center>

Ojojoj!

Datum: 2010-09-30 Klockslag: 23:02:27


Nytt i sovrummet

Datum: 2010-09-30 Klockslag: 19:59:49




Om ni bara visste vilket jävulskap det var att bära hem kartongerna. Jag var grinfärdig. Men nu är jag nöjd. (Får ta bilder utan blixt sedan, ser bättre ut utan.)

Torsdag

Datum: 2010-09-30 Klockslag: 11:50:26

Idag har vi tvättstugan. Eftersom EN maskin tar hela 150(!) minuter så räckte inte tiden till i söndags, så idag ska vi tvätta det som inte hanns med då. När vi stoppat in en maskin ska vi ta en runda på stan tror jag, så då ska jag passa på att gå in till optikern. :}

Skönt med en varm lägenhet också, frös inte ett dugg när jag vaknade imorse. Men nu ska vi äta frukost.

Rasförbud?

Datum: 2010-09-29 Klockslag: 23:18:49

Ser på Kvällsöppet med Ekdal på TV4. Det handlar om ett eventuellt förbud för kamphundar i Sverige. En ur KD säger att han tycker att man borde ha någon sorts lag som innebär att människor med t.ex en amstaff inte får flytta in i hyreshus. Jag tycker bara att det låter sjukt. De personer som skaffar en kamphund just för att använda den som det, kan ju likagärna skaffa en annan ras och uppfostra den på samma sätt. Ett förbud mot dessa raser löser väl ingenting. Och att alla sådana raser också ska ha munkorg låter bara hemskt i mina ögon. Ska en hund som är hur snäll & lydig som helst, och som aldrig visat några som helst tecken på aggresivitet ha munkorg bara för att den är av en viss ras? Det dom borde göra är väl att ta tag i idioterna som får hundarna att bli sådär, för det är människans fel - inte hundens.

21:47

Datum: 2010-09-29 Klockslag: 21:48:12

Igårkväll budade jag förresten på tolv 30mm clips på tradera, och vann dem för 49kr. Är ju så himla sugen på löshår igen, men vill inte slita så hemskt på håret. Så nu ska jag prova på clips. :} Funderar också på om jag ska färga håret, i någon lite mörkare & varmare färg, som t.ex koppar. 

Nu har vi just betalat alla räkningar, så nu är det ur världen i alla fall. Alltid lika tråkigt att se hur summan på kontot krymper, men sånt är livet. 

Saknar mitt långa hår! Och dom där jeansen. :(

Nu slipper vi frysa!

Datum: 2010-09-29 Klockslag: 18:19:01

Har varit och hämtat ut mina skor nu, och jag kommer behålla dem. Slänger nog upp några bilder senare. De var skönare än jag trott & dessutom får jag plats med ett par lite tjockare strumpor i. Perfekt nu när graderna sjunker. På tal om det så har vi haft det jättekallt här hemma för att elementen inte varit igång, så idag ringde jag och frågade om de inte satt på värmen än eller om något var fel. Så nu är det fixat & våra element fungerar. :} 

Funderar på om jag ska ta en promenad runt sjön och kanske köra lite sit-ups & sådant när jag kommer hem. Så får det nog bli. Tror jag ska passa på medan solen fortfarande är uppe, vi har haft sånt otroligt fint väder här idag. När jag gick och handlade kändes det som en typisk vårdag.

2 weeks

Datum: 2010-09-29 Klockslag: 11:46:48

Satt vaken igårkväll och såg de fyra första avsnitten av Desperate Housewives, som vi bestämt oss för att följa från början nu. Klev upp för snart en timme sedan, och fick ett trevligt sms som sa att mina skor kommit så jag kan få hämta ut dem idag! :D Annars ska vi gå på Specsavers och titta på glasögonen igen, städa upp lite & betala räkningar. Inte sådär jätteroligt, men ändå saker som måste göras.

Och idag är det precis två veckor tills Erika & Erik kommer. Som jag längtar!

Svettig som bara den!

Datum: 2010-09-28 Klockslag: 19:33:46

Jävlar vad svettigt. Andra kvällen i rad jag är ute och springer, det börjar ta sig nu! Igår sprang jag i två omgångar, idag i tre. Imorgon kanske jag ska försöka köra fyra?
Men nu ska jag hosta vidare medan jag tittar på Halv åtta hos mig tills Idol börjar.

ÅHH! Kom på att jag köpte naturell yoghurt och Kellogs red berries förut idag, fyfan vad kvällen blev underbar nu. Finns inget jag tycker så mycket om att äta efter träning som det!

Tisdag

Datum: 2010-09-28 Klockslag: 16:10:12

Gick ner på stan och mötte upp älsklingen och tog en fika på Elsies innan vi gick till optikern. Jag tog en bit blåbärspaj med vaniljvisp, jättegott. :} Micke gjorde ett syntest och köpte sig också ett par fina bågar, och jag hittade ett par dööösnygga pentaxbågar jag bara måste ha. Är väldigt trött på mina glasögon, och dessutom så är glasen alldeles repiga så nya vore på sin plats. 995:- gick dom loss på. Men helt klart värd varenda krona.



There is no place like home

Datum: 2010-09-27 Klockslag: 22:46:08

Har suttit och tittat lite på tågbiljetter ikväll.. Hem till natursköna över jul & nyår alltså. Åh vad jag längtar! ♥ Ramsele kommer alltid vara hemma för mig, den underbara platsen där jag växte upp & hoppas återvända till på gamla dagar. Ramsele kan tyckas lite för världen, och kan faktiskt vara otroligt tråkigt. Men jag är så jäkla glad att jag fått växa upp där. 



-

Datum: 2010-09-27 Klockslag: 20:00:43

Micke har bestämt sig för att springa runt sjön varje dag, så jag hänger såklart på! Vi springer dock inte tillsammans, eftersom han orkar så pass mycket mer än jag. Men jag sprang i två omgångar ikväll i alla fall, och längre än sist. :} Under nästa månad ska jag fan orka springa hela varvet! Det är perfekt att springa här, för det första så är det mysigt eftersom det är så fint runt sjön & för det andra så är det upplyst hela vägen. Eftersom det är så pass mycket folk som är ute och promenerar och springer så känns det inte ensamt och läskigt heller. Hur bra som helst!

Nu blir det Idol & lite vitlöksbröd. 



Måndag

Datum: 2010-09-27 Klockslag: 10:04:32

Egentligen borde jag hålla på och fixa mig för fullt för att åka in till Jkpg och jobba snart, men jag har bestämt mig för att sluta på jobbet. Det var helt enkelt ingenting för mig. Men jag är glad att jag i alla fall provade och fick erfarenheten. :}

Sedan jag klev upp har jag plockat ner & vikit ihop en del av de tvättade kläderna som hänger överallt här. Vi måste verkligen köpa ett torkställ. Är på riktigt bra humör idag också, men lite trött bara. Vet inte hur länge vi var vakna inatt, vi hade så otroligt roligt & låg och skrattade hur länge som helst. Jag älskar att vi inte bara är ett bra par, utan att vi är så bra vänner också. ♥ Nu ska jag se på tv & äta frukost, sedan duscha och göra mig i ordning för.. ja, det där med jobbet. (Som jag inte vet vad jag ska kalla.)

Höst- & vinterskor

Datum: 2010-09-26 Klockslag: 23:13:27

Nu är kängorna hemklickade! :} Passade på nu när jag såg att storlek 36 kommit in igen. Så om några dagar är de mina!

Nu ska jag lägga mig och läsa en stund innan jag ska sova, imorgon ska jag upp & jobba och sedan gå på en arbetsintervju, eller något liknande. 

Midcut boot

Trevligt värre!

Datum: 2010-09-26 Klockslag: 21:33:05

Det är fullt upp framöver. Om bara 17 dagar kommer äntligen Erika & Erik, och över halloween kommer Elina & Dea hit. ♥ Sedan så kommer dessutom två av Mickes småsyskon hit i början av november, som jag aldrig har träffat. Ska bli spännande. :} Känns skitroligt att en massa folk kommer och hälsar på. :'D

Nike + iPod Sport Kit

Datum: 2010-09-26 Klockslag: 17:28:08

Är väldigt sugen på att köpa ett sport kit. Jag har både en ipod och Nike + skor, så varför inte? :} Väldigt roligt att kunna anpassa musik efter min egen hastighet, och att kunna spara informationen från promenader & löprundor. Det ger mer motivation till att bara göra bättre och bättre ifrån sig också.


Söndag

Datum: 2010-09-26 Klockslag: 12:20:39

Godmorgon. Ska äta lite frukost medan jag väntar på att Micke ska komma tillbaka från sin springtur runt sjön & sedan sätta igång att tvätta och städa. Blir säkert omkring 5-6 maskiner som ska tvättas.. Roligare än så blir det inte idag. Men ikväll blir det Parlamentet & Irene Huss i alla fall, det ser jag fram emot. :} 

Vår lägenhet agerade gaskammare igårkväll också, berättar mer om det senare.



Godnatt!

Datum: 2010-09-26 Klockslag: 01:30:07


Har just renbäddat sängen, med just de här sängkläderna också (t.o.m lakanet märkte jag nu). Skulle absolut inte ha något emot om den här lilla killen låg i sängen också. ♥ Nu ska jag lägga mig och läsa, eller somna.

Storstädning på schemat!

Datum: 2010-09-26 Klockslag: 00:49:48

Ikväll har vi myst med tända ljus framför Pans Labyrint & Step brothers. Det är ett av det bästa med hösten, att få tända massa ljus & dricka te och såna saker.

Nu ska jag bädda rent i sängen innan vi lägger oss, och imorgon ska vi tvätta & storstäda hela dagen. Ska också bära ner lådor i källaren och göra lite plats i skrubben. Förhoppningsvis kan vi kanske snart beställa någon bokhylla, så mina böcker & andra saker slipper ligga i lådor här i vardagsrummet. Inte vidare vackert.

Tummen upp för Rusta

Datum: 2010-09-25 Klockslag: 18:46:32

Vi gick som sagt på Rusta och tittade lite idag, och den affären är verkligen rolig har jag insett. De har en hel del fina inredningsgrejer också, synd att vi måste hålla hårt i pengarna nu. Men vi kom hem med en våg, en ugnsform, roll-on, hårspray, wax, tvättmedel & sköljmedel. Men åter till vågen. I bruksanvisningen kan man läsa "Förutom att vågen fungerar som vanlig våg mäter den också kroppsfettmängden, vattenhalten i kroppen, muskel- och benmassan, räknar ut kaloriförbrukningen m.m.". Det gillas! Så direkt när vi kommit hem så skyndade jag mig att ställa mig på vågen, och.. SHIT! Jag vägde ju något kilo mindre än vad jag trodde. Siffran var t.o.m så acceptabel att jag kunde visa Micke vad jag vägde, den ni! Nu är jag ännu mer peppad på att vara ute och gå/springa! :D

Har nyss tryckt i oss en god middag bestående av stekt skinkstek i skivor, strips, stekt majs & purjolök och så beasås till det. Mums! Får se om vi köper något gott sedan också, för det är ju faktiskt lördag.

Nej nu jävlar!

Datum: 2010-09-24 Klockslag: 23:15:37

Nu ska fläsket brinna! Tittade runt efter en yogamatta, så jag kan börja träna lite här hemma. Vill ju inte gå upp de stackars kilon som jag lyckades gå ner igen. Så gick jag in på Rustas hemsida & tittade lite, och hittade ett "Fitnesset" för 199 kr. Som gjort för min plånbok just nu! Micke har dessutom ett bättre gummiband här hemma som går att använda, med handtag & grejer. Imorgon ska vi i alla fall ta en sväng bort till Jysk, Rusta & affärerna där borta, får se vad som följer med hem.



Väldigt lyckat blev det!

Datum: 2010-09-24 Klockslag: 18:00:48


I ♥ NIKE

Datum: 2010-09-24 Klockslag: 14:58:59

Haha, nördig rubrik. ;'D (Är så fantasilös när det gäller rubriker.) Nu är jag hemma efter att ha invigt mina nya träningstights med två varv runt sjön. Är lagomt svettig kan jag säga er, är runt 20 grader här idag. Hur härligt som helst! Älsklingen var gullig och gick och handlade till middagen medan jag var ute. Vi ska prova på någon ny pastarätt med bl.a bacon & purjolök. Jag ääälskar purjolök! 


Fredag

Datum: 2010-09-24 Klockslag: 10:35:53

Jag vet inte varför, men jag vill säga att det är måndag morgon.. Tråkigt eftersom det faktiskt är fredag och man har hela helgen framför sig. Ringde nyss ett samtal, så nästa vecka väntar något som jag hoppas går bra!

Fick lönespecifikation idag också, får mer än vad jag väntat mig. Så nu känns det som om jag kanske kan klara mig nästa månad i alla fall. :} Micke kommer snart hem med tåget också, så då tänkte jag att vi skulle äta gemensam frukost (eftersom han säkert inte åt innan han åkte på skolan) och sedan funderar jag på att inviga träningstightsen. :}

Angående skorna, så om kängorna finns kvar i min storlek på måndag blir de nog mina. :'D Och om de inte finns kvar, så beställer jag nog de andra skorna istället.

Skoproblem

Datum: 2010-09-23 Klockslag: 22:34:06

Vet ni vad jag tog och gjorde idag? Jag köpte mig ett par träningstights. (Så nu jävlar ska vi bränna fett mina vänner!) Dock i storlek M, och S skulle nog varit bättre men de var slut. Men jag tror jag behåller dem i alla fall, fast jag kände mig osäker. :} Det blev de från Nike för 350:- som jag la upp på bild häromdagen. Hittade också ännu ett par skor jag skulle kunna tänka mig som höst/vinterskor.. Kan bara inte bestämma mig för vilket par jag ska ta.


Vad tycker ni? Vilka ska jag välja? (Måste påpeka att de till vänster är mycket snyggare IRL.) Har även testat de till vänster och tyckte om dem, men de till höger har jag varken testat eller sett IRL.

Torsdag

Datum: 2010-09-23 Klockslag: 10:30:19

Har just tvättat håret & ätit frukost. Ska sticka till tåget om 30 min ungefär, och jobba 12-16. Sedan tar jag helg, ska bli så skönt att vara lediga båda två. :} Men nu måste jag gå och blåsa håret om det ska hinna torka innan jag sticker.

Ha en fin dag!


Saknar mina fina! 

Circle the drain

Datum: 2010-09-22 Klockslag: 22:36:59

Satt och lyssnade igenom Katy Perrys nya album i tåget imorse, och upptäckte en ny favoritlåt. Satt rent utav och rös mig igenom den.

Jobb imorgon, och sedan har jag helg. Ska bli skönt. :} Väntar fortfarande på ett samtal från det där jobbet jag ringde om förra veckan, så hoppas han hör av sig innan veckans slut. Nu kanske jag ska sätta mig och börja peta ihop den där fotoboken jag planerat att göra så himla länge. Kan ju välja ut bilderna i alla fall. :} Så har jag något att roa mig med innan jag lägger mig.


19:26

Datum: 2010-09-22 Klockslag: 19:27:22

När jag tagit tåget hem gick jag in på Intersport och tittade, men det var inget vidare utbud på träningstights där inne. Får titta i Jönköping istället.. Orkar jag kliva upp tidigare imorgon för att vara där och kolla i affärerna innan jag börjar jobba? Kanske. Eller så tar jag ett senare tåg hem. 

I alla fall så ringde älsklingen medan jag var på Intersport och sa att det skulle vara bra om jag kom hem ganska snabbt, för att maten snart var klar. "Det får du se när du kommer hem!" blev svaret på min fråga om vad det var för mat. Och när jag kommer hem så har han stekt kyckling & värmt potatisgratäng. Det var inte helt fel att komma hem till ska jag säga. :} Så gulligt av honom! Så nu ska jag ta hand om disken, och sedan blir det mys framför Idol. ♥

Den bästa tiden

Datum: 2010-09-22 Klockslag: 09:25:19

Blir lite ledsen & avundsjuk när jag läser på facebook om folk som ska på studentfester.. Jag vill också ha ett år fyllt av studentfester & MP07 framför mig. Jag hade nog aldrig trott att studenten faktiskt skulle vara så underbar, och den bästa tiden i ens liv som alla säger. Men jag hade fel, gud så underbart det var. Jag fick också dela den fina tiden med 16 helt fantastiska personer. Måste ta tag i den där fotoboken med studentbilder någon dag framöver också, har nämligen en gratis fotobok att hämta ut från Fuji. :} Men, här kommer ännu en gång lite underbara bilder från sista tiden i gymnasiet.

(Ursäkta för lite dålig kvalité på vissa av bilderna.)







Nu ska jag äta frukost & sminka mig lite innan jag tar tåget in till Jönköping. Jobbar 12-16 idag.

Låttips ♥

Datum: 2010-09-21 Klockslag: 22:37:24


Den här kommer spelas flitigt under mina tågresor & promenader.

This melody will always bring you right back home with life

Datum: 2010-09-21 Klockslag: 22:08:04

Laddade ner Linkin Parks nya album A thousand suns förut ikväll, så nu har jag lagt in det på ipoden och lyssnar för fullt. Lyssnar i ipoden mest för att inte bli störd av tv-spelet som Micke spelar.

Deras förra album var något av en besvikelse för mig, för att de inte kändes som dem. Hörde att de först tänkt göra ett album med andra låtar, men att någon sagt till dem att de va tvungna att komma med något nytt. Tråkigt tycker jag, tror det hade blivit bättre om de gjort det som de hade tänkt från början. Så nu hoppas jag att jag ska gilla det här albumet mer. Men att Chester Bennington har en underbar röst förändras aldrig. Så är han ju faktiskt väldigt snygg också. ;'D 



Motivation

Datum: 2010-09-21 Klockslag: 18:19:43

"Ett löfte till mig själv. Imorgon SKA jag masa mitt feta arsle till Intersport och köpa ett par träningstights och sedan gå ut och gå/springa.. i alla fall 4-5 gånger vi veckan. Sådetså!"
Det där skrev jag på Facebook igårkväll.. Tror ni jag varit iväg på Intersport? Nej. Men imorgon när jag kommer hem från jobbet, eller på torsdag ska jag bannemig gå dit. Om jag inte går på Stadium i Jönköping imorgon när jag slutat. För att få ännu lite mer motivation till att vara ute och gå/springa så laddar jag ner lite ny musik. Det brukar funka bra! :} Bl.a Darin, Katy Perry & Linkin Parks nya album. LP's album har jag inte ens lyssnat på än, så det ska bli spännande. Får nog bli på tåget imorgonbitti. Tips på någon bra låt/album jag kan ladda ner?


Tre stycken tights från Intersport. Vet inte om det kanske var de längst till höger jag provade på Stadium?
Något liknande i alla fall. Om de finns på Intersport här i Nässjö blir de nog mina under veckan.

Tisdag

Datum: 2010-09-21 Klockslag: 11:16:48

Det blev inget inlägg igårkväll, får bli idag istället.

Var otroligt skönt med sovmorgon, men vid 10:00 tvingade jag upp mig själv. Nu ska jag äta världens godaste limpa(!) och sedan diska, dammsuga och kanske t.o.m städa trappuppgången tills Micke kommer hem. Då blir han nog glad. :} Har just suttit och betalat lite räkningar, alltid lika roligt. 

Om några veckor fyller både Kevin & Natalie år, och jag kommer inte vara där och fira dem. Saknar dem så mycket, och Felicia också såklart. Kan bara tänka mig hur mycket som hänt på den månad jag varit borta, särskilt med Natalie. Hon var redan duktig på att prata när jag åkte, men jag skulle gissa att hon är ännu bättre nu.



1 månad

Datum: 2010-09-20 Klockslag: 19:41:27

Måndag idag, och jag som var så glad över att få se Idol. Jag hade nämligen tisdag. Just det, precis en månad sedan vi åkte hemifrån nu.

Har som sagt jobbat 12-16 idag. Tack vare min nya och gosiga halsduk så frös jag faktiskt inte idag, vilket var skönt. Nu funderar jag på om jag kanske ska gå och köpa något gott tills vi ska se på film ikväll. Fan, snart måste jag börja skärpa mig. Men det är ju så gott. Haha! Kommer ett inlägg om valet & allt ståhej omkring det senare.

Valvaka

Datum: 2010-09-19 Klockslag: 22:32:00

Vi sitter och tittar på valvakan. Tycker inte om siffrorna, samtidigt som jag inte är så förvånad. Vänsterpartiet fick i alla fall min röst. Efter vi varit och röstat gick vi in på Lidl för att köpa fiskbullar, och fyndade också ett billigt diskställ & två LED-lampor. Tycker det blev jättebra med lamporna i köket. :} Nu ska jag fortsätta mysa i soffan framför valvakan, och imorgon är det jobb 12-16.




19 september

Datum: 2010-09-19 Klockslag: 13:02:03

Nu ska vi snart spela Army of two (skitkul skjutspel) och sedan tänkte jag gå och duscha innan vi ska iväg och rösta. Är en bit att gå till röstlokalen, men en promenad är aldrig fel. :} Efter att ha suttit och läst Vänsterpartiets "Vår politik (A-Ö)" så tror jag att de får min röst. Jag vet att det egentligen inte har någon betydelse om man röstar på S, MP eller V men jag tycker det känns bäst att veta att jag ändå röstar på de jag tycker har bäst politik. Jag hoppas verkligen på en Rödgrön regering, det skulle göra mig så glad. Alliansens sätt att behandla de sjuka & gamla är avskyvärt. Det är inte ett sådant Sverige jag vill leva i.

Ikväll ska vi titta på någon film & så ska jag läsa på mer om RB inför imorgon.

Slutdebatten

Datum: 2010-09-18 Klockslag: 16:11:33

Sitter och tittar på reprisen av Slutdebatten från igår. Kanske SvD's test som sa att jag var vänsterpartist stämde ganska bra? Tycker att Lars Ohly haft mycket att säga på de olika debatterna som visats. De Rödgröna ligger helt klart bäst till, enligt mig. Jag hoppas att resten av Sverige håller med. Om Alliansen vinner i år igen förstår jag inte hur alla vanliga "svenssons" tänker.


Halloween

Datum: 2010-09-18 Klockslag: 13:58:12

Över halloween kanske Elina & Dea kommer hit. Isåfall ska vi såklart & som vanligt klä ut oss. Frågan är bara till vad? De har redan tänkt ut något, så nu är det min och Mickes utklädnad som måste tänkas ut. För jag hoppas att han också vill klä ut sig. :'D Jag kommer nog alltid tycka att klä ut sig är ett av det roligaste som finns. 

Här är några bilder från halloween förra året (som också "firades" med Elina & Dea):





Lördag

Datum: 2010-09-18 Klockslag: 12:56:35

Vad skönt det var att vakna & kliva upp när man kände för det. :} Vet inte vad vi ska hitta på idag.. Det regnar och blåser som vanligt, så inne blir vi i alla fall. Igårkväll när vi tittat på Idol laddade vi ner All about Steve och såg den, riktigt rolig & bra film. Sandra Bullock spelar huvudrollen. Ikväll ska jag nog försöka övertala Micke att se Step Brothers (han hatar båda skådespelarna & har bestämt sig för att inte tycka om filmen) eftersom det är en av dom roligaste filmerna jag någonsin sett. 

Före och efter. :} (Till mamma & pappa) Lampan gör att det ser mer gulaktigt ut än vad det egentligen är.

Min första riktiga helg

Datum: 2010-09-17 Klockslag: 18:16:40

Gud vad skönt det känns med helg. Är frusen helt igenom efter att ha stått ute hela dagen. Jobbar i alla fall med några jättegulliga tjejer, Katja, Olivia och Sofia om jag inte minns namnen helt fel. Skrattade hur mycket som helst när jag & Sofia skulle köra rollspel på varandra imorse. Tråkigt nog så kanske hon ska sluta, men efter att vi övertalat henne om att vi verkligen ville att hon skulle vara med bestämde hon sig för att komma tillbaka på måndag och prova. Men vi har bytt nummer, så även om hon inte fortsätter kommer vi nog fortsätta prata. :}

Men att vara medlemsvärvare är verkligen mycket svårare & mer påfrestande än man tror, men jag hoppas att det ska gå bättre på måndag. Allt är ju svårt första gången. Ska ladda upp under helgen och läsa på allt material så jag känner mig ännu säkrare tills på måndag, så går det nog bättre.

Spännande med slutaudition på Idol ikväll.. Hoppas verkligen att mina favoriter går vidare. :} Så har jag kvar lite lösgodis sedan i onsdags också, mums. Förresten så kom jag på att det här är min första riktiga helg, om ni förstår hur jag menar? Nu har jag ju varit på utbildning/jobbat i några dagar och får nu vara ledig under helgen. Annars har jag ju varit ledig varje dag, hela veckan. Men nu ska jag sluta svamla.


Så härlig, haha. :'D

Fredag

Datum: 2010-09-17 Klockslag: 09:36:20

Nu börjar det kännas att det är höst. Jäklar vad kallt det är inne i vår lägenhet, hoppas att de sätter på elementen snart. ._. Jag som är så himla frusen av mig. Svårt att välja kläder för idag också, eftersom vi ska vara ute mellan 11-16.. Vill varken frysa eller svettas. På tal om det så måste jag skaffa mig ett par fingervantar, annars lär jag frysa fingrarna av mig framöver när jag står ute och värvar. Längtar lite efter att få ta på mig min mysiga mössa & enorma halsduk också. Mysigt!

Men nu ska jag äta lite mer frukost och sedan gå till tåget. 



Så lite kan göra så mycket

Datum: 2010-09-16 Klockslag: 23:09:10

Tror jag lyckats knåpa ihop något ganska bra tills imorgon nu, så tänkte lägga mig i sängen och läsa igenom det några gånger. Så svårt när man aldrig gjort det förut. Men jag hoppas det kommer gå bra imorgon. :} Nu sedan kommer jag verkligen kunna sova med gott samvete om nätterna, när jag vet att jag bidrar till bättre liv & bättre möjligheter för våra barn runt om i världen. Visste ni att för 100 kr så kan ett barn gå i skola i 6 månader? Helt otroligt egentligen. Vad är 100 kr för oss? En pizza, en drink på krogen?
Om jag glömt att nämna det, så är det på uppdrag av Rädda Barnen jag kommer att arbeta, men det kanske ni räknade ut själva. 

Godnatt.

Utbildningsdag 1 avklarad

Datum: 2010-09-16 Klockslag: 21:00:39

Sitter och tittar på Idol, och när det är slut ska jag "plugga" inför jobbet imorgon. Man måste ju kunna en hel del om man ska ut och träffa folk och prata om en organisation. Utbildningen idag gick bra, Stefan som utbildade oss var väldigt lätt att lyssna på. Imorgon fortsätter utbildningen & i slutet av dagen ska vi ut och värva på riktigt. Jag hoppas jag klarar det bra. :}

Efter att ha stressat som ett tok för att hinna med tåget hem var jag irriterad, trött & hungrig. Så möttes jag av en nystädad lägenhet! Han hade t.o.m bytt gardiner i köket och satt upp en hylla ovanför matbordet. Han hade gjort det så fint. Gulle! ♥

Men nu ska jag plugga in allt material. Och tjuvtitta på Kniven mot strupen, kan ju inte missa det..

Sitter på stationen i jönköping och väntar...

Datum: 2010-09-16 Klockslag: 10:34:14

dsc00719 (MMS)

Sitter på stationen i jönköping och väntar på att klockan ska börja närma sig elva. Är skittrött, har inte sovit bra alls inatt, så ikväll slocknar jag nog tidigt.


Hur det gick?

Datum: 2010-09-15 Klockslag: 19:13:31

Det gick skitbra. Jag fick jobbet! Så imorgon & på fredag är det utbildning 11-16 i Jönköping.
När jag tagit tåget hem så bjöd älsklingen mig på en grekisk restaurang. Medan vi väntade på maten beställde vi in vitlöksbröd, hur goda som helst.
Maten var också fantastisk! Dit kommer vi helt klart gå igen. :} Så tog vi en sväng förbi HEMMAKVÄLL, så det blir mys framför Idol. Sedan blir det nog en ganska tidig kväll, måste vara pigg imorgon så jag kan ta in all information. :}

Nu ska jag kolla mailen och sedan göra älsklingen sällskap i soffan. Ha en fin kväll!
GLAD TJEJ! (Med snea framtänder & rynkig panna. Charmigt värre!)

Längtar efter oktober!

Datum: 2010-09-14 Klockslag: 23:59:53

Har nästan nyss lagt på luren efter att ha pratat med Erika, gud som vi har skrattat! Kom på imorse att jag inte hade talat med henne på.. länge. Och hon hade också känt det och skickade ett "Saknar dig sara!" sms. Nu är det bara 29 dagar tills hon & Erik kommer hit. Längtar hur mycket som helst. :'D

Men nu ska jag lägga mig, ska ta 10:17 tåget in till Jönköping imorgon.

Kom igen, håll tummarna för mig!

Datum: 2010-09-14 Klockslag: 19:36:11

Var på AF, ordnade så jag ska få en jobbcoach och blev besviken över att jag inte kommer få några pengar förrän i slutet av november. Varför informerades jag inte om att man var tvungen att vara inskriven OCH arbetslös i tre månader innan man fick gå med i UGA? Dåligt.

Men sedan fick jag ett samtal som gjorde mig rent ut sagt SKITGLAD. Ska in till Jönköping på arbetsintervju imorgon, så håll tummarna för mig. Känns som om det börjar gå lite bättre för mig nu, eftersom jag antagligen ska på någon sorts arbetsintervju nästa vecka också. 


Dagens middag, fläskytterfilé med rödvinsbärssås. Mums! Nu blir det snart Idol, som jag längtat! :D

Tisdag

Datum: 2010-09-14 Klockslag: 11:20:54

Ska snart tvätta håret & sminka mig innan jag ska på AF. Tråkigt nog har vi ont om frukost här hemma, får handla det senare. Efter mötet tänkte jag bestämma mig för någon av almanackorna jag tittade på igår, den bästa av dem är orange, vilket förstör. Jag tar nog kanske en röd från Bokia. Intressant va? Haha.

Annars tänkte jag söka något till jobb idag, och anmäla mig till högskoleprovet. Och ikväll är det äntligen Idol igen. :'D Men nu var det duschen ja.

13 september

Datum: 2010-09-13 Klockslag: 19:55:37

Nu har jag hittat en ny möbel jag vill skaffa. Eller, som vi vill skaffa. En "trapphylla" till sovrummet. Finns på Jysk för 499:-, dock bara i vitt. Men jag tror att det kan funka i vårt sovrum ändå, eftersom vi håller oss till vitt (garderobsdörren, garderoberna och gardinerna), svart & silver där inne än så länge. Och den lite ljust mintgröna tapeten då. 

Imorgon har jag bokat in ett möte med min handläggare, och på torsdag ska jag på något annat sorts möte. Så nu när det börjar hända lite grejer tänkte jag skaffa mig en ny almanacka, men.. vart finns den perfekta? Förut hade jag en sådan som jag "formade" själv och beställde över internet för lite under 300lappen tror jag det var. Men nu får det duga med en vanlig från en affär.

Ja!

Datum: 2010-09-13 Klockslag: 09:47:51

Samtalet gick bra, över förväntan. Han jag pratade med skulle höra av sig nästa vecka så jag kunde komma dit och titta & prata lite mer med honom. :} Åhh vad glad jag är! Ska väl inte förvänta mig allt för mycket bara, så slipper jag bli besviken.

Hade tänkt somna om och sova till 10.30, men eftersom jag var så pass pigg kändes det lika bra att kliva upp. Ska snart klä på mig och göra något att äta, mexicanasoppa tror jag det får bli.



00:07

Datum: 2010-09-13 Klockslag: 00:08:03

Nu ska jag gå och lägga mig, efter en ganska jobbig dag. Ska kliva upp tidigt för att ringa det där samtalet, och sedan 13:00 är det möte på AF. Håll tummarna för mig!

Så vill jag bara säga att jag har världens bästa mamma och pappa också. Tack för att ni alltid finns där. ♥

Hur fint som helst!

Datum: 2010-09-12 Klockslag: 18:51:28



(Bilder från Ellos.se)

-

Datum: 2010-09-12 Klockslag: 00:12:17

Vi sitter och tittar på Telefon från tornen, helt otroligt att det har gått hela nio år. Vart tar tiden vägen egentligen? 

Det rinner tårar lite från och till, att få höra alla som ringer och säger farväl till sina nära och kära är så otroligt sorgligt. Det får mig att sakna de där hemma. Min fina mamma och pappa, djurens lena pälsar och barnens glada, små ansikten. Älskar dem så mycket. ♥

Men jag har ju min Micke. Som just nu sitter i sovrummet och spelar gitarr, jag kan höra honom sjunga lite lågt. Det får mig att le. Han tror nog inte att jag hör, det är det som gör det så gulligt.

Datum: 2010-09-11 Klockslag: 20:34:10


Kan det vara min tur nu?

Datum: 2010-09-11 Klockslag: 19:24:41

När vi hade varit på Ica stod grannen ute, så vi stannade och pratade med honom en stund. Han tipsade mig om ett jobb, så på måndag är det jag som kliver upp tidigt & ringer. Micke blev lite förvånad över att jag faktiskt var intresserad av att försöka få jobbet, eftersom det är en glasfabrik det gäller. När jag frågade varför sa han "men du som är så rädd om dina naglar". Haha! Även om det är ett jobb jag aldrig skulle komma på att söka själv, så känns det faktiskt roligt & spännande med något helt nytt. Jag har ingen som helst erfarenhet, men jag är beredd att prova på nya saker och jag lär mig väldigt snabbt. (Med tanke på dagens tidigare inlägg så kan jag ju lika gärna passa på att säga en hel massa bra om mig själv, eller hur?) Skulle bli otroligt, otroligt glad om jag fick det.

Tankarna rusar genast iväg på allt som vi skulle kunna göra om jag fick ett jobb. Vi skulle göra om skrubben, köpa en vit ryamatta till vardagsrummet, fylla på höstgarderoben osv osv. Men nu ska jag inte vara för positiv, jag vill inte bli besviken. Men jag hoppas, hur mycket som helst.

Hur dumt som helst

Datum: 2010-09-11 Klockslag: 15:46:57

Flera gånger om dagen, nästan varje dag sitter jag och tänker på saker jag vill skriva om. Olika tankar och åsikter jag har. Ibland för att påverka folk, men nästan allt bara för att jag vill få det ur mig. Inte på det sättet att det är något jag mår dåligt av och måste få prata om, utan bara för att det ger mig så mycket att få sätta ord på alla tankar. Jag bloggar för att det ger mig något, för att jag tycker om att skriva. Och nu för att ni där hemma ska få kunna hänga med i vad som händer här nere.

Igår satt jag t.ex och funderade över det här med att minnas de dåliga och de bra sakerna man gör/upplever. När man pratar med människor, i olika sammanhang.. Har ni tänkt på att man då alltid ältar det där man sa, det som man ångrar och skäms lite över. För det lät ju faktiskt lite dumt att man sa så, man tänkte sig helt enkelt inte för. Men hur ofta tänker man på en konversation och tänker på hur jävla bra det där man sa var? Inte alls lika ofta. Vi tänker alldeles för sällan på allt det bra vi gör, och fokuserar istället på det mindre bra vi gör. Hur dumt som helst egentligen.

Projekt "skrubb"

Datum: 2010-09-11 Klockslag: 02:21:38

Ikväll har vi ätit tacos och tittat på Role Models & Iron Man 2. Riktigt bra filmer båda två, är lite förvånad över att jag faktiskt tycker om Iron Man filmerna.

Annars fortsätter jag skumma igenom olika inredningsbloggar, och funderar nu på om man kanske skulle ta tag i att göra om den där fula skrubben till en helt okej klädkammare ändå? Jag tror att den skulle bli helt okej om man målade på lite ny vit färg där inne, på väggarna & de två hyllplanen som finns där inne (som nu är i någon ful träfärg). Ena väggen där inne är faktiskt fin, vitmålade träplankor.

Här är en bild av hur det skulle kunna se ut där inne. Det rosaaktiga är hyllplanen (2 stycken) och under det nedre hyllplanet tänker jag mig att man skulle kunna ha flätade korgar eller något dylikt, för att ändå kunna använda rummet för annan förvaring än kläder. Den svarta cirkeln är lampan som finns där inne, och det grå strecket är dörren. Allt är mätt & i rätt proportioner på bilden. Vad tror ni om det mamma & pappa?

Men nu jävlar ska jag lägga mig, sa förut ikväll att jag senast fick lägga mig 01:30. Nu är klockan 02:20. Så nu går jag och lägger mig och tar fram en bok tills jag blir riktigt trött.

En räksmörgås & ett lånekort senare

Datum: 2010-09-10 Klockslag: 16:21:58

Riktigt höstväder ute idag. Det dåliga höstvädret med regn alltså. Så vi bestämde oss för att gå ner på stan och fika, gick på Thimons och åt varsin räksmörgås. Sedan gick vi vidare på Textil Huset, finns så himla mycket fint där. Och så till sist gick vi på biblioteket och tittade, så skaffade vi oss varsitt lånekort också. Så med oss hem fick vi några gitarrböcker & "Vårt lejon Christian". Ni vet youtubeklippet jag la upp, det är berättelsen bakom det. 


Heminredning

Datum: 2010-09-10 Klockslag: 12:41:38

När jag börjar med något blir jag ofta ganska.. besatt av det. För några kvällar sedan tittade jag t.ex på objektiv i timtal och inatt satt jag uppe till klockan fyra(!) och tittade på heminredningbloggar och olika heminrednings butiker. Byggde ihop olika kollage i Photoshop gjorde jag också. 

Orkade inte lägga ner någon direkt tid på att frilägga de olika sakerna, så det fick bli lite slarvigt. Lite idéer på hur det skulle kunna se ut om vi köpte den där EXPEDIThyllan. Hur underbart fint är det inte med en fågelbur? Love it! Något annat jag verkligen skulle vilja ha är en kandelaber i silver, underbart fint det också.


Köpa eller inte köpa?

Datum: 2010-09-10 Klockslag: 00:59:09

Såklart går hyllan vi tänkte beställa från IKEA inte att beställa med posten, den är 15 cm för lång för det. Hmfp. Så nu har vi tittat på en hylla från EXPEDIT, som vi funderar på. Den går loss på 199:-, medan den vi egentligen tänkte köpa gick på 149:-. Ingen större skillnad alltså. 


Det bra med denna hylla är att KASETT-lådorna är måttade för att passa in. Plus att man kan använda ovansidan som ett "bord", vilket inte är möjligt med en hög bokhylla. Vi får nog sova på saken. Oavsett hur vi gör så ska jag köpa sådana fina bokstäver och ställa i/ovanpå hyllan, vilket/vilka ord det blir vet jag inte än. Hittar nog något inne på Textil Huset här i Nässjö, vilken underbar affär alltså. ♥

Lyckad middag!

Datum: 2010-09-09 Klockslag: 22:22:32

Vi lyckades bra med maten, skitgott blev det. :} Jag klarade dock inte av att skära köttet, så Micke gjorde det istället. Sedan efter maten så gick jag ut och gick runt sjön medan Micke gick och handlade. När jag gått ett varv så gick jag hem för att hämta kameran, svanarna var nämligen uppe på land och jag kunde komma jättenära dem. Dock så hade de simmat ut i sjön när jag kom tillbaka, men fick någon okej bild ändå. Men i alla fall, när jag kom hem & skulle hämta kameran så hade älsklingen köpt "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" åt mig. Gulle! ♥ Så nu har jag något nytt att läsa. :}

Imorgon ska vi gå på stan, jag ska leta efter ett par gummistövlar, träningstights & jeans. Får se vad jag hittar.

Grytbitar (av skinkstek), morötter & lök med potatis. Sås gjord på grädde, mjöl, soja, rödvinbärsgelé, salt & peppar.

9 september

Datum: 2010-09-09 Klockslag: 14:31:00

Idag tänkte vi göra en gryta. Ni vet sådan med grytbitar (skinstek), morötter, lök & sås. Mums! Har aldrig gjort det förut så mamma får guida mig igenom det tror jag. Har ju aldrig ens skärt i en rå köttbit, och blir lite lätt illamående när jag tänker på att jag ska göra det. Men någon gång ska ju vara den första.

Annars hade jag tänkt gå på stan och kolla efter ett par träningstights, men eftersom jag vaknade så sent tar jag det imorgon istället. 



Funderar på att slänga i någon färg i håret framöver. Något honungs- eller kopparliknande kanske?

Gah!

Datum: 2010-09-09 Klockslag: 01:51:34

Gud vad jobbig jag är, jag kan verkligen aldrig bestämma mig. När jag sådär nästan har bestämt mig (för Sigma 17-70/2,8-4,5 DC Asp IF Macro), så läser/ser jag något som gör att jag måste tänka om - igen. Det är inget riktigt macroobjektiv som ger skala 1:1, utan istället bara 1:2,3.. Men det är lite ett allt-i-ett objektiv, så det kanske ändå är värt det? Ett 50mm känns på något sätt lite tråkigt, då jag sällan tar bilder där det kommer till nytta (t.ex porträtt). Vart är Maria när jag behöver henne? (Min f.d fotolärare.)

Jag ska sluta tjata om kameror & objektiv, för ett tag iallafall. Morgondagen är räddad - ännu ett avsnitt av Idol. ♥ Jag är redan helt fast. Hon den där Alice som sjöng Samson i kvällens avsnitt, ojoj! Så sjukt många duktiga som kommit vidare redan. Men nu är det dags för mig att lägga mig i den mysiga sängen i rummet intill. Imorgon tänker jag söka några jobb & kanske bränna lite fett också, wish me luck!

Normal, tele, macro eller vidvinkel?

Datum: 2010-09-08 Klockslag: 19:20:36

Här är några bilder från två olika objektiv jag är sugen på. Mångsidigheten & macron hos Sigma 17-70 mm lockar medan jag också vill åt det bra ljusinsläppet på Nikonobjektivet. De är båda billiga varianter, i min prisklass om man säger så. Det nedre ligger på runt 1300:- bara. Billigt & bra! Får nog fundera ett tag till över vad det verkligen är jag vill ha. Finns så mycket att man inte kan välja. Skulle gärna plocka på mig flera stycken. 




Tack mamma!

Datum: 2010-09-08 Klockslag: 15:08:57

Var iväg på Ica, köpte två skinkstekar, postade två brev & hämtade ut paketet. Öppnade det så fort jag kom hem. Var två som.. ovala grejer man kan hänga upp, jättefina. :} Gullmamma! ♥ Frågan är bara vart vi ska hänga dem.. 
Så har vi just städat trappuppgången, så nu är det äntligen gjort. 


Nu ska jag fortsätta leta objektiv. Har hittat ett 17-70mm nu som jag verkligen gillar..

Vad kan det vara?

Datum: 2010-09-08 Klockslag: 11:26:13

Godmorgon! Efter posten kommit idag kunde jag inte ligga kvar länge i sängen, var tvungen att se om jag fått AVIn till paketet som mamma skickat. Hon var i Sollefteå häromdagen och hittade något där hon inte kunde låta bli att köpa. Så när jag ätit frukost & fixat mig lite ska jag iväg på ica och hämta ut paketet. :'D Spännande!

Photo

Datum: 2010-09-08 Klockslag: 02:12:15

Gud vad jag bara vill ta med min kameran ut och fota nu! Synd att klockan snart är 02:00 och att det är kolsvart ute bara, haha! I studentpresent lovade mamma & pappa mig ett objektiv också, men jag är så velig och kan inte bestämma mig för vad jag vill ha. Om jag vill ha ett fast 50 mm eller om jag vill ha ett riktigt macroobjektiv. Samtidigt så vill jag ha ett teleobjektiv, men det kommer jag nog faktiskt inte att lika stor användning för. 

Annars har jag bara suttit och redigerat min & Erikas design ikväll. Och redigerat bilder. Både fotar och redigerar bilder alldeles för ofta, det måste det bli ändring på. 



Tills vidare!

Datum: 2010-09-07 Klockslag: 21:39:13

Jag störde mig så otroligt mycket på det vita överflödiga på headern som blev när jag gjorde bloggen bredare, så jag har den här headern tills vidare. :} Var den enda bilden på mig som hade luft omkring, och såg någorlunda ut.

Nu längtar jag efter att gå ut & fota imorgon och att se Idol. Känner på mig att jag kommer bli värsta nörden som sitter bänkad vecka efter vecka.

Vad tycker ni om min studentmössa förresten? Hooken Mp07, den bästa mössan i världen! ♥

Idol 2010

Datum: 2010-09-07 Klockslag: 21:16:01

Jag har aldrig varit speciellt intresserad av Idol, mycket pga att jag följde Fame Factory slaviskt och tyckte att Idol bara var en tråkigare version av det.
Där fick man ju inte ens lära känna personerna som vad man fick i FF. Men så började jag tycka om Idol förra året, och har längtat efter att det skulle börja idag. Och fan vad bra det var! Flera stycken som var riktigt grymma. Särskilt han den där killen som juryn dömt ut förra året, som kom tillbaka nu och var hur grym som helst. Var så jävla roligt att se deras miner, och höra Laila erkänna att hon begått ett misstag. Jag är inget direkt fan av henne sedan jag fick vara med på en Let's Dance inspelning. När kameran inte är på vill hon bara skapa rubriker, den uppfattningen fick jag av henne. 

Annars så har jag bara legat halvdöd i sängen eller soffan hela dagen. Men nu är huvudvärken nästan borta - tack och lov!
Ska ta en eox innan jag lägger mig för att vara på den säkra sidan.


Om jag känner mig pigg imorgon & det är fint väder tänkte jag ta med mig kameran ut och fota lite på riktigt. (Inte med Auto & lite snabbt dvs.) Tänker nog be Micke ta en bild på mig till headern, även om jag inte alls trivs framför kameran. Eller, jag är väl egentligen en linslus - men inte när det gäller att vara seriös.

Låt mig bara sova

Datum: 2010-09-07 Klockslag: 13:22:37

Vaknade med migrän imorse, så jag ringde min handläggare och vi kom fram till att det var bättre att ta det en annan dag. Så på måndag ska jag dit. Vilken lättnad att hon var så trevlig. Så jag har i princip sovit hela dagen, önskar att jag kunde sova ända till imorgon så jag slapp må såhär dåligt. Minns inte när jag senast hade såhär ont i huvudet. Har petat i mig ett äpple & ett glas saft i alla fall och nu svettas jag som en gris. Feber?

När Micke kommer hem ska han koppla in internet, telefon & digitaltv. Yay! Hade gärna haft dom där kanalerna nu, men jag orkar inte göra annat än ligga här som en strandad val. Fan vad dåligt jag mår.

Puss på er!

Datum: 2010-09-06 Klockslag: 23:45:44

Har pratat med Erika ikväll igen, blev en hel del skratt. Hon använder sig av turbotutten för att försvara mig, haha. ;'D Nog om det. Om 39 dagar kommer de, kommer nog räkna dagarna. Nu när man flyttat iväg såhär på riktigt förstår man hur mycket personer betyder, på ett annat sätt än man gjort innan. 

Så himla mycket sjuka saker jag och mina vänner gjort. Blev påmind om mitt, Elina & Deas téparty idag. Helt vanliga kvällar har vi bara kommit på att vi ska ha téparty - rotat fram några kläder ur Deas kista, sminkat oss & fikat. Och såklart tagit en hel massa bilder. Så har vi ägnat hela dagar åt att ha disco, fixa oss i timmar för att sedan dansa järnet. Och då ska jag ju nämna att vi inte var 13 när vi gjorde det direkt, haha. Och allt jag & Erika gjorde när vi var små, ojoj. Älskar mina sjuka vänner! ♥ Gamla & pixliga bilder, men vem bryr sig?!







Lite större, lite bättre!

Datum: 2010-09-06 Klockslag: 19:31:23



-

Datum: 2010-09-06 Klockslag: 18:35:17

Håller på att ändra lite, så nu ser det ut som det gör. Lär ta tid, har inte pillat med koder på.. hur länge som helst? Glömmer allt mellan gångerna. Nu ska jag hädanefter kunna lägga in lite större bilder, 500 px känns för lite.

Nu får det gärna bli oktober!

Datum: 2010-09-06 Klockslag: 16:40:50

Är på lite bättre humör nu, har hittat några fler jobb att söka. Pratade nyss med Micke så han peppade mig lite, och sa "du har ju inget tålamod, det har bara gått två veckor!" och det har han ju faktiskt rätt i. Ibland har jag hur bra tålamod som helst, med människor t.ex. Men när det gäller tekniska grejer och.. ja, andra saker så är det inte alls lika bra. Är bara att söka vidare och hoppas på det bästa. :}

Ikväll ska Erika & Erik beställa tågbiljetter också, så de kommer hit och stannar mellan 15-19 oktober. YAY! ♥ Can't wait. Ska snart ställa mig och steka korv & koka makaroner, och ikväll blir det mys framför en film.

Gnällig!

Datum: 2010-09-06 Klockslag: 14:33:30

Går in på mailen och ser flera mail där jag läser "Hej, Vi tackar för att du har avsatt tid och arbete med en ansökan för utannonserad tjänst. Vi har valt att gå vidare med en annan sökande." Blir såklart irriterad och tänker att "jag kommer fan aldrig få något jobb." Förstår inte riktigt hur de tänker att arbetslösa ungdomar ska klara sig på 2900 kr i månaden? Ska alla få bo kvar hemma hos sina föräldrar då? 

Sedan hör Erika av sig och säger att de kollat på några tågbiljetter, så för att vara på den säkra sidan att det inte krockar med någon ledighet på högskolan ringer jag på IAA för att kolla. Där har de gått för dagen, så då ringer jag på Tekniska Högskolan istället. Där får jag prata med någon som tror att jag inte förstår svenska, och börjar prata engelska. Bara för att jag inte hörde vad hon sa först och sa "hallå?". Sedan ställer jag frågan, och hon säger att hon inte kan svara på det och att jag får ringa till Eksjö och frågar. Då säger jag att de gått för dagen, och då säger kärringen "Men då får du ringa igen imorgon!" och lägger på luren i örat på mig! Otrevliga jävel. Stör mig till tusen på människor som har arbeten där de kommer i kontakt med människor, och bara är sura och otrevliga. Då ska de fan inte ha det där jobbet, utan då kan de sitta hemma istället.

RÖDGRÖNA ÄR GREJEN!

Datum: 2010-09-06 Klockslag: 13:02:25



Nu ska jag vara duktig & dammsuga, var sämre på det där med att kliva upp.. Sov över en halvtimme.

Godnatt!

Datum: 2010-09-05 Klockslag: 23:27:54

Sitter uppe ensam, halvkollar på någon film som går på 6an. Har kollat igenom lite vad det finns för äldreboenden här i Nässjö och runt omkring, finns ju några stycken i alla fall. :} Bara att skriva ut några CVn och åka dit, så småningom. Såg en katt när vi skulle gå på Ica ikväll, troligen någon av grannarnas. Kunde inte låta bli att locka på den & gosa lite. Fan vad jag saknar mina egna.

Imorgon SKA jag kliva upp senast tio, sedan ska jag dammsuga & förbereda mig för mötet på tisdag. Låter som en ganska tråkig dag, fast det känns faktiskt lite roligt att jag har något jag måste göra (förberedelserna alltså). Men nu tror jag att jag går och lägger mig.

Jag avslutar med att säga; Den viktiga påsen.

Finally!

Datum: 2010-09-05 Klockslag: 15:00:07

Har nyss pratat med Erika, i 01:01:01. Haha! Har saknat den bruden. ♥ Ska planera lite ikväll för när hon & (förhoppningsvis) Erik kan komma hit. I början av oktober blir det nog, fan vad kul! Ser verkligen fram emot det. Har inte hunnit gå ut på min promenad än, fastnade i soffan framför Vem vet mest?. Lite pensionärsaktigt, men jag tycker faktiskt det är roligt att titta på. Men ska snart ut, och sedan blir det hemgjord pizza till middag ikväll. :}

Funderar på att beställa en förstoring av den här bilden, gillar känslan i den.

Söndag

Datum: 2010-09-05 Klockslag: 12:26:56

Vaknade av att Lars ringde runt 11. :} Så nu sitter jag och äter "frukost" och ska snart ta ett varv runt sjön. Senare idag vet jag inte vad vi ska hitta på, är i alla fall Micke som ska fixa maten idag. :} Just det, städa trappuppgången ska vi göra också. Kanske borde ta och dammsuga lägenheten när vi ändå är igång?

Grown Ups

Datum: 2010-09-04 Klockslag: 23:43:16


Har just tittat färdigt på Grown Ups, den överträffade faktiskt mina förväntningar. :D Som sagt, med de skådespelarna så kunde det ju inte vara en dålig film. Är jag ensam om att tycka att negern liknar åsnan i Shrek? Haha. När vi gick på HEMMAKVÄLL och köpte godis gick vi genom "Bengans nöjesfält" som är här i stan ikväll. Var inte speciellt mycket folk, folk kanske inte går på sånt längre? Nu blir det lite xbox innan vi ska lägga oss. Imorgon tänkte jag fortsätta med jobbsökandet, Heino peppade mig lite ikväll! Thanks for that. :}

Danslärarens återkomst

Datum: 2010-09-04 Klockslag: 19:23:06

Helt okänd titel för de flesta antar jag, jag hade aldrig hört talas om den iallafall. En svensk thriller som vi tittade på idag, med Jonas Karlsson som huvudroll. Lite Beck/Wallander-aktig och baserad på Henning Mankells kriminalroman. Den var 2 timmar & 49 minuter lång, och väldigt bra. Idag har vi haft en riktig slöardag, bara legat framför tvn. Lika bra att fortsätta med det, så ikväll tänker vi se Grown Ups. Tror vi går på HEMMAKVÄLL och köper lite godis också, de hade extra billigt september ut. Och så har de det bästa godiset också, så.

Fick just en chock när jag kollade kontot, men efter att ha räknat lite så vet jag ju faktiskt vart pengarna tagit vägen. Kändes som om flera tusen försvunnit till ingenting, vilket inte alls var fallet. Tur det! :} Beror nog mest på att jag aldrig i hela mitt liv betalat hyra, så att det plötsligt försvinner flera tusen från kontot (1½ månadshyra) är jag lite ovan vid.

Saknar MP07 lite extra idag. Fina, fina ni! ♥

Förvånas av min klumpighet

Datum: 2010-09-03 Klockslag: 22:59:47

Vad har hänt? Sedan vi flyttade hit har jag spillt ut ris, pasta och krossade tomater över hela köksgolvet. Det sistnämnda dränkte jag även in mig själv i, men min nya kofta på såklart. Och ikväll har jag ägnat över en timme åt att dra över studentbilder till ett album på fuji som skulle framkallas, och vad gör jag inte? Jag råkar såklart trycka bort sidjäveln. Inte nog med det, jag hade just skrivit klart det här inlägget.. gick in på fb och när jag skulle in på Blogg.se fliken igen, så fanns den inte. Hade råkat klicka in mig på Handelsbanken istället. Jag är helt jävla otrolig! 
Annars har jag bara myst med duntofflor, tända ljus & Katy Perry's nya album Teenage Dream ikväll. Så jävla bra. Grym tjej över huvud taget.

Pratade nyss med älsklingen, han hade jätteroligt & var lite less över att behöva ta bussen hem om 20 minuter.
Tråkigt för honom, men jag har absolut inget emot att få hem honom. ♥


Look at this photograph, every time I do it makes me laugh

Datum: 2010-09-03 Klockslag: 19:07:02

När vi gick och handlade hämtade vi ut Telia-paketet på samma gång, oh my god säger jag bara. För det första så var det ju både ett modem och en digitalbox med, sedan hur många sladdar som helst. Lämnade det åt Micke medans jag lagade maten istället. Gjorde burritos för första gången, riktigt bra blev dem. :}

Nu sitter jag och väntar på att Kristallen 2010 ska börja, kanske ska börja framkalla lite bilder medans jag väntar? Think so. Har en hel del minnen som behöver sparas. Resorna till London, Stockholm, studenten osv.


Halsbandet jag köpte häromdagen.

Tror jag klickar hem dessa!

Datum: 2010-09-03 Klockslag: 12:03:23


Bäst att passa på innan storlek 36 tar slut, som alltid.

Fredag

Datum: 2010-09-03 Klockslag: 11:21:52

Vaknade vid 10.30 av väckaren och tvingade mig upp tillslut. Gick och hämtade posten. Brev från Telia, recept från mamma, vårt Ica-kort och ett vykort från Erika. :} Fick just ett sms om att jag kan hämta ut våra grejen från Telia på Ica idag. Skönt att vi har postombud (heter det så?) typ 200 m bort. Egentligen vet jag inte alls hur långt 200 m är, men vi säger att det är något liknande. Gud vad tiden går fort förresten, ikväll är det två veckor sedan jag åkte från Ramsele.

Micke är på skolan och kommer sedan hem och äter middag osv, sedan drar han iväg på klassfest i Eksjö. Tro vad jag ska hitta på ikväll då? Blir inget fredagsmys iallafall. Kanske fixa ihop en fotobok & framkalla lite bilder? Alltid roligt. :} Men nu ska jag äta något och sedan ta ett varv runt sjön tror jag.

Skrubben; CHECK!

Datum: 2010-09-02 Klockslag: 21:41:55

Istället för att titta på Grown Ups så tog vi tag i den där jävla skrubben. (Är extra hatisk mot skitskrubben för att det skulle vara en klädkammare. In my ass att det var.) Vi drog ut alla lådor och sånt som var där inne, kollade igenom och packade in allt igen. Men mer genomtänkt denna gång, så nu har vi inte några säckar eller lådor i själva lägenheten nästan. Fick nästan lite ångest när vi hade lådor här överallt, kändes lite som dagen då vi kom hit. Då var jag bara nervös och ledsen. Jag är glad att vi trivs så bra här. Hade lika gärna kunnat vara tvärtom.

Har iallafall fått en hel massa boktips på facebook, så nu är det väl bara till att läsa ut boken jag har och sedan ta mig an någon ny. :} Att läsa en bok som man verkligen inte kan slita sig från, är tiotusen gånger bättre än att se på film. På tal om att läsa, har suttit och läst Deas blogg ikväll. Hade som glömt bort att hon hade en, mycket dumt av mig. Jävlar vad jag har skrattat medans jag suttit och läst. Sjuk människa! ♥

Christian the lion

Datum: 2010-09-02 Klockslag: 16:55:54

Jag tror inte den här videon kan ses för många gånger. Går rakt in i hjärtat. Kom att tänka på den efter att ha sett en bok om hela händelsen på en bokrea häromdagen. Kanske vore värt att köpa den om den finns kvar?
Blev lite extra tårögd när jag såg den idag, bara för att jag började tänka på mina lurviga där hemma. ♥ 
Särskilt Chester som rör sig som ett lejon, tar samma sorts steg. Åh, tänk om jag hade kunnat ta med någon av dem hit.


Nu ska jag snart laga korvstroganoff och ris, tror jag skickar iväg Micke att lämna tillbaka hyrfilmen medans jag lagar mat. Senare ikväll ska vi se Grown Ups, har ganska höga förväntningar. Men med såna bra skådespelare kan det ju aldrig slå fel. ;)

Först tvn, och nu radion?

Datum: 2010-09-02 Klockslag: 16:40:37

Alltså.. vår lägenhet är ganska underlig.
För det första så kan vi inte ha antennkabeln ikopplad i vägguttaget, då brusar bilden. Men om vi istället har ena sidan ikopplad i tvn och andra sidan liggandes i fönstret eller på vissa ställen på golvet, så är bilden & ljudet hur bra som helst.

Och nu, nu när Micke kopplade i sin gitarr i förstärkaren så hör vi hur Reinfeldt börjar prata. Det vi hör är alltså från radion. Fast ur förstärkaren. Har ingen aning om hur det går till, men.. nu har vi en extra, oönskad radio iallafall.

Nästan lite fjantigt

Datum: 2010-09-02 Klockslag: 12:59:09

Idag är mamma med syrran och barnen och äter klämgrillsmacka. Fast inte Kevin då, har han ju blivit stor och börjat F6 nu. Jag är avundsjuk, jag vill också gå på Sockerbagarn och fika. Hjälpa barnen med att öppna festisen, säga att de måste komma ihåg att inte trycka för hårt från början. Klämma lite på Natalies goa ben. Ja, allt det där som alltid händer när jag är med barnen. Det är nästan jobbigast att vara ifrån barnen, för att jag vet att de kommer att vara så annorlunda nästa gång jag träffar dem. Natalie kommer nog prata, säga hela meningar. Kevins fötter kommer nog kanske ha blivit större än mina, just nu är de bara en halv stortå kortare. Känner faktiskt själv att det är lite löjligt hur mycket jag älskar de där barnen, nästan lite överdrivet. Men så är det bara. Finns det någon moster som älskar sina syskonbarn lika mycket som jag gör? Åh, jag saknar deras små, glada ansikten. 


The Ghost Writer

Datum: 2010-09-02 Klockslag: 01:35:41


Ja, det var den vi hyrde ikväll. Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om den.. den var mest konstig. 
Vi har bestämt oss för att ta Gränna till helgen istället, eftersom vi annars måste anpassa oss efter vilken tid vi ska lämna tillbaka hyrfilmen. Så känner jag att det känns bättre om man har koll på läget lite i förväg, så på lördag blir det nog. Om vädret tillåter. 
Och finalen i Fångarna på fortet ikväll också.. fel lag vann enligt mig. Har tyckt skitbra om Magnus Samuelsson sedan jag var med på Let's Dance, han verkar vara hur trevlig som helst. Ser fram emot att se blogglaget i nästa säsong. Har väldigt svårt för att tänka mig t.ex Foki springa runt där med sina naglar..

Nu tänker jag gå och lägga mig i sängen och fortsätta läsa Blondinbellas bok, tycker om att ligga i vårt mysiga sovrum med sänglampan tänd och läsa. Fast än så länge har jag bara läst Cosmopolitan, men eftersom jag bara är hemma på dagarna nu tänkte jag börja läsa en hel del igen. Har nämligen ett lånekort på Jönköpings bibliotek att utnyttja. :} Tips på några bra böcker?

Jag och min dubbelgångare

Datum: 2010-09-01 Klockslag: 17:55:22

Fullkomligt dör av huvudvärk, men det får inte förstöra dagen. Hittade mig en mysig kofta på stan, för den alldeles utmärkta summan 199 kr. Velade mellan svart och beigeaktig, Micke fick avgöra och valde den beigeaktiga. Mycket nöjd. Vi har nyss ätit en glamourös middag - falukorv & makaroner. Haha! Billigt och bra iallafall. Senare ikväll tänkte vi mysa till det och gå på HEMMAKVÄLL och hyra en film & köpa lite godis. 

Elina ringde precis när vi varit och handlat, och berättade att hon & Dea hade sett mig på Birsta. Någon som var jävligt lik mig i alla fall, hon hade aldrig sett två personer vara så lika tror jag hon sa. Tro om jag själv hade tyckt att vi varit lika om jag sett henne? 

Och pappa, hur fan ska jag vattna blomman vi har?! Den ser ful ut och hänger vad jag än gör.. hur mycket vattnar man egentligen, och hur ofta?

9 månader

Datum: 2010-09-01 Klockslag: 13:08:12

Vi fick som två helger den här veckan eftersom Micke är ledig idag & imorgon också, så idag tar vi det bara lugnt. Klockan 15 ska han in och klippa sig, så då passar jag på att kolla klädaffärerna igen. :} Måste ha ett nytt vitt linne, är flera hål i det jag har. En ny mysig kofta skulle inte sitta helt fel heller. Och imorgon planerar vi att kanske åka till Gränna om det blir bra väder. Har aldrig varit där förut, så det skulle vara roligt att åka dit. Ska ladda & rensa kameran ikväll, så den är fit for fight för imorgon om det bli så att vi åker. 

Som sagt nio månader med min fina idag. ♥

RSS 2.0