center>

Första dagen på VFU:n

Datum: 2012-02-28 Klockslag: 11:25:06

Igår hade vi en slags introduktionsdag på sjukhuset, med massa info, rundvandring osv. Sedan gick vi på respektive avdelning och bekantade oss lite, min avdelning (kirurgen) känns faktiskt hemtrevlig och inte sådär jobbigt steril som sjukhus ofta kan kännas. Min handledare var hur trevlig och behändig som helst också, och bäst av allt - förstående! 

Idag ska jag gå min första tur med en undersköterska, 14:00-21:30. Det ska bli spännande! Lärarna tycker det är bra om man går med en USKA den/dom första dagarna för att se lite vad dom gör också, men imorgon går jag samma tur, fast börjar då gå med min handledare. Mitt schema för dom fem kommande veckorna såg bra ut också, så bra att vi på fredag åker till Erika & Erik i Norrköping och stannar tills på måndag. :) Har nämligen långhelg och börjar inte förrän vid 14:00 på tisdag! Härlig start. :) 

Nu måste jag få i mig nån lunch och fixa matlådan innan jag ska sticka iväg.

Tror jag bestämt mig

Datum: 2012-02-26 Klockslag: 14:11:24


Om jag inte hittar någon skinnjacka i Norrköping i helgen, så blir det till att beställa hem den här! Lite småkär!

Bon voyage

Datum: 2012-02-26 Klockslag: 12:14:59


Kan inte bestämma mig för om det här kuddfodralet är ganska fult eller om jag fullkomligt älskar det? En blandning av båda tror jag. Funderar på att beställa hem det till soffan eller sängen, sådär lagomt vårigt/somrigt. (Har fått dille på kuddar och kuddfodral, finns hur många som helst jag skulle vilja ha!)

Ny skinnjacka

Datum: 2012-02-25 Klockslag: 15:14:29


Är ute efter att hitta en ny skinnjacka, men tycker det är så svårt att hitta en som är snygg & till ett rimligt pris. Helst skulle jag vilja köpa en Jofama by Kenza, men de känns lite väl dyra. Får åka in till Jönköping och kolla vad det finns för utbud någon gång framöver.. Tips?

Lördag

Datum: 2012-02-25 Klockslag: 13:47:53

Är fortfarande sjuk, därav det dåliga bloggandet. I onsdags trodde jag att jag började bli frisk, men så i torsdag så kom febern tillbaka och jag fick ont i hela kroppen. Igår vaknade jag med en sån huvudvärk att jag bara ville börja gråta.

Idag känner jag mig lite piggare, så pigg att jag klädde på mig & klev upp när jag vaknade, vilket jag inte gjort på några dagar (har då spenderat större delen av dagen i sängen). Ikväll blir det god mat, melodifestivalen, popcorn & cola light.

Proteindrink

Datum: 2012-02-22 Klockslag: 19:25:06

Invigde just mixern med att göra en proteindrink. :) Tog sojamjölk, proteinpulver, några skivor banan & lite psylliumfrön.
Den blev helt klart godkänt, förutom slatten som  jag tyckte fick för mycket banansmak.

Min alla ♥ dag-present

Datum: 2012-02-22 Klockslag: 14:27:16


Idag fick jag min försenade alla hjärtans dag-present, världens finaste mixer som jag suktat efter sedan jag såg den sist vi var i Norrköping. Blev så himla glad, nu ska jag allt blanda proteindrinkar till frukost och göra massa goda smoothies! :D

Ihärdig jävel

Datum: 2012-02-22 Klockslag: 12:05:14

Trodde jag ja.. (att jag var påväg att bli frisk)

Igår hade jag så otroligt ont i halsen, och rösten blev dålig om jag pratade för mycket. Har ont idag också. Det här är en ihärdig jävla förkylning alltså, trött jag blir! Vill bara komma igång med träningen, men som det ser ut nu får det vänta ett tag. 

Har just ätit lite yoghurt & flingor och väntar på att mina ägg ska koka klart. Ska försöka plugga så mycket jag orkar idag, har tenta på fredag. Dock känns den svår att plugga till, men jag får ligga och läsa i boken och hoppas på att jag snappar upp rätt saker. HOPPAS verkligen att jag får hem mitt schema idag också, vore trevligt att kunna kolla när det kommer finnas tid för träning & sådant under dom här 5 veckorna.

Tisdag

Datum: 2012-02-21 Klockslag: 12:23:10

Stannade som sagt hemma från skolan idag, och börjar nog känna att jag är påväg att bli frisk nu. (Fast det kände jag ju igår med, och fick sen feber.. håller tummarna!) Men det tar nog någon/några dagar till innan jag känner mig helt frisk. Tänkte försöka städa ihop lite här hemma idag, helt otroligt hur fort det blir stökigt när man städat?! Vi har ju iofs legat sjuka båda två, så då har vi varit extra lata.

Lagomt nöjd jag förresten blev igår när jag insåg att om jag skippar en skoldag så kan jag vara hemma i 9 dagar istället för 4. Så istället för att åka hem 19-23/4 så kommer jag troligtvis åka hem 20-30/4. :D Bara 8½ vecka kvar tills dess nu också, varav 5 veckor är praktik= tiden lär gå skitfort.

Datum: 2012-02-20 Klockslag: 20:04:17


Saknar mina älskade syskonbarn lite extra idag. 

Måndag

Datum: 2012-02-20 Klockslag: 15:23:45

Klev upp i tid för att börja med min examinationsuppgift, så himla klurigt. Finns det något värre än att söka vetenskapliga artiklar och att referera? Tror inte det. Har kommit en bit nu i alla fall, men bestämde mig just för att stanna hemma imorgon, trots redovisningen. Så istället kommer jag få åka in en dag under praktiken eller så för att redovisa tillsammans med de andra som inte kommer vara där imorgon. Hade varit skönt att få det bortgjort, men samtidigt känns det smartast att vara hemma och vila upp sig inför VFU:n.

Trodde att jag hade börjat bli frisk, men nu har jag fått tillbaka febern tror jag. :( Blir galen på den här jäkla hostan jag har också, usch!

Jäkla förkylning!

Datum: 2012-02-19 Klockslag: 15:26:19

Igår efter middagen slog förkylningen till på riktigt, jag fick feber & otroligt ont i både ben & svank. Usch! Spenderade kvällen i soffan framför Melodifestivalen, svettades och frös om vartannat. I alla fall, bäst var Mattias Andreasson & Molly Sandén tyckte jag. Tyckte att Mollys låt var riktigt bra, och så har hon ju blivit så snygg också! Och Ranelid. Herregud. Den största skämskudden hade inte varit stor nog. Ni är pinsamma Sverige.

Imorse när jag vaknade mådde jag lite bättre, och har orkat gå ner och slänga i en maskin tvätt, vilket jag dock blev helt slut av. Sedan har jag diskat lite och just ätit lasagne, himla glad att det blev över så vi kunde äta av det till middag idag också - tror ingen av oss hade orkat laga mat. Jag struntar i att räkna kalorier nu när jag är sjuk, orkar inte. Viktigare att äta riktigt så jag blir frisk så fort som möjligt!

Lördag

Datum: 2012-02-18 Klockslag: 13:59:32



Mitt nya, nyttiga liv där jag räknar kalorier är inte lätt som en plätt. Helt sjukt hur mycket kalorier allt innehåller nu när man sätter sig ner och räknar. Har i alla fall skaffat mig ett 1års gymkort nu, känns skitbra! Bara jag kunde ta och bli frisk snart, imorse när jag vaknade kändes det som om någon stack en kniv i halsen - inte bra! 

Började dagen med resterna av gårdagens middag, indisk currygryta, mums! Till middag ska vi unna oss lasagne (med med mindre ost & matlagningsgrädde) eftersom det är lördag, sedan blir det kanske lite morötter och dipp ikväll. Får se vad jag blir sugen på, annars får en eller två koppar te räcka.

Vad hände egentligen?

Datum: 2012-02-16 Klockslag: 11:57:55

Ställde mig på vågen för en stund sedan, för första gången på ett x antal månader. Jag vägde 3,4 kg MER än vad jag hade gissat på att jag skulle väga. Och då hade jag ändå lagt på något kg för att jag visste att jag gått upp i vikt. Panik. Ångest. Hur kunde jag låta det gå såhär långt? Fast jag insåg aldrig att jag blivit SÅ tjock. Ja, för nu är jag fan tjock. Inte knubbig, tjock.

Så, nu är det jag som köper mig en köksvåg och sedan ska jag börja räkna kalorier. 1325 kalorier om dagen får jag äta, enligt appen ShapeUp så kan jag då nå min målvikt inom 13 veckor. Så - önska mig lycka till, det kan behövas!

Pink

Datum: 2012-02-15 Klockslag: 23:56:16

Jag är sugen på att byta ut det limegröna i vardagrummet mot en ganska ljus rosa färg. Micke är kanske inte jätteförtjust i mitt förslag, men det är ju trots allt jag som handlar allt sånt småtjofs till lägenheten. Sakerna nedan hade gärna fått flytta in hemma hos oss, älskar ljusen - LOVE & HOPE.

Vi kan ju låtsas att grön är en killfärg, så nu är det min tur att ha en tjejfärg ett tag. ;)

Alla hjärtans dag

Datum: 2012-02-14 Klockslag: 18:53:34


Fick ett paket med posten av mamma och pappa, en chokladask & ett fint kort. Tack! 

Gick som sagt på stan för att köpa något att träna i, och hittade dessa två linnen på REA. :) Nypris 300 kr styck, och nu gick de på 190 kr styck. Nu ska bara den här jäkla förkylningen försvinna och sedan blir det hårdträning, som jag längtar! Just nu sitter jag och tittar på Prison Break som vi börjat se från början, medan Micke ligger här bredvid och sover lite. Tror vi ska se någon dokumentär och äta lite alla hjärtans dag-godis senare, och innan jag lägger mig ska jag förberede för ett seminarie imorgon.

Tisdag

Datum: 2012-02-14 Klockslag: 11:39:18


Igår kom jag inte hem förrän vid 17:30 och hade en himla huvudvärk, så vi var lite bekväma (& onyttiga) och beställde hem varsin pizza. Sist jag åt pizza var nog på nyårsdagen om jag inte minns helt fel, så det känns ändå okej. Blev väldigt glad när jag kom hem ganska less & med ett bultande huvud när jag ser att lägenheten är städad. En nystädad lägenhet är ju ett av det bästa som finns! :)

Är ledig idag men har ett seminarium imorgon som jag ska förbereda mig för, men först tänkte jag nog gå ner på stan en sväng och köpa den där träningströjan jag pratat om. Blir ingen träning idag dock, hade riktigt ont i halsen när jag vaknade. :( Ikväll blir det en myskväll här hemma med god mat och så, eftersom det är alla hjärtans dag! 

Söndag

Datum: 2012-02-12 Klockslag: 22:48:57


Idag har det varit soligt och fint ute (nästan nollgradigt) så vi passade på att gå och slänga massa kartonger, tidningar och sånt. Sedan har jag läst på lite om elimination inför imorgon, då vi bl.a ska lära oss att sätta kateter.

Provade även på att göra en köttgryta som blev riktigt god, Erikas mammas recept. :) Det kommer vi helt klart att göra fler gånger här hemma. Gott, få ingredienser & lättsamt att göra - hur bra som helst! Nu ska vi titta klart på Wallander och sedan blir det ett avsnitt Prison Break. Har s01-boxen så vi började titta på det från början idag.. Gud vad Michael är snygg. Mums!

Lördag

Datum: 2012-02-11 Klockslag: 12:49:16


Ikväll blir det en riktigt god middag, som ovan, fast med ytterfilé istället för kycklingfilé. Sedan äter vi nog chips & dipp som blev kvar sedan igår och ser på film.

Jag hade gärna gått på gymmet med Micke nu. Men eftersom jag flera dagar i rad vaknat med ont i halsen och nyser lite då & då så tror jag att jag gör bäst i att stanna hemma. Fick en "peng" för att jag hade klarat statistiktentan, så jag funderar på om jag ska gå en sväng på stan lite senare och köpa ett linne eller en t-shirt som jag kan ha att träna i sedan.

Jobbigt att det redan är lördag, vilket betyder att min långhelg börjar gå mot sitt slut. Jobbigt.

Högerstyret förstör vårt fina Sverige

Datum: 2012-02-10 Klockslag: 12:30:01

Vilka heta diskussioner som fördes på facebook igår angående det här med pension & #75år. Politik är verkligen känsligt, men jag älskar att diskutera det. Ska fasen ta och bli mer insatt från och med nu.

Fick en del skit bara för att folk inte kan läsa VAD jag skrivit, utan tolkar det som dom vill. Jag har fattat hela grejen, och att Reinfeldt bara föreslog att man skulle få jobba till 75 och man VILL och KAN. Jag hänger med på det. Men, jag tror inte att det kommer stanna där. Jag tror de börjar lite smått, presenterar idén lite försiktigt & snällt för att sedan ta det ett steg längre. Jag tror inte att det kommer vara för de som VILL och KAN, jag tror det kommer bli för alla - ett tvång. Man får inte vara allt för blåögd.

"Det är ingen människa på jorden som vill tvinga en person i vården med smärtor, jobba tills man är 75 år" - Blondinbella. Men det finns ju tydligen en hel del som vill att cancersjuka ska jobba fast de inte kan. Högerstyret förstör vårt fina Sverige.



Jag vill aldrig leva för att jobba

Datum: 2012-02-09 Klockslag: 14:15:30

Imorse läste jag Isabella Löwengrips (Blondinbella) debattartikel angående pensionen. Känslan efteråt? Förbannad.

"JOBBA TILL 75? Jag kommer att jobba tills jag dör. Jag förstår inte varför jag skulle sluta jobba vid 65. Jag liksom andra i min generation pensionssparar inte ens. Jag pensionssparar inte eftersom jag tror på att jag hittar andra försörjningsmöjligheter när jag blir gammal. Jag kan jobba när jag är gammal. För mig som arbetsgivare är det självklart att det inte är hållbart att människor ska vara pensionerade en tredjedel av livet, skriver Isabella Löwengrip, känd för sin blogg Blondinbella."

För det första, vad är det som säger att Isabella inte kommer att insjukna i t.ex cancer eller ALS innan hon ens hunnit fylla 65? "Jag kan jobba när jag är gammal." Nej, det kommer du kanske inte att kunna göra. Du kanske insjuknar i Alzheimers eller någon annan sjukdom som gör det omöjligt för dig att jobba? 

Alla har inte heller de ekonomiska förutsättningarna som t.ex hon som entrepenör har. Visst, alla skulle kunna kämpa för att komma dit hon är idag - men det är långt ifrån alla som vill det. Jag hade GÄRNA haft en månadslön på över 50.000, eller kanske t.o.m 100.000 när jag är färdig sjuksköterska, och på så sätt kanske ha bättre ekonomiska förutsättningar.. Men det är ingen som kommer betala mig dom pengarna för att vara sjuksköterska, för att ta hand om alla i det här landet. Varför? För att det är ett kvinnoyrke och uppskattas inte, trots allt det ansvar man som sjuksköterska har. Jag drömmer om att ha samma ekonomiska förutsättningar som Isabella har (vem gör inte det?), men jag vill inte bli entrepenör. Jag vill bli sjuksköterska och hjälpa folk, känna att jag gör en skillnad i samhället. Men det är inte roligt att veta att jag kommer ha en dålig lön i förhållande till det jobb jag kommer att göra, att jag högst troligt kommer vara utsliten innan jag ens hunnit fylla 65. Men, man ska ju välja att jobba med något som är roligt, eller hur? Och det gör jag, men det betyder inte att jag kan jobba till 75 eller tills jag dör. Jag förstår att alla dessa kontorsråttor kan tänka sig att jobba till 75, för hur arbetssamt är det egentligen att sitta framför det där skrivbordet? Prova att jobba en månad inom vården, en månad. Känn hur fötterna värker efter att springa runt på de hårda golven, stressen när man kanske inte hinner med att ge vårdtagaren den tid man skulle vilja. När det är så stressigt att man glömmer bort att man är kissnödig. När chefen säger att det kommer bli nedskärningar i personalen, för att pengarna inte räcker till. Känslan av att veta att det man knappt hinner med att göra idag, aldrig kommer att hinnas med om man blir färre personal på varje arbetspass.

Jag säger inte att det inte är ett riktigt arbete att sitta på ett kontor, men det är en jävla skillnad när man har papper och siffror att ta hand om, i jämförelse med människor som är beroende av dig. Om du inte hinner ta en tant eller farbror på toaletten, så betyder det att hon eller han kommer att kissa ner sig. Om det är något man inte hinner med ena dagen på ett kontor kan man ju ta igen det nästa dag, men så fungerar det inte med människor. Tänk om det var du själv som fick sitta där och kissa ner dig, bara för att personalen är underbemannade och inte hinner hjälpa dig till toaletten. Du skulle kanske kunna försöka gå på toaletten själv, men det är stor risk att du ramlar omkull, att du aldrig tar dig fram till toaletten.
Alla moderater som sitter där högavlönade eller med ett fett bankkonto behöver väl aldrig oroa sig för detta, för deras ekonomi gör att de aldrig kommer att behöva sitta på ett kommunalt äldreboende eller söka kommunal vård. Inte bara moderater för den delen, alla idioter som arbetar inom kommuner och dylikt och väljer vart pengarna ska gå, de lär inte heller behöva flytta in på det där äldreboendet när de blir gamla. Då är det nog jävligt lätt att inte riktigt bry sig heller, men då är man en dålig människa i mina ögon. Jag önskar att alla dessa människor fick vara den där stackaren som fick sitta där nerkissad och vänta, vänta på att någon ska ha tid att hjälpa.

Det här blev ganska luddigt, bara för att det här är ett ämne som berör mig så mycket. Jag blir så arg så jag skulle kunna sprängas, och jag skulle kunna sitta och skriva flera tusentals ord om detta och ändå ha mer att säga. Men, i alla fall. Jag kommer aldrig att leva för att arbeta, utan arbeta för att leva. Men jag kan också säga att om jag var ekonomiskt oberoende skulle jag ändå vilja arbeta, inte en heltid, men jag skulle vilja arbeta. Men det beror på att jag vill bidra till samhället, känna att jag gör en skillnad. Därför har jag valt att utbilda mig till sjuksköterska, för att göra en skillnad. Men även om mitt jobb kommer att vara roligt och givande, så kommer jag ALDRIG att leva för att jobba. Jag tycker uppriktigt synd om de som lever för att jobba. Jag lever för att vara med mina nära och kära, för att resa, för att ta vara på de små sakerna i livet, för att se mina barn växa upp, för att sitta hemma i soffan en hel kväll och bara ta det lugnt. Inte för att jobba.

Onsdag

Datum: 2012-02-08 Klockslag: 19:23:41




Idag har vi haft ännu en vårddag i temat cirkulation. Vi fokuserade mest på att sätta PVK och infusioner, vilket var riktigt roligt. Att sätta PVK var lite svårare & pillrigare än att ta venprov, mer att hålla reda på helt enkelt. 

På den nedre bilden ser ni att jag satt en PVK på Lisa, fast jag har ingen nål där - den sitter alltså bara utanpå huden. Vi övar på en "dockarm" men sedan provade vi att bara sätta fast PVK:n på varandra (för dockarmen får man inte tejpa osv på). Innan vi slutade så gick Tomas, vår lärare, och hämtade våra statistiktentor som vi fick tillbaka. Kändes inte alls som om det gått bra för mig på tentan, och var så gott som säker på att det skulle stå ett fult F i den där rutan man direkt tittar på. Men jag möttes av ett D & ett himla glatt humör istället. Långhelgen hade inte kunnat börja bättre! :) Och långhelgen hade inte heller kunnat komma mer lämpligt, huvudvärken vägrar försvinna och har hållit i sig i flera dagar.. Fyra lugna dagar med tillhörande sovmorgon är nog exakt vad jag behöver. Samt frisk luft & lite träning (om den där dumma halsontan vill försvinna dvs).

När jag kom hem värmde vi på lite köttbullar och gjorde gräddsås, mums! Och nu är Micke och handlar lite gott (man får väl fira tentan? heh..) så vi ska titta på film och mysa, och spela lite Playstation Move.

Vårddag: cirkulation

Datum: 2012-02-07 Klockslag: 19:30:56

Det var riktigt kallt imorse när jag klev upp, både inne & ute. Köldrekord här nere för den här vintern?

Har haft en riktigt lång dag i skolan idag. Först vårddag mellan 08-16, sedan träffade jag min grupp från förra kursen för att komplettera vår vetenskapliga artikel. Så nu har jag hunnit komma hem, äta middag & ligger nu i soffan och slappar - som jag tänker fortsätta med resten av kvällen. Tar en paus från soffan när jag kliver in i duschen om en liten stund, annars tänker jag ligga här som en strandad säl. Haha!

I alla fall, på vårddagen övade vi på att ta blodtryck, ta puls & venprover. Att ta venprover var såklart det roligaste, härligt att äntligen få provsticka en massa! Även om den där armen inte alls kan motsvara en riktig arm på en riktig patient så är det ändå skönt att få öva in själva tekniken. För att det ska bli lättsamt & smidigt måste man veta hur man ska stå och vilken hand som ska användas till allt, det är ju nämligen en hel del grejer man gör när man tar ett venprov.



Måndag

Datum: 2012-02-06 Klockslag: 13:29:07


Bestämde mig för att stanna hemma från skolan imorse när det flimrade för ögonen (=migrän på g), så jag la mig och somnade om tills för någon timme sedan. Klev upp och åt frukost och sedan gick jag ett varv runt sjön, himla skönt med solsken! Tyvärr så blåste det väldigt kallt, men det var uppfriskande med en promenad & lite frisk luft i alla fall. Nu ska jag sätta mig och skriva min målsättningsplan inför VFU:n, får väl se hur det går. Får ta det lite pö om pö, har fortfarande ont i huvudet och vill absolut inte få migrän så jag måste stanna hemma imorgon också.

Tummen ur!

Datum: 2012-02-05 Klockslag: 20:51:13

Bestämde mig just för att till veckan köpa det där gymkortet jag pratat om ganska länge nu. Jag känner verkligen att jag behöver det, komma iväg & göra något, inte bara sitta hemma i soffan och slöa. Tror jag ska unna mig ett nytt linne eller en t-shirt att ha när jag tränar också, om man känner sig lite fin så känns det ju alltid roligare. Micke ska få hjälpa mig att göra upp lite olika "program" jag kan gå efter också, plus att jag måste sätta upp lite mål med träningen också. Då menar jag inte att gå ner 5 kg utan mer att kunna jogga i 30 minuter och göra 15 armhävningar t.ex. Sen får jag ju jättegärna gå ner 5 kg också, och gärna mer. ;) Men jag vill inte sätta upp såna mål, då känns det som om jag lätt kan bli besviken.

Nu ska vi snart mysa ner oss i soffan med lite gott framför Wallander. Sedan blir det inget onyttigt förrän nästa helg, punkt slut!

Söndag

Datum: 2012-02-05 Klockslag: 20:10:08

Himla dålig på att uppdatera, men idag har jag mest bara sutti & legat och mått dåligt. Som om det inte räckte med mensvärken så har jag haft en hemsk huvudvärk också, och inte verkar varken alvedon eller voltaren bita på den!

Ska strax gå iväg på ica och handla lite gott till Wallander som börjar 21 (sedan blir det inget sånt förrän nästa helg!), men det är ju faktiskt helg OCH jag mår dåligt. Får se om jag känner mig pigg nog att åka på skolan imorgon, men jag hoppas det. Just nu sitter jag med fötterna på min varma vetekudde, fyfan så skönt för mina stackars små, iskalla fötter. Dom är så kalla att det gör ont.

Grattis älskling på 22-årsdagen!

Datum: 2012-02-04 Klockslag: 15:32:14

Vilken härlig lördag! Eftersom Micke fyller år så gick jag ner på stan och kollade på presenter efter frukosten. Hittade två tröjor, en pullover från Lyle & Scott och en cardiganliknande tröja. Sedan gick jag förbi Elsies, Nässjös bästa fik, och köpte två räkmackor. Fanns tyvärr inga små bitar smörgåstårta, men en räkmacka dög också bra. Så när jag kom hem så öppnade Micke paket, vi fikade och sedan har jag just sminkat mig.

Vi har bokat bort på Akropolis vid 17, och sedan vid 19 så är det bio & biopopcorn som gäller. En perfekt lördag med andra ord!

"Nej, det var ingen bebis!"

Datum: 2012-02-03 Klockslag: 22:44:33


Vårddag idag, med temat andning. Lyssnade på varandras lungor, tittade andningsfrekvens & lärde oss att späda/blanda antibiotika. Ser fram emot nästa vecka då det är temat cirkulation, då ska vi ta blodtryck, puls & öva på att sätta PVK och sånt. Kul!

Fredag

Datum: 2012-02-03 Klockslag: 22:38:50


Ikväll är vi bara hemma och myser, äter lite gott & spelar tv-spel. Har mått lite halvdåligt idag, haft kramp i benen ända sedan jag klev upp imorse. Så himla jobbigt! Tänker att det kanske bero på att vi haft så kallt här hemma? Om jag tänker efter så får jag ofta den där krampen i händer/fötter/ben när det är kallt. Hade bara 18,1 grad tidigare ikväll så har tänt en massa värmeljus i hopp om att få upp det till 20 grader i alla fall. Det blir till att sova med pyjamasbyxor & t-shirt annars.

Imorgon fyller älsklingen 22. Så då hade jag tänkt bjuda honom på bio (En gång i Phuket) som vi pratade om att vi ville se i Norrköping. Får se om vi kanske går ut och äter före eller vad vi hittar på, något mysigt blir det nog i alla fall. :-) Tänker börja dagen med en skön sovmorgon i alla fall, det är jag värd efter att ha klivit upp 06 imorse efter lite halvdålig sömn inatt.

Ledig torsdag

Datum: 2012-02-02 Klockslag: 19:21:34

pic.twitter.com/7wvLvJjj

Gjorde lasagne och en god sallad till middag idag, så himla gott! Använde såklart mammas recept. Annars har jag mest sprungit fram & tillbaka till tvättstugan hela dagen, passade på att dammsuga hela lägenheten och städa toaletten också. Skönt att ha det gjort! Nu ska jag skriva en sammanfattning (typ) av en vetenskaplig artikel som jag ska ha med till skolan imorgon, känns himla drygt. Men när jag väl kommer igång går det nog ganska fort. Sedan tänkte jag läsa på lite inför vårddagen imorgon, då är det andning som är temat. Vi skulle även få öva på att späda antinbiotika imorgon, så det ska jag också läsa lite om. Avslutar kvällen med en varm dusch & lägger mig tidigt, ska ju upp vid 06 imorgon.

Simply adorkable

Datum: 2012-02-01 Klockslag: 20:00:42


Helt underbart rolig serie, man bara måste älska Jess som sjunger gräsligt (och gärna hela tiden!) och inte kan säga ordet penis.

Vår nya, fina klocka

Datum: 2012-02-01 Klockslag: 14:34:00


Titta den underbart fina klockan jag fick av Nina (Erikas mamma) i födelsedagspresent. ♥ Hade tittat på den själv förut och varit sugen på att köpa den, men känt mig lite för snål, så gissa om jag blev glad när jag öppnade paketet och såg vad det var. Den passar hur bra som helst i vårt kök, supernöjd är jag! :-)

Onsdag

Datum: 2012-02-01 Klockslag: 14:26:31

Idag hade vi en kort föreläsning på morgonen och sedan grupparbete, men det blev mest prat om annat. Haha! :) Det som hade kunnat ta 45 min tog istället någon timme, men det var bara trevligt. Fick ett riktigt gott skratt när Lisa berättade om en salladsincident, höll på att skratta ihjäl mig.

Sedan jag kom hem har jag plockat ihop ett x antal påsar med kläder inför tvättiden imorgon. Är ledig från skolan så får passa på att ta en heldag i tvättstugan då, det behövs verkligen. Nu ska jag skriva till & skicka in uppgiften vi gjorde idag, sedan rosta en macka & koka lite te innan jag sätter igång och städar lite.

RSS 2.0