BERNY BLUE

Datum: 2008-10-09 Klockslag: 20:41:54

Har just tittat på dokumentären om Berny Pålsson, på svt's hemsida eftersom jag missade den när den gick på tv. Måste säga att den var riktigt bra!

Men något som slår mig är, hur dålig vården i Sverige är, ändå. Att det ska ta sådan tid att få hjälp, hjälp att överleva. Man kan ju tycka att någon som ber och bönar för att få hjälp ska få den, men det är tydligen inte så det ser ut. Så egentligen är det väl inte så konstigt att så pass många tar självmord och sådant, när de inte får någon som helst hjälp. Varför läggs inte mer pengar på vården? På vården överhuvudtaget. Hela grejen med vad som anses vara viktigt är ju helt fucked up tycker jag. Som min mamma t.ex, som jobbar på ett ålderdomshem, får världens jävla skitlön. Lärare är väl ett annat exempel, hur kommer det sig att personer som spelar en så viktig roll i samhället nästan inte får något alls för det dom gör? För skulle vi klara oss utan dem? Nej, det skulle vi inte.

Över till något annat. Såg att Socialdemokraterna och Miljöpartiet skulle samarbeta inför nästa val, vilket jag verkligen gillar. De är de två bästa partierna, enligt det jag vet och sett i dagsläget. Att socarna vill ha ett jämställd samhälle osv gillas, men mest av allt så gillar jag ju mp's syn på miljön och djuren. Så, då vet vi vilka jag kommer rösta på i nästa val. För det är ju faktiskt så att jag blivit stor nog att rösta då, haha.


Nu ska jag nog sätta mig och börja skriva syfte/metod/frågeställning till min svenska rapport. Jag ska jämföra Platons syn på homosexualitet med den kristna högerns syn på det. Kommer bli jäkligt jobbigt, en rapport på tio sidor som ska göras under APU-veckorna och lovet. Jag hoppas jag får klar den, och att den blir bra. Men jag kan inte förneka att jag är väldigt tveksam till det. Nej, nu ska jag börja med det, annars blir det aldrig av.

kommentarer



» Om du inte har någon blogg, titta tillbaka senare för svar. :]
» Elaka kommentarer publiceras ej.

Namn:
Kom ihåg mig? :)

E-postadress: (visas endast för mig)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback