VAL -09

Datum: 2009-06-07 Klockslag: 12:35:12

Idag är dagen då jag får nytta av att vara myndig igen, det är såklart röstningen i europaparlamentsvalet jag talar om.
Jag tycker verkligen att man ska ta vara på sin rösträtt! Röstar man inte så har man inte rätt att komma och klaga senare heller, eftersom man inte gjorde sitt för att påverka.

 Tycker det är lite skrämmande att många av de unga som blir tillfrågade om vilka de ska rösta på svarar Piratpartiet. Är det verkligen vad man tycker är viktigast i dagens samhälle? Är inte jobb och miljö något mycket större? Visst, alla röstar som de vill - men då borde de också ha koll på vad olika partier står för och inte gå efter partinamnet. De flesta vet inte ens vad Piratpartiet står för heller, det är det värsta. Jag hoppas att inte allt för många röstar så.
Min röst går till Socialdemokraterna, helt klart. Har dock funderat på Miljöpartiet också, men eftersom miljöfrågorna blir viktigare och viktigare för alla partier så känner jag att min röst kan gå till Socialdemokraterna. Och eftersom det är min tur att ta stundenten nästa år så har dessa frågor stor betydelse för mig.

En socialdemokratisk röst i Europavalet den 7 juni är en röst för:

Nya jobb genom investeringar i utbildning och infrastruktur. Vi vill fasa ut EU:s jordbruksstöd och investera istället i gemensam forskning och utbildning.

Trygga jobb genom investeringar för bättre arbetsvillkor. Vi tar tydlig ställning för den svenska modellen - för kollektivavtal och lagstadgad rätt till fackliga stridsåtgärder över gränserna.

Gröna jobb genom investeringar i klimatsmart teknik och förnybar energi. Vi vill investera i modern miljöforskning och klimatsmart teknik, tex kraftigt utbyggd vindkraft i Europa.

Läste något roligt i Marita Ulvskogs blogg (en av de tre toppkandidaterna) som jag bara måste skriva:

"Inledde dagen med en minidebatt i TV4:s morgonprogram. Christofer Fjellner gör precis som alla andra moderater de senaste veckorna - d v s låtsas att vi tycker likadant och att vi ska samarbeta med varandra i Europaparlamentet. Den sortens sagor kan han ju dra för sina MUF-kompisar."

Kanske är det bara roligt eftersom jag är väldigt hatisk mot moderaterna. Haha!


kommentarer
Postat av: erika

riktigt bra argumenterat hooken!

Rösta för mig med!

2009-06-07 @ 15:28:09
URL: http://erikaajonsson.blogg.se/



» Om du inte har någon blogg, titta tillbaka senare för svar. :]
» Elaka kommentarer publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig? :)

E-postadress: (visas endast för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback