center>

Trött till tusen!

Datum: 2012-10-29 Klockslag: 21:01:14

Skulle skriva ett inlägg om helgen i Stockholm om det inte var för att jag var så förbannat trött. Har just fixat matlåda till imorgon {kycklingsallad med pasta} och ska tvätta bort sminket innan jag lägger mig och läser tills jag somnar. Omtenta på sin första praktikvecka är inte direkt det ultimata, blir tidiga morgonar & långa dagar.. Men hoppas jag klarar skiten denna gång!
 
Kan i alla fall säga att jag hade en jättbra och mysig helg, och min första praktikdag har också varit jättebra. Tror jag kommer trivas bra där! Tror att jag gillar gamla människor mer än jag vill erkänna för mig själv, faktiskt.

27/10

Datum: 2012-10-29 Klockslag: 20:03:41


Det lilla underverket! ♡

Datum: 2012-10-29 Klockslag: 19:24:27

 
 

Årets första snö!

Datum: 2012-10-26 Klockslag: 00:44:26

Idag när jag höll på att fixa mig för att gå till tandläkaren så tittar jag ut genom fönstret och ser att det snöar. Pratade med mamma just då och skrek i telefonen "DET SNÖAR!!". Klädde snabbt på mig och gick ut för att gå till tandläkaren medan det fortfarande snöade. Lyckan som alltid infinner sig vid årets första snö är så mysig. Det har fortsatt att snöa under kvällen också, så nu ligger det ett vitt och fint lager på backen.
 
Nu har jag nyss lagt mig i sängen efter att äntligen ha skickat in etikuppgiften och tagit en dusch. Väntar bara på att håret ska torka lite innan jag ska försöka somna. Får hoppas på att vakna utvilad imorgon, vilket jag inte alls gjort efter de senaste nätterna. Har ställt väckanren på strax före 09 för att hinna med allt innan jag åker iväg imorgon. Har skola 13-16 och sedan går tåget till Stockholm vid 17.30. Gud så roligt det ska bli att komma iväg! Kommer komma hem på söndagskväll och vara helt frälst av allt bebisgos skulle jag tro.

Torsdag

Datum: 2012-10-25 Klockslag: 11:25:38

Sovit precis lika dåligt inatt som igårnatt.. Vet inte vad det beror på, stress kanske? Hoppas på att få sova inatt i alla fall. Klev upp för kanske en timme sedan och gjorde havregrynsgröt till frukost, något jag måste lära mig tycka om mer. Lättsam och bra frukost ju! Nu sitter jag och ska göra etikuppgiften som ska vara inne 08 imorgon, hoppas på att den inte tar allt för lång tid. Blir en paus i pluggandet då jag har tid hos tandläkaren vid 14, sedan ska jag iväg på Ica och fylla på kyl & frys nu när CSN äntligen kommit!

Onsdag

Datum: 2012-10-24 Klockslag: 18:38:00

Imorse kände jag mig som en riktig zombie när väckaren ringde vid 06. Hade riktigt svårt att somna igårkväll, eller natt kanske jag ska säga, och drömde konstiga drömmar och vaknade x antal gånger under natten. Hade ett seminarium på skolan idag gällande kommunikation, vi fick turas om att ha olika roller och göra datainsamling. Tycker nog inte att det gav så mycket kanske.. Sedan när jag kom hem vid 13 tänkte jag lägga mig och sova i en timme eller så, men vaknade strax efter 16 nångång. Oops!
 
Har nyss börjat packa lite inför helgen och gjort en plugglista på vad som ska göras denna vecka och nästa. Blir ju drygt 6 timmars tågåkande i helgen, så jag tänkte passa på att läsa på inför omtentan nästa vecka. Hoppas det går bättre denna gång!
 
Nej, nu ska jag rensa lite minneskort till systemkameran så den är redo inför helgen. Tänkte dra med mig stativet & alla objektiv, inte varje dag man får fota en liten bebbe. :)

Redo inför helgen!

Datum: 2012-10-23 Klockslag: 15:10:00

 
I helgen ska jag ju som sagt till Stockholm och hälsa på hos storebror, och få träffa den senaste tillökningen i familjen. Så roligt att storasyster m. familj också kommer att spendera helgen i Stockholm, så då får jag träffa dem med. Lilla Bibban fyller år på lördagen också, så därför har jag med present till både henne och lilla Alicia. Ser så himla mycket fram emot helgen, att träffa alla syskon och syskonbarn kommer bli så roligt. 

Tisdag

Datum: 2012-10-23 Klockslag: 14:24:38

Tog och gick på gymmet igårkväll, kände mig dock inte heeelt 100 medan jag stod på löpbandet så det fick bli 2 km denna gång bara. Siktar på att klara 5 km innan jul, vi får väl se hur det går med det. Bara jag kan få vara frisk så bord det ju inte vara några problem tycker jag.
 
Lyssnade på något annat än min powerwalk-lista igår på gymmet. Lite variation kan ju vara bra!
 
Hittills idag har jag ägnat mig åt att diska bort mitt enorma diskberg, handlat och hämtat ett paket från mamma & pappa. En julig liten skål var det. Söt! Men nu ska jag sätta mig och plugga i några timmar. Har så svårt för at bara sätta mig ner i lugn och ro och plugga, vill helst flänga omkring här hemma och fixa med allt möjlig. Sådär som man gör när det sista man vill göra är att sätta sig och plugga, men bara att ta tag i det så kanske jag kan få kvällen ledig i alla fall.

Måndag

Datum: 2012-10-22 Klockslag: 11:29:00

Har hållit mig borta från gymmet ända sedan jag blev jätteförkyld för ca 1,5 vecka sedan. Inte velat träna trots att jag blivit bättre för att jag är rädd att det blir värre.. Vill ju inte åka och smitta ner Lars och dom till helgen, så av den anledningen. Men jag är SÅ sugen att gå på gymmet och ställa mig på löpbandet. Vet inte om det blir idag, men någon dag nu under veckan måste jag gå dit och prova på 3 km igen! 
 
Annars då? Tänker mycket på kosten, hur jag ska få det att funka på ett bra sätt.. Önskar någon kunde säga precis vad jag skulle äta om dagarma, ge mig recept osv. Tycker bara inte att det som är nyttigt är lika gott.. Tyvärr. :( Men får väl försöka kämpa med det.

Kallt!

Datum: 2012-10-17 Klockslag: 07:28:45

Är trött och fryser, trots 22 grader inne har jag ändå gåshud. Hatar att vara så frusen, det är det värsta med hösten & vintern. Om jag kunde få åka 25 grader inne skulle jag vara betydligt nöjdare, men det lär ju knappast hända.
 
Ska iväg på skolan och ha seminarium mellan 9-12, sedan tänkte jag åka hem och diska & städa lite. Ser hemskt ut här! Varit lite väl lat de senaste dagarna.. Nej, nu måste jag borsta tänderna och klä på mig så jag hinner med tåget!

Saker att se fram emot

Datum: 2012-10-16 Klockslag: 19:31:31

26-28/10 Åka till Stockholm och träffa alla syskon & syskonbarn. 
 
9-11/11 Åka till bästis i Norrköping.
 
16-19/11 Myshelg i Stockholm med Elina & Dea. The Used-konsert 18/11 <3

Underbara Norrland!

Datum: 2012-10-16 Klockslag: 19:27:17

När jag vaknade imorse hade jag fått ett mms av mamma. Liiiiite avis, längtar som en tok efter första snön just nu. För att inte tala om hur mycket jag längtar efter jul!
 

Tisdag

Datum: 2012-10-16 Klockslag: 19:24:54

Nu har det varit tyst här ett tag igen.. I början av förra veckan hade jag hemsk migrän som sedan övergick till en rejäl förkylning, så jag har mest varit sängliggandes. Är fortfarande lite förkyld, men betydligt bättre.
 
Idag fyller fina Lisa 23, så därför har jag varit i Jönköping med henne hela dagen. Lunchat, shoppat & fikat. Mysig dag med andra ord! Men nu är jag hemma och ska förbereda mig inför seminariet vi har imorgon. 

-

Datum: 2012-10-07 Klockslag: 22:44:50

Något som stör mig så förbannat är folk som tycks vara så mycket bättre/lyckade än andra. Och som dessutom väljer vad som anses vara lyckat och inte. Bara för att man är smal och duktig med träningen ÄR MAN INTE BÄTTRE ÄN ANDRA. Precis som att jag inte anser mig bättre än andra bara för att jag vidareutbildar mig och får en akademisk examen.. Och snälla, kör upp era "just do it" och "vill man så kan man" i arslet, FÖR DET HANDLAR OM MER ÄN SÅ. Hört talas om inre och yttre motivation? Nä, gör dig bekant med dem isåfall. Finns en hel massa faktorer som spelar in när det gäller motivation och livsstilsförändringar, det ingår en hel del sånt i min utbildning. Så jag har nog lite koll. Bara för att man vill en sak, så är det inte säkert att man lyckas. I alla fall kanske inte första, andra eller femte gången. Det krävs mer än vilja ibland.
 
Och på min blogg, min Twitter och min Facebook skriver jag vad fan jag vill. Passar det inte är så är det jävligt lätt att avfölja/låta bli att läsa. 

Ny motivation!

Datum: 2012-10-07 Klockslag: 15:41:00

Var som sagt iväg på gymmet igår. Körde först 20 min på crosstrainern, och sedan gjorde jag plankan och sit-ups m.m. Innan jag skulle gå hem tänkte jag att jag skulle testa ställa mig på löpandes och se hur mycket jag orkade. Jag har ju i princip världens sämsta kondition och för några veckor sedan orkade jag för första gången springa (jogga) lite drygt 1 km, och har inte stått på löpbandet sedan dess. Så jag tänkte att jag skulle försöka springa 1 km igen. Men när jag nådde 1 km tänkte jag "nä, jag ska klara 1,5 km!" Och så höll det på tills jag tillslut sprungit 3 km. Det gick vääldigt sakta, men vad spelar det för roll? Var så himla glad och nöjd när jag gick hem från gymmet. Mina första 3 km!!!
 
Snacka om att det gav mig ny motivation! Nästa mål är att klara 5 km, gärna i lite högre tempo. Helt plötsligt så känns inte tjejmilen lika långt borta. Jag SKA kunna springa 1 mil nästa sommar, så är det bara!
Måste dock fundera lite kring mina matvanor, just nu håller jag mig nästan alltid till 1400 kalorier på vardagarna (lite plus/minus), men på helgerna blir det alldeles för mycket onyttigt. Funderar på att fr.o.m imorgon försöka hålla mig borta från godis resten av månaden. På helgen kan jag dippa grönsaker eller göra lite popcorn, och OM godissuget blir för stort så får en zoo-ask räcka. Just lösgodis gör att jag får i mig så jäkla mycket kalorier, då 100 g är ungefär 400 kalorier, och man oftast köper några hg. Vill så gärna få unna mig på helgerna, men jag kan inte unna mig så mycket som jag gör i dagsläget för då kommer jag aldrig gå ner i vikt. Äter ju nästan upp kalorierna jag "sparat in" under veckan. Känns så onödigt! Jag VILL lyckas, så jag får kämpa hårdare helt enkelt!
 

Nej, nu får det vara nog!

Datum: 2012-10-06 Klockslag: 12:20:00

Har nu haft uppehåll från gymmet och träningen i 2 veckor pga tentaplugg & förkylning. Men den där lätta förkylningen som då och då gör sig påmind verkar aldrig försvinna, så idag tänker jag masa iväg mig till gymmet ändå. Annars kommer jag ju inte kunna träna mer på resten av året ju.
 
Annars då? Igår kom Lisa hit och hängde. Vi satt på Elsie's i några timmar och fikade räkmacka och surrade en massa, så mysigt! Sedan gick vi hem hit i några timmar innan jag följde med henne ner till stationen och sa hejdå. Just nu ligger jag fortfarande i sängen, men ska strax kliva upp och få i mig lite frukost. Sedan ska jag plugga i någon timme innan jag går på gymmet. Och ikväll ska jag laga gomiddag och mysa framför senaste Johan Falk-filmen tror jag. Någon film blir det i alla fall. 

Onsdag

Datum: 2012-10-03 Klockslag: 23:06:13

Nu är skolveckan slut för denna gång, lite mjukstart med två skoldagar första veckan. Så imorgon har jag planerat att tvätta, städa och plugga! Tänkte vara ganska effektiv med andra ord, så jag tror att jag ska lägga mig strax för att komma upp i tid. 
 
Har börjat längta så otroligt mycket till julen på senaste tiden, köpte till och med julmust på Ica idag. Mums! Ser så mycket fram emot att få byta gardiner, hänga upp julstjärnor i fönstren osv till första advent. Och tänk att få äta lussebullar och titta på julkalendern, fy så mysigt! Så himla länge är det faktiskt inte kvar, särskilt med tanke på hur fort tiden går nu för tiden!

Tusen tankar

Datum: 2012-10-02 Klockslag: 17:12:00

Igår började en ny kurs, Omvårdnad III. Fick även information om listningen, som innebär att man väljer vilka kurser man vill läsa sista året och hur man vill lägga upp dem. Jag planerar att nästa termin (termin 5) inrikta mig på min profil och skriva c-uppsats, och spara Omvådnad IIII och två valbara kurser till termin 6. Vilket isåfall betyder att jag under min sista termin kommer ha 12 veckors praktik, då jag planerar att välja VFU som en valbar kurs. Inte helt fel, då slipper man känna sig så grön när man kommer ut!
 
Då är den stora frågan bara, vilken profil ska jag välja? Står nog mellan Omvårdnad med fokus på smärta och smärtbehandling och Omvårdnad med fokus på sviktande cirkulation. Den 15 oktober ska jag ha bestämt mig. Kaos i hjärnan.

RSS 2.0