på 2-3 gånger, vilket jag slipper nu.

Vill ha!

Datum: 2012-01-13 Klockslag: 15:10:32



Denna skulle jag hemskt gärna äga, och nu finns den på CDON för bara 349 kr. (Tips till min födelsedag kanske?)

the one

Datum: 2012-01-13 Klockslag: 13:43:10


Nästa gång jag köper en ny parfym så blir det nog denna. Fick med ett "provrör" med beställningen som mamma och pappa gjort åt mig i julklapp, när jag fick Marine Groove. Har på mig the one just nu och den luktar hur gott som helst!

Fredag

Datum: 2012-01-13 Klockslag: 13:15:50

En sak som är väldigt skön med att komma in i vardagen igen är att man får den här helgkänslan! Även om jag ofta är ledig mitt i veckan och sådant så känns helgen ändå speciell, vilket jag älskar!

Igår åkte jag in på skolan och träffade min grupp, så vi gjorde klart vår artikel & nu är den inskickad. Så i helgen ska jag bara läsa igenom artikeln som vi ska granska & försöka bekanta mig lite med statisiken. Dagens planer är att städa lite här hemma, och byta ut julgardinerna som fortfarande hänger i vardagsrummet. Skulle så gärna vilja ha några nya gardiner dit, de genomskinliga vita är himla fina men det blir lite tråkigt att bara ha dem i längden. Några med lite färg kanske skulle vara trevligt? Hade fått hem några olika kataloger nu medan vi varit borta, så kanske ska ta och titta i dem och se om man hittar något som skulle passa (både utseende- och prismässigt).

Saknar dom här små skitarna, önskar att jag hade kunnat ta med den mörka, lilla tjejen! Idag åker de upp på blocket.

Onsdag

Datum: 2012-01-11 Klockslag: 19:28:43

Försöker plugga till vårt grupparbete, men vet som inte riktigt vad jag ska göra.. Så istället satt jag mig och skrev in de kommande veckorna i min almanacka, så nu vet jag vad som händer fram till den 27 februari. Det är skönt att veta hur närmsta tiden ser ut, men man får ändå lite ångest av att veta vad man ska göra varje dag & hur mycket man kommer ha att göra. Nåja, två år kvar bara.

Idag tog jag en riktigt rejäl sovmorgon, låg och drömde ända till 12:20. Dumheter jag vant mig vid medan jag var hemma över jul, måste få bort dom där otroligt långa sovmornarna nu. Sedan har jag städat bort julen lite och plockat ihop här hemma. När vi öppnade balkongdörren för att vädra medan vi bytte sängkläder så fick jag verkligen vårkänslor - det riktigt luktade vår här inne! Kan ju tillägga att snön som var när vi kom nu har regnat bort. Såklart.


Världens mysigaste morgonrock från H&M.

Saknar er redan ♥

Datum: 2012-01-10 Klockslag: 23:56:06


Saknar faktiskt världens bästa föräldrar redan. Tur att Skype finns i alla fall!

When you come back from a loss, beat the odds, and never say never, you find a champion.

Datum: 2012-01-10 Klockslag: 19:42:54


Helt underbar film som man bara måste se! Baserad på en sann händelse och man får dessutom se en massa klipp om den verkliga händelsen. Jag frågade Micke innan vi slog på den om jag skulle börja gråta när jag såg den "nej, det tror jag inte" sa han. Klart jag grät, flera gånger.

Åter till vardagen

Datum: 2012-01-10 Klockslag: 18:48:19

Igår packade vi in oss själva & all vår packning i bilen och åkt söderut igen. Erik & Erika hämtade upp mig vid 08 och sedan hämtade vi Per och tillsist Micke i Österforsse. Otroligt nog så fick all packning plats i bagaget (förutom en hockeyhjälm) och vi slapp ha någon väska i bilen.

Första stoppet blev i Sundsvall där det blev frukostbuffé på IKEA för 29 ynka kronor. Sedan blev det ett snabbt stopp i Hudik också, där vi gick på toa, tankade & handlade lite. Efter det åkte vi vidare med Hjalle & Heavy i högtalarna, haha! När vi släppt av Per i Uppsala åkte vi vidare, och roade oss då med ett frågespel Micke hade på sin surfplatta. Vem vann? Jo, jag! Nöjd tjej. Alla mina svar var väl inte helt klockrena (bilden nedan), men jag lyckades vinna ändå! Svaret på frågan var visst kommunist, inte Lasse.



När vi kom till Norrköping åkte vi på Max och åt, sedan en sväng på Ica innan vi blev skjutsade ner till stationen. Tåget som skulle gå vid 19:30 gick vid 20:38, förvånande? Inte direkt. Så vi var hemma i Nässjö strax efter 22, så då blev det en dusch & sedan la vi oss och tittade på Soul surfer (som var sjukt bra!).

Ännu en katt!

Datum: 2012-01-08 Klockslag: 17:50:43

Lyckades få EN bild på K-G innan han blev irriterad på blixten och gick därifrån. Världens dreggligaste katt är han också, man blir helt blöt när man gosar med honom för att det droppar lite här & där. Vi har en teori om att han kanske har en liten hjärnskada, eftersom han föddes bak & fram och var helt blå/lila när han kom ut. Hade jag inte masserat honom och hjälpt honom att efter 30 minuters kämpande hitta spenan så hade han nog inte levt idag.

Nu ska vi strax äta (någon ny mat som verkar skitgod!) och sedan har jag och mamma köpt varsin Bingolott. Jag har nästan packat klart allt också, är kameran & sminket som inte är ihopplockat bara nu tror jag. Varit och sagt hejdå till Elina, Dea och barnen har jag också gjort. Fick en extra lång kram av Bibbi när jag sa att vi skulle säga hejdå och lyfte upp henne, hon verkade aldrig vilja gå ner. Älskade unge! 

Myskväll ♥

Datum: 2012-01-08 Klockslag: 13:40:13


Igår hade vi en mysig hemmakväll här hemma på Tussilagovägen. Dukade fram vin, ost & kex och åt medan vi tittade på National Treasure & National Treasure: Hemligheternas bok.

Ikväll visar de Blades of Glory på tvn också, så det kanske blir något man sätter sig och tittar på och bara myser en sista kväll. Åh, jag vill inte åka härifrån "redan"!

Söndag & sista dagen här hemma

Datum: 2012-01-08 Klockslag: 13:20:23

Sista dagen hemma i Ramsele idag, känns himla tråkigt faktiskt. Jag hade gärna kunnat stanna en vecka till eller så, men är ändå riktigt glad över att jag faktiskt kunnat vara hemma under hela tre veckors tid. Har haft det så roligt & det har varit så härligt att träffa alla igen. 

Idag ska jag hinna med att packa, fixa lite skolgrejer (tråkigt som satan!) och träffa barnen, Elina & Dea, Erika(?) och ha en mysig hemmakväll med mamma & pappa. Vi ska laga någon ny sorts mat idag som verkar jättegod, och sedan ska vi göra marängtårta med daim till efterrätt. Mums! Skulle vilja spendera en massa tid med kattungarna också, men som min allergi är just nu vet jag inte om det är möjligt. Jag ser rent ut sagt förjävlig ut så som mina ögon svällt upp och min näsa är röd av allt snytande och nysande. DET ska faktiskt bli skönt att slippa nu när jag åker här ifrån, och den ständiga känslan av att vara förkyld.

Inga vuxna!

Datum: 2012-01-07 Klockslag: 18:04:26



Idag har jag bara varit med familjen & tagit det lugnt. Mitt på dagen nångång så följde jag med mamma på byn och gick in på Hem & Fritid för att titta litegrann, sedan fick vi för oss att åka till syrran & blev kvar där ett bra tag. Den här fina lilla lappen hade Kevin, 7 år, satt upp på dörren till sitt rum. Världens bästa Kevin! Nästan lite läskigt hur stor han faktiskt har blivit. Ska åka dit en sväng imorgon också eftersom vi sedan kanske inte ses förrän till sommaren nästa gång, men jag hoppas få en lucka runt påsk eller så.

Ikväll tänker jag äta lite ost & kex med mamma och pappa också, sedan kanske se någon film eller om det finns något bra på tvn som vi kan titta på. En myskväll här hemma helt enkelt!

Världens finaste Chester

Datum: 2012-01-06 Klockslag: 15:05:35



Han är så himla fin med sina små lodjurs-tofsar på öronen. 

Nyår ur Erikas kamera

Datum: 2012-01-05 Klockslag: 23:43:18




Ännu ett nyår som jag firat in tillsammans med min finaste Erika! ♥ Det roligaste nyåret på länge dessutom.

Ikväll hänger jag med dessa brudar!

Datum: 2012-01-05 Klockslag: 17:19:44


Har varit och köpt godis och snart kommer Elina och hämtar upp mig så hänger vi hos Dea hela kvällen! Dea hade tydligen blivit brydd av mitt "Deson, hockey, skitsnack och gosaker ikväll? :D" sms, så hon gatt fråga Elina om det var hennes påhitt. Haha! Verkar det konstigt att jag vill se hockey eller? I alla fall, den är så sent så jag har nog somnat innan dess ändå.

Håller mig borta från nyårslöften

Datum: 2012-01-05 Klockslag: 14:54:41

Jag slår aldrig vad, och jag har aldrig några nyårslöften. Det känns mest som att nyårslöften är till för att brytas, när hörde man senast om någon som faktiskt höll sitt nyårslöfte? MEN, något jag gärna gör när det nya året börjar är mål för året. Mål som jag vill & hoppas kunna uppnå, realistiska sådana. Inget jäkla "sluta äta godis" eller "börja träna fem gånger i veckan" för det funkar liksom inte, inte för mig i alla fall.

Att göra upp mål för året är mycket bättre & jag har lyckats uppnå flera av dom målen jag satt upp. T.ex så var några av mina mål 2009 (tror jag att det var?) att ta körkort & bli mer positiv: check!

Nu sitter jag och funderar vilka mål jag ska ha för detta år.. Det jag vet just nu är 1. en hälsosammare livsstil & gärna gå ner några kg på köpet, 2. övervinna min rädsla för blod och andra sjukhusrelaterade saker och 3. verkligen fundera över om jag vill åka på utbyte till t.ex Afrika och isåfall våga söka. Mål nr 2 får jag chans att jobba på redan om 1½ månad när jag går ut på VFU, vilket ska bli otroligt spännande.

Trevlig kväll!

Datum: 2012-01-05 Klockslag: 01:25:58


Ikväll har som sagt Erika varit här så vi har ätit ost & kex och druckit vin och surrat en hel massa. :) Himla trevligt!

Nu ska jag lägga mig och läsa igenom böckerna för denna kursen så jag har koll inför imorgon när vi ska träffas (de i skolan & jag på Skype) i gruppen och ordna med vår undersökning & vetenskapliga artikel vid 09.00. Kommer vara dötrött! Har råkat ta lite väl mycket ledigt, så jag ligger en del efter nu.. Blir till att råplugga när jag kommer hem igen, för dom här sista dagarna här ska jag njuta av. ♥ Nej, nu ska jag som sagt lägga mig och läsa och sedan se ett avsnitt Parlamentet innan jag somnar.

Onsdag

Datum: 2012-01-04 Klockslag: 15:07:24


Hur bedårande får man vara? Passat på att fota kattungarna lite till Blocket-annonsen vi kommer att lägga ut snart. Önskar jag kunde ta med mig en hem, de är ju så himla söta!

Imorse vaknade jag tidigt och var sur för att jag skulle kliva upp, och blev riktigt lycklig när jag insåg att jag inte skulle jobba idag. Sovmorgon är det bästa som finns! Annars har jag bara umgåtts med mamma idag, och nu ska vi snart åka och handla sedan blir det lasagne till middag. Fyfan så gott! Ikväll kommer Erika hit och äter ost & kex med oss också, det ska bli trevligt & mysigt. :)

Måndag

Datum: 2012-01-02 Klockslag: 15:09:20

Idag har jag inte gjort något vettigt alls faktiskt.. Vaknade vid 12:30(!) och har i stort sett suttit i pyjamasbyxor hela dagen. Nu har jag just ätit lite och ska börja gå mot jobbet om ca 30 minuter, har en 16-21 ikväll. När jag kommer hem ska jag försöka plugga lite och sedan sova i tid då jag ska upp och jobba 7-12 imorgon.

Om en vecka är jag påväg neråt igen, så det gäller att ta vara på tiden nu! Nästa gång jag kommer hem blir väl kanske till påsk, annars till sommaren. Men det går bättre att vara hemifrån när Erika finns inom rimligt avstånd så man kan träffas lite då & då. Tänkte även ta en tripp till Stockholm under våren, när det blir återstår att se. :)

Julklappar

Datum: 2012-01-02 Klockslag: 14:17:13




Kastrullunderlägg/fat(?) & skål från IB LAURSEN.

"TILL DIG du är viktig för mig!"-bok av Erika!


Superfina glas som kan användas till allt möjligt "all-in-one" & bath and shower gel.


Här ser ni en del av de julklappar jag fick. :) Utöver detta så fick jag ett par jeans, en pippi-tröja, en t-shirt, ett halsband, en glassmaskin, ett kamerastativ, en fjärrutlösare, en plattång & pengar.

2011 i bilder

Datum: 2012-01-02 Klockslag: 00:35:13



Nyårsdagen

Datum: 2012-01-01 Klockslag: 22:03:53

Ikväll har jag hängt hos Fredde med honom, Erika, Erik & Per. Åt bakispizza (fyfan vad gott!), spelade Viva piñata och surrade. Kom hem för en liten stund sen och har just ätit lite ost och kex, funderar på att lägga mig och titta på några avsnitt av Parlamentet eller Breaking dawn nu.

De ringde från jobbet idag och undrade om jag kunde jobba 16-21 imorgon och 7-12 dagen efter, och såklart kunde jag det! Så sedan har jag 35 timmar jag arbetat medan jag varit hemma, skönt med lite extra klirr i kassan! :)

Nyårsafton 2011 I

Datum: 2012-01-01 Klockslag: 15:06:19

Här är mina fyra, ynkliga bilder jag tog under kvällen (med min telefon, tog desto fler med Erikas kamera).
Kvällen började med att vi fick skjuts till Näsåker vid 17:30 ungefär, och när vi kom fram fanns det väldigt stark bål gjord på hembränt. Haha! Efter ett tag blev det dags att sätta sig på sin plats och bli serverad förrätt: Västerbottens cheesecake med rödlök & rom till. Lite roligt, inte förrän jag typ ätit upp förstod jag att det var rom, jag trodde hela tiden att det var pyttesmått rivna morötter. Kände mig lagomt dum när dom andra började prata om rom, haha! Sedan var det potatisgratäng & tjälknöl till middag och vanilj- och chokladpannacotta med hallonsås. Under hela middagen så sjöngs det snapsvisor, sånger & hölls massvis med tal. Sedan var det två tjejer som sjöng & en kille som spelade gitarr, väldigt mysigt & fint. Sedan lekte vi hela havet stormar, vilket jag har bevis från i form av ett antal blåmärken idag. Sedan dansade vi och hade allmänt kul hela kvällen. Så himla lyckad kväll!
Bordsplacering på middagen, och mitt uppdrag "Ta andras platser, ursäkta dig när de kommer tillbaka och berätta att du har så dåligt lokalsinne".
Blev väldigt glad när jag såg att jag hade Fredde mitt emot mig, och under kvällen blev vi bästisar efter hans sorgliga "jag varken har någon bästa kompis, eller är någon bästa kompis".

2011

Datum: 2012-01-01 Klockslag: 14:56:53

Hur har året 2011 varit för dig? Det har varit lite upp & ned, men för det mesta upp.
Bättre än förra året? Tycker det är så svårt att jämföra ett år med ett annat, men jag tror faktiskt att 2010 var bättre med studenten och allt sådant.
Någonting du aldrig kommer glömma från år 2011? Känslan när jag klarade min första tenta på Sjuksköterskeutbildningen (den lyckan var nästan i klass med att ta körkortet), resan till Spanien och när vi tog bort vår älskade Lady.
Har du flyttat under år 2011? Nej, bor fortfarande kvar i Nässjö.
Har du hittat en ny låt som du älskar? Oj, har nog varit en hel del under året.
I så fall vilken? Några av dem är Du säger du älskar mig - Supermarkets feat. Medina & Anders Bagge, Sleeping to dream (Eagles ballroom live version) - Jason Mraz, My heart is refusing me - Loreen, Give me everything - Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer, Desert rain - Edward Maya feat. Vika Jigulina. Coconut tree - Mohombi, Nicole Scherzinger, Set fire to the rain - Adele m.fl.
Har du kysst en främling? – Insåg just att jag varit med Micke HELA 2010 och därför inte ens varit nära att kyssa en främling. <-- Förra årets svar, och detsamma gäller detta år.



KÄRLEK

Hur har din kärlek varit 2011?
Jag har i år firat två år med min fina Micke.
Har du varit kär? - Varit & är.
Har du sagt jag älskar dig till någon? Hundratals gånger.
Har någon sagt jag älskar dig till dig? Ja.
Har du haft ett hemligt förhållande? Nej.

SORG & HÄMD

Har någon av dina vänner försökt/tagit självmord?
Nej, tack och lov.
Har någon i din släkt avlidit? Jag räknade Lady till vår familj, så ja.
Har du slagit någon riktigt med knytnäven? Inte på allvar.
Varit i slagsmål? Nej.



PERSONLIGT

Har du gjort någonting du ångrar?
Jag ser ingen vits i att älta sådant man ångrar, bara att lära sig av sina misstag & gå vidare.
I så fall vad? Kanske att jag var så lat på psykologin att jag inte pluggade och därför kuggade.
Har du skämt ut dig? Kan man ens undvika att skämma ut sig på ett helt år? Tror inte det.
Har du varit ute en hel natt? Nej, jag har ju blivit lite av en gammal kärring på senare tid.
Har du blivit tagen av polisen? Nej.
Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön? I stort sett varje natt. 
Har du sovit i samma säng med någon av samma kön? Lite osäker.. Ändrar mig till ja! (Delade säng med Elina & Dea i Spanien)


SKOLAN & FRITIDEN

Vilken skola går du på?
Hälsohögskolan i Jönköping.
Har någon varit elak mot dig i skolan? Nej.
Hatar du någon på din skola? Nej.
Har du gjort något framsteg? Jag har (snart) klarat av mitt första år av tre på högskolan, och jag är så stolt över allt jag lyckats med. Även om jag lite för ofta legat på latsidan så har jag ändå klarat allt! Eller ja, förutom psykologin då.
Haft alla rätt på ett prov? Ja, på läkemedelsberäkningen. På första försöket dessutom! :)



VÄNSKAP

Har du träffat nya vänner?
Ja, började i en ny klass och lärde känna nytt folk där. Framför allt Julia & Lina.
Har du förlorat en vän? Nej.
Har du fått tillbaka kontaktet med en gammal vän? Nej.
Har du ljugit för en bästa vän? Inte vad jag vet om, ska isåfall vara en vit lögn.

Fyfan vilken kul kväll!

Datum: 2012-01-01 Klockslag: 12:17:58



Har just vaknat, mår helt okej men jag låter mig inte luras - illamåendet kommer smygande ju mer av dagen som går. I alla fall, jag hade en så himla trevlig kväll & natt igår, verkligen ett lyckat nyår! Åt god mat, drack alldeles lagom mycket, skrattade massor & dansade hur mycket som helst. Fick så ont i fötterna att jag tillslut dansade barfota, och oj vad skönt det var! Eftersom jag bara hade mobilen tog jag knappt några bilder, men med Erikas kamera tog vi desto fler.. så jag tänkte sno dom av henne senare och lägga upp här. :)

Nu längtar jag bara efter att få trycka i mig en bakispizza med sällskapet från igår, precis som förra året.

RSS 2.0