center>

Ligger hemma och är sjuk

Datum: 2011-10-31 Klockslag: 13:02:57

Igårmorse vaknade jag och mådde riktigt dåligt, förkyld & febrig. Så jag tillbringade dagen i sängen, idag är jag dock lite piggare (utan feber) och har klätt på mig och förflyttat mig till soffan. Är så frustrerande att vara sjuk och inte kunna åka på skolan, särskilt när jag verkligen ville gå på dagens FASS-föreläsning. Men men, sånt är livet.

Lördagen var i alla fall jättetrevlig.
Runt 11 kom Lars, Anna & Daniel hit och tittade lite på lägenheten och så. Så fick vi en fin, vit orkide av dem. När vi varit här en stund åkte vi på A6 och gick runt där några timmar, jag fyndade ett par superhärliga mjukisar & en höstjacka på halva priset. Som hittat! Sedan när vi handlat färdigt så åkte vi runt lite, bl.a tittade på var våra skolor låg osv, och sedan åkte vi till deras hotell ett tag. När restaurangen på hotellet öppnade gick vi ner dit och beställde lite att dricka & satt och surrade innan det blev dags att gå ut och äta. Hittade en restaurang som hette Tusen och en natt som vi bestämde oss för att äta på. Var väldigt mysigt där inne och maten var god också, och servicen var minst lika bra! Lars var snäll och bjöd alla på maten (hej dåligt samvete!) och drinkar/öl efteråt. Vi hade planerat att ta tåget strax efter 22, men det visade sig att det enda som gick var det runt 23:50. Så efter någon timme på restaurangen gick vi alla tillbaka till hotellet och tittade på Zodiak på tvn tills det var dags för oss att gå ner till stationen.

Härlig helg

Datum: 2011-10-28 Klockslag: 17:51:33

Som sagt så kommer Lars, Anna & Daniel och hälsar på under helgen, men bor på hotell i Jönköping. Så när dom varit och checkat in ikväll tar dom bilen hit och hälsar på en sväng. :) Sedan imorgon åker vi nog in till Jönköping för en heldag där tror jag, Anna ville ha lite guiding på A6, vilket jag absolut inte har något emot. ;) Sedan på kvällen blir det att gå ut och äta, får se vad vi hittar för restaurang.. Har fått lite tips av en Jönköpingbo, så vi får se vad det blir. :)


Torsdag

Datum: 2011-10-27 Klockslag: 20:25:26

Torsdag idag, vilket betyder städning. Är så skönt att ha det rent & fint inför helgen, så torsdagar är vår nya städdag. I alla fall så körde vi en riktig storstädning, bärde ner vår gamla tv-bänk samt en stor kartong som stått i hallen, rensade städskåpet och la allt i ordning, rensade bland alla papper, satt in alla mina skolpapper i pärmar, dammsög, dammtorkade, diskade osv. Så nu kan ni tro att det är rent & fint här hemma. :)

Om det går som planerat ska Lars, Anna & Daniel komma hit över helgen också, så roligt! Därför ska jag kliva upp i tid imorgon och plugga hela dagen så jag kan ta en paus från det i helgen med gott samvete, blir ju trots allt inget plugg nästa helg heller då vi åker till Norrköping, så får vara riktigt effektiv nu i veckan för att hinna med!

Ja må hon leva!

Datum: 2011-10-27 Klockslag: 20:19:39

Den gulliga lilla tjejen i mitten fyller 3 år idag. ♥ Åh vad jag längtar efter henne, efter alla tre.

No words needed

Datum: 2011-10-26 Klockslag: 23:56:27


Akropolis

Datum: 2011-10-26 Klockslag: 20:51:16


Igår gick jag & älsklingen ut och åt på vår favoritrestaurang här i Nässjö. Det blev som vanligt goda vitlöksbröd till förrätt och sedan Fileto kotas (kycklingilfé, potatis, tzatziki & sallad) till varmrätt. Efterrätt är vi alltid för mätta & nöjda för att ta. :)

Läkemedelsberäkningstentan

Datum: 2011-10-26 Klockslag: 20:47:12

Blev en bra start på dagen, när vi kom på skolan fick vi tillbaka våra tentor - och jag hade alla rätt på LM-tentan!
Blev så himla glad, behövde verkligen det efter psykologiresultatet (som dock var väntat, men ändå).

Har börjat fundera på att försöka mig på omtenta i psykologi den 19 november, lägga 3-4 dagar till att verkligen plugga på mina sammanfattningar & göra ett försök. Vore så skönt att ha den bortgjord! Och klarar jag den inte, så finns det alltid fler omtentatillfällen senare. :)

Till en liten prinsessa

Datum: 2011-10-25 Klockslag: 15:51:04



Var som sagt iväg en sväng på stan och gjorde lite ärenden, köpte bl.a detta ovan till Bibban som fyller tre stora år på torsdag. ♥ Tyckte kortet var så himla gulligt, och hon är ju vår lilla prinsessa, jäkla gullunge. Köpte två andra grejer hem hit också, men de får ni se en annan gång. Väldigt nöjd i alla fall!

Har kommit halvvägs på nätföreläsningen nu, väldigt intressant faktiskt. Tar nog en paus om en stund för att kila iväg och posta kortet så det garanterat kommer fram tills på torsdag.

Ny gardinkappa

Datum: 2011-10-25 Klockslag: 12:00:09



Såhär ser nu köksfönstret ut, tycker gardinen passar in jättebra. :) Färgerna stämmer inte riktigt överrens i verkligheten och på bild, men det är beiga tapeter och beiga gardiner i alla fall.

Tisdag

Datum: 2011-10-25 Klockslag: 11:56:54

Alltså, jag bara älskar vårt schema på skolan just nu. Ofast 9-16 måndag & onsdag, annars ledig hela veckan. Eller, "ledig", får sovmorgon och får göra lite annat, men ska ändå plugga. 

Har just ätit frukost och ska bara fixa till mig lite innan jag ska ner på stan och kolla, sedan ska jag ta tag i den där nätföreläsningen. Och sammanfatta om jag hinner. Fan, det är så svårt att veta hur man ska lägga upp allt.

Igår på skolan hade vi farmakologi hela dagen, fick bl.a lära oss att om man äter p-piller och även äter bredspektrumantibiotika eller johannesört så försämras p-pillrens effekt. Är inte det ganska konstigt att man inte blir informerad om sånt av läkare osv?

Efter sisådär 3½ månad blev det dags..

Datum: 2011-10-23 Klockslag: 14:50:47

Bilden är från ungefär samma tid förra året, när Elina & Dea var här och hälsade på över halloween. I alla fall, så sitter jag med blekning i håret just nu. Väl behövligt med tanke på att jag snart inte blekt det på 3,5(!) månad. Hoppas det blir bra bara, och inte som i somras så jag fick bleka det flera gånger för att få till det någorlunda.

En perfekt lördag

Datum: 2011-10-22 Klockslag: 14:01:03

Blev en egentligen alldeles för lång sovmorgon idag, sedan klev jag upp och åt tacorester till frukost {mums!} och har just kommit ut ur duschen efter att ha varit och solat solarium. :) Äntligen fick jag det gjort! Duschade även håret utan balsam = ska bleka det inom kort, men det får nog vänta till imorgon i alla fall.

Vad ska man hitta på resten av dagen då? Lite plugg blir det nog, sedan blir det gomiddag i form av smördegsinbakad fläskytterfilé, klyftpotatis, sallad & champinjonstuvning följt av HP Deathly hallows 1 & 2. Micke har inte sett tvåan än, och jag har längtat efter att se den igen ändå sen vi gick ut från biosalongen i somras.



Kvällsläsning: En dag

Datum: 2011-10-22 Klockslag: 00:20:24


Fredag

Datum: 2011-10-21 Klockslag: 11:23:02


Började morgonen med att vakna till världens mysigaste alarmsignal. Använder "smart larm" vilket innebär att i fem minuter innan riktiga väckaren ringer så hörs ljudet av t.ex regn eller fåglar som kvittrar. Hur skönt som helst att vakna till! Sedan klev jag upp och åt gårdagens rester till frukost/lunch, och till nu har jag bara legat i soffan och myst under filten. Hade tänkt sätta mig och fortsätta sammanfatta nu, så är jag förhoppningsvis klar tills middagen. :) Sedan tar jag en fikapaus och äter lite av kladdkakan jag bakade igårkväll, fikapaus i pluggandet är väl behövligt. Som belöning & lite extra energi. :)

Långhelg

Datum: 2011-10-20 Klockslag: 14:00:57

Är ledig ända tills på måndag, så jag började ledigheten med en redig sovmorgon. :) Nu har vi nyss ätit en riktigt god lunch {hemmagjorda köttfärsbiffar med gräddsås, bandspaghetti & stekt lök} och nu ska jag sätta igång med pluggandet. Skriver resterande sammanfattningar idag, och ser nätföreläsningen om tumörsjukdomar imorgon eller senare i helgen.

När vi hade patientfall igår kände jag faktiskt att jag redan hunnit lära mig en hel del, både när det gäller hjärtsjukdomar & diabetes. Känns skitbra! :)

Ikväll blir det senaste avsnittet av Dexter & Terra Nova också, äntligen! ♥ Bra kväll.

19 oktober

Datum: 2011-10-19 Klockslag: 20:35:54

Fick svar från psykologitentan idag, och det gick som jag trott - jag kuggade. Den första av mina hittills fem (egentligen sex, men LM-tentan har vi ej fått svar på) tentor som jag inte klarat, känns ganska surt.. Men det beror i alla fall bara på min lathet, och nu i efterhand önskar jag att jag hade pluggat. Men, inget ont som inte för något gott med sig - jag kommer aldrig mer strunta i att plugga till en tenta.

Innan vi åkte hem från Jönköping idag så åkte vi in på lite affärer, och jag tröstshoppade lite i förväg - vilken tur va?

Nu har jag varit iväg på ICA och köpt lite gott (ska tröstäta), så jag tänkte tända massa ljus och burra ner mig i soffan framför Batman begins. Sedan blir det The Dark Knight om jag inte hinner bli för trött. Älskar Batman, var och såg TDK på bio två gånger!


Har länge tittat efter en stor ljuslykta att ha ståendes på golvet, och så hittade jag dessa två för ett riktigt bra pris idag. Så fina! :) (De är vita, vilket kanske inte syns på bra på just denna bild..)

Mammas köttbullar

Datum: 2011-10-19 Klockslag: 19:19:05


Köttbullarna jag gjorde igår efter mammas recept blev otroligt goda. Gjorde biffar på samma gång som jag nyss ätit tillsammans med potatis & stekt lös, så himla gott!

Köttbullarna passar perfekt till makaroner och en enkel gräddsås också. Jag börjar bli riktigt haj på att laga riktig mat, för när maten blir lika god som när dom gör den hemma - då jäklar är det bra! :)

ROMANTIC i cremevit smide

Datum: 2011-10-18 Klockslag: 20:35:22

Då jag haft ont i huvudet idag så har jag låtit bli att plugga och istället gjort lite det jag känt för, får kompensera med att plugga lite extra i helgen istället. Måste försöka lyssna bättre på min kropp, så kanske jag kan få slippa ha huvudvärk och migrän så pass ofta som jag faktiskt har i dagsläget. Jag stressar ständigt, medvetet som omedvetet. 

I alla fall, så gjorde jag bl.a en beställning från Jotex idag. Blev lite gardiner, julgrejer & denna fina ljuslykta (på bilden). Tyvärr hade de tagit bort erbjudandet om ett gratis glöggset om man beställde för minst 200 kr, men istället fick man 100 kr rabatt vid köp över 200 kr efter dragen rabatt. Resten av sakerna får ni se när jag fått hem dem & de sitter/står/hänger på plats. :)
Zooma

18 oktober

Datum: 2011-10-18 Klockslag: 12:26:19

Tisdag, vilket betyder att jag är ledig & väldigt effektiv. Tog en lång sovmorgon (som jag var värd!) och nu har jag varit ner och slängt i första tvättmaskinen, och delat upp resten av tvätten i olika högar. Blir nog 4-5 maskiner innan dagen är slut.

Senare idag tänkte jag se den där nätföreläsningen och kanske sammanfatta lite om jag hinner, eller tvärtom, får helt enkelt se. Ska även sticka iväg och handla grejer till att göra mammas hemmagjorda köttbullar & köttfärsbiffar för första gången. Tänkte göra ganska mycket så man kan frysa in också, så lättsamt att kunna ta fram och tina upp bara!

London breakfast

Datum: 2011-10-17 Klockslag: 23:14:31

Gick in på min bilddagbok och tittade igenom lite gamla bilder.. Och hittade denna från London -09. Jag vet i alla fall vad jag ska köpa och äta till frukost/lunch senare i veckan, MUMS!




LM-tenta

Datum: 2011-10-17 Klockslag: 22:42:53

Dagen började som sagt med LM-tenta, efter bara några timmars sömn inatt.. Men det gick bättre än jag trott, kändes som om det flöt på riktigt bra faktiskt. Hoppas på att känslan stämmer bara, vore så himla skönt att ha klarat den på första försöket. Men då 100% rätt krävs för godkänt vill jag inte hoppas för mycket.

Funderar på att lägga mig nu redan, och kliva upp i någorlunda tid imorgon och tvätta & plugga. Ska skriva lite sammanfattning & titta på en nätföreläsning om tumörsjukdomar.


Saknar Spanien, på tal om ingenting. Tänk om vi hade det inspelat när vi stog där och gallskrek & grinade över den där kackerlackan. Undra vad grannarna tänkte? Haha.

Sista rycket

Datum: 2011-10-16 Klockslag: 19:43:57

Gruvar redan för morgondagen. Börjar med LM-tentan från 08.00-10:00, vilket innebär att jag måste kliva upp senast klockan 06:00. När tentan är gjord så är det kursinfo & föreläsning om ANS på farmakologin till 15:00. Tror jag får ta en tablett både ikväll & imorgon i förebyggande syfte så inte migränen kommer tillbaka.

Hoppas verkligen på att få "rätt" frågor imorgon så jag klarar tentan, är 100% rätt som krävs för att bli godkänd (vilket innebär att många inte klarar den på första försöket). Men jag förväntar mig inte för mycket, går det så går det & annars inte. 

Sitter och gör sista rycket just nu.. Fram till 20.00 kommer jag nog plugga i alla fall, sedan får det räcka. Inte bra att sitta och tokplugga dagen innan tentan ändå, det tror jag bara rör till det. Så sedan ska vi mysa i soffan och äta smulpaj med blåbär som älsklingen tänker baka. Mysigt!

Kvällens middag

Datum: 2011-10-15 Klockslag: 19:12:06



Ikväll fick det bli min baconsås med champinjoner & gräslöksost m.m. Passade på att fota då Erika gör en egen kokbok och frågat om några av mina recept, och därför vill ha passande bilder att ha till recepten. Råkade för första gången sedan vi flyttade in (tror jag?) få brandlarmet att sätta igång, och innan jag förstod hur man stängde av fanskapet.. Drog ur batteriet, men inte hjälpte det. Tur Micke visste hur man gjorde, annars hade jag nog varit döv eller haft min nuvarande tinnitus x10 vid det här laget.

Sovrummet

Datum: 2011-10-15 Klockslag: 15:46:42



Har ju fått in lite nytt i sovrummet också, så här ser ni det. Tycker vår lägenhet är mysig med lite äldre detaljer, som dörren in till vår klädkammare t.ex (skrubb).

Stora killen!

Datum: 2011-10-15 Klockslag: 12:44:31


Idag blir världens bästa & gulligaste systerson 7 hela år. Kan inte fatta att han blivit så stor, börjat första klass och allt. Så stor att han imorse läste kortet jag skickat till honom helt själv, han är så himla duktig i skolan! Önskar att jag hade kunnat vara hemma och fira honom, men jag får ringa honom ikväll & prata istället.

Har inga nya bilder av honom (så fick bli denna från 2010), han är lite av en "enstöring" om man jämför med hans småsystrar, som jag har massvis av bilder på. Kevin är en liten drömmare & tänkare, tror att han kommer bli en riktigt smart kille. ♥ 

/ Stolt moster

Tips: Terra Nova

Datum: 2011-10-15 Klockslag: 12:28:21


Igårkväll började vi titta på en ny serie, Terra Nova. Så har just nu bara sett det första dubbelavsnittet som jag verkligen gillade, det känns som om serien innehåller det mesta av det jag "kräver" och dessutom dinosaurier. Jag är lite av en dinosaurienörd, älskar t.ex Jurassic Park som jag sett hur många gånger som helst. Längtar redan efter att se nästa avsnitt, det började väldigt bra & spännande.

Det handlar i alla fall om jorden, som blivit förstörd av människorna, på 2100-talet. Jorden är i så dåligt skick att de börjat skicka utvalda människor 85 miljoner år tillbaka i tiden, där de får en andra chans att bygga upp en civilisation. Man får framförallt följa med familjen Shannon när de år 2149 skickas till Terra Nova.


(Lite onödig fakta också, Terra Nova är latin för "nytt land".)

Fikan & Hooken

Datum: 2011-10-14 Klockslag: 22:27:50



Snart bor en av mina absolut bästa vänner så nära att jag kan träffa henne varje månad. Om bara 2-3 veckor (det blev framflyttat lite..) åker vi och hälsar på henne & Erik.

Vi planerar även ett eventuellt besök av dem när det är Eksjö julmarknad, den 3-4 december. Vore hur mysigt som helst, och kanske man skulle kunna ta julbaket i samma veva isåfall. En helg med både julbak & julmarknad, så mycket bättre kan det ju inte bli! Åh vad jag längtar till jul. Löjligt mycket.

Tortillatårta

Datum: 2011-10-14 Klockslag: 18:59:40



Gud vad den där tortillatårtan satt fint! :)
Himla lättsam att göra också, behövs inte särskilt mycket & är bara att blanda ihop färsen & sedan lägga i bröden, på med ost och in i ugnen en stund.

Nu sitter jag bara här och läser lite bloggar, kollar facebook & lite sånt (kan också sägas: jag sitter och väntar på att Idol ska börja) medan Micke spelar tv-spel. Det känns så himla skönt att lägenheten är städad och fin, nu kan jag verkligen njuta av ledigheten. Eller, ledighet och ledighet.. blir en hel massa tentaplugg i helgen, LM-tenta på måndag som sagt.

Fredag

Datum: 2011-10-14 Klockslag: 15:46:21

Tänk att det redan är 14 oktober! Tiden går så himla snabbt. Snart är det julafton, snart fyller jag 21 (gammal!) & snart har jag pluggat till sjuksköterska i ett helt år.
Föreläsning om kärlsjukdomar 9-12, sedan svängde vi in på McDriven innan vi åkte hem för att inte dö av hunger. Min mage skämde ut mig, den kurrade SÅ JÄVLA HÖGT precis när föreläsaren inte sa så mycket, halva aulan måste ha hört den. Jaja, sedan jag kom hem har jag mest ägnat mig åt att städa. Har plockat ihop alla kläder, dammtorkat, dammsugit & torkat alla golv m.m. Det bästa som finns är att ha en ren lägenhet såhär inför helgen, så man kan mysa till det riktigt (blir aldrig lika mysigt om det är stökigt).

Nej, nu ska jag ringa mamma och be om receptet till tortillatårta, sedan gå och handla indridienserna till det & lite gott till ikväll.


Riktigt kallt imorse, men skinnjackan fick hänga med ännu en dag, tillsammans med mina al paca-vantar! :)


Winter

Datum: 2011-10-13 Klockslag: 20:05:26

Animal-bambie-deer-snow-favim.com-115319_large
Jag längtar löjligt mycket efter vinter, snö & jul. Mysigaste tiden på hela året. ♥

- - -

Datum: 2011-10-13 Klockslag: 14:47:34


AF-S Nikkor 35mm f/1.8G

Tog med mig kameran ut för att få lite frisk luft, och tänkte passa på att få lite höstbilder. Blev dock mest sådana som den ovan, men.

Lite nytt till fötterna

Datum: 2011-10-13 Klockslag: 14:37:44


När jag var på stan häromdagen (i tisdags va?) så fick jag ju med mig lite extra hem, som vanligt. Haha! Det fick bli ett 4-pack med strumpor (alla mina med högt "skaft" verkar ha försvunnit), ett par gråmönstrade tights & ett par mysiga tjocksockar. Jag är väldigt frusen av mig under vinterhalvåret, och särskilt om händer och fötter - så de kommer komma väl till pass. :)

13 oktober

Datum: 2011-10-13 Klockslag: 12:28:07

Äntligen! När jag vaknade imorse var det en sån lättnad att känna att min migrän var så gott som borta. Känner fortfarande av huvudvärken lite, så det är bäst att jag tar det lugnt idag så den inte kommer tillbaka. Så även om jag vill plugga kanske jag får vänta med det till imorgon, eller i alla fall tills ikväll.

Micke åkte tidigt imorse och kommer inte hem förrän sent ikväll.. så vad ska jag hitta på idag? Jag vill städa, tvätta, plugga.. men så var det ju det där med att ta det lugnt. Kan plocka ihop lite och diska i alla fall, men mer blir det nog inte.

När man inte kan sova

Datum: 2011-10-13 Klockslag: 02:21:15


Sjuk

Datum: 2011-10-12 Klockslag: 19:52:42

Igår när jag vaknade hade jag en hemsk huvudvärk, men fixade mig ändå och gick på stan och gjorde lite ärenden (och råkade shoppa lite ;)). Så igårkväll började jag må sämre, och förstod att det var migrän på g. Så det har inte blivit mycket sömn alls inatt, haft feber och legat och vänt och vridit på mig hela tiden. Svettats och frusit om vartannat.

Fick skippa skolan idag också, jävligt synd med tanke på att det var sista räknestugan och vi har tenta på måndag..
Har bara legat i sängen hela dagen och sovit, sedan när Micke kom hem från skolan hade han pizza med sig som vi åt framför tvn. ♥ Känner mig lite piggare nu ikväll, men långt ifrån bra. Blir så förbannad om jag kuggar på tentan pga att jag varit sjuk nu och inte kunnat plugga något alls på två hela dagar, hoppas verkligen på att jag känner mig bättre imorgon så jag kan räkna lite smått i alla fall.

Läggdags

Datum: 2011-10-10 Klockslag: 23:56:21

Hade skoldag 9-16 idag, först LM-beräkning och sedan hjärtsjukdomar på eftermiddagen. Trots den långa skoldagen har jag ändå suttit och pluggat ikväll, har sammanfattat hjärtsjukdomarna. Vet inte vad all den här energin till att plugga kommit från så plötsligt? Men den får mer än gärna stanna kvar!



Nu ska jag och älsklingen lägga oss och titta på några avsnitt Big Bang Theory, som är så himla mycket bättre än jag trott. Vi ser något/några avsnitt varje kväll nu. :) Älskar Sheldon, haha! (Han längst till vänster för er som inte vet det.)

Är ledig imorgon, så jag tänker njuta av en sovmorgon. :) Sedan ska jag plugga LM-beräkning och göra lite ärenden på stan.. Bl.a hämta ut p-plåster (kommer bli rånad på alla pengar jag äger!) och köpa ett kort att skicka till världens bästa systerson som fyller 7(!) år på lördag. Ska också titta efter ett par mönstrade tights jag kollade på på Lindex när vi var i Jkpg och shoppade sist.. Såg en tjej/kvinna ha på sig dem på Ica idag, och kände att jag ångrade att jag inte köpte dem!

Penny vill också Skypea

Datum: 2011-10-09 Klockslag: 22:39:57


Jotex

Datum: 2011-10-09 Klockslag: 22:30:21


Funderar på att beställa lite julgrejer från Jotex, om man beställer för minst 200:- så får man ett glöggset på 6 delar. :)

18:23

Datum: 2011-10-09 Klockslag: 18:24:48

FAN så bra jag är! Har suttit och pluggat effektivt i kanske.. 4-5 timmar idag. Så nu har jag sammanfattat både endokrinologin & diabetesen (kan man säga så?), och funderar på att räkna lite matte också..

Ska iväg på ICA och handla lite nödvändigheter sedan, så då köper jag nog en liten godis för att jag varit så duktig. :) Är lagomt nöjd med mig själv.

Söndag

Datum: 2011-10-09 Klockslag: 12:52:15


Söndag här hemma är en typisk dag för att tvätta, städa lite eller helt enkelt syssla med det man inte gjort tidigare i veckan.

Jag började dagen med att kliva upp strax efter 10 någongång, gjorde frukost och surrade med Erika i en dryg halvtimme. :) Bra start på dagen! Sedan satt jag mig och målade naglarna, plockade ihop lite här hemma osv. Resten av dagen tänkte jag ägna åt att diska, dammsuga & plugga en del. Satt ju flera timmar med LM-beräkningen igår, men eftersom jag tycker matte är så roligt så sitter jag nog en stund idag också - plus att jag ska sammanfatta det vi gått igenom på patofysiologin (dvs endokrinologi & diabetes).

LM-beräkning på schemat

Datum: 2011-10-08 Klockslag: 13:57:32


Idol

Datum: 2011-10-08 Klockslag: 00:28:25



Jag är sjukt besviken över att det var Roshana som fick lämna ikväll, tyckte att det var Denises tur. Hon känns "vardaglig" och tråkig, om man räknar bort att hon är snygg. Så, nu är jag lite bitter. Roshana var inte bra ikväll, men förra gången satt jag och rös i soffan - hon var så jäkla bra! Hade verkligen viljat se mer av henne. Inte av Denise. Men, jag hoppas på att få höra mer av Roshana i framtiden ändå, utan Idol.

Nu är det dags att sova, har varit trött i flera timmar.. Underbart med sovmorgon imorgon. :)

Fredagsmys!

Datum: 2011-10-07 Klockslag: 14:57:09


Har just kommit hem från affären. Blir tacos ikväll, med hårda tacoskal också. Mums, evigheter sedan jag åt såna! Såklart lite godis & cola till Idol också, ett måste! :) Och efter Idol blir det nog några omgångar Buzz, äntligen har vi ett tv-spel jag verkligen gillar.

Kortdag i skolan idag, hade räknestuga mellan 9-12. Hann få ganska mycket gjort och reda ut några frågetecken, men jag tror det finns några kvar.. Det är klurigt med matte, ena gången fattar man hur bra som helst och andra så kan man sitta och stirra på en uppgift utan att fatta något alls. 10 dagar kvar till tentan, pluggapluggaplugga!

Saker att se fram emot

Datum: 2011-10-06 Klockslag: 19:43:00

Såna här dagar, när man längtar hem lite extra, så är det skönt att ha saker att se fram emot.

Om ca 3 veckor åker vi och hälsar på nyinflyttade Erika & Erik.

I slutet av november har jag och Erika planerat in lussebullsbak.

Första december firar jag och älsklingen två år tillsammans.

Omkring 19-20 december bär det av hemåt mot natursköna för julfirande.

Datum: 2011-10-05 Klockslag: 20:03:02

Längtar hem lite extra idag. Det hade varit himla härligt att kunna ta med sig böckerna & bara åka hem till mamma och pappa och få lite hjälp ibland. Pappa hade förmodligen t.ex kunnat hjälpa mig med matten om det skulle behövas, eller bara åka hem dit och äta & umgås.

Men aldrig uppskattar man sin familj och sin "hemstad" (by i mitt fall) så mycket som när man flyttat hemifrån på riktigt och inte längre kan åka hem när som helst. Julen känns extra viktig & mysig sedan vi flyttade hit, för då är det inte bara själva julen jag längtar efter - utan också min familj, mina vänner, våra djur & allt annat som hör till.


När jag kommer hem nästa gång kommer det se ut såhär. Jag längtar! ♥

Yay!

Datum: 2011-10-04 Klockslag: 15:40:33


Nu har Micke just varit och hämtat hem vårt (läs hans) PS3, så jag vet vad vi kommer göra ikväll! :D

Tisdag

Datum: 2011-10-04 Klockslag: 12:29:41

Mitt nya schema ser ut som så att jag går måndagar & onsdagar, och ibland en extra dag. Ganska schysst schema va? Det innebär dock mycket plugg på egen hand, men också många sovmorgonar (stavning?). 

Började dagen med en sovmorgon, sedan satt jag mig i soffan och åt frukost och pratade med finaste Fikan! Vill bara att hon och Erik ska flytta till Norrköping nuuu! Can't wait! I alla fall.. och nu har jag bäddat sängen & plockat ihop lite, så nu är det dags att plugga.. Tänkte börja med att kolla igenom åhörarkopian från igår om endokrinologi och sedan läsa om det i boken och börja skriva min sammanfattning. När jag blivit trött på det så tar jag tag i läkemedelsräkningen som rörde omkring det riktigt rejält i mitt huvud igår, hoppas på att förstå bättre på egen hand.


Tyvärr är min utväxt nästan dubbelt så lång som den ovan.. Till helgen måste jag bleka den.

Okej, jag erkänner

Datum: 2011-10-03 Klockslag: 21:57:07


Kan inte låta bli att erkänna att jag faktiskt längtar till årets första snö, att använda en tjock halsduk, gå och titta på Lucia, dricka julmust & äta lussebullar. Ja, allt det där ni vet. Och såklart åka hem och fira jul med familjen. ♥

Att spela julmusik längtar jag också efter, vilket Micke tyvärr hatar att jag gör. Men det får han allt stå ut med, är det jul så är det. ;'D

-

Datum: 2011-10-02 Klockslag: 22:18:56


Tänkte att jag skulle lägga upp en "helhetsbild" så att man såg hur lampan såg ut i själva rummet. :) 

Har just varit och duschat, så tänkte torka håret och sedan lägga mig i sängen och titta på något tills jag somnar. Upp vid 7 imorgon, är riktigt spänd inför de nya kurserna faktiskt. Det ska bli skitkul! :) Har ju väntat & längtat efter patofysiologin i flera månader nu.

Ny regel

Datum: 2011-10-02 Klockslag: 22:08:47

Fan, jag vet inte hur många gånger jag svärt (svurit, jaja jag vet) över alla jävla fånerier på facebook. Ikväll t.ex är hela jävla sidan fylld med skit pga -> "Skriv en siffra i chatten 1-100 så säger jag vad jag tycker om dig utan att någon vet att det är du."

JAG PALLAR INTE. Seriöst, vafan gör man så för? Jag skiter väl fullständigt i vad du tycker om alla dina jävla facebookvänner, som dessutom ska vara anonyma. SKRIV SVARET TILL DOM DÅ, så jag slipper se skiten i alla fall. Så, min nya regel är att alla som lägger upp sån skit tas bort från min facebook. Har redan tagit bort folk pga det förut.

#Bitter #Orkarinte

Nu börjas det igen

Datum: 2011-10-02 Klockslag: 13:21:46

Igårkväll började jag känna mig lite snuvig och få ont i halsen.. och likadant är det idag. Med hösten & vintern kommer alla dessa vidriga förkylningar som jag får dras med så gott som hela tiden. Bara att vänja sig.

Har just strukturerat upp mina papper inför kommande kurser, så jag har allt färdigt tills imorgon. Det blir två intensiva veckor med läkemedelsberäkning först, samtidigt som patofysiologin drar igång. Kollade igenom en gammal LM-beräkningstenta igår, och jag klarade faktiskt av det mesta, förutom det som gällde syrgas. Så det känns ganska bra ändå! Har ju alltid haft lätt för matte & tyckt att det varit roligt, särskilt svår matte. Så jag hoppas att det inte ska vara några problem! :)

Före & efter

Datum: 2011-10-01 Klockslag: 14:39:30


Bara för att visa vilken otrolig skillnad det blivit. :) Helheten i rummet är verkligen helt annorlunda nu.

Vardagsrummet

Datum: 2011-10-01 Klockslag: 14:02:00








Vårt vardagsrum efter x antal förändringar & nya möbler. Vi är så himla nöjda och trivs jättebra! Så gott som allt är nytt förutom tv-bordet, och lite smågrejer. Älskar vår nya lampa av snäckskal också, den låter jättemysigt och ger lite havskänsla.

Bilden där tv-bänken syns är inte speciellt bra, men det var så himla svårt att få med den på bild pga att det är fönster på båda sidor om den. Det där får duga i alla fall.

Köket

Datum: 2011-10-01 Klockslag: 12:40:39




I torsdags var jag och köpte en tavelhylla till köket & köpte också en skitgullig cupcake som går att ta av "locket" på. Brickan och servetterna köpte jag på en marknas i somras, så nu blev det lite cupcake-tema i köket. :)

Så nu är den träfärgade LACK-hyllan utbytt mot detta ovan. Jag är väldigt nöjd! (Hade gärna velat byta ut den där hemska tapeten också..)


RSS 2.0