center>

En liten uppdatering om det senaste

Datum: 2013-01-31 Klockslag: 19:21:41

Sedan sist (15 januari) har jag hunnit spendera en helg hos Erika i Norrköping, fyllt 22 år och varit hemma i Ramsele och firat min fina mamma som fyllde 60 år. Har dessutom börjat med två nya kurser, min profilkurs (smärta och smärtbehandling) och examensarbetet. Så jag har fullt upp några månader framöver kan man säga.. Vet inte hur jag ska hinna med allt? Kaos i huvudet just nu.
 
Sedan jag kom hem från Ramsele, vilket jag gjorde i måndags, har jag skärpt mig gällande kosten. Inte ätit någon sås, grädde, creme fraiché eller vitt bröd. Ätit lite pasta i en sallad, annars har jag hållit mig ifrån det och ris också. Det sistnämnda har jag nu bytt ut mot råris, då kan jag äta med bättre samvete. Förstår egentligen inte varför jag inte bytt ut det tidigare? Försöker också att äta keso och kvarg istället för sås, i alla fall på veckorna. På helgen behöver man lite lyx!
 

Fullt upp!

Datum: 2013-01-31 Klockslag: 18:49:12

Om ni undrar varför jag bloggar så dåligt så är anledningen; C-uppsatsen. 

Healthy food!

Datum: 2013-01-15 Klockslag: 22:22:00

Vad jag fick med mig hem från affären idag. Älskar att jag handlar mer och mer nyttigt (förutom mitt tentagodis som jag sparat in kalorier för att kunna äta idag), är verkligen taggad på att förändra mina matvanor nu. Redan bytt ut dålig frukost mot havregrynsgröt, men imorgon tänkte jag prova mig på att göra nyttiga pannkakor till frukost.
   Tidigare har jag inte varit beredd att skippa allt det där goda som jag gillar, men nu är jag beredd att hitta nyttigare alternativ på vardagar och kanske lyxa till det på helgerna istället. Att t.ex äta sås gjord på kvarg på veckan men unna mig beasås eller grönpepparsås på helgen. Jag är alltså en av alla människor som inte kan leva utan sås. Torrt. Inte alls lika gott. Så varför inte hitta bättre alternativ istället för att utesluta det? Ska ju fortfarande kunna njuta av maten, för mat är en stor del av mitt liv. Jag ÄLSKAR mat!
 
Min kropp får en vecka till på sig att vila, eller ja.. en halv. Nästa vecka är det jag som går på gymmet och kör styrka! Är lite fjantig och vill gå tidigt på dagen när det är folktomt pga att jag inte känner mig hemma alls när det gäller styrketräning, så jag hoppas jag har någon ledig förmiddag nästa vecka. Annars får jag spara det till helgen och gå då istället!

Äntligen!

Datum: 2013-01-15 Klockslag: 12:06:46

Äntligen nere under 60 kg igen, 4 kg kvar till målvikten nu!!

Vad vore livet utan dig och din musik?

Datum: 2013-01-13 Klockslag: 22:03:21


Söndag

Datum: 2013-01-13 Klockslag: 14:07:45

 
Tog sovmorgon idag (som vanligt numera!) och sedan klev jag upp och gjorde frukost. Blev havregrynsgröt med hallon och blåbär i, äggmackor & fun light, så jäkla gott! Sedan gjorde jag en "liten" beställning från Ellos, så förhoppningsvis får jag ett stort paket nästa vecka! Och nu har jag ganska nyligt kommit in från en powerwalk i kylan. Tror jag ska ta och äta ett mellanmål och sätta mig med tentaplugget nu, torsdag kom fort!!

Better Bodies

Datum: 2013-01-13 Klockslag: 14:02:20

Dom här träningstightsen från Better Bodies är så snygga att jag tror jag dör. Tyvärr går dom lös på 799 kr, vilket jag som student tycker är lite väl saftigt. Men en dag ska dom fan bli mina!

Filmtips!

Datum: 2013-01-12 Klockslag: 17:37:31

Hade riktig filmkväll igår och såg tre filmer. Magic Mike (mums!), The lucky one och 8 mile. Fullkomligt älskade The lucky one, så mycket att jag funderar på att se den igen ikväll. Gillar jag verkligen en film så är det inte helt ovanligt att jag ser den två gånger nästan direkt efter varandra, haha!

Framsteg

Datum: 2013-01-12 Klockslag: 17:31:53

Jeansshortsen som i somras satt tight. Lycka.

Datum: 2013-01-11 Klockslag: 23:39:00

Gick igenom en låda med foton och andra minnen här hemma och hittade den här bilden. Var tvungen att scanna in den! 

Vill tacka mig själv tusen gånger om!

Datum: 2013-01-11 Klockslag: 16:33:00

Dagens form & dagens frukost, en rostad macka med marmelad & havregrynsgröt med hallon och blåbär.
 
Jag vet att jag tjatar om vikt, mat, träning osv.. Men hur skulle jag inte kunna göra det när det blivit en så pass stor del av min vardag? Jag har nog aldrig mått så bra i min egen kropp som jag gjort den senaste tiden, sedan jag tappade en del av alla extrakilon som jag lagt på mig under de senaste åren. Även om jag för några år sedan var mindre än vad jag är nu, så VET jag att jag kände mig betydligt tjockare och obekvämare i mig själv då. Att kämpa för något och lyckas ger ett självförtroende som inte kan fås av enbart en snygg kropp. Är så jävla stolt över mig själv och det jag åstadkommit de senaste månaderna, och jag är så spänd inför att se vad som kommer hända de kommande månaderna. När man trivs med sig själv så spelar det helt plötsligt inte så stor roll vad andra tycker. Det ni! Längtar tills jag tittar i spegeln och tycker att det är en snygg kropp jag ser där, än så länge är det bara en kropp jag känner mig mycket mer bekväm i än förr.
 
På bilden ser ni dagens form. Finns fortfarade ett x antal kilon som gärna får försvinna, har just nu ca 4,5 kg kvar till min målvikt (56 kg). Sedan tänker jag fokusera på att bygga muskler och forma kroppen, kanske vill jag tappa något kilo till också, det återstår att se. Drömmen just nu är att musklerna på magen (som är nästintill obefintliga just nu, haha) ska växa och sedan komma fram lite. Bara att man ser att där finns muskler! Just nu längtar jag något så otroligt mycket efter att bli frisk så jag kan börja träna riktigt, saknar verkligen att ha träningsvärk.
 
Att göra den här livsstilsförändringen är nog det bästa jag någonsin gjort. Vill tacka mig själv tusen gånger om! (Vill tacka Sulle också för all hjälp & allt stöd jag fått under tiden, PUSS!). JAG ÄR SÅ STOLT! Det har verkligen varit värt allt. Och att jag nu inte får äta något som godis, chips eller liknande under helgen gör mig ingenting. Det är värt det, alla gånger. Jag tänker unna mig lite extra nästa helg när jag åker och umgås med min fina bästis (får fira lite eftersom jag fyller år på måndagen).
 
Men nu ska jag fortsätta tentaplugga och sedan ska jag göra hemmagjord pizza som jag ska njuta av tillsammans med cola light & tzatziki. UNDERBART!

Mina nya älsklingar!

Datum: 2013-01-05 Klockslag: 17:30:53

Igår följde jag med Erika, Fredde och Christer till Östersund en sväng på eftermiddagen. Vi fikade, strosade i affärer och jag fick med mig litegrann hem också. Köpte äntligen(!) ett par högklackade skor, ett nytt fint nagellack, en mascara och en pensel till min nya cover all mix.
 
 
Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Vi lyxar till det lite med oxfilé idag, och senare ikväll hade vi tänkt mysa med ost och kex. Man får ju passa på att njuta nu den sista tiden här hemma! Imorgon tänkte jag ägna lite tid åt mina gulliga systerbarn, packa & kanske plugga lite. Ska även hinna med att säga hejdå till mina tjejer här hemma. Så jag får passa på att njuta av att göra ingenting ikväll.

Härlig skogspromenad!

Datum: 2013-01-05 Klockslag: 17:10:40

Eftersom Erika åker tillbaka till Norrköping imorgon bestämde vi oss för att gå på Cafét och äta lunch och sedan ta en promenad. Efter vi lunchat åkte vi hem hit så jag fick dra på mig täckbyxor och pannband, sedan åkte vi upp till Erika. Vi tog med oss hundarna upp till elljusspåret och gick omkring på massa olika stigar i skogen i säkert 1,5 timme. Så himla härligt och mysigt! Desto tråkigare var det att krama min fina bästis hejdå, hatar att säga hejdå när man inte riktigt vet när man ses nästa gång. Jag säger som Erika sa till mig häromdagen "jag kan ju inte leva utan dig". <3
 
 

Lördag

Datum: 2013-01-05 Klockslag: 16:43:00

Nu börjar det dra ihop sig och snart bli dags för att åka hem till Småland igen. Om jag ska vara ärlig så har jag egentligen ingen lust alls att lämna Norrland och mitt underbara Natursköna, men vardagen kommer ju ifatt en tillslut. Det som känns skönt med att åka hem är att få tillbaka vettiga matvanor. Tryckt i mig alldeles för mycket skitmat & socker här hemma över jul och nyår, så på tisdag blir det nya tag! Då återgår jag till mitt nya, nyttigare liv igen. Ska köra "sockerrehab" i åtminstonde 2 veckor, eftersom det känns som om dessa veckor hemma verkligen satt igång sötsuget igen. Trots att jag nu väger 61,6 så ångrar jag ingenting, för jag vet att jag inom ett x antal veckor kommer vara nere på under 60.0 igen. Det är ju trots allt bara jul en gång om året, och då ska man må gott - vilket jag verkligen gjort!
Igår var vi några stycken hos Martin som såg på film, surrade en massa och åt massa gott (som alltid hemma hos honom!).

RSS 2.0