center>

Fredag

Datum: 2013-05-31 Klockslag: 18:15:05

Och inte vilken fredag som helst - fredagen som inleder min HELT lediga helg på evigheter. Så underbart skönt! Började dagen med att åka in till skolan och medverka som "åskådare" på två opponeringar av c-uppsatser, så nu är det bortgjort! Sedan jag kom hem har jag tagit tag i diskberget, solat lite & varit och handlat inför fredagsmyset. Det blir tacos följt av choklad & zoogodisar. Mums! Är ju final av Let's Dance ikväll, så då kommer jag sitta bänkad framför tvn. Hoppas på att Oscar vinner, världens finaste 16-åring typ? Himla söt.
 

Bäst just nu

Datum: 2013-05-31 Klockslag: 18:07:00


Slutkörd!

Datum: 2013-05-28 Klockslag: 14:18:00

Det märks verkligen att man är inne på sista veckorna på terminen nu, all energi är slut. Det här har varit den jobbigaste terminen under hela utbildningen och jag känner mig helt utmattad av all stress och press. Och den här jävla c-uppsatsen... Men ÄNTLIGEN börjar man se ett slut på den. Vi har nu påbörjat den sista delen i den, och ni kan inte ens förstå hur mycket jag längtar tills vi skrivit färdigt den. Då är det bara lite småpill kvar med referenser, sammanfattning, slutsats och kliniska implikationer kvar. Inga stora delar med andra ord! 
 
Annars då? Träningen har gått lite trögare nu senaste dagarna pga att jag haft så ont i mina knän och har tappat matlusten. Ingen vidare idé att styrketräna om man ändå inte får i sig någon mat, men idag verkar matlusten vara tillbaka litegrann i alla fall. Dessvärre gör mina knän himla ont idag också, så frågan är om jag vågar mig på ett benpass? Får se hur det känns senare idag. Lina har just åkt hem så nu ska jag bra ligga och ta det lugnt och hoppas på att huvudvärken som börjat smyga sig på försvinner.
 
Gymmet är min absoluta favoritplats just nu, när jag är där vill jag aldrig gå hem. Haha, tänk vad man kan förändras!

Underbart god lax!

Datum: 2013-05-24 Klockslag: 20:27:00

Åt denna sjukt goda middag igår, och var tvungen att göra samma idag också för att det var så gott!

Fredag

Datum: 2013-05-24 Klockslag: 19:25:02

Redan helg igen, gud vad fort tiden går. Har haft jobbig huvudvärk idag så därför fick det bli en vilodag, passar på att äta lite gott till Let's Dance också.
 
Har skött träningen bra annars i veckan.
 
Måndag: ben & rumpa.
Tisdag: mage & axlar.
Onsdag: vilodag, tog en joggingtur runt sjön bara.
Torsdag: biceps & rygg, plus 30 min crosstrainer.
 
Det är SÅ roligt att jag verkligen kommit igång nu. Känns tråkigt att inte gå på gymmet ikväll, men jag vill inte förvärra huvudvärken. Får hålla mig till imorgon, då blir det ett triceps- & bröstpass. CSN kom idag också, så imorgon på min lediga dag tänkte jag gå på stan och titta efter gymhandskar och lite nya träningskläder. Hoppas på att hitta något fint!
 

Changes

Datum: 2013-05-20 Klockslag: 14:13:55

Ja, kläderna sitter inte riktigt likadant längre! (Ursäkta mitt stökiga sovrum)

Back on track!

Datum: 2013-05-20 Klockslag: 14:09:00

I onsdags gjorde jag comeback på gymmet och har varit där varje dag sedan dess. Det är ju så jäkla roligt med styrketräning! Det dumma är bara att jag mellan varven glömmer bort hur roligt jag faktiskt tycker att det är.
 
Onsdag: ben & rumpa.
Torsdag: mage & 30 min löpband/crosstrainer.
Fredag: triceps & bröst.
Lördag: biceps & rygg.
Söndag: 50 min crosstrainer.
 
Idag är det dags för ett benpass igen, mitt favoritpass! 
 
Jag har under hela året pendlat mellan 59-60 kg på vågen, vilket känns både bra och dåligt. Dåligt för att jag hade 56 kg som min målvikt, men jag försöker tänka på att jag i alla fall förändrats MASSOR sedan förra sommaren, kläderna sitter inte alls likadant längre. Och så det positiva - att jag klarat av att ligga stabilt under så lång tid. Jag har ingen tid eller ork att lägga på att försöka gå ned i vikt mer nu, utan nu är det styrketräningen som gäller. Jag kommer att försöka ligga på mellan 1600-1800 kalorier/dag, och ibland kommer det nog bli lite mer också. Har inte heller räknat kalorier på över en månad, och ändå visar vågen på strax under 60 i nuläget (trots två riktiga fuskhelger). I veckan har jag som mål att försöka få i mig MINST 90 g protein/dag, vill ju att styrketräningen ska ge något resultat också! :)
 

Underbara vår!

Datum: 2013-05-09 Klockslag: 21:28:00

I tisdagskväll tog jag en härlig kvällspromenad runt sjön, vid 21 var det fortfarande 20+ ute. Underbart!

Torsdag

Datum: 2013-05-09 Klockslag: 21:25:32

Det här med att jag säger att NU ska jag bli bättre på att blogga, det verkar liksom inte funka. Har fullt upp med massa annat hela tiden.. Men idag gjorde jag min sista dag på praktiken i alla fall, så framöver borde jag ha lite mer tid för att blogga tycker jag.
 
Har i alla fall varit fem (egentligen sex) bra veckor på Kvinnokliniken. Jag har trivts superbra, även om det, tyvärr, varit en ganska lugn period där. Jag hade gärna önskat att det varit mer patienter så det funnits mer för mig att göra, men sånt kan man ju inte styra över. Personalen där har varit hur härlig och trevlig som helst i alla fall, och jag har fått vara med om en hel del roliga saker. Förutom kejsarsnittet jag berättade om förut, så fick jag även vara med på två förlossningar(!) i fredags. Det var så himla roligt att hinna få vara med om det. Har även hunnit vara på mottagningen och suttit i telefonen en förmiddag (dock bara lyssnat, inte tagit egna samtal) och under en eftermiddag var jag med på mottagningen och gjorde slynkoniseringar också. Det är ju roligt att få se så många "sidor" av yrket som möjligt medan man är ute, och jag tycker ändå jag fått se en del. Så det känns lite tråkigt att tiden där är slut nu, samtidigt som det är skönt att bara kunna fokusera på c-uppsatsen nu under de resterande veckorna innan vi tar sommarlov.
 
Nu ska jag springa ner i tvättstugan och hämta upp lite tvätt, sedan ska jag slå mig ner framför något avsnitt av nån serie/film med min cola zero (som jag blivit beroende av...).

RSS 2.0